Sådan ser min månedsopsparing hos Nordnet ud [og sådan kommer du igang]

Over det seneste stykke tid har jeg fået flere og flere spørgsmål omkring, hvordan jeg benytter mig af Nordnet månedsopsparing. Månedsopsparingen fylder en stor del af min portefølje, og jeg benytter mig af den hver måned. Derfor har jeg besluttet mig for at lave et indlæg om dette, så folk kan se, hvordan jeg investerer med den.

Hvad er Nordnets månedsoparing?

Månedsopsparingen er et tilbud fra Nordnet, der gør det meget nemt og simpelt at investere. Den fungerer ud fra, at du hver måned sparer penge op, som du løbende investerer.

Fordelen ved at investere løbende er ikke, jeg vil komme alt for meget ind på her i artiklen. Primært handler det dog om, at du, ved at investere løbende, ikke risikere at købe alt for dyrt, men samtidig heller ikke alt for billigt. Du vil altså ramme en form for gennemsnit ved at købe op løbende.

Nordnet tilbyder en masse forskellige investeringsbeviser og ETF’er, som du har mulighed for at vælge. Den store fordel er, at du køber kurtagefrit, når du benytter dig af denne. Normalt koster det en procentsats med minimumsbeløb for at købe, men sparer du den omkostning. Det er altså irrelevant, om du investerer 500 kroner eller 5000 kroner.

Du kan dog ikke finde alle investeringsbeviser og ETF’er på platformen, da de er blevet nødsaget til at begrænse udbuddet for at kunne gøre dette. De fokuserer dog primært på fonde med lave administrationsomkostninger.

Inde i opsparingen har du så mulighed for at sætte en fordeling ud fra dit beløb. Herefter vil den prøve at ramme din fordeling, så godt som det er muligt, når den køber op.

Månedsopsparingen køber op d. 5 i hver måned.

Hvordan ser min fordeling ud?

På ovenstående billede kan du se min fordeling. Hvis du har fulgt lidt med i min portefølje, så vil du lægge mærke til, at der mangler Sparinvests C25 fond.

Den har tidligere været en del af min månedsopsparing, men da jeg er begyndt at købe lidt danske udbytteaktier her og der, så ønsker jeg ikke den ekstra eksponering mod det danske marked.

Grunden til, at jeg har valgt SPIGLAMRIKL som min eneste investeringsforening er, at det er en global passiv investeringsforening, der betaler udbytte. Det er nok noget af det nærmere, vi kommer på noget, der følger markedet. Et bedre alternativ kunne være nogle af de større ETF’ere derude, men beskatningen på disse er ikke attraktiv nok (endnu).

Jeg har valgt en udbyttebetalende forening, da jeg drømmer om at blive økonomisk uafhængig. På den måde får jeg et løbende udbytte, som jeg på sigt kan trække ud som “løn” til mig selv. På nuværende tidspunkt bliver det dog bare geninvesteret.

Det skal desuden nævnes, at jeg ikke investerer 10.000 kroner hver måned igennem platformen. Jeg har bare sat denne højt, så jeg er sikker på, at uanset om jeg overfører 3.000 eller 9.000 kroner, så bliver beløbet investeret.

Grunden til, at jeg ikke har et fast beløb er, at jeg har en meget svingende indkomst som studerende. Nogle måneder kan der være store udgifter og lidt tid til arbejde, mens der i andre måneder vil være lave udgifter og meget tid til arbejde. Derfor tilpasser jeg dette løbende.

Hvordan kommer man igang?

Jeg har skrevet en artikel omkring, hvordan du kommer igang med at investere. Her nævner jeg blandt andet også Nordnets månedsopsparing. Det er rigtig nemt at komme igang med.

Først og fremmest skal du beslutte dig for at begynde med at investere igennem platformen. Når du har oprettet dig på Nordnet, så kan du sætte din månedsopsparing op efter dine ønsker.

Du har masser af muligheder for at tilpasse løbende, så hvis du taster noget forkert ind, så kan du nå at rette det. Du skal dog være opmærksom på, at når den har købt d. 5, så kan du ikke fortryde.

Hvilke investeringsbeviser, du skal vælge, afhænger meget af din risiko og din tidshorisont. Det er ikke noget, jeg vil gøre alt for meget i at rådgive om, men du kan læse mine tanker på ovenstående link. Det afhænger også meget af, hvordan du fordeler din øvrige portefølje.

Videogennemgang af månedsopsparingen

Herunder kan du finde en videogennemgang af månedsopsparingen, hvor du kan få en lidt bedre idé om, hvordan tingene fungerer.

Mine tanker

Generelt set, så synes jeg, at månedsopsparingen er et fantastisk koncept. Jeg skal bare overføre løbende, og så klarer den resten. På den måde er der ikke ret meget arbejde i det.

Havde jeg en fast overførsel hver måned, så vil der ikke være noget arbejde i det for mig. Jeg vælger dog ved siden af at investere i lidt udbytteaktier, så jeg ville alligevel skulle ind på platformen for at investere disse.

Jeg er meget tilfreds med platformen, og det er meget simpelt og nemt at gå til. Vil du se, hvordan min portefølje hos Nordnet ser ud lige nu, så klik her.

Har du kommentarer eller spørgsmål til min investering hos Nordnet, så skal du være kommen til at smide en kommentar herunder.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner Ingen stemmer endnu
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *