Solenergi aktier 2021

Fossile brændstoffer bliver mindre og mindre populære, mens vedvarende energi vinder kraftigt frem i øjeblikket. Solenergi er bestemt en af de spændende muligheder for vedvarende energi i fremtiden.

Vind, vand og sol er elementer som rigtig mange forventer kommer til at producere en større mængde af energi i fremtiden. Derfor vinder grønne aktier i høj grad frem i øjeblikket, da man forventer, at der kommer endnu mere fokus på bæredygtighed i fremtiden.

I denne artikel vil jeg præsentere dig for forskellige solenergi aktier. De har alle det til fælles, at de i en eller anden grad benytter solen til at producere energi.

Liste med aktier inden for solenergi

Herunder kan du læse mere om forskellige selskaber inden for solpaneler og solceller. Inden for solenergi aktier findes der forskellige typer.

  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Det er både virksomheder, der producerer selve solcellepanelerne, men det er også produktion af elementer til solenergi. Samtidig er der også virksomheder, der drifter store anlæg med solceller.

  • First Solar (Ticker: FSLR): Selskabet producerer solcellepanelerbaseret på en tyndfilmsteknologi, der gør det muligt at producerer panelerne hurtigere og billigere end konkurrenterne.
  • Enphase Energi (Ticker: ENPH): Selskabet producerer mikroinvertere til solcelleanlæg, der er velegnet til boliger. De konverterer jævnstrøm til vekselstrøm, så det kan bruges i boligen. De placeret ved hvert enkelt solcelleanlæg og giver muligheden for nemt at udvide
  • SolarEdge Technologies (Ticker: SEDG): Selskabet producerer invertere til central placering, men har samtidig udviklet en optimeringsunit til enkelte solceller, der sikrer optimalt udnyttelse.
  • Brookfield Renewable (Ticker: BEP/BEPC): Selskabet drifter store anlæg med vedvarende energi herunder solenergi. Solceller udgør dog kun en mindre del af deres anlæg.
  • SunRun (Ticker: RUN): Selskabet sælger og drifter solcellepaneler til private hjem, hvor deres primære marked er USA. De installerer, vedligeholder og reparerer solcellerne igennem deres leasingaftaler.

Dette er blok et udpluk af nogle selskaber inden for denne sektor. Det er vigtigt at nævne, at listen blot skal ses som en inspiration og ikke som en anbefaling til køb.

Som du kan se på listen, så er der altså desværre ingen danske solenergi aktier. Jeg er ikke bekendt med en dansk aktie inden for denne sektor, så smid gerne en kommentar, hvis du har kendskab til dette.

Inden du springer ud i at handle disse aktier, så skal du være opmærksom på, at de er meget populære. Det har ofte en høj P/E-værdi, hvilket betyder, at kursen er høj i forhold til selskabet indtjening. Det sker ofte, når der er store forventninger til fremtidige resultater. Omvendt så kræver det også, at virksomheden lever op til dens potentiale før, at det bliver en god investering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *