Uran aktier – Liste med uranium aktier [2024]

Kernekraft er en energiform, der ofte er oppe at vende, når der tales om grøn energi, og hvordan vi i fremtiden kan gøre planeten mere bæredygtig. I de fleste tilfælde er uran det primære brændselsmiddel, når der udvindes energi med kernekraft.

Af den årsag kan det også være interessant at kigge i retningen af uran aktier, hvis du ønsker at blive eksponeret mod denne udvikling. Det store problem med uran er radioaktiviteten, der forståeligt nok bringer bekymring frem i folk. Kan man løse denne problematik på en sikker måde, så er det formentlig en af fremtidens energiformer.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke aktier med fokus på uranium, der findes, og hvad du skal være opmærksom på, når du investerer i uran.

Liste med uranaktier [2024]

Hvis du gerne vil investere i selskaber, der er eksponeret mod udvikling i uran, så er udvinding af uran et godt sted at starte. Der findes dog også selskaber, der arbejder med udvikling af komponenter. Du vil dog opleve, at de fleste selskaber beskæftiger sig med direkte udvinding og salg.

Listen indeholder aktier, hvor størstedelen af deres forretningsområde er med fokus på uran. Der findes en del selskaber udover dem på listen, men så er uran ikke deres primære fokus. Der findes en del selskaber, der arbejder med udvinding og salg af mineraler, der også beskæftiger sig med uranium.

SelskabLandSektorPEEPS
Energy Fuels Inc
UUUU
USAEnergi39.470.08
Ur Energy Inc
URG
USAEnergi29.670.19
Uranium Energy Corp.
UEC
USAEnergi3710.02
Denison Mines Corp
DNN
CanadaEnergi-2240.06
SKYHARBOUR RESOURCES LTD.
SYH.V
CanadaMaterialerN/A0,03
CAMECO CORP
CCO.TO
CanadaEnergi40.120,54
DENISON MINES CORP.
DML.TO
CanadaEnergi-1020,08
Uranium Royalty Corp.
UROY
CanadaEnergiN/A0.04
KAZATOMPROM GDR REGS 1/1
0ZQ.F
KazakhstanEnergi0.023,01
NEXGEN ENERGY LTD
NXE.TO
CanadaEnergi-680,11

Ovenstående listen skal blot ses som inspiration, og det er ikke en anbefaling fra min side til køb af disse aktier.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Risici ved investering i uran aktier

Det helt store problem med uran – og atomkraft generelt – er, at der kan ske en udledning af radioaktive stoffer, hvis det ikke håndteres korrekt. Det medfører, at der er en række sociale og miljømæssige forhold, som der spiller ind i, hvorvidt det rent faktisk er fremtidens energikilde.

Radioaktivitet er ganske forfærdeligt for miljøet, hvis det går galt, og af den årsag er der heller ingen, der ønsker det i nærheden. Der er derfor betydelige risici ved at investere med fokus på uran, da det i høj grad vil afhænge af politiske beslutninger, der formentlig i høj grad vil være påvirket af offentligheden.

[nordnet-small[

Du bør derfor være påpasselig med at investere i uran aktier, da din investering i høj grad vil være drevet af offentligheden, da de justerer efterspørgslen. Jo mere offentligheden ønsker atomkraft, jo bedre kan du forvente, at din investering udvikler sig. Ender det med at være fremtidens energiform, så kan du være helt sikker på, at du kan lave en god investering inden for dette emne.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er uran aktier?

Uran aktier er aktier, der i en eller anden grad arbejder med uran. Det er typisk direkte udvinding af uran, men det kan også være udvikling af komponenter til produktion af uran.

Hvordan køber jeg uran aktier?

Du køber uran aktier ved at have aktieplatform, der tilbyder adgang til handel med børser, hvor disse aktier findes. Jeg anbefaler Saxo Bank eller Nordnet.

Hvorfor investere i uran aktier?

Den primære årsag til, at uran aktier er interessant, er at uran kan bruges til kernekraft. Såfremt verdens energiforbrug i fremtiden kommer fra atomkraft, så vil uran aktier opleve en stor vækst.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *