Anmeldelse af Coinbase: Læs om mine erfaringer [2024]

Selvom kryptovaluta kan være et uoverskueligt emne, så findes der trods alt platforme, der formår at gøre det lige så nemt (hvis ikke nemmere) end at handle aktier. En af disse platforme er Coinbase.

Coinbase er en digital børsmægler, hvor du kan købe og sælge et bredt udvalg af kryptovaluta. Samtidig er platformen af de største kryptobørser i verdenen.

I denne artikel kan du blive klogere på fordele og ulemper ved Coinbase, og hvorfor du bør overveje denne platform som din børsmægler til kryptovaluta.

Sådan køber du kryptovaluta gennem Coinbase

Det er virkelig simpelt at komme i gang med at investere i kryptovaluta gennem Coinbase. Herunder ser du, hvordan du kommer i gang med tre simple trin:

 1. Opret dig hos Coinbase
 2. Overfør penge til din wallet
 3. Køb din kryptovaluta gennem din børs

Herunder finder du en trin-for-trin-guide til, hvordan du køber kryptovaluta gennem Coinbase. I nedenstående eksempel har jeg taget udgangspunkt i Ethereum.

Først og fremmest så skal du have oprettet en konto. Det kan du gøre ved at gå direkte til Coinbase her. Benytter du mit link, så får du skrivende stund lidt ekstra Bitcoin tilføjet, når du handler.

Når du har oprettet din konto, så får du adgang til Coinbase-platformen. Ved at gå under “Trade”, så kan du finde en masse forskellige kryptovaluta – herunder Bitcoin -, som du har mulighed for at købe.

Trykker du på “Buy”, så får du følgende vindue. Her kan du indtaste beløb og vælge, hvordan du vil betale.

Herefter trykker på du “Preview Buy”, hvor du får du mulighed for at danne et overblik over dit køb. Du kan se, hvilken pris du handler til, hvor meget BTC du køber og hvad omkostningerne er.

Herefter trykker på du “Buy Now”, og du har nu købt dine første Bitcoins.

Du kan herefter få et overblik over dine investeringer hos Coinbase ved at trykke på “Assets”.

 • Stort udvalg af kryptovaluta
 • Nem og simpel platform
 • Jeg anbefaler

Hvad er Coinbase?

Coinbase er en digital børsmægler med amerikanske oprindelse, der udelukkende har fokus på kryptovaluta. Deres primære fokus er, at udbrede krypto til den brede befolkning gennem en simpel og brugervenlig platform.

Oprindeligt var udvalget begrænset på platformen, men efter, at kryptovaluta oplevede et øget interesse i 2017 og fremadrettet, så er udvalget stødt blevet større.

Platformen er startet i 2012, og platformen har lige siden oplevet en stigende interesse. I skrivende stund tilbyder Coinbase mulighed for at investere i over 100 forskellige kryptovaluta.

Fordele ved Coinbase

Der er fire store fordele ved Coinbase:

 • Nem at komme i gang med: Platformen er rigtig brugervenlig, og det er meget nemt at kommee i gang med at købe og sælge kryptovaluta
 • Mulighed for at optjene kryptovaluta: Hos Coinbase har du mulighed for at tjene renter på nogle typer af kryptovaluta. Du har også mulighed for at optjene diverse nye kryptovaluta ved at quizze om dem.
 • Stort udvalg af kryptovaluta: Coinbase tilbyder mulighed for handel af over 100 forskellige typer af kryptovaluta, og der kommer løbende nye til.
 • Lave handelsomkostninger: Omkostninger til køb og salg hos Coinbase svinger mellem 0,04 og 0,60 procent. De laveste omkostninger fåes ved at bruge den avancerede handelsplatform, som Coinbase tilbyder. Inden du handler har du mulighed for at se, hvad omkostningerne vil være.
 • Lave transaktionsomkostninger: Overfører du via SEPA, så koster det blot 0,15 € at indsætte penge hos Coinbase*. Det gør det også muligt at benytte services som Revolut til at overføre penge til platformen, så dine omkostninger er minimale.

*- Selvom det angiveligt skulle koste 0,15 €, så har jeg ikke oplevet, at Coinbase har trukket disse omkostninger. Det er dog ingen garanti.

 • Stort udvalg af kryptovaluta
 • Nem og simpel platform
 • Jeg anbefaler

Ulemper ved Coinbase

Der er to store ulemper ved Coinbase:

 • Høje transaktionsomkostninger ved betalingskort: Indbetaler du med et betalingskort til platformen eller bruger du deres automatiske indkøbsfunktion, så er omkostningen 3,99 % ved betalingskort.
 • Lave omkostninger er mindre brugervenligt: Handler du blot direkte på platformen, så får du ikke de laveste omkostninger. Her kræver det, at du skifter til det mere avancerede handelsinterface. Dette finder du ved under “Trade” og herefter trykke “Advanced“.
 • Aktiver flyttes ikke til wallet automatisk: Når du køber din kryptovaluta, så ligger de på Coinbase-platformen. Det er en af mindre sikre måder at opbevare dine kryptovaluta på, da det kan hackes. Du har dog mulighed for at flytte dem til Coinbase Wallet (eller en anden wallet), hvor sikkerheden er højere.

Coinbase som aktier?

I april 2021 blev Coinbase Global Inc (Ticker: COIN) noteret på NASDAQ-børsen, hvor det blev muligt for private investorer at købe aktier i den populære kryptobørs.

Nogle investorer bruger Coinbase-aktien som en mulighed for at blive eksponeret mod udviklingen på kryptomarkedet. Til en vis grad følges udviklingen i nogle kryptovaluta og Coinbase-aktien ad. Korrelationen er dog ikke tydelig, så du bliver kun i mindre grad eksponeret mod udviklingen inden for krypto ved at købe aktien.

Der er dog ingen tvivl om, at en stigende popularitet for kryptovaluta, vil smitte positivt af på Coinbase-aktien.

Afrunding

Coinbase er en utrolig nem og tilgængelig platform til at komme i gang med at investere i kryptovaluta. Platformen er brugervenlig, og du har adgang til en masse forskellige coins.

For nybegynderen er der ingen tvivl om, at Coinbase er en rigtig god platform. Omkostningerne er lidt i den høje ende, men hvis du overfører med SEPA-overførsel, så begrænser du dine transaktionsomkostninger væsentligt. Her bruger jeg selv Revolut til at foretage denne overførsel.

Køb- og salgsomkostninger kan du begrænse ved at bruge en avancerede del af handelsplatformen, der begrænser omkostningerne til et konkurrencedygtigt niveau. Den er sværere at se sig ud af, men til gengæld kan du spare en del på dine handelsomkostninger.

Sidst og ikke mindst, så tilbyder de også Coinbase Wallet. Det betyder, at du nemt kan overføre dine købte coins til din egen wallet, så sikkerhedsniveauet er øget yderligere.

Alt i alt er Coinbase en nem platform at komme i gang med, hvor du har mulighed for at begrænse dine omkostninger til et minimalt niveau. Opretter du dig gennem mit link her, så får du lidt ekstra Bitcoin til din portefølje, når du handler.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Coinbase?

Coinbase er en amerikansk handelsplatform for kryptovaluta.

Kan man stole på Coinbase?

Coinbase er en børsnoteret virksomhed, så det er en reel virksomhed, der stræber efter, at sikkerheden er i top.

Er Coinbase en kryptovaluta / coin?

Coinbase er ikke en kryptovaluta, men et børsnoteret selskab med tickeren COIN.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
2 kommentarer til “Anmeldelse af Coinbase: Læs om mine erfaringer [2024]
 • Har investeret men glemt password og der er ingen hjælp at hente. !!! Det kører i ring og kan ikke lave reset…..det dummeste er nok at for support skal man sign in. Det er jo det der er problemet! Hvad gør jeg?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *