Bedste aktier – Sådan finder du de gode aktier [2024]

Som investor er man selvfølgelig altid interesseret i at finde den bedste investeringsmulighed, der kan genere det bedste afkast. Dette gør sig også gældende som aktieinvestor og den evige kamp om at finde gode aktier.

Det er dog ikke altid lige nemt. I denne artikel vil gøre dig lidt klogere på, hvad du bør have i tankerne, når du skal finde de bedste aktier for dig – det er ikke altid lige nemt.

Sådan finder du de bedste aktier

Til en start så vil jeg lige gøre opmærksom på, at jeg ikke kommer med nogle aktieanbefalinger i denne artikel. Hvis det er det, som du søger, så er du landet det forkerte sted.

Det er nemlig ikke sikkert, at de aktier, som jeg finder interessant, passer ind i din aktiestrategi. Det samme gør sig gældende, når du læser diverse artikler om interessante aktier. Det er svært at vurdere fremtiden, så derfor skal man tage disse med en gran salt.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Inden du overvejer din næste aktie, så bør du derfor have styr på, hvad din strategi er. Det kan være, at du har fokus på bæredygtighed, daytrading med teknisk analyse eller teknologi. Det er så mange forskellige metoder, at du kan investere i aktier på, som du bør have helt styr på først.

Få styr på din spredning

En af de ting, som jeg oftest støder på, når jeg snakker med andre investorer er, at de ikke har god nok spredning i din portefølje. Det bør du være opmærksom på, da du pådrager unødvendig stor risiko ved ikke at gøre det.

Det kan f.eks. være, at du kun vil investere i potentielle aktieraketter. Det kan muligvis godt være en fin strategi, men problemet ligger i, at du er meget udsat, hvis dine aktier ikke lever op til forventningerne. Det kan også være, at du kun investerer i teknologi aktier – så vil du være meget hårdt ramt, hvis denne sektor pludselig ikke klarer sig så godt.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Det samme gør sig gældende med lande. Mange aktieinvestorer har en tendens til at favorisere deres eget land. Danskere har ofte danske aktier i deres depot, mens svenskere ofte har svenske aktier i deres depot. Det er bedre end ingen spredning, men sæt nu, at det ikke går Danmark ret godt i de næste 20 år? Så kan du være ret hårdt ramt, fordi du har investeret for smalt.

Du bør derfor have fokus på spredning, når du skal investere i din næste aktie. På den måde kan du sænke risikoen, og du vil opleve færre udsving. Du begrænser selvfølgelig også dit potentielle afkast, men omvendt så garderer du dig også bedre imod et potentielt tab.

Inspiration til din næste aktie

Jeg har en lang række forskellige lister, hvor du kan finde inspiration til din næste aktie. Jeg anbefaler ingenting, men du kan bruge dem til at finde interessante emner eller sektorer, som du selv kan dykke yderligere ned i.

Du kan finde et udpluk af dem herunder.

Jeg har en del flere lister, som du kan finde igennem menuen. Husk at disse blot er til inspiration.

Hvordan finder jeg de bedste aktier?

Den bedste aktie er den aktie, der passer ind i din aktiestrategi. I min artikel her kan du finde inspiration til din næste aktie.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *