Bedste investeringsplatform [2024]

Er du ny til investering, så kan det godt være svært at overskue hvilken investeringsplatform for dig, der er den rette. Det afhænger af dit behov, og derfor er der ikke et entydigt svar.

I denne artikel vil jeg gennemgå, hvad en god platform er, hvilken investeringsplatform du bør vælge, og hvad der er den bedste. Det vil jeg gøre ud fra nogle generelle betragtninger, som du kan vurdere ud fra.

Hvad er en god investeringsplatform?

Det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: Hvad er en god investeringsplatform?

Som du måske havde forventet, så er svaret desværre ikke entydigt. Hvis du er ny inden for investering, så kan jeg sagtens forstå, at det er uoverskueligt at komme i gang med. I første omgang handler det dog om, at du skal finde ud af hvilke behov du har.

Overordnet set så er det følgende punkter, der vil have indflydelse på dit valg af investeringsplatform

 • Design og funktionalitet
 • Omkostninger og gebyrer
 • Adgang til aktie app
 • Udbud af produkter – markeder og aktivklasser
 • Indberetning til SKAT

Når man vælger en ny platform, så er det klart, at der er nogle delelementer, der vægter højere end andre. Et af de punkter, som jeg vægter meget højt er indberetning til SKAT. Af samme årsag vil du kun finde danske platform i denne artikel.

Automatisk indberetning til SKAT er essentielt i dit valg af investeringsplatform.

Derfor finder du ikke platforme som eToro, Plus500 eller Capital.com i denne artikel, da de ikke indberetter automatisk til SKAT. Det er platforme, der har lavere omkostninger end de danske platform. Dog er tidsforbruget i forbindelse med manuel indberetning til SKAT ikke uvæsentligt, og derfor vil jeg klart anbefale, at du vælger en dansk platform.

Hvilke af de andre punkter, der er vigtige for dig, må du afgøre. Lidt længere nede vil jeg dog forsøge at komme med nogle generelle betragtninger, som du måske kan bruge.

Sammenligning af kurtage

Kurtage er den omkostning, som du betaler, når du køber eller sælger et værdipapir. Som privat investor handler du ofte ikke for så store beløb, og omkostninger kan derfor godt have en stor indflydelse på ens afkast.

Køber du aktier for 1.000 kr. med en minimumskurtage på 29 DKK, så vil du skulle have et afkast på 2,9 procent, før din investering går i nul.

Nedenfor har jeg lavet en sammenligning, der omfatter de to største investeringsplatforme i Danmark – Saxo Bank og Nordnet. Herudover indgår Nordea Investor og Sydbank også, da de også er ret konkurrencedygtige på kurtage.

Årsagerne til, at du ikke finder flere almindelige banker er, at de oftest har høje omkostninger. Derfor er de ikke interessante i denne sammenligning.

KurtageSaxo BankNordnetNordea InvestorSydbank
Danske aktier10 DKK eller 0,08 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,15 %
Svenske aktier10 SEK eller 0,08 %59 SEK eller 0,10 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,15 %
Norske aktier10 NOK eller 0,08 %59 NOK eller 0,10 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,15 %
Finske aktier3 EUR eller 0,08 %8 EUR eller 0,10 %29 DKK eller 0,10 %29 DKK eller 0,15 %
Amerikanske aktier1 USD eller 0,08 %13 USD eller 0,15 %29 DKK eller 0,20 %129 DKK eller 0,50 %
Tyske aktier3 EUR eller 0,08 %12 EUR eller 0,15 %29 DKK eller 0,20 %129 DKK eller 0,50 %
Canadiske aktier5 CAD eller 0,08 %*19 CAD eller 0,15 %29 DKK eller 0,20 %N/A
Britiske aktier3 GBP eller 0,08 %25 GBP eller 0,30 %29 DKK eller 0,20 %129 DKK eller 0,50 %

* Dette gør sig gældende, hvis du handler på Toronto Stock Exchange (TSE). Handler du på TSX Venture Exchange (TSX) er kurtagen 0,015 CAD pr. aktie med et minimum på 5 CAD og et maksimum på 25 CAD.

Det generelle billede er, at Saxo Bank har den billigste kurtage. Det eneste område, hvor Saxo Bank bliver udfordret, er på de canadiske aktier. Hvilken platform der er billigste med canadiske aktier afhænger af, hvilken aktiekurs du handler til.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

I tabellen vil du også lægge mærke til, at Nordea Investor faktisk også er ret konkurrencedygtige. Her bør du dog være opmærksom på, at de har et årsgebyr på 0,16 procent (+ moms) af gennemsnitskursværdien på dine udlandske aktier. Det betyder, at hvis du har 100.000 kr. stående i udenlandske aktier, så skal du betale 160 kr. (+ moms) om året for dit depot.

Foruden kurtage, så bør du også være opmærksom på valutaomkostninger, depotgebyr og andre skjulte omkostninger.

Hvilken investeringsplatform skal du vælge?

Jeg lovede tidligere i artiklen, at jeg ville komme med nogle generelle betragtninger, som kan guide dig i retning af, hvad der er bedst for dig.

Overordnet set er det min vurdering, at de to bedste platforme i Danmark er Saxo Bank og Nordnet. Jeg bruger selv de to platforme, hvor jeg udnytter begge platformes fordele. Jeg har en mere detaljeret artikel om de to platforme, som du kan læse her: Saxo Bank vs Nordnet

Vil du gerne have en aktiesparekonto, så tilbyder alle fire platforme denne mulighed. Derfor bør du vælge den platform, der alligevel passer ind i dine ønsker.

Vil du gerne handle udenlandske aktier, så bør du vælge Saxo Bank. Her har du lav minimumskurtage, og valutaomkostningerne er også forholdsvis lave, hvis du handler gennem en valutakonto (det bør du).

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Vil du gerne handle danske aktier, så bør du vælge Saxo Bank. De har den laveste kurtage på danske aktier.

Vil du gerne handle nordiske aktier på de mindre børser, så bør du tage et kig på Nordnet. Her har de et stort udvalg, hvor de blandt andet har adgang til Spotlight Stockmarket, ML-markedet, Oslo Axess, beQuoted og NGM.

Vil du gerne handle investeringsforeninger og ETF’er, så er Nordnets månedsopsparing (læs mere her) noget for dig. Her kan du handle udvalgte fonde kurtagefrit automatisk hver måned.

Den bedste investeringsplatform i 2024

Så hvilken platform er den bedste investeringsplatform i 2024?

Hvis vi tager udgangspunkt i de ovenstående betragtninger, så er det klart, at valget står mellem to platforme – Saxo Bank og Nordnet. Generelt er det de stærkeste platforme i Danmark. Uanset hvilken af de to du vælger (eller i øvrigt en af de to andre), så er det stadig et fornuftigt valg.

Anmeldelse af SaxoInvestor

Læs min anmeldelse af Saxo Banks populære platform SaxoInvestor.

Anmeldelse af Nordnet

Læs min anmeldelse af den mest populære platform i Norden.

Det generelle billede er, at hvis du vil handle aktier, så er Saxo Bank valget for dig. Vil du gerne handle investeringsforeninger, så vil Nordnet være det bedste valg for dig. Der er dog ingen tvivl om, at du uanset hvilken af disse du vælger, så er det en god platform at investere fra.

Har du spørgsmål eller kommentarer til artiklen, så er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet herunder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken investeringsplatform skal jeg vælge?

Vil du gerne handle aktier, så bør du tage et kig på Saxo Bank. Vil du gerne handle investeringsforeninger, så bør du tage et kig på Nordnet. Uddybning findes i denne artikel.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
3 kommentarer til “Bedste investeringsplatform [2024]
 • Jeg er en gammel boomer på 62 år der aldrig selv har deltaget direkte på nogen form for investeringsplatform. Hvorfor er der tilsyneladende ingen der finder investering så vigtigt at det skal indgå som en helt naturlig del af børnenes dannelse og uddannelse, siden der ikke er hverken lovgivning eller uddannelse på skemaet for børn/unge? Men selvfølgelig kan det være fordi jeg som sagt intet kender til emnet, og kun har købt enkelte aktier gennem banken.

  • Hej Jens

   Ja, det er et godt spørgsmål.

   Jeg gør mit for at få det på landkortet, men jeg kan være i tvivl, om det er for tidligt med folkeskolen. Gymnasiet er mere relevant, men her fanger du ikke alle samtidig med, at det formentlig (for mange) er langt væk. Tendensen er dog i øjeblikket en stigende interesse, så det ser jeg meget positivt på.

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *