Investeringsstrategi: Find den rette strategi for dig [2024]

Inden du begynder på at investere dine penge, så er det vigtigt, at du har styr på din investeringsstrategi. Inden du beslutter dig for hvilken strategi du vil følge, så bør du gøre dig nogle tanker overvejelser omkring, hvorfor du har valgt den pågældende strategi.

Her er det vigtigt, at du kigger ud i fremtiden, så du kan planlægge dine investeringer bedst muligt.

I denne artikel vil jeg gennemgå forskellige investeringsstrategier, som du kan følge. Der findes også andre investeringstyper, men det er blot de generelle, som jeg nævner her. Det er heller ikke sikkert, at du blot følger en, men du kan også kombinere flere af strategierne.

Sådan finder du din investeringsstrategi – 7 typer

Inden du beslutter dig for hvilken investeringsstrategi, som du vil følge, så vil jeg præsentere dig for seks forskellige typer. Det er blandt andet de mest traditionelle, som der findes.

Lidt længere nede kan du blive klogere på, hvordan du bør forholde dig til aktiv vs passiv investering samt kortsigtet vs langsigtet investering.

 • Indeksinvestering: Investering i aktieindeks, der typisk foregår igennem en investeringsforening
 • Ejendomsinvestering: Investering i udlejningsejendomme, udviklingsejendomme eller gennem renovering af ejendomme
 • Value investering: Investering i aktier, der er prissat lavere end den forventede værdi
 • Bæredygtig investering: Investering i virksomheder, der har øget fokus på bæredygtighed
 • Daytrading: Køb og salg af aktier baseret på teknisk analyse
 • Køb-og-behold: Køb af aktier, som du beholder uden planer om at sælge i nærmeste fremtid

Det er blot nogle af de overordnede investeringsstrategier, der findes. Det er både med fokus på investering i forskellige aktiver, men det er også fordelt på forskellige investeringsstrategier inden for en aktivklasse.

Det kan blandt andet ses med aktier, hvor der findes forskellige aktiestrategier. Her nævnes der blandt andet bæredygtig investering, investering i value aktier, indeksinvestering og daytrading.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Der er dog et hav af forskellige muligheder for investering, som jeg ikke nævner her. Det kunne være obligationsinvestering, investering i startups, i din egen virksomhed eller andet. Der er mange forskellige måder at investere sine penge på.

Aktiv vs passiv investering

Når man taler om aktiv vs passiv investering, så handler det ofte om aktier, hvor de enten handles igennem en investeringsforening eller gennem enkelte aktier. Her handler aktiv vs passiv om hvor ofte, der handles.

Er der tale om en aktiv strategi, så handles der ofte. Her handles der også med fokus på at slå markedsafkast. Er der tale om en passiv strategi, så vil det typisk være igennem indeksfonde, hvor man følger et givent aktieindeks og dets afkast.

Ofte så har de aktive aktieinvestorer svært ved at hamle op med den passive strategi, da omkostningerne er langt højere ved denne metode. Det betyder, at de skal generere et tilsvarende højere afkast, hvilket kan være meget svært.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Du kan også tale om aktiv vs passiv investering, når vi kigger på investeringsformer. Her er ejendomme værd at nævne. Her kan du i mindre eller mere grad have indflydelse på din investering.

Du kan enten vælge at tage et aktiv rolle, hvor du varetager administration, renoveringer med mere, eller du kan få et ejendomsadministrationsselskab til at hjælpe dig. På den måde afhænger dit engagement af hvor meget, som du ønsker at betale dig fra.

Uagtet om hvilken type af investering, som du foretager dig, så bør du gøre dig nogle overvejelser omkring, hvorvidt du ønsker at være en aktiv eller passiv investor i din investering.

Kortsigtet vs langsigtet investering

Inden du lægger din strategi, så bør du ligeledes overveje hvilken tidshorisont, som du ønsker at have. Der er nemlig flere af strategierne, der ikke passer på begge dele.

Tager vi et kig på ejendomme, så kan det være aktuelt i begge scenarier. Har du en kortsigtet tidshorisont, så har du fx mulighed for at købe ejendomme, som du renoverer, som du inden for en kort tidshorisont kan komme af med igen. Du kan også investere i udlejningsejendomme med en langsigtet tidshorisont, hvor du har fokus på driften og potentielle værdistigninger på sigt.

 • Ejendomsinvestering uden besværet
 • Kvartalvis udbytte
 • Få 250 kr. at investere for

Når vi kigger på investering i aktier, så er der også forskellige tidshorisont. Det er dog lidt mere simpelt. Generelt set så er det kun muligt at have en tidshorisont i aktiemarkedet, hvis du har fokus på daytrading. Her handler du nemlig ofte og for store beløb, hvorfor du hurtigere kan opnå et afkast. Dog kan det også meget hurtigt gå den anden vej.

De andre strategier har et mere langsigtet fokus. Du køber disse aktier fordi du i fremtiden regner med, at de vil være mere værd. Invester du fx ud fra et bæredygtigt synspunkt, så gør du det, fordi du forventer, at de langsigtet vil slå de aktier, der ikke har fokus på bæredygtighed. Det samme gør sig gældende med indeks, hvor du gerne vil have del i den langsigtede vækst på aktiemarkedet.

Afrunding

Det var blot nogle af de overvejelser, som du bør gøre dig inden på begynder at investere dine penge. Det er ikke en udtømmende artikel, men du har forhåbentlig fået en bedre idé om, hvad du bør tage højde for.

Generelt set bør du altid have en klar strategi uanset, hvad du investerer i. Det vil gøre det nemmere for dig at træffe de rette beslutninger i fremtiden, hvilket gerne skulle hjælpe dig på sigt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en investeringsstrategi?

En investeringsstrategi er din plan for, hvordan du gerne vil investere dine penge. Hvilken strategi, der er den rette for dig, afhænger af din kapital, tidshorisont og risikovillighed.

Hvad er den bedste investeringsstrategi?

Den bedste investeringsstrategi er den strategi, der passer til din tidshorisont og risikovillighed.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra denne side om anpartsselskab.

Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *