Mine udbytteaktier

Hvis du har fulgt med i min løbende portefølje, så har du helt sikkert bemærket, at en stor andel af min portefølje er placeret hos Nordnet. Over halvdelen af porteføljen hos Nordnet er placeret i investeringsforeninger, men en del af beløbet investerer jeg i udbytte aktier.

Leder du efter en oversigt over udbytteaktier, så kan du finde dem her:

Min strategi

Min målsætning er, at jeg på sigt kommer til at have en større andel (30-40 %) af min portefølje i aktier, der udbetaler udbytte.

Som det ser ud lige nu, så er mit første delmål på med investering i udbytte aktier på 820.000 kr. Du kan læse mere om mine økonomiske mål her.

Jeg investerer dog på nuværende tidspunkt primært i en udbyttebetalende investeringsforening gennem Nordnet månedsopsparing. Når porteføljen når en vis størrelse, så vil jeg flytte det meste af midlerne til udbyttebetalende aktier.

Dog falder jeg ind i mellem for et godt tilbud, hvor jeg ikke kan stå imod. Derfor er der allerede nu en portion af disse aktier i porteføljen. Det er ikke nødvendigvis de bedste udbytteaktier, der udbetaler den største andel af overskuddet. Jeg tænker dog mere langsigtet og har valgt nogle, som jeg også tror på om 10 år. Der vil derfor både være aktier med højt udbytte, men også aktier, der har et lavt udbytte.

Jeg investerer i udbytteaktier gennem Nordnet og Saxo Bank. Jeg har også lavet en sammenligning af disse 2 platforme, som du kan læse her: Saxo Bank vs Nordnet

Opret en gratis konto hos Nordnet her →

Her på siden kan du se en oversigt over mit løbende udbytte fra disse aktier.

Udbytteaktier 2020

AktieTickerAntalGA-kursKursVærdi
Samletkr 114.142
AbbVieABBV2187,26 USD75,24 USDkr 10.758
Altria GroupMO2235,88 USD37,31 USDkr 5.589
Betsson ABBETS-B43547,89 SEK40,54 SEKkr 11.916
Danske BankDANSKE5393,14 DKK76,42 DKKkr 4.050
Dow Inc.DOW4549,33 USD28,65 USDkr 8.778
FLSmidthCPH:FLS17228,50 DKK156,2 DKKkr 2.655
IBMIBM15135,12 USD112,93 USDkr 11.534
ISSCPH:ISS6492,78 DKK93,68 DKKkr 5.996
Nokian TyresTYRES6826,59 EUR20,96 EURkr 10.637
NordeaNDA-DK21159,30 DKK37,76 DKKkr 7.967
Ocean YieldOCY-OL11467,22 NOK21,5 NOKkr 1.592
Pioneer Property GroupPPG PREF65101,91 NOK100 NOKkr 4.222
PRO REAL ESTATEPRV.UN2036,96 CAD3,55 CADkr 3.446
SampoSAMPO1836,31 EUR26,56 EURkr 3.568
Sparindeks GlobalSPIGLAMRIKL133133,32 DKK120 DKKkr 15.960
TrygTRYG33146,78 DKK165,9 DKKkr 5.475

Kurser er sidst opdateret d. 19 marts 2020.

Hvis du vil se, hvordan min portefølje ellers ser ud, så kan du tjekke den her.


Udbyttebetalinger

Herunder kan du se en oversigt over mine udbyttebetalinger det sidste stykke tid. Jeg vil løbende opdatere denne. 

Udbyttet er efter skat.

Den lyseblå streg på grafen indikerer 12 måneders glidende gennemsnit.

De sidste 12 måneders udbytte udgør i alt 2964 DKK efter skat, og det giver et gennemsnit på 274 DKK om måneden. Det betyder, at jeg med en timeløn på 150 DKK efter skat kan arbejde 1,65 timer mindre om måneden.

10 kommentarer til “Mine udbytteaktier

 • Hej Frederik

  Hvis man ser på kursudviklingen af SPIGLAMRIKL gennem 5 år er den jo aktuelt så høj som nogensinde på ~150 DKK.
  Formentlig er det ikke det rette tidspunkt at investere større beløb på en gang, men jeg forstår filosofien at investere fortløbende for at få en gennemsnitspris.

  Jeg kan se, at du ikke har ekspanderet Nordnet siden april måned. Er der er en særlig årsag?

  Hvad er dine tanker om, hvordan jeg kan komme igang med køb af udbyttesaktier? Hvordan valgte du din portefølje af disse?

  Vh
  Alex

  • Hej Alex,

   Det er helt korrekt, at SPIGLAMRIKL er på sit højeste niveau nogensinde. Om det er et tegn på, at du skal lade være med at købe, skal jeg ikke kunne svare på, da jeg ikke tror på, at man kan time markedet.

   Som du selv nævner, så vil du få en gennemsnitspris, hvis du følger både med op og ned, og derfor kommer så tæt på markedsafkast som muligt.

   Der er flere årsager til, at jeg ikke har overført midler til Nordnet det seneste stykke tid. Markettimingen er dog ikke en del af det. Jeg har ikke haft de samme midler til rådighed i denne periode, så derfor har porteføljen heller ikke rykket sig meget. Ligeledes fokuserer jeg på nuværende tidspunkt på at få fyldt min aktiesparekonto op hos Saxo Bank, så jeg kan udnytte den lave beskatning.

   Generelt set vil jeg anbefale dig at kigge efter aktier med stabile udbyttebetalinger. I USA kaldes de Dividend Aristocrats og Dividend Kings, som handler om, hvor lang tid de har haft stigende udbytter (henholdsvis 25 og 50 år).

   Det er blandt andet disse jeg kigger nærmere på i fremtiden. Ligeledes kigger jeg på udbytteprocenter for disse aktier (også danske), og ser hvordan de performer. De kan have en dårlig periode, hvor man har mulighed for at få dem til en god pris.

   Ellers er det generelt aktier med gode traditioner for udbytte, en sund forretning og en fin pay-out-ratio. Jeg ved ikke, om det er den bedste løsning langsigtet, men det er den strategi, jeg har valgt.

   Du er velkommen til at smide en mail, hvis du har nogle tanker, du gerne vil have vendt.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej,
  Håber du vil hjælpe, jeg har købt et par aktier, bare lige for at finde ud af hvordan det virker.

  Jeg går ind i min Nordnet-app, og kigger på danske bank, som jeg har købt lidt aktier af.
  Kursen er 95,34, og under nøgletal, står der direkte afkast: 8,98%.
  Dvs, at jeg tjener 95,34 divideret med 100, gange 8,98 = cirka 8,56 kroner om året per danske bank aktie?
  Er det korrekt forstået?

  Hvor tit må et firma justere udbytte procenten?

  Og så nævner du payout-ratio.
  Hvorhenne finder jeg payout ratioen? er det et sted i nøgletallene?

  Og til sidst hvad mener du payout-ration skal ligge omkring, for at det er en udbytte-aktie, du selv ville investere i?
  på forhånd tak. 🙂

  • Hej Mathias,

   Så vidt jeg husker, så er direkte afkast beregnet ud fra det seneste års udbytte op mod kursen. Det vil altså ikke nødvendigvis være det helt korrekte tal, men det kan bruges til at give et fingerpeg.

   Et højt direkte afkast er dog ingen garanti for, at det fortsætter i fremtiden. Det kan være, at aktien har udbetalt ekstraordinært udbytte eller tilbagekøbt aktier, som også vil påvirke dette. Du skal altså stadig være opmærksom på, hvordan situationen ser ud i firmaet.

   Firmaer tænker ikke i udbytteprocenter, men derimod i hvor meget, der bliver udbetalt. Afhængig af, hvordan aktien betaler udbytte, så vil der typisk ske en justering årligt eller kvartalsvis.

   Payout-ratio kan du finde ved kigge i regnskaberne. Hvis virksomheden har et overskud på 10 kr pr. aktie samt betaler 5 kr i udbytte, så vil deres payout-ratio være 50 %.

   Generelt set, så skal det være en sund ratio. Alt over 80 % er udelukket for mit vedkommende, så virksomheden også har mulighed for at gemme lidt dem til selv. +100 % ville jeg aldrig røre ved.

   Jeg håber, at det var svar nok.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Må jeg have lov til at spørge om, hvilke aktier investere du i på saxo bank, via din aktiesparekonto ?

  Mvh

 • Hej Frederik,
  Jeg er en ung gut på 17 år og har kigget på aktieinvesteringer i et lille stykke tid nu. Jeg har på denne tid dannet mig et meget kort overblik over hvordan aktier fungerer og er kommet til den konklusion at det virker mest fornuftigt, at købe sig ind i index fonde. Har set en video angående dette, hvor det fremgår at man ca. kan forvente at få 7 % i afkast årligt på disse index fonde og at man skal blive ved med at købe og holde uanset om aktien er dyr eller billig. Jeg bliver nu en smule i tvivl da jeg kan se i snakker om SPIGLAMRIKL og om at den er steget og derfor er en mere usikker investering. Har lige umildbart kigget på en vanguard s&p 500 samt en vanguard international og muligvis også i nogle obligationsaktier. (Bedre kendt som 3 fonds porteføjlen). Vil du mene at dette er en fornuftig long term strategi?, og ved du ligeledes om det er muligt at købe disse aktier gennem nordnets månedsopsparing?

  Hilsen en aktie grønskolling, Sune 🙂

  • Hej Sune,

   Mange tak for din kommentar.

   Generelt vil en strategi med at købe op løbende i en global passiv investeringsforening være noget af det tætteste man kommer på markedsafkast. Så dine overordnede tanker er ganske fornuftige.

   I min alder (22) har jeg ikke tænkt mig at kigge efter obligationer før om en del år (10+ år), da jeg mener, at man kan sagtens kan påtage sig den risiko (og potentielle merafkast), som aktier giver, i en ung alder.

   Jeg har kun lige tjekket hurtigt, men det lader ikke til, at de er mulige at købe igennem Nordnets månedsopsparing.

   Sig til, hvis du har flere spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik
  Spørgsmål til aktiesparekontoen.

  jeg er har selv lige vært lidt udvidende, og troede den også var efter realiserings princippet.
  men den er er åbenbart lagerbeskattet.

  er det ikke en lidt dårlig forretning at blive lagerbeskattet 17% af sin fortjeneste på udbyttet aktier, hvis eller når de stiger ? plus der skal betales skat når udbyttet bliver udbetalt.

  Mvh

  • Hej Peter,

   Lagerbeskatning vil typisk være en dårlig ting for den almene dansker. Det handler om at finde aktier, der udbetaler et godt udbytte, så kursen ikke stiger/falder ret meget. På den måde vil du kunne slippe med 17 % skat for dit udbytte kontra 27 % / 42 %.

   Aktier der holder en stabil kurs, og som løbende betaler udbytte er klart at foretrække.

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *