Danske udbytteaktier [jan 2022]

Udbytteaktier er ganske populære, hvis du arbejder på at blive økonomisk uafhængig. Jeg investerer selv i udbytteaktier, som du kan se her.

Herunder har jeg samlet en liste med danske udbytteaktier. Du vil også kunne finde nogle af de bedste danske aktier på denne liste. Du har mulighed for at sortere i tabellen efter aktier med højt udbytte eller med lavt udbytte. Listen indeholder data som udbytteprocent, P/E-værdi, EPS-værdi og X-dato.

Lidt længere nede har du mulighed for at downloade listen. Normalvis er der langt flere selskaber på listen, men da mange selskaber har stoppet udbyttet grundet Corona-situationen, så de er ikke på listen længere.

 • Lav kurtage på danske aktier
 • God til danske udbytteaktier
 • Min primære platform

Jeg har også en oversigt med amerikanske udbytteaktier, som du kunne finde interessant.

SelskabTickerUdbytteprocentX-datoP/EEPS

Listen opdateres dagligt. Der tages forbehold for, at der kan være fejl i tallene. Se denne liste som en guideline til, hvilke aktier, der kunne være interessant for dig.

 • Lav kurtage på danske aktier
 • God til danske udbytteaktier
 • Min primære platform

Her finder du blandt andet virksomheder som Coloplast, Novo Nordisk, Topdanmark, Carlsberg, FLSmidth, Danske Bank, Lundbeck, Mærsk, Nordea, Pandora, Royal Unibrew, Sydbank og mange andre. Ambu, Matas og ISS har tidligere været på listen.

Leder du efter aktier med kvartalsvis udbytte, så bør du kigge på Tryg. Det er umiddelbart den eneste danske aktie, der udbetaler kvartalsvis udbytte.

Du kan ligeledes benytte listen som en udbyttekalender for 2021, da den også indeholder information omkring X-dato. X-dato er den første dato, hvor aktien handles uden udbyttet. Hvis du vil have udbytte fra det pågældende selskab, så skal du eje aktien dagen før denne dag. Det er altså ikke den dato, som du får udbyttet.

Jeg handler disse gennem Nordnet og Saxo Bank. Jeg har lavet en sammenligning af de 2 platforme, som du kan læse her: Saxo Bank vs Nordnet.

Er du ny til aktier, så kan du læse min artikel om aktieinvestering for begyndere lige her.

Mine danske udbytteaktier

Jeg investerer som tidligere skrevet også selv i udbytte aktier. Hvis du er interesseret i at se, hvilke danske selskaber jeg har investeret i, så kan du se dem i oversigten herunder. De fleste af mine udbytteaktier er handlet gennem SaxoInvestor.

AktieTickerSektorAntalVærdi
Danske BankDANSKEFinans53kr 6.837
FLSmidth & Co. A/SCPH:FLSIndustri17kr 3.896
ISS A/SCPH:ISSIndustri64kr 8.365
NordeaNDA-DKFinans211kr 16.610
Sparindeks GlobalSPIGLAMRIKLIndeksfond133kr 18.919
TrygTRYGFinans33kr 5.394
Samletkr 60.021

Listen opdateres dagligt.

Du kan se, hvordan resten af min portefølje ser ud, hvis du tjekker mine månedlige opdateringer ud her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke danske aktier betaler udbytte?

Der er flere danske aktier, der betaler udbytte. Nogle af de mest prominente navne er Coloplast, Danske Bank, Novo Nordisk og Tryg.

Hvornår betaler de udbytte?

Det er forskelligt, hvornår de danske aktier betaler udbytte, men som regel er det årligt. Du kan se på her på siden, hvornår de forskelliger betaler udbytte.

Hvad er udbytteprocent?

Udbytteprocent er den andel af kursen, som udbyttet svarer til. En aktie med en kurs på 100 kr. og et udbytte på 10 kr., vil have en udbytteprocent på 10 %.
43 kommentarer til “Danske udbytteaktier [jan 2022]
 • Jeres dividendeprocent for Nordea er forkert. Nordea har den 18.2.21 udbetalt 0,07 Euro svarende til ca. 0,52 kr. og har på generalforsamlingen den 21.3.21 vedtaget at udbetale yderligere 0,72 EURO svarende til ca 5,35 kr. Senest den 1.10.21 Dette giver en udbytte procent på over 10%.

  • Hej Claus

   Listen er ikke helt opdateret. Udbytteprocenten ligger i skrivende stund på 0,81 % jf. Nordeas hjemmeside (link). Årsagen til forvirring kan ligge i, at udbyttet reelt først indgår i udbytteprocenten, når der er meldt en dato ud.

   Bedste hilsner
   Frederik

  • Hej Moud

   X-dato i listen viser typisk enten seneste X-dato eller kommende X-dato. Det kan du se på, om datoen er før eller efter dags dato. Er den før dags dato (som i tilfældet med TORM), så kan den benyttes til at få en idé om, hvornår den muligvis udbetaler udbytte næste gang. Datoen for TORM er fra 2020, og jeg kan ikke se, at der er meldt noget ud omkring udbytte i 2021 endnu.

   Husk at listen blot er til inspiration.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik
  Fantastisk arbejde du laver.
  eg kigger efter udbytte givende aktier og rigtig glad for at du har samlet listen.
  Men hvor finder du det?
  Kunne du give X-dag en anden rækkefølge således at man kan finde løbede gennem året. årstal først så måned og sidst date 2021/04/03
  Vedrørende X-dag har jeg desværre erfaret at man skal regne med at eje/have aktien i sit depot 4 hverdage før X-dag.
  Jeg fik udbetalt udbyttet men en måned senere trak banken udbyttet tilbage – samtidig var aktiens værdi faldet til 50%. Det var øv.
  BH Anne

  • Hej Anne

   Tak for din søde kommentar.

   Jeg henter info fra diverse sites rundt omkring. Information omkring de danske udbytteaktier henter jeg fra Yahoo Finance. Jeg vil se, om det ikke er muligt at lave om på datoen.

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *