Mine økonomiske mål

Uanset hvad man agter at foretage sig, så er jeg stor fortaler for, at man sætter målsætninger op. Det vigtige er, at man har mulighed for at måle på disse tal således, at man kan få en fornemmelse af, hvor langt man er væk. Heldigvis består økonomi af tal, og det er derfor relativt nemt at gå til.

Jeg vil fremover referere til mine økonomiske mål, når jeg laver opdateringer på porteføljen fremover. På den måde giver det mig et meget bedre billede af, hvor langt jeg har endnu. Disse mål vil løbende blive tilpasset og specielt hovedmålet vil sandsynligvis ændre sig meget med tiden. Såfremt du er interesseret i, hvordan min portefølje ser ud lige nu, så kan du se den her.

I og med, at jeg er ung, så kigger jeg langt ud i fremtiden. Derfor har jeg opdelt mine mål i mindre delmål, så de er nemmere at overskue indenfor en årrække. Jeg vil løbende uddybe tal m.m, så det hele giver mening. Herunder kan du finde mine nuværende mål mod at blive økonomisk uafhængig.

Delmål #1

1.206.429 kr.

1.206.429 kr virker som et (måske) lavt tal og et meget præcist tal. Det bunder i en udregning med udgangspunkt i skatteforholdene i Danmark, og det vil optimalt set give mig et afkast, der kun bliver beskattet med lidt under 15 %.

Dette vil optimalt give mig et afkast efter skat på

103.700 kr om året

eller

7.377 kr om måneden

Delmål #1: Fordeling af portefølje

Delmål #1 vil tage udgangspunkt i følgende fordeling:

Denne fordeling vil altså give mig 7.377 kr hver måned, hvilket jeg godt kunne klare mig for, hvis det var nødvendigt. Jeg lever for under dette beløb nu, så derfor ville det være muligt. Ligeledes ville det også kunne give fine muligheder for at kunne rykke teltpælene op og smutte til udlandet et stykke tid.

Beregningen tager udgangspunkt i gunstige vilkår, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt. Der er dog udelukkende tale om et delmål, og det vil ikke være realistisk at trække sig tilbage på baggrund af dette. Det ville dog være en mulighed, såfremt betingelserne er på plads.

Den lave skattesats kommer sig af, at kapitalindkomst kan trækkes fra i personfradraget. Ligeledes tager udbyttet udgangspunkt i den lavere skattesats på 27 %. Aktiesparekontoen er der primært, da det kun er 17 % i beskatning. Såfremt den øges til 100/200.000, så vil den være langt mere interessant. Der ville man kunne hæve afkastet pr. måned med omkring 750 kr med kun 17 % i beskatning.

Hovedmål #1

Hovedmålet er meget svært at definere. Jeg ved ikke, hvilken levestandard, jeg ønsker endnu. Ligeledes afhænger det også af, hvor travlt jeg har med at komme væk fra arbejdsmarkedet. Det er klart, at jo længere tid, jeg er på arbejdsmarkedet, jo mere kan jeg investerer.

Umiddelbart vil jeg vurdere mit hovedmål til på nuværende tidspunkt at være

25.000 udbetalt om måneden

Dette beløb tager udgangspunkt i det, jeg umiddelbart vil have som fuldtidsansat med min nuværende uddannelse efter 4-5 års anciennitet. Dette beløb vil sikre, at jeg kan gøre, som jeg har lyst til. Det er som udgangspunkt mit hovedmål.

Hvordan fordelingen af porteføljen forlyder i sådan et scenarie afhænger af mange ting. Med baggrund i en hurtig udregning vil jeg vurdere den nødvendige portefølje til at have en størrelse på

12.000.000 kr

Dette ville fordele sig primært i aktier, men derudover også udnytte de muligheder, som der benyttes i delmål #1. Det er et meget højt tal, men det er udgangspunkt jeg arbejder efter. Når målet bliver mere veldefineret vil jeg uddybe målet.

Jeg vil løbende opdatere denne side, når jeg finder flere veldefinerede mål. 

5 kommentarer til “Mine økonomiske mål

 • Super vigtigt at have mål! – Måske jeg skulle skrive lidt om mine på https://vilebo.dk/ ? – både om bloggens fremtid og min egen økonomiske fremtid. Tak for inspirationen 🙂

  Jeg mener at have læst at en gennemsnitlig lønmodtager tjener omkring de 13 millioner i løbet af et liv, hvorfor 12 millioner virker meget højt! – men du er gået i gang i en ung alder og sammen med renters rente, kan det jo som bekendt levere mange økonomiske mirakler.

 • Hej Frederik

  jeg er interesseret i at høre hvordan dine indtægter far crowdlending går direkte ind på kontoen. Altså hvordan der ingen skat er på det.

  Tak på forhånd 🙂

  vh Philip

  • Hej Philip,

   Det bunder i, at kapitalindkomst (som crowdlending går ind under) kan trækkes fra i personfradraget, såfremt det ikke er benyttet.

   Det betyder, at hvis jeg ikke har anden indkomst, så vil jeg kunne slippet med 0 i skat for crowdlending.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Jeg undrede mig også, men dit svar giver god mening. Så kommer jeg dog til at tænke på, om min søn, der jo ikke bruger sit personfradrag, ville kunne investere skattefrit i crowdlending. Er der nogen, der ved mere om det?

    • Hej Pia,

     Så vidt jeg er klar over, så skal man være myndig for at kunne investere i crowdlending. Et alternativ kunne være en global ETF, som normalt er lagerbeskattet, men som giver din søn muligheden for at udnytte sit personfradrag.

     Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

     Bedste hilsner
     Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *