Bedste bank for unge – Sådan vælger du din nye bank

Når man bliver 18, så er ens bank ikke det, der fylder en mest. Typisk så vil man have været under sine forældres bank, og mange vælger derfor at køre videre i samme bank, når de bliver 18. I dette indlæg vil jeg komme med bud på, hvordan du finder den bedste bank for unge, og hvad du skal være opmærksom på.

Bedste bank til unge og studerende

For mange er det ikke den første ting, der kommer igennem hovedet, når man bliver 18. Der er ikke ret mange, der tænker, at nu skal de ud og skifte bank. De fleste tænker, at det har fungeret de sidste mange år, så hvorfor skulle det ikke stadig fungere?

Det er selvfølgelig også det vigtigste. Hvis man har en bank, man er glad for, så er der jo ingen grund til at skifte. Dog bruger de fleste unge mennesker ikke deres bank til ret meget. Derfor er kravet til dem heller ikke ret store.

De fleste er glade for deres bank, hvis deres kort virker, og at de svarer relativt hurtigt, når de en gang i mellem skal have fat i dem på netbank. Der kan selvfølgelig være andre ting afhængig af, hvor langt man er i livet. Står man overfor et huskøb i den nærmeste fremtid, så er det selvfølgelig værd at kigge efter en bank, der er til at snakke med om dette.

Hvad er dine krav?

Først og fremmest, så skal du gøre op med dig selv, hvilke krav du har til din bank. Ellers er det svært at finde ud af, hvilken bank du skal vælge. Hvis du egentlig er ligeglad med din bank, og du bare skal have et kort, der virker, så vil jeg anbefale dig at hoppe dette afsnit over. Så har jeg nemlig et tip til dig, hvor du relativt nemt kan tjene lidt på din opsparing uden at røre en finger.

Fordele ved Lunar
 • Gratis konto
 • Gratis kort
 • Gratis overførsler
 • God opsparingsfunktion
 • Automatisk budget
 • 100 % digital
Opret en konto nu

Hvilken bank der er bedste er et spørgsmål, som mange stiller. Det kan dog være svært at svare på, da det afhænger af, hvad du skal bruge den til. I denne artikel håber jeg på at kunne hjælpe dig lidt videre.

Er du derimod på vej ud i et huskøb med realkreditlån og eventuelt banklån, så er det nogen helt andre krav, du har. Det er langt større beløb, og derfor er du også en attraktiv kunde for banken. Det er du også, selvom du ikke har brug for dette. Her handler de dog mere langsigtet, da de håber på, at de en dag kan sælge dig nogle af deres ydelser.

Huskøb / realkreditlån / banklån / andelslån

Har du brug for en af de ovennævnte, så kan du være sikker på, at der er mange banker, der gerne vil have fat i dig. Din økonomi betyder dog en del, men hvis du har styr på denne, så kan du spare mange penge ved at kigge på andre banker.

Her vil jeg anbefale dig, at du kigger bredt og indhenter tilbud på dit mulige lån. Start med din egen bank, og tag eventuelt til et møde en eller to andre steder. Så vil du hurtigt finde ud af, hvor stor forskellen på omkostningerne kan være. Det kan være besværligt i praksis, men du kan blandt andet benytte MyBankers skift-bank-værktøj, der giver dig mulighed for at indhente tilbud på en ny bank.

Indhent tilbud med Mybankers værktøj her 

I og med, at det er her, at bankerne tjener de fleste af deres penge, så er de jo selvfølgelig interesseret i at have dig som kunde. På den måde kan du få flere attraktive tilbud på din økonomi. Du fortæller dem jo selvfølgelig også, at du er ved at undersøge markedet, så de er klar over, at de ikke er de eneste, der får tilbudet. På den måde tvinger du dem til at give dig et rigtig godt tilbud, og det kunne jo være, at det var din egen bank, der gav det bedste.

Bedste bank for studerende?

Har du stort set ingen krav til din bank, så har jeg et rigtig godt tip til dig. Vi har allesammen en helt almindelig lønkonto, hvor enten vores løn eller SU går ind på. Hvad hvis jeg fortæller dig, at du rent faktisk har mulighed for at få op til flere procent i rente på den konto?

Selvom det lyder helt urealistisk i mange øjne, så er der rent faktisk banker, der tilbyder studiekonto til studerende og unge. Typisk for disse konti er en høj rente (op til 5 %) og gratis kort (enten kreditkort eller debetkort). Har du ingen krav til din bank, så er det her en fantastisk løsning. Du får en rente på dit indestående samtidig med, at du ikke har nogle omkostninger. I mine øjne vil det være en god bank for studerende.

Hvis du vil se, hvor du kan finde disse konti, så kan du læse min artikel om højrentekonti lige her.

Fordele ved Lunar
 • Gratis konto
 • Gratis kort
 • Gratis overførsler
 • God opsparingsfunktion
 • Automatisk budget
 • 100 % digital
Opret en konto nu

Grunden til, at du har mulighed for dette er fordi, du forhåbentlig kommer til at tjene penge i fremtiden, og derfor gerne vil købe et hus / lejlighed / bil eller andet. Her vil banken kunne tjene penge på dig, og hvis du så vælger at blive i banken, så er de penge givet godt ud for dem.

Du kan dog være ligeglad, da du ikke forpligter dig til noget som helst. Når du engang skal benytte dig af deres lånemuligheder, så kan du benytte dig af afsnittet ovenover. På den måde sikrer du dig den bedste økonomi hos din bank igennem hele dit liv.

Bonustip: Få andres erfaringer

Selvom det kan lyde lidt cliché-agtigt, så vil jeg faktisk anbefale dig, at du hører dine venner og familie ad. Typisk så handler niveauet i bankerne om, hvilken rådgiver du har. Du kan derfor være ude i, at den samme type person vil få en helt anden behandling end en anden oplever.

Derfor vil jeg anbefale dig, at du hører deres erfaringer. Har de en god rådgiver et andet sted end dig, så tag en uforpligtende snak med rådgiveren. Så har du nemt mulighed for at vurdere, om de kan tilbyde noget bedre til dig, og samtidig om der er et match.

Hvilken bank bruger jeg?

I øjeblikket benytter jeg mig af Spar Nord. Her har jeg et gratis MasterCard og et gratis Visa/Dankort. Her havde jeg tidligere en studiekonto, hvor jeg fik 2 procent i rente af de første 20.000 kroner. Det har desværre afskaffet.

Denne konto brugte jeg som nødopsparing (læs mere om hvad det er, og hvorfor jeg benytter den), som der altid stod 20.000 kroner på. Efter jeg er blevet færdiguddannet har jeg ikke længere mulighed for studiekonto i de forskellige banker.

Jeg har samtidig også valgt at sænke min nødopsparing til 10.000 kr., da jeg nu løbende har en del flere penge mellem hænderne end før.

I øjeblikket er jeg dog i gang med at undersøge mulighederne for en anden bank, da jeg gerne vil i gang med ejendomsinvestering inden for den nærmeste fremtid. Her vil mit valg falde på den bank, der gerne vil hjælpe mig i gang, og derved opfylder mine behov.

Jeg håber, at du kan bruge mine tips til at finde den bedste bank for dig – hvad enten du er studerende eller ung. Har du spørgsmål eller kommentarer, så er du velkommen til at smide dit besyv herunder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken bank er den bedste for unge?

Det afhænger meget af dine behov. Der er ikke entydigt svar på spørgsmålet, og det afhænger af mange faktorer. I artiklen finder du en guide til at finde den bank, der er den rigtige for dig.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra LendMe.dk

Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
4 kommentarer til “Bedste bank for unge – Sådan vælger du din nye bank
 • Hej Frederik
  Da jeg oprettede mig som kunde i spar nord med studiekonto havde jeg også 2% på min opsparingkonto.

  Jeg er stadig Studerende med samme opsparing, men spar nord siger at det er blevet fjernet de 2% og at jeg derfor ikke har det længere

  Er du sikker på at du modtager de 2%?

  Hvordan

 • Hej Frederik,
  I din artikel er der mange bokse hvor den beder en lave en konto i Lunar, er dette en reklame eller er det fordi du faktisk anbefaler banken? Jeg ved de tilbyder 0,5% i rente op til 50.000kr men ved ikke om der er andre, måske bedre muligheder for en ung på 18 år der gerne vil skifte bank.

  • Hej Aske

   Lunar kan sagtens være en fornuftig bank for dig. Jeg ville dog undersøge mulighederne for en studiekonto i de forskellige banker, inden at valget falder på Lunar.

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *