Aktie platform – Bedste sted at handle aktier i 2024?

Det kan være svært at overskue hvilken aktie platform, du bør vælge. Der er mange fordele og ulemper, og det kan svært at danne sig det store overblik over, hvor det bedste sted at handle aktier er. Samtidig er der nogle parametre, der vægter højere end andre, som du også bør være opmærksom på.

I denne artikel gennemgår jeg de tre populære platforme i form af Nordnet, Saxo Bank og eToro. Jeg rangerer platformene, så du selv kan lave en vurdering, men du får samtidig også min personlige vurdering af den bedste aktie platform.

Hvad er den bedste aktieplatform i 2024?

Der er ingen tvivl om, at der findes rigtige mange gode platforme til aktiehandel derude. Du går derfor ikke galt i byen, hvis du vælger en af de platforme, der er nævnt her i artiklen. Hvis du dog absolut er på udkig efter den bedste aktie platform, så får du alligevel mit bud her.

Når du skal vælge en ny platform, så er der tre punkter, som du bør have fokus på:

 • Omkostninger: Hvordan er omkostningerne på platformen? Herunder kurtage, valutagebyrer og andre gebyrer.
 • Udvalg af børser: Hvilke børser får du adgang til med den givne platform?
 • Funktionalitet: Brugervenlighed og design, men også ekstra funktioner som aktiesparekonto eller andre ting.

I denne artikel gennemgår jeg alle disse punkter, hvor jeg i de enkelte afsnit vurderer individuelt, hvordan den enkelte platform scorer på dette kriterie. Min konklusion er, at den bedste aktie platform i 2024 er Saxo Bank.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Så hvis du ønsker at investere i aktier, så er det formentlig den bedste platform for dig. Vil du i stedet investere i kryptovaluta eller investeringsforeninger, så kan det være, at det er en anden investeringsplatform, der er den rette for dig.

Oversigt over aktieplatforme

Herunder finder du en oversigt over de platforme, som artiklen vil omfatte. Du kan klikke på billederne for at finde en anmeldelse af den enkelte platform.

Hvis du ønsker at sammenligne to platforme, så kan du blandt andet læse Saxo Bank vs Nordnet eller eToro vs Nordnet.

Kurtage

Kurtage er den omkostning, som du betaler, når du køber eller sælger en aktie. Årsagen til, at det er vigtigt at være opmærksom på, at det meget hurtigt kan løbe op, hvis du har en platform, hvor der er høje omkostninger. Som privat investor er beløbene ikke altid så store, og derfor kan en minimumskurtage godt fylde en stor del af beløbet, når der skal handles.

LandNordnetSaxo BankeToro
Danske aktier29 DKK / 0,10 %10 DKK / 0,08 %0 DKK
Svenske aktier59 SEK / 0,10 %10 SEK / 0,08 %0 SEK
Norske aktier59 NOK / 0,10 %10 NOK / 0,08 %0 NOK
Finske aktier8 EUR / 0,10 %3 EUR / 0,08 %0 EUR
Amerikanske aktier13 USD / 0,15 %1 USD / 0,08 %0 USD
Tyske aktier12 EUR / 0,15 %3 EUR / 0,08 %0 EUR
Canadiske aktier19 CAD / 0,15 %5 CAD / 0,08 % *N/A
Britiske aktier25 GBP / 0,30 %3 GBP / 0,08 %0 GBP

* Dette gør sig gældende, hvis du handler på Toronto Stock Exchange (TSE). Handler du på TSX Venture Exchange (TSX) er kurtagen 0,015 CAD pr. aktie med et minimum på 5 CAD og et maksimum på 25 CAD.

Rangering for kurtage

 1. eToro
 2. Saxo Bank
 3. Nordnet

Som du kan se i oversigten, så har eToro ingen kurtage ved aktiehandel. Dette er kun gældende for aktier, der ikke er gearede. I det tilfælde vil det være en CFD, og der er der andre omkostninger.

Det er klart, at her scorer eToro rigtig godt, mens Saxo Bank er lige efter som den danske aktie platform med den laveste kurtage.

Valutagebyrer

Valutagebyrer kaldes også for vekselgebyrer eller valutaomkostninger. Det er den omkostning, som du betaler, når du veksler fra en valuta til en anden. Det vil du skulle betale, hvis du fx indbetaler til en platform i DKK, men vil købe aktier i USD.

Disse omkostninger spiller ofte en større rolle end kurtage, da de kan være en del højere.

GebyrtypeNordnetSaxo BankeToro
Automatisk veksling0,25 %0,5 %1,5 %
Ved valutakonto0,15 %0,15 %N/A
Ved udbetaling0 DKK0 DKK0,5 %

Hos Saxo Bank og Nordnet, der betaler du et automatisk vekslingsgebyr, hvis du handler i en anden valuta. Det kan du dog undgå ved at oprette en valutakonto, hvor du i stedet skal betale gebyret ved valutakonto. Her skal du betale valutagebyr hver gang, du veksler frem og tilbage mellem valuta.

 • Nordens største børsmægler
 • Nordnets Månedsopsparing
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er

Ved eToro veksles din valuta automatisk til USD, når du indbetaler. Det koster 1,5 % af beløbet. Når du skal have pengene udbetalt i DKK igen, så betaler du 0,5 % i omkostninger.

Rangering for valutagebyrer

 1. Nordnet
 2. Saxo Bank
 3. eToro

Nordnet og Saxo Bank er meget ens i deres gebyrer – specielt hvis du benytter dig af en valutakonto. Saxo Bank har en ekstra fordel i, at du kan indbetale direkte til en valutakonto. Det betyder, at du kan veksle selv igennem en bank som Revolut og dermed sparer du omkostninger til valuta.

eToros valutaomkostninger er ret høje, når du tager i betragtning, at du er tvunget til at veksle DKK til USD. Du kan dog vælge at indbetale direkte i USD som nævnt i afsnittet ovenover.

Andre gebyrer

Kurtage og vekselgebyrer er ikke de eneste omkostninger, som du vil opleve på en aktie platform. Der er også andre gebyrer, som du bør være opmærksom på.

GebyrtypeNordnetSaxo BankeToro
Udbetalingsgebyr0 DKK0 DKK5 USD
Inaktivitetsgebyr0 DKK0 DKK10 USD pr. måned efter 12 måneders inaktivitet
Depotgebyr0 DKK0 DKK0 DKK

Det er ret essentielt at være opmærksom på disse “skjulte” omkostninger, da de også spiller en rolle i valg af platform.

Rangering for andre gebyrer

 1. Nordnet & Saxo Bank
 2. eToro

Hos Nordnet og Saxo Bank finder du ikke disse gebyrer. Derfor er det klart, at de begge er optimale platforme i denne sammenligning. eToro udmærker sig ved at være den eneste af de tre platforme, der har udbetalings- og inaktivitetsgebyr.

Udvalg af børser

Når du gerne vil i gang med at handle aktier, så spiller det en stor rolle, hvor mange forskellige aktier du kan handle. Aktier handles på børser, som det kræver, at platformen har adgang til før, at du kan handle på.

Kort fortalt så betyder det, at hvis du gerne vil handle en japansk aktie, men platformen ikke tilbyder adgang til den japanske børs, så kan du ikke handle aktien.

LandNordnetSaxo BankeToro
Danske aktierJaJaJa
Svenske aktierJaJaJa
Norske aktierJaJaJa
Finske aktierJaJaJa
Tyske aktierJaJaJa
Amerikanske aktierJaJaJa
Britiske aktierJaJaJa
Portugisiske aktierJaJaJa
Belgiske aktierJaJaJa
Franske aktierJaJaJa
Hollandske aktierJaJaJa
Canadiske aktierJaJaNej
Spanske aktierNejJaJa
Italienske aktierNejJaJa
Schweiziske aktierNejJaJa
Hong Kong aktierNejJaJa
Græske aktierNejJaNej
Irske aktierNejJaNej
Sydafrikanske aktierNejJaNej
Tjekkiske aktierNejJaNej
Østrigske aktierNejJaNej
Polske aktierNejJaNej
Australske aktierNejJaNej
Singaporeanske aktierNejJaNej
Japanske aktierNejJaNej

Rangering af udvalg

 1. Saxo Bank
 2. eToro
 3. Nordnet

Som du kan se på tabellen længere oppe, så er der Saxo Bank den platform, der har adgang til langt de fleste børser. Det er en stor fordel, hvis du gerne vil handle på lidt mindre populære markeder.

Alle tre platforme har dog adgang til de gængse børser i Norden, Europa og Nordamerika. eToro skiller sig lidt ud ved, at det er den eneste platform, der ikke har adgang til det canadiske marked, der ellers er meget populært.

Funktionalitet

Længere oppe i artiklen har vi evalueret nogle af de lidt mere kvantitative forhold for de tre platforme. Der er dog også en række andre platforme, der spiller ind.

EmneNordnetSaxo BankeToro
Brugervenlighed5/54/53/5
AktiesparekontoJaJaNej
Mulighed for gearede produkterJaJaJa
Dansk platformJaJaNej
Dansk supportJaJaNej
Indberetning til SKATAutomatiskAutomatiskManuelt
DemokontoNejJaJa

Foruden forholdene nævnt i tabellen, så er der også andre ting, som der er værd at nævne. Blandt andet kan det nævnes, at Nordnet som den eneste tilbyder en månedsopsparing, hvor du kan handle investeringsforeninger kurtagefrit. Det er dog ikke muligt med aktier. Samtidig er det også den eneste af de tre platforme, hvor du kan åbne et aktiedepot for mindreårige, og hvor du har mulighed for at investere dine pensionsmidler.

Rangering af funktionalitet

 1. Nordnet
 2. Saxo Bank
 3. eToro

Den klare taber i denne sammenligning er eToro. De mangler automatisk indberetning til SKAT, der i mine øjne er en af de vigtigste ting på en aktie platform. Jeg vil hellere betale 100 kr. mere i omkostninger om året, hvis jeg slipper for selv at lave min indberetning.

Samtidig tilbyder Nordnet og Saxo Bank muligheden for en aktiesparekonto, og de har en dansk platform med support, hvis der skulle opstå problemer.

Brugervenlighed er altid en personlig vurdering, men min opfattelse af folks mening er, at de umiddelbart foretrækker Nordnet.

Hvilken platform bør du vælge?

Først og fremmest så er det vigtigt at pointere, at denne artikel forholder sig til den bedste aktie platform. Valget er platform ville ikke være den samme, hvis du havde et ønske om at handle fx kryptovaluta eller investeringsforeninger. Heldigvis er du ikke kun bundet til en type af investeringsplatform, så du kan heldigvis benytte dig af flere platforme.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Efter gennemgangen af denne artikel er konklusionen, at Saxo Bank er den bedste platform til at handle aktier. Der er flere fordele, der gør, at det er den bedste platform i min optik.

Først og fremmest så er det en dansk platform, hvilket sikrer, at der er automatisk indberetning til SKAT. Det er en game-changer for mig, da der kan gå rigtig med tid med en korrekt indberetning.

Opret dig på Saxo Banks platform her →

For det andet så har lave omkostninger på både kurtage og valuta. Det er ikke den billigste af disse tre platforme på begge parametre, men generelt set har de et lavt niveau.

Derudover så tilbyder de også et stort udvalg af børser samtidig med, at de har muligheden for at oprette en aktiesparekonto. For mig gør det platform til bedste sted at handle aktier.

Hvilken platform mener du er den bedste aktie platform?

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken platform er den bedste til aktiehandel?

I denne artikel sammenligner jeg de bedste platforme på markedet, hvor konklusionen er landet på Saxo Bank. Du finder sammenligningen her.

Hvad er den bedste aktie platform?

Med udgangspunkt i tre af de største aktie platforme på markedet, så har jeg lavet en sammenligning, hvor Saxo Bank er udvalgt som bedste platform. Du kan finde sammenligningen her.

Hvor er det bedste sted at handler aktier i 2024?

I 2024 er Saxo Bank det bedste sted at handle aktier med udgangspunkt i min sammenligning her.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *