Anmeldelse af SaxoInvestor [2024]

SaxoInvestor er en del af Saxo Bank, og det er en af mest populære platforme i Danmark til at handle aktier på. Det er simpel og overskuelig platform, der tilbyder lav kurtage på mange forskellige markeder.

Jeg har over en længere periode benyttet mig af SaxoInvestor, og jeg har derfor gjort mig en del erfaringer omkring platformen. Dem vil jeg dele med dig i denne anmeldelse af SaxoInvestor.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvad SaxoInvestor er, hvad fordelene er og hvorvidt du bør benytte dig af platformen.

Hvad er SaxoInvestor?

SaxoInvestor er en del af Saxo Bank.

SaxoInvestor er som tidligere nævnt en del af Saxo Bank. De tilbyder også en platform kaldet SaxoTraderGo, der er mere målrettet daytrading. Den vil jeg ikke komme nærmere ind på i denne artikel, men det er vigtigt at skelne i mellem de to platforme.

Saxo Bank er ikke en traditionel bank, men de tilbyder derimod et hav af forskellige investeringsprodukter. Virksomheden har hovedkontor i København, men de har også lokale kontorer rundt omkring i verdenen – herunder Dubai, Paris, London og Tokyo. De spreder sig over hele verdenen, og de har kunder fra mere end 180 forskellige lande.

Med Saxoinvestor har du mulighed for at investere i aktier, investeringsforeninger, indeksfonde, ETF’er og obligationer. Du har ikke adgang til gearede produkter og lignende gennem SaxoInvestor. SaxoInvestor tilbydes ligeledes som app til både iPhone og Android.

Her ser du forsiden, når du er logget ind på Saxoinvestor.

SaxoInvestor kurtage

En af de ting, der kan betyde rigtig meget for en lille investor, er kurtage. Hvis du handler for små beløb, så kan det hurtigt blive dyrt, hvis du har en platform med høj kurtage.

Her er SaxoInvestor dog markedsleder inden for de danske børsmæglere. De har nogle af de laveste omkostninger overhovedet, når vi taler om aktiehandel.

Herunder kan du se en oversigt over kurtage på forskellige markeder.

KurtageSaxo Bank
Danske aktier10 DKK eller 0,08 %
Svenske aktier10 SEK eller 0,08 %
Norske aktier10 NOK eller 0,08 %
Finske aktier3 EUR eller 0,08 %
Amerikanske aktier1 USD eller 0,08 %
Tyske aktier3 EUR eller 0,08 %
Canadiske aktier*5 CAD eller 0,08 %
Britiske aktier3 GBP eller 0,08 %

* Dette gør sig gældende, hvis du handler på Toronto Stock Exchange (TSE). Handler du på TSX Venture Exchange (TSX) er kurtagen 0,015 CAD pr. aktie med et minimum på 5 CAD og et maksimum på 25 CAD.

Hvis du gerne vil se, om du kan spare kurtage, så kan du også læse denne artikel, hvor jeg sammenligner Saxo Bank og Nordnet. Dog er det overordnede billede, at SaxoInvestor er billigst.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Valutaomkostninger på SaxoInvestor

Når du handler udenlandske aktier, så er det vigtigt, at du er opmærksom på valutaveksling, da der kan være store omkostninger forbundet med dette.

På SaxoInvestor er vekselgebyret ved køb af aktier i anden valuta 0,25 %, mens valutagebyret ved kontooverførsel kun er 0,15 %. Du kan derfor med fordel oprette en valutakonto, hvor du veksler dine penge inden køb. Problemet opstår, hvis du har kun har danske kroner på dit depot, men ønsker at købe aktier en anden valuta som fx USD. Hvis du køber direkte, så vil du betale 0,25 % i gebyr for valutaveksling, mens du kan nøjes med 0,15 %, hvis du veksler til en valutakonto først.

Du kan også overføre direkte til en valutakonto, så hvis du har konto i din bank i USD, så kan du overføre direkte til USD-kontoen hos Saxo Bank. På den måde kan du helt spare vekselgebyret.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Børser

Hvis du skal i gang med at investere i aktier, så vil man altid gerne have et bredt udvalg. Dog er det ikke alle platforme, der tilbyder alle markeder. Det ville være umuligt, da der findes rigtig mange forskellige børser.

Gennem SaxoInvestor har du dog adgang til en bred vifte af børser. Du kan se et udpluk af dem herunder.

 • Canada: Toronto Stock Exchange og Toronto Venture Exchange
 • Danmark: OMX Nasdaq Copenhagen, First North
 • Euronext: Euronext Lissabon, Bruxelles, Paris og Amsterdam
 • Finland: OMX Nasdaq Helsinki
 • Italien: Borsa Italiana/Milan Stock Exchange
 • Japan: Tokyo Stock Exchange
 • Kina: Shanghai-Hong Kong Stock Connect
 • Norge: Oslo Børs
 • Spanien: BME Spanish Exchanges
 • Sverige: OMX Nasdaq Stockholm, First North
 • Storbritannien: LSE (London Stock Exchange)
 • Tyskland: Xetra, Börse Frankfurt
 • USA: Nasdaq og NYSE

Herudover har du også adgang til aktiemarkeder som Australien, Grækenland, Hong Kong, Malaysia, Polen, Schweiz, Singapore, Sydafrika, Tjekkiet, Ungarn og Østrig. Udvalget er altså rigtig stort.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Tilbyder Saxo Bank en aktiesparekonto?

Da aktiesparekontoen blev offentliggjort var Saxo Bank super hurtige til at få implementeret konceptet. Du har derfor også mulighed for at udnytte den lavere beskatning på aktiesparekontoen gennem SaxoInvestor.

Du kan læse mere om aktiesparekontoen her.

SaxoInvestor vs SaxoTraderGo

Foruden SaxoInvestor så tilbyder Saxo Bank også en anden platform kaldet SaxoTraderGo. Det er en mere avanceret version, som har en del flere funktioner end SaxoInvestor. Platformen er dog primært målrettet personer, der arbejder med daytrading.

SaxoTraderGos forside

Når du opretter dig hos Saxo Bank får du adgang til begge platforme. Du kan skifte mellem platformene, som du lyster, og dine aktier figurerer også på begge platforme.

Som privat småinvestor så bør SaxoInvestor være ganske fint til dit behov. Selvom det ikke har lige så mange funktionaliteter som SaxoTraderGo, så er platformen langt mere brugervenlig og overskuelig. Skulle du senere få behovet for mere avancerede funktioner, så kan du blot logge ind på SaxoTraderGo med dit login.

Bør du vælge SaxoInvestor?

Saxo Bank og deres platform SaxoInvestor er en af største platforme i Danmark.

Jeg har i længere tid benyttet mig af SaxoInvestor, hvor jeg blandt andet har placeret min aktiesparekonto. Nu har jeg dog fyldt min ASK op, men jeg fortsætter dog stadig med at benytte mig af platformen.

Overordnet set så har platformen den billigste kurtage for en dansk platform. Du kan finde udenlandske platforme, der er billigere. Der kan dog ofte være skjulte gebyrer, og de indberetter ikke automatisk til SKAT.

Det gør både SaxoInvestor, Nordnet og alle de andre danske mæglere, og derfor foretrækker jeg at holde mig til danske platforme. Det er også selvom, der kan være lidt omkostninger at spare ved at rykke til en udenlandsk platform.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

SaxoInvestor har også konkurrencedygtige priser på valutagebyrer, hvis du vil vel og mærke vælger at veksle via en valutakonto. Det vil jeg til hver en tid anbefale.

Generelt set så er betragtningen, at hvis du vil handle aktier, så er Saxo Bank sandsynligvis det bedste sted at handle aktier. De har lav kurtage, adgang til mange markeder og en god platform. Dog har de ikke adgang til de helt små nordiske markeder, så her må du kigge efter en anden platform som fx Nordnet. Du kan oprette dig på Saxo Bank her.

Hvis du derimod vil investere i investeringsforeninger, så vil jeg anbefale dig at tage et kig på Nordnets månedsopsparing.

Ofte stillede spørgsmål

Er SaxoInvestor gratis?

Det er gratis at oprette en konto hos SaxoInvestor, men du betaler en række omkostninger som kurtage og valutaveksling, når du handler aktier, ETF’er eller andet.

Hvad er forskellen på SaxoInvestor og SaxoTraderGo?

SaxoInvestor er målrettet den almene investor med et mere simpelt design og simple funktioner. SaxoTraderGo er målrettet den mere professionelle investor, der har brug for mere avancerede funktioner.

Kan du bruge aktiesparekonto på SaxoInvestor?

Ja, du har mulighed for at bruge din aktiesparekonto på SaxoInvestor-platformen.

Hvad er fordelene ved SaxoInvestor?

Den store fordel ved SaxoInvestor er, at du har lave omkostninger samtidig med, at du har mulighed for at handle bredt på forskellige markeder i forskellige typer af værdipapirer.

Tilbyder SaxoInvestor et alternativ til Nordnets Månedsopsparing?

Nej, Saxo Bank har ikke et produkt som Nordnets Månedsopsparing.

Kan man oprette en valutakonto hos Saxo Bank?

Ja, du kan oprette en valutakonto, som du har mulighed for at overføre direkte til.

Hvordan opretter jeg en valutakonto hos Saxo Bank?

Du opretter en valutakonto ved at vælge din bruger i menuen. Herefter vælger du “Anmod om nye konti” og “Anmod om valutaunderkonto“. Herefter kan du vælge hvilken valuta du ønsker din nye valutakonto oprettet i.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *