Robot aktier [2024]: Tre interessante aktier fra robotindustrien

Der er mange forskellige spændende tendenser i øjeblikket, og her er robotter helt sikkert en af dem. Robotter vindere mere og mere frem, og det kan være interessant at have dem i ens aktieportefølje.

I denne artikel vil jeg vise dig forskellige robot aktier, som du kan investere i, hvis du finder dem interessante. Derudover så kan du også blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, inden du investerer i denne type af selskaber.

Liste med robot aktier

Herunder kan du finde en liste med forskellige eksempler på robot aktier. Der findes en masse andre selskaber, og dette er blot et udpluk af dem, der findes inden for denne meget spændende industri.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Det er vigtigt for mig at påpege, at dette ikke skal ses som en anbefaling til køb. Det skal blot ses som en inspirationskilde til nogle selskaber, som du kan undersøge yderligere.

  • iRobot (Ticker: IRBT): iRobot er en spændende voksende spiller inden for markedet. De har fokus på robotter til husholdningen, hvor du formentlig har stødt på Roomba. Det er en af mest populære robotstøvsugere. De har også for nyligt lanceret deres moppe-robot kaldet Braava. De arbejder blandt andet sammen med virksomheder som Amazon og Alphabet.
  • PTC (Ticker: PTC): PTC er et selskab, der har fokus på at udvikle software til robotter, der bruges til produktion. Her har de blandt fokus på at øge præcision og samarbejde for design processen. Flere og flere producenter har øget fokus på digitalisering og smarte fabrikker, og det vil gavne PTC i fremtiden.
  • Raytheon (Ticker: RTN): Raytheon er en virksomhed, der har fokus på udvikle robotter til det militære forsvar. De leverer blandt andet selvstyrede droner, der kan holde øje oppefra. De arbejder også på et exoskelet, der skal hjælpe medarbejdere inden for logistik med at flytte tungere militært udstyr.

Ovenover var blot et udpluk af de spændende virksomheder, der findes inden for dette felt. Der findes utallige virksomheder, der arbejder med robotter, så finder du ikke ovenstående interessante nok, så er der mange andre at undersøge.

Hvad skal du være opmærksom på?

En af de helt store fokuspunkter, som jeg bliver nødt til at gøre opmærksom på, når vi snakker investering i robot aktier er, at der er tale om høj-risiko aktier. Ofte så er det meget populære aktier, som der er mange, der har store forventninger til i fremtiden.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Det er blandt også tilfældet med nogle tech aktier. Det store problem med dette er, at prisen ofte bliver meget dyr, når du vil købe disse aktier. Fordi der er så mange, der har store forventninger, så vil du ofte skulle betale meget for aktierne i disse selskaberne.

Problemet opstår blot, når fremtiden ikke lever op til forventningerne. Når du køber en aktie dyrt, så kan du blive hårdt ramt, hvis selskabets fremtid ikke udvikler sig som planlagt. Det skal du være opmærksom på, inden du køber aktier inden for robot industrien.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en robot aktie?

En robot aktie er en aktie, der i mere eller mindre grad arbejder med robotter. Det kan både være selskaber, der udelukkende arbejder med robotter, eller selskaber, der arbejder med robotter i mindre grad.

Hvordan køber man robot aktier?

Du kan nemt købe robot aktier ved at have adgang til de børser, som aktierne handles på. Det kræver, at du har en aktieplatform, der giver mulighed for det. Jeg anbefaler SaxoInvestor eller Nordnet.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *