Alternativ investering [2022] – Stor liste med investeringsmuligheder

Alternative investeringsformer er normalt typer af investering, der ikke falder ind under aktier eller obligationer. Alt uden for dette område betragtes som en alternativ investering. Af de lidt større investeringstyper så omfatter det blandt andet crowdlending, ejendomsinvestering og investering i råvarer, som også er at finde på denne liste.

Bæredygtige investeringer er også en alternativ investeringsmuligheder.

Ejendomme

Der findes forskellige typer af ejendomsinvestering. Herunder finder du en række eksempler på alternative investering inden for ejendomme.

Istandsættelse af ejendomme

Har du hænderne skruet rigtig på, så kan du købe ejendomme med henblik på at sætte dem i stand og videresælge dem. Det kræver erfaring og en stor pose penge, men det kan være en god måde at tjene penge på. Du opnår et afkast ved at sælge boligen for mere, end du har sat den i stand for.

Samtidig er afkastet skattefrit, hvis du selv har boet i boligen.

Istandsættelse af egen bolig

Folk glemmer ofte, at deres egen bolig også kan være en investering. Hvis du har penge til overs, så kan du vælge at istandsætte din egen bolig, så du øger boligens værdi. På den ene side kan det give dig en gevinst, når du skal af med huset, men det kan også give et billigere boliglån, hvis du omlægger dit boliglån.

Udlejningsejendomme

Folk vil altid skulle have et sted at bo. Du kan også købe ejendomme med det formål at udleje dem. Derved kan du opnå et afkast ud af den månedlige husleje som lejerne betaler.

  • Ejendomsinvestering uden besværet
  • Kvartalvis udbytte
  • Få 250 kr. at investere for

Landbrugsjord

Landbrugsjord kan også være interessant som en investeringsmulighed. Her kan du vælge enten at leje jorden ud til landmænd, der dyrker jorden, eller jægere, der kan gå på jagt på grunden. Du kan også vælge selv at benytte dig af jorden.

Grunde til udvikling

Har du et godt tag på, hvor en by vil udvikle sig i fremtiden, så kan du kigge på at investere i grunde, der kan blive interessante i fremtiden. Det kan være marker i udkanten af byer eller andet, som du forventer vil ændre anvendelsesformål på et tidspunkt.

Sommerhus

Rigtig mange danskere ejer et sommerhus. En del af disse vælger også at udleje dem, hvor de enten tjener penge på det, eller de får dækket deres egne omkostninger. Investering i sommerhus giver dig mulighed for at tjene penge samtidig med, at du selv får goder af det.

Opbevaringsrum og depoter

Hvis du bor i byen, så er det begrænset med plads, og nogle oplever, at de ikke har plads til alle deres ting. Derfor kigger nogle efter steder ude i byen, hvor du har mulighed for at leje opbevaringsrum og depoter. Det kunne være en interessant investeringsmulighed.

Parkeringspladser

Det er ikke kun opbevaringsplads, som folk er begyndt at løbe tør for. Der kommer flere og flere biler til byen, og det er begrænset hvor mange parkeringspladser, der er til rådighed. At købe parkeringspladser eller garager til udlejning kan derfor være ganske attraktivt.

Råvarer

For den almindelige investor falder investering i råvarer ind som en alternativ investering. Det er gammel type af investering, som der har været relevant i århundreder.

Guld

Det mest populære ædelmetal at investere i må siges at være guld. Der er mange forskellige måder at investere i guld på. Det kan enten være gennem køb af fysisk guld, guldsmykker eller investering i guld aktier.

Sølv

Lige efter guld, så finder du ædelmetallet sølv. Sølv har skiftet hænder i århundreder, og investering i sølv er bestemt også interessant. Det kan være fysisk sølv, sølv aktier eller smykker af sølv.

Olie

Den største råvare af dem alle er olie. Olie bruges i ufattelig mange ting, men den mest populære form må være brændstof. Du kan eksponere dig selv mod olie gennem mange forskellige typer af investering. Det kan være direkte eksponering i form af olietønder, olie aktier eller andre selskaber, der nyder godt af udviklingen i olie.

Bæredygtig investering

For at der også er en planet, der består om flere århundreder, så er der ingen tvivl om, at vi i fremtiden skal tænke mere bæredygtig. Derfor er det også nærliggende at kigge sig rundt efter relevante bæredygtige investeringer.

Relevant artikel: Grøn investering – Investering i den grønne omstilling

Solenergi

En anden alternativ investering kunne være investering i solenergi. Du kan enten købe andele af solcelleanlæg eller investere i aktier inden for solenergi.

Vind

Vind er en alternativ energikilde, som der bestemt også oplever stor fremgang. Du kan investere i vind ved at købe andele i vindmølleparker, udvikling af ny teknologi inden for vind eller køb af aktier inden for vindindustrien.

Vand

En anden mulig energikilde, der er store forventninger til i fremtiden, er vandenergi og vandkraft. Den primære metode for at investere i denne type er ved at investere i selskaber, der beskæftiger sig med udvikling af produkter inden for vandenergi.

Skov

I fremtiden kommer en større andel af byggerierne rundt omkring i verden formentlig til at bestå af træ- og træmaterialer. Det er en ressource, som vi aldrig kommer til at løbe tør for, såfremt vi sørger for at plante ny skov. Investering er derfor også et alternativ, som du bør overveje.

Relevant artikel: ESG investering – Invester bæredygtigt

Andre investeringsformer

Crowdlending

Crowdlending er et koncept, hvor du udlåner penge til virksomheder og private personer. Konceptet fungerer som crowdfunding, men blot med udlån.

Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.