Aktier med potentiale: Sådan finder du spændende aktier [2024]

Det kan mange gange være svært at finde nye aktier, som man gerne vil investere i. Man vil altid gerne finde aktier med potentiale, men det kræver, at man kender til dem.

I denne artikel vil jeg fortælle dig, hvordan du kan finde spændende aktier med et stort potentiale gennem aktie analyser. Det er vigtigt for mig at påpege, at der ikke vil være nogle anbefalinger af aktie i denne artikel.

Find billige grønne danske aktier med potentiale

Liste med aktier med potentiale i 2024

Når du skal ud og finde nye, spændende aktier til din portefølje, så er det en god idé, hvis du kan finde en masse inspiration. Det kan være gennem købsanbefalinger og forskellige analyser, men du kan også selv skabe dig et overblik over forskellige aktier, der er interessante.

I 2024 er der rigtig mange emner på bordet, som folk har store forventninger til. Det er emner som grøn energi, teknologi, bæredygtighed, 5G og mange andre. Du vil helt sikkert også kunne finde en række danske aktier med potentiale.

Jeg vil anbefale dig, at du finder et emne, som du mener, der er et stort potentiale i. Et eksempel kunne være aktier inden for bioteknologi. Så bør du afklare, hvorvidt denne sektor har en stor fremtid. Det kan være, at der er store potentialer i denne sektor, der endnu ikke er udnyttet.

Når du har fundet denne sektor, så skal du afdække hvilke interessante selskaber, der findes inden for dette område. En interessant virksomhed i en sektor med stort potentiale kan være et godt match.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Jeg har en række forskellige lister, hvor du kan finde inspiration til både sektorer og selskaber. Dem kan du finde herunder.

Det er blot et udpluk af forskellige sektorer, der kunne være interessante. Gennem disse links vil du finde eksempler på en række forskellige selskaber, som du kan dykke ned i.

Hvad skal du være opmærksom på?

En af de store årsager til, at disse aktier er interessante er, at de har et stort potentiale. Dog er der lang vej fra potentiale til realitet. Derfor er der også risici forbundet med at investere i disse selskaber, da det ikke altid er sådan, at fremtiden udvikler sig, som man havde forventet.

Det bør du altid have i mente, når du investerer i disse såkaldt vækst aktier. Der kan være store kursudsving, da store nyheder ofte påvirker kurserne kraftigt, da der er netop er tale om mindre selskaber. Specielt hvis det er selskaber, der har været meget aktuelle i medierne, og derved er blevet meget populære.

I den situtation skal du også være opmærksom på, hvilken pris du betaler for selskabet. Hvis der er store forventninger til aktien, så vil du oftest skulle betale en høj pris for at købe den. Du bør derfor forsøge at finde billige aktier med potentiale, som andre måske ikke helt har fået øjnene op for endnu. Det er nemlig vigtigt, at du ikke betaler for meget for potentialet, fordi udviklingen ikke altid sker som forventet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke aktier har stort potentiale?

Der findes utallige muligheder på aktiemarkedet, og der findes store potentialer på rigtig mange områder. Nogle af de mere interessante områder, hvor der findes mange aktier med stort potentiale inden for grøn energi og bæredygtighed.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *