Danske udbytteaktier [jun 2023]

Udbytteaktier fra Danmark

Danske udbytte aktier er ganske populære, hvis du arbejder på at blive økonomisk uafhængig. Jeg investerer selv i udbytte aktier, og de fylder en stor del af min samlede portefølje.

På engelsk kaldes udbytte for dividend, og nogle danskere bruger derfor også ordet dividende om udbytte.

Herunder har jeg samlet en liste med danske udbytte aktier. Du vil også kunne finde nogle af de bedste danske aktier på denne liste. Du har mulighed for at sortere i tabellen efter aktier med højt udbytte eller med lavt udbytte. Listen indeholder data som udbytteprocent, P/E-værdi, EPS-værdi og X-dato.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Bedste platform til danske aktier
 • God til danske udbytteaktier
 • Lav kurtage på danske aktier

Liste over danske udbytte aktier

På listen har du også mulighed for at sortere, så du kan finde danske aktier med højt udbytte.

SelskabSektorUdb. (pct)X-datoEPSPEIndustriPayout (pct)

Listen opdateres dagligt. Der tages forbehold for, at der kan være fejl i tallene. Se denne liste som en guideline til, hvilke aktier, der kunne være interessant for dig.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Bedste platform til danske aktier
 • God til danske udbytteaktier
 • Lav kurtage på danske aktier

Her finder du blandt andet virksomheder som Coloplast, Novo Nordisk, Topdanmark, Carlsberg, FLSmidth, Danske Bank, Lundbeck, Mærsk, Nordea, Pandora, Royal Unibrew, Sydbank og mange andre. Ambu, Matas og ISS har tidligere været på listen.

Leder du efter danske aktier med kvartalsvis udbytte, så bør du kigge på Tryg. Det er umiddelbart den eneste danske aktie, der udbetaler kvartalsvis udbytte.

Du kan ligeledes benytte listen som en udbyttekalender for 2022, da den også indeholder information omkring X-dato. X-dato er den første dato, hvor aktien handles uden udbyttet. Hvis du vil have udbytte fra det pågældende selskab, så skal du eje aktien dagen før denne dag. Det er altså ikke den dato, som du får udbyttet.

Jeg handler disse gennem Nordnet og Saxo Bank. Jeg har lavet en sammenligning af de 2 platforme, som du kan læse her: Saxo Bank vs Nordnet.

Er du ny til aktier, så kan du læse min artikel om aktieinvestering for begyndere lige her.

Mine danske udbytteaktier

Jeg investerer som tidligere skrevet også selv i udbytteaktier. Hvis du er interesseret i at se, hvilke danske selskaber jeg har investeret i, så kan du se dem i oversigten herunder. De fleste af mine udbytte aktier er handlet gennem SaxoInvestor.

AktieTickerSektorAntalVærdi
Danske BankDANSKEFinans53kr 7.860
FLSmidth & Co A/SCPH:FLSIndustri17kr 5.158
ISS A/SCPH:ISSIndustri64kr 8.605
NordeaNDA-DKFinans211kr 15.000
Sparindeks Emerging MarketsSPIEMIKLIndeksfond237kr 328.719
Sparindeks GlobalSPIGLAMRIKLIndeksfond133kr 3.054
TrygTRYGFinans33kr 5.222

Listen opdateres dagligt.

Du kan se, hvordan resten af min portefølje ser ud, hvis du tjekker mine månedlige opdateringer ud her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke danske aktier betaler udbytte?

Der er flere danske aktier, der betaler udbytte. Nogle af de mest prominente navne er Coloplast, Danske Bank, Novo Nordisk og Tryg.

Hvornår betaler de udbytte?

Det er forskelligt, hvornår de danske aktier betaler udbytte, men som regel er det årligt. Du kan se på her på siden, hvornår de forskellige aktier betaler udbytte.

Hvad er udbytteprocent?

Udbytteprocent er den andel af kursen, som udbyttet svarer til. En aktie med en kurs på 100 kr. og et udbytte på 10 kr., vil have en udbytteprocent på 10 %.
55 kommentarer til “Danske udbytteaktier [jun 2023]
  • Hej Thomas

   Hvorvidt en given aktie er risikabel må være op til en enkelte at vurdere.

   I følge denne meddelse fra Vestjysk Bank (link), så tyder det på, at der gerne skulle komme et udbytte i 2022.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hvordan kan det være at du ikke har Jobindex? Hvis det er dem som har den største udbytteprocent?

  Med venlig hilsen
  Jesper Lykkegård

  • Hej Jesper

   Jeg har ikke Jobindex i min portefølje, da de ikke passer ind i min strategi. Jeg ønsker solide udbytter og ikke nødvendigvis de højeste.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • hej, jeg bor i Brasilien og jeg er begyndt at investere i udlandet, og så vidt jeg ved er de bedste mæglere Nordnet og Saxo bank, jeg vil gerne vide om de gebyrer de opkræver eller om der er nogen mæglervirksomhed der ikke gør opkræve et kurtagegebyr og de aktier, der udbetaler månedligt udbytte. tak

  • Hej Gilvan

   Jeg er lidt i tvivl om, hvad du spørger til. Du kan godt finde mæglere, der ikke trækker kurtage, men så betaler du blot omkostningerne et andet sted. Det er desværre ikke gratis at handle aktier. Hvis du er skattepligtig i Danmark, så mener jeg helt klart, at de to bedste platforme er Saxo Bank og Nordnet. Den primære fordel er, at de automatisk indberetter til SKAT.

   Er du ikke skattepligtig i Danmark, så har jeg desværre ikke et bud på en god platform, da jeg ikke har undersøgt markedet.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Din liste over danske udbytteaktier er lige, hvad jeg kan bruge! Bortset fra, at den er fra 2022. Har du lavet en opdateret version for 2023, eller ved du hvor man kan finde en? Nu skal du jo ikke gå i gang med at lave en. Jeg har jo læst, at du har travlt med andre ting for tiden. Er listen fuldstændig? Jeg synes umiddelbart, at man savner TORM, som jeg tilfældigvis havde aktier i, da der dumpede et større udbytte ind ad døren i november.

  Vh. Ole

  • Hej Ole

   Torm var desværre forsvundet fra listen, men den er nu tilbage igen. Listen skulle gerne være retsvisende, men sig endelig til, hvis du finder flere selskaber, der mangler.

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.