Anmeldelse af Lunar [2021]

Lunar er en bank, der er udelukkende opererer digitalt. Det er et dansk startup, der prøver at gøre op med det traditionelle bankmarked i Danmark.

Lunar hed tidligere Lunar Way, men har senere skiftet navn.

I praksis er Lunar en helt almindelig bank, hvor du også har en reel bankkonto. De samarbejder med Nykredit, som er den underlæggende bank for deres services. Banken består dog ikke af andet end deres app, som de tilbyder til både iOS og Android.

D. 6 maj 2021 offentliggjorte Lunar, at de nu tilbyder 0,5 % i rente på de første 50.000 kr. i banken. Det kræver ikke flytning af NemKonto. Ydermere er deres grænse på negativ rente på 250.000 kr.

Fakta om Lunar

Lunar (oprindeligt Lunar Way) blev grundlagt i 2015 i Danmark. De har +150 medarbejdere fordelt i hele Skandinavien. I 2019 fik de deres egen banklicens, som gør, at de er dækket af indskydergarantifonden. Det betyder, at dine penge er sikret op til cirka 750.000 kr. (100.000 €). De har over 150.000 brugere fordelt på Danmark, Norge og Sverige. De har i alt modtaget over 500 millioner i investeringer.

De tilbyder en bank, der udelukkende er digital. De har altså ingen fysiske filialer og ingen netbank. Samtidig har de heller ingen rådgivere. Det gør, at de kan holde deres omkostninger nede. Appen er dog ikke bare som en traditionel bankapp. Den er langt mere intuitiv, og du har langt flere funktioner, end du er vant til.

Derfor er der hverken oprettelsesgebyr eller årsgebyr hos Lunar Bank. De har dog forskellige andre gebyrer, som du skal være opmærksom på, som jeg vil komme ind på lidt længere nede.

Lunar har fire forskellige modeller.

 • Standard – 0 kr.
 • Premium – 69 kr. om måneden
 • Pro – 119 kr. om måneden
 • Lunar 15-17 år – 0 kr.

Lunar 15-17 år er en model målrettet 15-17 årige, der giver dem mulighed for at få en Lunar-konto med et tilknyttet debetkort.

Lidt længere nede vil jeg gennemgå de forskellige modeller hos Lunar, så du kan få et overblik over, om det er noget for dig.

Fordele ved Lunar
 • Gratis konto
 • Gratis kort
 • Gratis overførsler
 • God opsparingsfunktion
 • Automatisk budget
 • 100 % digital
Opret en konto nu

Standard, Premium eller Pro?

Herunder har jeg sammenlignet de forskellige modeller, som Lunar tilbyder.

Det får du med Lunar Standard:

 • En gratis konto med tilknyttet Visa-kort (herefter 9 kr. pr. måned pr. konto uden kort)
 • Gratis betalinger og straksoverførsler
 • Apple Pay og Google Pay
 • Virtuelt kort (1 stk)

Det får du med Lunar Premium (foruden ovenstående) til 69 kr. om måneden:

 • Op til tre konti med tilknyttet Visa-kort i valgfri farve
 • Tre virtuelle kort
 • Rejse- og bagageforsikring
 • Ingen hæve- og valutagebyrer
 • Abonnementsoverblik

Det får du med Lunar Pro (foruden ovenstående) til 119 kr. om måneden:

 • Et gratis metalkort med indgravering
 • Op til seks konti og to ekstra Visa-kort i valgfri farve

Som du nok kan se på ovenstående, så er der klart mest at hente ved Lunar Standard, hvis du kan nøjes med en enkelt konto. Denne konto kan ovenikøbet bruges som NemKonto. Inden du beslutter dig for, hvilken version som du går med, så bør du overveje, om funktionerne i betalingsmodellerne er nødvendige.

Den store fordel ved betalingsversionerne er, at du kan spare valutagebyrerne. Med Lunar Standard koster det 1 %, når du bruger dit kort i udlandet. Med betalingsversionerne sparer du også hævegebyret på 9 kr i DKK/EUR inden for EU, samt 19 kr. i hævegebyr på hævningerne i andre valutaer end DKK/EUR. Det koster også 19 kr. at hæve uden for EU uanset valuta. Du skal dog hæve kontanter ret ofte, hvis det skal give mening.

Et andet sted, hvor du kan spare på gebyret, er ved erstatningskort. Som Standard-kunde koster et erstatningskort 99 kr., mens de er gratis for både Premium (op til 3 kort om året) og Pro (op til 5 kort om året). Mister du metalkortet, så koster det 450 kr.

Af andre gebyrer så er det værd at nævne, at en top-up (indbetaling til ens konto med kort) koster 4 kr. pr. top-up. Den første er dog gebyrfri. Du kan finde alle deres gebyrer her.

Lunar Bank har også en indlånsrente på -0,6 % på over 250.000 kr og en overtræksrente på 20 %.

Lunar-appen

Som tidligere nævnt så fungerer Lunar udelukkende igennem deres app. I appen findes der utallige funktioner, som jeg vil prøve at skabe et overblik over.

På forsiden i appen har du mulighed for at overblik over dine konti, dine seneste transaktioner, dine kommende udgifter og dit forbrug i denne måned. Den giver et fint overblik over, hvordan din økonomi ser ud lige nu.

Under “Forbrug” har du mulighed for at mere detaljeret, hvordan dine udgifter fordeler sig. Den registrerer automatisk hvilken kategori, som dine udgifter passer i. Her har du ligeledes mulighed for at sætte et budget, som du skal prøve at overholde. Det fungerer ret godt til at kunne holde øje med, om man bruger for mange penge i en kategori.

I appen har du også mulighed for at inddele en række mål, som du kan overføre til. Det fungerer som en opsparingskonto, der ligger “under” din normale konto. Det gør det nemt og overskueligt at sætte penge af til mål. Samtidig er det også nemt at få et overblik over, hvor meget du mangler for at være i mål.

Appen kan også mange andre ting foruden disse funktioner. Senest har de gjort det muligt at investere i aktier gennem deres app. Det koster 19 kr. pr. handel samt gebyr for valutaomkostninger.

Derudover er det også muligt at låne op til 250.000 kr. igennem platformen. Du har også mulighed for at tegne rejseforsikring igennem appen. De tilbyder løbende nye funktioner, så det er værd at holde sig opdateret.

Bør du vælge Lunar?

Så kommer det store spørgsmål, om du bør skifte til Lunar? I dette afsnit prøver jeg at komme med mine tanker på, hvornår du bør overveje at skifte.

Selvom alle tre modellerne ser gode ud ved første øjekast, så er det vigtigt at sammenligne med andre muligheder. Du bør derfor kigge på, hvordan din nuværende banksituation er. Hvad betaler du for, og hvad betaler du ikke for?

D. 6 maj 2021 offentliggjorte Lunar, at de nu tilbyder 0,5 % i rente på de første 50.000 kr. i banken. Det kræver ikke flytning af NemKonto. Ydermere er deres grænse på negativ rente på 250.000 kr.

Fordele ved Lunar
 • Gratis konto
 • Gratis kort
 • Gratis overførsler
 • God opsparingsfunktion
 • Automatisk budget
 • 100 % digital
Opret en konto nu

Jeg ser helt klart størst værdi i Standard-modellen, der er gratis. Her får du et gratis kort, og du kan lave gratis overførsler. Du kan derfor bruge den som en ekstra konto ved siden af din nuværende bank.

Årsagen til, at jeg ikke ser den store værdi i de betalte versioner er, at du skal have et specielt behov for, at det kan betale sig. Du skal have rigtig mange både ind- og udenlandske hævninger, før det giver mening. Til en pris på 9 kr. pr. hævning, så skal du hæve over otte gange om måneden i en dansk bank (eller i EU i DKK/EUR) før, at abonnementet har betalt sig hjem. Du sparer selvfølgelig også 1 % på vekslingen, men det er et ret stort beløb, som du skal hæve hver måned før, at det giver mening.

Lunar giver dog til gengæld god mening til dig, der bare vil have en simpel bankløsning, der ikke koster dig noget. Hæver du ikke penge ret ofte, så er det en god mulighed for en simpel og overskuelig bank.

Jeg har blandt andet brugt min Lunar-konto til vores bødekasse for mit fodboldhold. Den kan sættes op på MobilePay, og jeg har samtidig tilknyttet et kort til, så jeg har det væk fra min egen økonomi.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Lunar?

Lunar er en dansk online-bank. Her får du en gratis konto med et tilknyttet hævekort.

Hvornår blev Lunar grundlagt?

Lunar blev grundlagt i 2015 i Århus, Danmark. De er et dansk startup med +150 medarbejdere fordelt i Skandinavien.

Kan man bruge MobilePay med Lunar?

Med Lunar får du helt almindeligt kort, som kan registreres med MobilePay.

Kan man bruge med Apple Pay og Google Pay med Lunar?

Ja. Lunar er både kompatibel med Apple Pay og Google Pay.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra Gaeldsraadgivning.dk

40 kommentarer til “Anmeldelse af Lunar [2021]
 • Hej Frederik. Har du undersøgt Lunars investeringsmuligheder? De har teamet op med Saxo, så tænker det nok fungerer som Saxos investeringsplatform ift. gebyrer osv.? Jeg overvejer at bruge Lunar til mit “aktieeventyr” som jeg skal til at gå i gang med.
  På forhånd tak.
  Mvh Rikke

  • Hej Rikke,

   Jeg har ikke benyttet mig af Lunars muligheder for investering, men jeg kan læse mig til, at deres minimumskurtage er på 19 DKK, mens Saxo Banks er på 14 DKK. Desuden kunne jeg forestille mig, at der er en del begrænsninger i forhold til handel, så jeg ville holde mig til en “rigtig” aktieplatform.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  9 kr. pr. hævning betyder vel også, at dette gebyr skal betales hver gang, man benytter MobilePay?

 • Hej Frederik
  Jeg synes Lunar er lidt dyre faktisk(hævegebyr, intet dankort osv.) har du overvejet de 3% man kan få hos LSB?

 • Hej Frederik.

  Hvor sikkert er det at have sine penge stående på en LUNAR konto? Jeg har nemlig lidt svære ved “bare” at oprette en konto gennem mobilen og så overfører et stort pengebeløb til en bank jeg ikke har noget umiddelbart forhold til endnu?

 • Min samlede formue har sneget sig der op hvor min bank kræver negativ rente.
  Kan jeg bruge Lunar til at undgå negativ rente?
  Er det muligt at splitte min “formue” op, så jeg ikke rammer loftet for negativ rente, hverken i min normale bank, eller i Lunar?
  Ikke mindst, er det en god ide?

  • Hej Søren

   Ja, det vil være en mulighed – og det kan sagtens være en god idé. Du bør dog holde dig under 750k pr. konto, så du er sikret under Indskydergarantifonden, såfremt der sker noget med banken. Det sker dog meget sjældent i praksis. Du kan eventuelt tage et kig på Saxo Bank, hvor du kan placere ret store beløb uden negativ rente.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej,
  Kan jeg åbne en konto hos Lunar og samtidig beholde min NemKonto i min normale bank?

 • Har lige oprettet en konto hos Lunar – er dog i tvivl om hvad top-up gebyr på 4kr går ud på? Ville nemlig gerne overføre en del for at undgå negative renter i egen bank

  • Hej Betina

   Top-up gebyr er, hvad det koster, når du indbetaler penge til Lunar med et betalingskort. Så vidt jeg er bekendt, så er der ingen gebyrer, hvis du blot foretager en traditionel bankoverførsel.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej F,
  Kan man bare opret en konto med Lunar og bruge ikke et kort?
  Jeg tænker at overføre kun er beløb til Lunar til undgår negative rente, og bruge bank overførsel mellem mine danske bank og Lunar. Derfor hvis forstår jeg rigtigt, er der ingen gebyr ?

  • Hej Kasper

   Jeg tror umiddelbart, at det er din egen bank, der sætter begrænsningen. Jeg kan læse, at du med Lunar maksimalt kan overføre 100.000 kr. af gangen og op til 200.000 kr. om dagen. Jeg forestiller mig ikke, at den indgående grænse er lavere end dette.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hvordan overfører man penge fra Lunar Bank til min almindelige konto når der ikke er netbank/mobilbank tilknyttet kontoen?

 • Hej.
  Skal jeg forstå det sådan, at en Standard konto er:
  En gratis konto, hvis man har et Visa-kort til kontoen?
  Hvis man ikke ønsker et visa-kort, så koster det kr. 9,- pr. måned?

 • Hej Frederik
  Hvor meget kan man hæve i bankautomat fra sin Lunar konto, er der en begrænsning eller ?.
  Tænker også ved tyveri af sin mobil eller kort.
  Eller skal man måske bestille, som i andre banker, ved større beløb.
  Hvad med Euro, hvad koster det i Lunar og skal det også bestilles eller??
  Venligst Emga

  • Hej

   Du kan maksimalt hæve 10.000 kr. om dagen og 25.000 pr. løbende 30 dage. Jeg tror ikke, at du kan bestille hævninger (hverken for DKK eller EUR). Du har dog mulighed for at hæve EUR i både danske og udenlandske hæveautomater. Du skal dog være opmærksom på, at de tager 9 kr. pr. hævning, og at der kan forekomme andre gebyrer ved hævning i et fremmed pengeinstitut.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Jeg kan ikke helt holde styr på det der med hævninger og indsættelse. – Har jeg forstået det rigtigt, når jeg siger, at man gratis kan flytte penge frem og tilbage mellem Nem konto i en bank og en konto i Lunar Bank, og at kontoen i Lunar forrentes med 0,5% op til 50 tusind, når kontoen i Lunar Bank er gratis?

  • Hej Peter

   Et virtuelt kort er det kort, som du ikke har fysisk. I stedet for, at det befinder sig i din pung, så kan du finde det i appen. Her kan du se kortnummer m.m., som du kender det fra det fysiske kort. Det kan derfor bruges online som et almindeligt kort.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Når du skriver, at de tilbyder en rente på 0,5% op til de første 50.000 kr., må man så maksimum have de 50.000 kr. stående på kontoen, eller kan man sagtens have 100.000 kr., men hvor det så “kun” er de første 50.000 kr., der får renterne?

 • Hej Frederik

  Jeg forstår stadig ikke helt det med top-up 😂
  Hvad er det, jeg helt konkret betaler for? Hvem betaler til Lunar med et betalingskort? Kan du give et eksempel?
  Kan jeg gratis modtage overførsler fra både mine egne konti i andre banker og fra andres konti i andre banker?
  Kan jeg indsætte kontanter på min konto hos Lunar?
  Mvh. Mille

  • Hej Mille

   Top-up er din egen indbetaling til kontoen. Du kan altså betale med et betalingskort til din Lunar-konto for at sætte penge ind.

   Det skulle gerne være gratis – se deres priser/gebyrer her.

   Jeg mener ikke, at du kan indsætte kontanter på din Lunar-konto.

 • Hej Frederik
  Super fin og relevant artikel for én der måske ikke forstår sig så meget på den verden.
  Hvis jeg som flere andre påtænker at undgå negative renter ved at overføre en del af en erstatningssum, hvordan ser det så ud hvis drømmehuset eks melder sig og pengene skal hives ud igen? Er det “bare” lige til eller er der gebyrer forbundet med at lukke kontoen og overføre pengene til en anden konto igen? Og i så fald hvilke? Bare så man har en ide om hvor længe mam evt skal binde sig for at det giver mening?
  På forhånd tak for svar.

  • Hej Camilla

   Jeg tror det er op til dig hvor meget energi, som du vil bruge på at flytte rundt på dine penge for at spare/tjene lidt renter. Der skulle i øvrigt ikke være hverken gebyrer eller besvær med at trække pengene ud igen. Du kan se deres priser/gebyrer her.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Du svarede på mit spørgsmål vedr. top-up.

  Du skriver, at top-up er din egen indbetaling til kontoen, hvor jeg benytter mit eget betalingskort til at indsætte penge.
  Hvordan gør jeg så det rent praktisk? Hvor betaler jeg henne?
  Jeg har meget svært ved at se idéen med det.
  Hvis jeg skulle indbetale penge til min egen konto, så ville det enten være kontanter eller via en overførsel fra min NemKonto.
  Så i hvilke tilfælde ville man benytte top-up?

  Håber du måske kan give et eksempel, jeg har lidt svært ved at se det 😄

  Med venlig hilsen
  Mille

  • Hej Mille

   Du kan desværre ikke sætte kontanter ind på din Lunar-konto. Når du skal indsætte penge på din Lunar-konto, så har du både mulighed for at indbetale via en normal bankoverførsel, men du kan også indbetale med et betalingskort. Jeg plejer typisk at benytte mig af betalingskortet, da det som oftest går hurtigere.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Tak for brugbar anmeldelse.
  Når man skal acceptere oprettelse af konto hos Lunar, skriver de bl.a. vedr. Hæftelse, ansvar og erstatning (punkt 9): “Herudover kan Lunar ikke gøres erstatningsansvarlige for økonomiske eller ikke-økonomiske tab, herunder (…) eller nedbrud i vores banksystemer (…) eller sikkerhedsbrister hos os, eksterne underleverandører (…) ”
  Vil det sige, at man kan miste alle sine penge, hvis der fx sker et sikkerhedsbrist hos Lunar? Det lyder ikke særlig betryggende?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *