Bedste bank til investering [2024]

Sidder du som førstegangsinvestor, så er der rigtig mange ting, som du skal forholde dig til. En ting er, at det kan være svært at finde ud af, hvad du skal investere i. Når du har fundet ud af, hvad du gerne vil investere i, så kommer det næste spørgsmål: “Hvilken bank er den bedste til investering?”

Det er lige netop emnet i denne artikel, hvor jeg giver dig mit bedste bud på, hvilken bank der er den bedste for dig. Det er nemlig ikke helt lige til, da det i høj grad afhænger af, hvad du gerne vil investere i.

Hvad vil du gerne investere i?

Som du nok allerede er klar over, så findes der utallige muligheder for at investere dine penge. Først du kan finde den bedste bank for dig, så bliver du nødt til at afgøre, hvad du gerne vil investere i.

Nogle af mulighederne kunne være

 • Aktier
 • Kryptovaluta
 • Investeringsforeninger
 • Obligationer
 • Råvarer som gulv, olie m.v.

Når du har fundet ud af, hvad du gerne vil investere i, så kan vi nemlig tage et kig på, hvad der er den bedste løsning for dig. Du kan dog godt vælge at bruge flere banker, så du er ikke nødvendigvis lukket til enkelt platform.

Det er nemlig sådan, at der ikke findes en platform, der er den bedste til alt. Selvom det virker til at være meget det samme, så er der stor forskel på, om du ønsker at handle investeringsforeninger eller kryptovaluta. Derfor kan du med fordel håndplukke de forskellige platforme, så du udnytter de bedste fordele ved dem allesammen.

Drop den traditionelle bank

Inden vi går i gang, så skal du vide, at den traditionelle bank, som du kender den, formentlig ikke er den bedste løsning for dig. De almindelige banker er rigtig god til at drive traditionel bankforretning, men på mange punkter halter de på investeringssiden.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Et af de punkter, hvor de har svært ved at følge med, er omkostninger. Generelt set så har de traditionelle banker væsentlig højere omkostninger end på mange investeringsplatforme. Der kan være tilfælde, hvor du har lavet en god aftale med din egen bank, men i størstedelen af tilfældene, der kan de ikke matche bankerne, der udelukkende har fokus på investering.

En anden væsentlig årsag til at droppe den traditionelle bank til investering er, at udvalget er meget begrænset. Flere steder kan du blot handle de gængse typer af værdipapir, men i et meget begrænset udvalg, hvilket ikke er at foretrække.

Til investering foretrækkes en investeringsbank fremfor en traditionel bank.

Platforme som Nordnet og Saxo Bank er målrettet folk, der gerne vil investere, og derfor tilbyder de langt bedre produkt til det formål. Derfor bør du droppe tanken om en traditionel bank, da det formentlig ikke er den bedste bank for dig til investering.

Bedste bank til investering i aktier

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil i gang med at investere i aktier, så bør du læse min artikel omkring den bedste aktie platform. Her gennemgår jeg tre af de mest populære platforme, hvor jeg sammenligner dem på kryds og tværs for at finde den bedste platform til aktiehandel.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Vil du bare gerne konklusionen på artiklen, så er mit bedste bud børsmægleren Saxo Bank. De har lave omkostninger og et stort udvalg af forskellige aktier, hvilket for mig gør det til den bedste platform på markedet til aktiehandel.

Du kan også læse min anmeldelse af SaxoInvestor her. Jeg bruger selv Saxo Bank til at købe aktier igennem.

Bedste bank til investering i investeringsforeninger

En investeringsforening giver dig muligheden for at opnå en stor spredning for et mindre beløb. I princippet er det en forening, der samlet en masse penge fra forskellige investorer, der så køber en masse forskellige aktier. På den måde kan du få en lille del af en stor kage.

Hvis du gerne vil investere i investeringsforeninger eller indeksfonde, så bør du vælge en platform, der er bedst til det. Mit bedste bud vil være, at det er Nordnet. De tilbyder et produkt kaldet Nordnets månedsopsparing, hvor du har mulighed for at handle investeringsforeninger kurtagefrit.

Det foregår ved, at du opsætter månedsopsparingen, så den automatisk handler for dig hver måned i den/de investeringsforeninger, som du har valgt. Den store fordel er, at det kører automatisk, og at du ikke har omkostninger til kurtage.

Det er i mine øjne den bedste løsning, hvis du gerne vil handle med investeringsforening. Jeg bruger selv Nordnet til at købe investeringsforeninger. Du kan læse min anmeldelse af Nordnets månedsopsparing her.

Bedste bank til investering i kryptovaluta

Kryptovaluta er et spændende emne, og valuta som Bitcoin og Ethereum bliver mere og mere populært. Det kan dog være lidt forvirrende at finde ud af, hvor du kan købe diverse kryptovaluta, og hvor det er bedst at gøre.

Der er flere måder, hvor du kan handle kryptovaluta på. Kort fortalt så kræver det en wallet (pung) og en platform, der kan formidle transaktionen. Du kan også finde steder, hvor du køber et produkt, der afspejler værdien af en given kryptovaluta, men hvor du reelt ikke ejer valutaen.

Jeg vil til enhver tid anbefale, at du ejer det reelle aktiv. Typisk har du også længere omkostninger ved det. Her kan jeg anbefale platformen Coinbase. De udbyder selv en wallet, så du slipper for at have flere logins at holde styr på. Her er du sikret lave omkostninger samtidig med, at det er ret brugervenligt. Det er også den platform, jeg selv bruger.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken bank er den bedste til investering?

For de fleste privatpersoner vil Saxo Bank eller Nordnet være et rigtig godt bud på en god bank til at investere igennem. De har begge en god kombination af lave omkostninger og stort udvalg.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
2 kommentarer til “Bedste bank til investering [2024]
 • Hej Frederik
  Først skal du have tak for al din uvurderlige indsigt som du deler ud af!
  Jeg er helt ny og faktisk ikke engang begyndt endnu, men nu har jeg læst og læst de sidste to dage og har i sinde at tage mit første investeringsskridt netop i dag 🙂
  Det sværeste på nuværende tidspunkt er at hitte rede i alle begreberne. Jeg skal lige have skåret følgende ud i pap: Som bedste bank til investering i investeringsforeninger anbefaler du Nordnet, og investering i investeringsforeninger kan vel også være investering udelukkende i aktier – blot gennem en forening, ikke sandt? Så når du anbefaler Saxo som den bedste bank til investering i aktier, er det så specifik enkeltaktier du mener?
  Bedste hilsner Sara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *