Sådan ser min månedsopsparing hos Nordnet ud [og sådan kommer du igang]

Over det seneste stykke tid har jeg fået flere og flere spørgsmål omkring, hvordan jeg benytter mig af Nordnet månedsopsparing. Månedsopsparingen fylder en stor del af min portefølje, og jeg benytter mig af den hver måned. Derfor har jeg besluttet mig for at lave et indlæg om dette, så folk kan se, hvordan jeg investerer med den.

Hvad er Nordnets månedsoparing?

Månedsopsparingen er et tilbud fra Nordnet, der gør det meget nemt og simpelt at investere. Den fungerer ud fra, at du hver måned sparer penge op, som du løbende investerer.

Fordelen ved at investere løbende er ikke, jeg vil komme alt for meget ind på her i artiklen. Primært handler det dog om, at du, ved at investere løbende, ikke risikere at købe alt for dyrt, men samtidig heller ikke alt for billigt. Du vil altså ramme en form for gennemsnit ved at købe op løbende.

Nordnet tilbyder en masse forskellige investeringsbeviser og ETF’er, som du har mulighed for at vælge. Den store fordel er, at du køber kurtagefrit, når du benytter dig af denne. Normalt koster det en procentsats med minimumsbeløb for at købe, men sparer du den omkostning. Det er altså irrelevant, om du investerer 500 kroner eller 5000 kroner.

Du betaler dog almindelig kurtage, når du sælger dine værdipapirer igen. Du skal altså se det som et værktøj til at købe billigt ind til dit depot.

 

 

Du kan dog ikke finde alle investeringsbeviser og ETF’er på platformen, da de er blevet nødsaget til at begrænse udbuddet for at kunne gøre dette. De fokuserer dog primært på fonde med lave administrationsomkostninger.

Inde i opsparingen har du så mulighed for at sætte en fordeling ud fra dit beløb. Herefter vil den prøve at ramme din fordeling, så godt som det er muligt, når den køber op.

Månedsopsparingen køber op d. 5 i hver måned.

Hvordan med SKAT og Nordnets månedsopsparing?

Relateret indlæg  Aktiesparekonto - lavere beskatning af investering i frie midler

SKAT fungerer helt traditionelt, som hvis du havde købt dine værdipapirer udenfor månedsopsparingen.

Hvordan ser min fordeling ud?

På ovenstående billede kan du se min fordeling. Hvis du har fulgt lidt med i min portefølje, så vil du lægge mærke til, at der mangler Sparinvests C25 fond.

Den har tidligere været en del af min månedsopsparing, men da jeg er begyndt at købe lidt danske udbytteaktier (link) her og der, så ønsker jeg ikke den ekstra eksponering mod det danske marked.

Grunden til, at jeg har valgt SPIGLAMRIKL som min eneste investeringsforening er, at det er en global passiv investeringsforening, der betaler udbytte. Det er nok noget af det nærmere, vi kommer på noget, der følger markedet. Et bedre alternativ kunne være nogle af de større ETF’ere derude, men beskatningen på disse er ikke attraktiv nok (endnu).

Jeg har valgt en udbyttebetalende forening, da jeg drømmer om at blive økonomisk uafhængig. På den måde får jeg et løbende udbytte, som jeg på sigt kan trække ud som “løn” til mig selv. På nuværende tidspunkt bliver det dog bare geninvesteret.

Det skal desuden nævnes, at jeg ikke investerer 10.000 kroner hver måned igennem platformen. Jeg har bare sat denne højt, så jeg er sikker på, at uanset om jeg overfører 3.000 eller 9.000 kroner, så bliver beløbet investeret.

Grunden til, at jeg ikke har et fast beløb er, at jeg har en meget svingende indkomst som studerende. Nogle måneder kan der være store udgifter og lidt tid til arbejde, mens der i andre måneder vil være lave udgifter og meget tid til arbejde. Derfor tilpasser jeg dette løbende.

Hvordan kommer man igang?

Jeg har skrevet en artikel omkring, hvordan du kommer igang med at investere. Her nævner jeg blandt andet også Nordnets månedsopsparing. Det er rigtig nemt at komme igang med.

Først og fremmest skal du beslutte dig for at begynde med at investere igennem platformen. Når du har oprettet dig på Nordnet, så kan du sætte din månedsopsparing op efter dine ønsker. Laver du en fast overførsel, så kan du altså benytte platformen som en form for opsparing. Hver måned investerer den det beløb, du har sat den til, så du kan nemt gøre det en fast del af dine månedlige overførsler.

Relateret indlæg  Drop byturen og bliv millionær

Du har masser af muligheder for at tilpasse løbende, så hvis du taster noget forkert ind, så kan du nå at rette det. Du skal dog være opmærksom på, at når den har købt d. 5, så kan du ikke fortryde.

Hvilke investeringsbeviser, du skal vælge, afhænger meget af din risiko og din tidshorisont. Det er ikke noget, jeg vil gøre alt for meget i at rådgive om, men du kan læse mine tanker på ovenstående link. Det afhænger også meget af, hvordan du fordeler din øvrige portefølje.

Videogennemgang af månedsopsparingen

Herunder kan du finde en videogennemgang af månedsopsparingen, hvor du kan få en lidt bedre idé om, hvordan tingene fungerer.

Skat af

Mine tanker

Jeg har ikke skrevet en decideret anmeldelse af månedsopsparingen, men jeg har skrevet lidt om mine tanker om platformen herunder.

Generelt set, så synes jeg, at månedsopsparingen er et fantastisk koncept. Jeg skal bare overføre løbende, og så klarer den resten. På den måde er der ikke ret meget arbejde i det.

Havde jeg en fast overførsel hver måned, så vil der ikke være noget arbejde i det for mig. Jeg vælger dog ved siden af at investere i lidt udbytteaktier, så jeg ville alligevel skulle ind på platformen for at investere disse. Derudover så svinger mit beløb ofte hver måned, så derfor er dette ikke relevant for mig.

Jeg er meget tilfreds med platformen, og det er meget simpelt og nemt at gå til. Vil du se, hvordan min portefølje hos Nordnet ser ud lige nu, så klik her.

Har du kommentarer eller spørgsmål til min investering hos Nordnet, så skal du være kommen til at smide en kommentar herunder.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 5)
Loading...

14 kommentarer til “Sådan ser min månedsopsparing hos Nordnet ud [og sådan kommer du igang]

 • Hej
  Angående muligheder for at vælge en kategori feks spil udvikler(EA, NTES, tencent) eller robot teknologi. Er det muligt med Nordnet at vælge sådanne muligheder?

  • Hej Oliver,

   Tak for din kommentar.

   Det er desværre ikke en mulighed med Månedsopsparingen, da det kun er enkelte ETF’er, investeringsforeninger og lignende. I forhold til, om du kan købe dem igennem Nordnet, så er det nemmeste at tjekke direkte på deres hjemmeside. Jeg ved, at Electronic Arts er en mulighed, og at det også er muligt at købe ind i robotaktier. Tencent er desværre ikke en mulighed gennem Nordnet.

   Har du andre spørgsmål, så bare fyr løs.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Fremragende post selvom jeg er rimelig godt inde i det selv – jeg har dog ét spørgsmål:

  – Hvor kommer det “udbytte”, som du omtaler, altså afkastet af din obligation, hen? Kan man klikke på et felt, så den markerer, at det bliver reinvesteret, eller er det noget man skal gøre manuelt selv?

  På forhånd tak!

  • Hej Philip,

   Mange tak!

   Udbyttet tilgår det depot, som du har købt aktien/investeringsforeningen igennem. Det bliver automatisk reinvesteret løbende, som hvis du selv havde overført penge til dit depot. Så det er der ikke meget arbejde i 🙂

   Spørg løs, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,
  Først og fremmest rigig fin post.

  Jeg har lige et hurtigt spørgsmål angående denne metode og din drøm om fremtidig økonomisk uafhængighed igennem aktieudbytte. Hvilke muligheder indenfor (månedsopsaringsfunktion) er der her for invisteringer i fx. “REITS”, udbyttebetalende invisteringsfonde, indexfonde der betaler udbytte mm. 🙂

  Mvh,
  Thor

  • Hej Thor,

   Mange tak for din kommentar.

   I månedsopsparingen vil du kun kunne finde investeringsforeninger og ETFer. SPIGLAMRIKL, som jeg investerer i, er blot en af mange udbyttebetalende investeringsforeninger, som du kan finde gennem månedsopsparingen.

   REITs er desværre ikke en mulighed, så der ville jeg kigge efter en aktiesparekonto i stedet. Her kan jeg kun anbefale Saxo Bank, da det er der, hvor du har lavest kurtage, når du handler enkelt aktier. Samtidig med opnår du også en lavere beskatning på dit udbytte gennem aktiesparekontoen.

   Har du flere spørgsmål, så sig til.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik 🙂
  Spændende artikel!
  Jeg har et spørgsmål til udbytte
  Skal du betale skat af dit udbytte eller slipper du for at betale skat, når du geninvesterer?
  Venlig hilsen Jonas

  • Hej Jonas,

   Tak for din kommentar.

   Du bliver beskattet af dit udbytte, når du modtager det. Du sparer altså derfor ingen skat, når du geninvesterer.

   Bedste hilsner
   Frederik

  • Hej Peter,

   Vi kan ikke beregne afkast – vi kan kun kigge på historik. Det er svært at spå om, men der er heldigvis masser af data på området.
   Gennemsnitligt bør man kunne regne med 7 % om året i afkast på en investeringsforening som SPIGLMARIKL. Der er dog masser af data, der understøtter, at det er mere realistisk at regne med en SWR (Safe Withdrawel Rate) på 4 %. Det vil altså sige, at du hvert år kan trække 4 % ud af dine investeringer (i 98 % af scenarierne) uden at løbe tør. Det betyder, at du bør kunne klare dig igennem diverse kriser ved at holde dig til dette, da andre års bull-market bør reparere disse “skader”.

   Af de 4 % skal du selvfølgelig også trække skat fra. Afhængig af din skattesituation vil denne altså svinge fra 27 % til 42 %. Det skal du også have med i din betragtning.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål eller andet, jeg kan være behjælpelig med.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik.

  Hvis man nu starter en opsparing i en fond som ikke er udbytte men akkumulerende. Får man så først penge ud af det når man sælger sin andel?
  Jeg kikkede f.eks. på denne https://next.nordnet.dk/markedet/fondslister/16801153-franklin-gold-prec

  I faktaarket står der nemlig dette:
  De kan anmode omsalget af Deres aktier på alle bankdage i Luxembourg.
  Den indkomst, der modtages i kraft af fondens investeringer, akkumuleres meddet resultat, at værdien af aktiernes øges.

  MvH

  Kim

  • Hej Kim,

   Jeg har ikke kendskab til den pågældende fond, så den kan jeg ikke udtale mig om. De fleste fonde, der er akkumulerende er beskattet efter lagerbeskatningsprincippet. Det betyder, at dit afkast gøres op hvert år, så du skal betale skat/får fradrag løbende. Du har altså ikke mulighed for at “udskyde” skatten.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik.

  Tak for svaret 🙂

  Det var ikke så meget den pågældende fond. Det var mere et spørgsmål til, at hvis de ikke udbetaler udbytte så får man vel ikke penge før man sælge ud af sine andele i fonden. Altså ligesom med aktier.

  • Hej Kim,

   Ja, jeg kan da godt se, at jeg lige fik svaret en tand for hurtigt. Afkastet bliver udskudt til du vælger at sælge ud af dine andele, som du selv skriver.

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *