Solenergi aktier [2024] – Investering i sol

Fossile brændstoffer bliver mindre og mindre populære, mens vedvarende energi vinder kraftigt frem i øjeblikket. Solenergi er bestemt en af de spændende muligheder for vedvarende energi i fremtiden.

Vind, vand og sol er elementer som rigtig mange forventer kommer til at producere en større mængde af energi i fremtiden. Derfor vinder grønne aktier i høj grad frem i øjeblikket, da man forventer, at der kommer endnu mere fokus på bæredygtighed i fremtiden.

I denne artikel vil jeg præsentere dig for forskellige solenergi aktier. De har alle det til fælles, at de i en eller anden grad benytter solen til at producere energi.

Liste med aktier inden for solenergi

Herunder kan du læse mere om forskellige selskaber inden for solpaneler og solceller. Inden for solenergi aktier findes der forskellige typer.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Det er både virksomheder, der producerer selve solcellepanelerne, men det er også produktion af elementer til solenergi. Samtidig er der også virksomheder, der drifter store anlæg med solceller.

 • First Solar (Ticker: FSLR): Selskabet producerer solcellepanelerbaseret på en tyndfilmsteknologi, der gør det muligt at producerer panelerne hurtigere og billigere end konkurrenterne.
 • Enphase Energi (Ticker: ENPH): Selskabet producerer mikroinvertere til solcelleanlæg, der er velegnet til boliger. De konverterer jævnstrøm til vekselstrøm, så det kan bruges i boligen. De placeret ved hvert enkelt solcelleanlæg og giver muligheden for nemt at udvide
 • SolarEdge Technologies (Ticker: SEDG): Selskabet producerer invertere til central placering, men har samtidig udviklet en optimeringsunit til enkelte solceller, der sikrer optimalt udnyttelse.
 • Brookfield Renewable (Ticker: BEP/BEPC): Selskabet drifter store anlæg med vedvarende energi herunder solenergi. Solceller udgør dog kun en mindre del af deres anlæg.
 • SunRun (Ticker: RUN): Selskabet sælger og drifter solcellepaneler til private hjem, hvor deres primære marked er USA. De installerer, vedligeholder og reparerer solcellerne igennem deres leasingaftaler.

Dette er blok et udpluk af nogle selskaber inden for denne sektor. Det er vigtigt at nævne, at listen blot skal ses som en inspiration og ikke som en anbefaling til køb.

Hvis du er på udkig efter en dansk solenergi aktie, så vil et bud være Ennogie Solar Group (Ticker: ESG). Ennogie producerer og udvikler solcelletage.

Elbil aktier

Se hvilke el bils aktier, der findes, og hvordan du investerer i dem.

Grønne aktier

Bliv klogere på, hvordan du tilføjer bæredygtige aktier til din portefølje.

Er du på udkig efter en ETF med fokus på solenergi, så ville jeg tage et kig på iShares Global Clean Energy UCITS ETF. Den fokuserer ikke kun på solenergi, men investerer i selskaber, der har involveret i produktion af ren energi eller udstyr og teknologi til ren energi.

Inden du springer ud i at handle disse aktier, så skal du være opmærksom på, at de er meget populære. Det har ofte en høj P/E-værdi, hvilket betyder, at kursen er høj i forhold til selskabet indtjening. Det sker ofte, når der er store forventninger til fremtidige resultater. Omvendt så kræver det også, at virksomheden lever op til dens potentiale før, at det bliver en god investering.

Ofte stillede spørgsmål

Findes der nogle danske solcelleaktier?

First Solar A/S (Ticker: FSLR) er et dansk selskab, der producerer solcellepaneler.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
4 kommentarer til “Solenergi aktier [2024] – Investering i sol
 • Hej Frederik.

  Måske ikke ligefrem en noteret aktie men du kan investere i solenergi gennem Obton. Kræver dog mindst 700.000 kr mener jeg for at få lov at være med! 😊 men muligheden er der!

  Venligst Kalleta fra Shareville

  • Hej Kalleta

   Jeg kender godt Obton, men jeg fokuserer generelt set på at dele info, der er målrettet helt almindelige private investorer. For mange er 750.000 kr. en meget stor investering, og derfor har jeg ikke delt information om disse muligheder på min Side.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Kig evt på Ennogie Solar Group. En dansk producent af solcelletage. Altså hvor selve taget er en stor solcelle. Internationalt bruger man betegnelsen BIPV.

  Ennogie er på top 10 listen over mest stigende aktier i år, og markedsudsigterne ser utrolig gode ud.

  Tyskland har netop vedtaget en række love der direkte KRÆVER der skal monteres solceller ved nybyg og tag renovation. Det installeres ca 70 mio m2 nyt tag med pitch om året i Tyskland. Hvis det blev 100% BIPV (hvilket det naturligvis ikke gør) så svare det til en årlig omsætning på ca 100 mia…… alene i Tyskland.

  Ennogie har netop landet en stor ordre i Tyskland, lige så vel som de fornyeligt har fået en ordre fra NREP til et nyt dansk projekt. NREP er den største ejendomsforvalter i DK med over 100 mia dkk ejendomme.

  Så jo der er et dansk solcelle relateret børsnoteret selskab 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *