Kurtage – Find den billigste kurtage

Hver gang du køber og sælger et værdipapir, så er der en omkostning. Denne omkostning kaldes kurtage, og den betales både ved køb og salg af værdipapirer som aktier, investeringsforeninger, obligationer med mere.

I denne artikel giver jeg dig de bedste muligheder for at finde den billigste platform for dig samtidig med, at du kan blive klogere på, hvad kurtage er.

Sammenligning af kurtage 2024

Herunder kan du finde en sammenligning af handelsomkostninger for nogle af mest populære platforme til at handle med aktier gennem i Danmark.

KurtageSaxo BankNordnetNordea InvestorSydbank
Danske aktier10 DKK eller 0,08 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,15 %
Svenske aktier10 SEK eller 0,08 %59 SEK eller 0,10 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,15 %
Norske aktier10 NOK eller 0,08 %59 NOK eller 0,10 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,15 %
Finske aktier3 EUR eller 0,08 %8 EUR eller 0,10 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,15 %
Amerikanske aktier1 USD eller 0,08 %13 USD eller 0,15 %29 DKK eller 0,20 %129 DKK eller 0,50 %
Tyske aktier3 EUR eller 0,08 %12 EUR eller 0,15 %29 DKK eller 0,20 %129 DKK eller 0,50 %
Canadiske aktier5 CAD eller 0,08 %*19 CAD eller 0,15 %29 DKK eller 0,20 %N/A
Britiske aktier3 GBP eller 0,08 %25 GBP eller 0,30 %29 DKK eller 0,20 %129 DKK eller 0,50 %

* Er aktiekursen under 10 USD vil kurtagen være på 0,02 USD pr. aktie.

** Dette gør sig gældende, hvis du handler på Toronto Stock Exchange (TSE). Handler du på TSX Venture Exchange (TSX) er kurtagen 0,02 CAD pr. aktie.

Som du kan se på oversigten, så har Saxo Bank den billigste kurtage på aktier.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Som du kan se på oversigten, så har Saxo Bank i de fleste tilfælde den billigste kurtage. Det eneste sted, hvor de rigtig bliver udfordret er på canadiske aktier, hvor Nordnet er billigere.

Husk at denne oversigt kun indeholder information omkring kurtage. Der er også andre ting, som du bør overveje som adgang til børser, valutagebyrer, brugervenlighed og andet. Personligt vil jeg mene, at de to bedste platforme i Danmark pt. er Saxo Bank eller Nordnet. Du kan eventuelt læse min artikel, hvor jeg sammenligner de to platforme.

Selvom Nordea ser rigtig interessant ud, når vi snakker kurtage, så bør du være opmærksom på, at der er et årsgebyr på 0,16 % (+ moms) af gennemsnitskursværdien på dine udenlandske aktier. I praktis betyder det, at hvis du har 100.000 kr. stående i udenlandske aktier, så betaler du 160 kr. om året (+ moms) for dette.

STUDIERABAT: Hos Nordnet er der mulighed for at få studierabat. Send Nordnet-support et billede af dit studiekort, og du vil nu have en lavere minimumskurtage på 19 DKK. Dog stiger kurtagen til 0,15 %, så det kan kun betale sig, hvis du handler for under ca. 19.000 kr. af gangen. Handler du over dette, så kan det ikke betale sig med studierabatten.

Alm. Brand er ikke betragtet i denne sammenligning af kurtage, da de er i gang med at fusionere med Sydbank. Derfor er der usikkerhed omkring omkostninger i forbindelse med handel af aktier på denne platform.

Hvad er kurtage?

Kurtage er den handelsomkostning, som der betales til mægleren, når der handles med værdipapirer. Den er typisk angivet som en minimumsværdi og en procent af den handlede beløb. Kurtage betales både ved køb og salg af værdipapirer.

Hvordan kurtagen fordeles afhænger af, hvilken platform som du benytter. Der er mange forskellige mæglere, hvor du kan handle aktier, og derfor er der også stor varians i, hvordan gebyrerne fordeler sig. Foruden kurtage bør du også være opmærksom på depotgebyr, valutagebyr og andre omkostninger. Det gælder både for aktier, investeringsforeninger, obligationer og andre typer af værdipapirer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er kurtage?

Kurtage er den omkostning, som du betaler, når køber og sælger aktier eller andre investeringsbeviser.

Hvor er den billigste kurtage?

Det afhænger af hvilken børs, du gerne vil handle på. Ofte vil valget være mellem Nordnet eller Saxo Bank.

Hvad er kurtage på aktier?

Kurtage på aktier er den omkostning, som du betaler, når du køber eller sælger en aktie.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
9 kommentarer til “Kurtage – Find den billigste kurtage
 • Du nævner ikke Nordnet som bliver anbefalet af Moneypenny, har du hørt om den bank Nordnet ?

 • Man bør måske også lige nævne at der for i hvertfald Saxo, er differentierede kurtager afhængig af størrelsen på ens investering. Nordea tager sig i øvrigt også et depotgebyr for danske aktier, på kr. 12,- per transaktion i depotet.

  Tillige så forsøger de danske banker også at profilere sig med at tilbyde andre former for bonus eller rabatter til kunder der investerer igennem dem. Eks. får man et gratis Mastercard Gold hos Nordea, hvis man har et depot på mindst 750.000 (det gjorde man i hvertfald sidste år), hvilket giver adgang til gratis rejseforsikring, og diverse lounges igennem deres fordelsprogram (hvilket man måske kan benytte igen en gang i fremtiden). Danske bank og Jyske bank har også nogle særlige tilbud til investorer.

  Det er således ikke altid det billigste enkelte køb der er relevant, men den samlede omkostning for hele din portefølje der skal kigges på. Det giver især mening hvis du begynder at få bedre priser på de ting du i forvejen køber. Eks. forsikinger, realkreditlån osv. Her kan Saxo slet ikke være med, da de ikke har de samme samarbejdsaftaler og kundegrundlag til at kunne tilbyde den slags.

  Tilgengæld har både saxo og nordnet, nogle super gode værktøjer, og mulighed for at investere på markeder og med instrumenter som i hvertfald bankerne slet ikke tør udbyde, og hvis man er meget fremme i skoene, så bliver man også tilbudt at deltage i IPOer helt af sig selv, så man kan nå at lave forhåndstegning, istedet for at skulle jage en salgspris på selve dagen.

  Jeg vil derfor mene at man bør gøre sig nogle overvejelser om hvilken type investor man er, og vhilke produkter man evt. kan samle eller få rabatter på, inden man vælger sin platform, istedet for at kigge rent på prisen for en enkelt transaktion.

 • Hvad med handelsplatformen DEGIRO? Den er de fleste steder markant billigere, selvom man lægger 3. parts omkostninger til – ca. 5 kr eller ½ EUR.

  • Hej Allan

   Jeg har en anmeldelse af DeGiro på tegnebrættet, men jeg har endnu ikke nået at dykke ned i den. Den primære årsag til, at den ikke fremgår er, at de ikke indberetter automatisk til SKAT. Det er for mig at se en kæmpe ulempe.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej.
  Er de nævnte priser med valuta vekslegebyr? Jeg kan se at den del af handels omkostningerne er ret stor i min bank.
  Vh Simon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *