Aktionærfordele – oversigt over danske aktier med fordele [2024]

Typisk så køber man aktier, fordi man ønsker udbytte fra disse eller en stigning i værdien på aktien. Der er dog en del aktier, der giver fordele for deres aktionærer. I visse tilfælde kan disse fordele give et rigtig pænt skattefrit afkast ved siden af den umiddelbare investering. I denne artikel har jeg samlet en oversigt over danske aktier med aktionærfordele.

Jeg vil gøre opmærksom på, at virksomhederne kan ændre deres aktiepolitik fra den ene dag til den anden, og derfor skal du selv læse op på disse fordele, inden du køber. Skulle du være bekendt med aktier, der har ændret denne politik, så er du velkommen til at smide en kommentar. Ligeledes hvis du er bekendt med fordele, der ikke er på listen. 

Jeg har sorteret de forskellige fordele alt efter branche for at give et bedre overblik over de aktuelle tilbud.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Fodboldklubber

AaB A/S

Som aktionær bliver du tilbudt 2 billetter til én kamp pr. sæson. Ejer du mere end 125 aktier bliver du inviteret til aktionærarrangement med VIP-bespisning og kamp én gang pr. sæson.

Brøndbyernes I. F. Fodbold A/S

For at opnå aktionærfordele hos Brøndby I.F, skal du eje over 5.000 aktier. Her får du 6 gratis billetter pr. sæson til hjemmekampe i grundspillet (undtaget kampe mod FCK). Du bliver ligeledes inviteret til et årligt informationsmøde kun for aktionære. Du har også ret til et gavekort på 100 kr til Brøndby Shoppen. Du har også mulighed for at købe 2 x 4 VIP-billetter i Vilfort Lounge pr. sæson grundspillet til 495 kr pr. billet.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Silkeborg IF Invest A/S

Er du aktionær i Silkeborg bliver du tilbudt 2 fribilletter til en kamp pr. sæson.

AGF A/S

Ejer du aktier i AGF, så får du 2 fribilletter pr. sæson til en udvalgt kamp. Har du mere end 100.000 aktier, bliver du inviteret til et VIP-arrangement én gang pr. sæson til en udvalgt hjemmekamp.

PARKEN Sport og Entertainment A/S

Hvis du ejer aktier i PS&E, så vil du modtage særlige aktionærtilbud fra bl.a Lalandia og F.C. København. Det er ikke nærmere udspecificeret, hvad du får af fordele.

AC Horsens A/S

Hos AC Horsens starter aktionærfordelene fra 20.000 aktier, men der er forskellige niveauer. Du kan læse mere om fordelene her.

Banker

Den Jyske Sparekasse A/S

Hos Den Jyske Sparekasse opnår du en række fordele, når du ejer minimum 200 aktier. Dette omfatter blandt andet rabatter på kort, aktionærkonto og gratis valutaveksling. Du kan læse mere på Den Jyske Sparekasses hjemmeside her.

Jyske Bank A/S

Som aktionær i Jyske Bank får du med 200 aktier en øget rente på opsparingskonto på 0,01 % op til 250.000 kr og 0,02 % fra 250.000 og op efter.

Lollands Bank A/S

Ejer du mere end 10 aktier i Lollands Bank er du berettiget til aktionærfordele. Dette omfatter blandt andet rabat på kort og aktionærkonto med rabat på stiftelsesgebyr og dokumentgebyr. Læs mere om fordelene her.

Salling Bank A/S

Med minimum 10 aktier i Salling Bank får du blandt andet Mastercard Standard Debit uden kortgebyr. Ligeledes får du gratis valutaveksling og op til 0,4 % i rente på en aktionærkonto. Læs mere her.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Andre

Danske Hoteller A/S

Som aktionær i Danske Hoteller modtager du kuponer til billigere overnatninger for 2 personer. Mængden svinger alt efter, hvor mange aktier du har, men ligger mellem 1 og 10 kuponer. Samtidig får du op til 20 % på restaurantregningen. Læs mere om deres fordele her.

DFDS A/S

Som aktionær i DFDS får du 10 % i aktionærrabat på de to ruter København-Oslo og Amsterdam-Newcastle. Du får ligeledes rabat i restauranten om bord, hvis du har bestilt hjemmefra.

SAS A/S

For at pågå aktionærfordele i SAS, så skal du eje minimum 4.000 aktier i selskabet. Fordelen består i, at du 2-3 gange modtager kampagner, der tidligere kun har været forbeholdt SAS-medarbejdere og Diamond-kunder. Det omfatter rabatter på flybilletter. 

Tivoli A/S

Ejer du over 100 aktier i Tivoli, så vil du være berettiget til et aktionærkort. Det giver dig mulighed for at tage 1 ledsager med samt op til 2 gratis børn pr. dag. Du kan læse mere om fordelene her.

Hvorfor aktier med fordele?

Du tænker sikkert, hvorfor du skal vælge sådan en aktie? For mit vedkommende er det ikke noget, jeg kigger efter, når jeg investerer i danske udbytteaktier. Jeg vil dog tage det med, såfremt jeg finder en på listen, der er interessant.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

I visse tilfælde kan det dog godt give et ekstra afkast. Benytter du Oslo-færgen meget, så kan du med fordele kigge efter DFDS-aktier, da du så kan få et pænt skattefrit udbytte, hvis du benytter dig af rabatten, de tilbyder. Ligeledes vil mange af fodboldklubberne også give et pænt afkast gennem fribilletter, da du oftest ikke skal have ret mange penge op af lommen for at kvalificere dig til dette.

Du vil sikkert bemærke, at der er en del banker, der mangler på listen. Jeg har valgt ikke at tage dem med, da de fleste af dem udelukkende tilbyder en aktionærkonto med 0 % i rente. Hvis du kigger udenfor Danmark, så er der en del hotel aktier, der tilbyder aktiefordele, som du måske vil finde interessant.

Har du tilføjelser eller ændringer til listen, så er du velkommen til at smide en kommentar herunder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er aktionærfordele?

Aktionærfordele er fordele, som du ejer af en aktie i et givent selskab, har. Er det en fodboldklub, så kan det være, at du kan få gratis billetter til en fodboldkamp.

Hvad koster 100 Tivoli-aktier?

Over de seneste 5 år har prisen på en enkelt Tivoli-aktier været mellem 550 kr. og 900 kr. 100 Tivoli-aktier vil derfor koste mellem 55.000 kr. og 90.000 kr. afhængig af aktiekursen.

Hvor kan jeg få aktionærfordele?

Det varierer meget fra selskab til selskab, om de tilbyder fordele til aktionærer. Ofte vil du finde disse fordele hos hoteller, fodboldklubber og banker.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra denne side om sammenligningstjeneste for lån.

Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
15 kommentarer til “Aktionærfordele – oversigt over danske aktier med fordele [2024]
 • Er du sikke op at det er alle der har aktier i AGF der får 2 fribilletter til AGF kampe?

  Jeg har haft 2000 aktier siden 2011 og har fået 2 fribilletter hvert år. Men undtagelse af de sidste 3 år

  Om det er Corone eller andet, ved jeg ikke. Men det er altså 3 år siden jeg fik sidst

 • Danske hoteller er meget fint. Vi har for 30.000kr, hvilket giver ret til ni overnatninger med en bedparelse på 700kr pr gang, altså 6300kr or. Samtidig påskrives værdien af aktien hvert år. Kæmpe forrentning, hvis man ser de 6300kr som penge, man ellers ville bruge og dermed geninvestere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *