Anmeldelse af Nordnets månedsopsparing [2021]

Nordnets månedsopsparing er måske den mest populære måde at investere på som privatinvestor. Hvad er månedsopsparingen, og hvorfor er den så populær? I denne artikel klæder jeg dig på til at afgøre, om den er noget for dig, og hvad der er af fordele og ulemper.

Hvad er Nordnets månedsopsparing?

Månedsopsparingen er et tilbud fra Nordnet, der gør det simpelt at investere dine penge. Den skal ses som en alternativ opsparingskonto. Det er nemlig sådan, at du kan lave en automatisk overførsel hver måned, og så håndterer Nordnet resten. De sørger for, at pengene bliver investeret månedligt.

Månedsopsparingen forudsætter en konto hos Nordnet, som du kan oprette gratis her.

Sådan ser overblikket over månedsopsparingen ud hos Nordnet.

I princippet kan den betragtes som en investeringsrobot, der automatisk køber for dig. De værdipapirer, som du køber gennem månedsopsparingen, vil fremgå på dit depot, som hvis du havde købt dem manuelt. Her er der ingen forskel.

Nordnet tilbyder en masse forskellige investeringsbeviser og ETF’er, som du har mulighed for at købe gennem månedsopsparingen. Den store fordel er, at du køber kurtagefrit, når du køber igennem den. Derfor er udvalget også begrænset, så de har mulighed for at tilbyde købet kurtagefrit.

Normalvis vil det koste en procentsats med minimumsbeløb i købskurtage, men denne omkostning kan du altså spare. Derfor spiller dit investeringsbeløb ingen rolle, da det er gratis uanset hvor meget du investerer.

Du skal dog betale almindelig kurtage, når du sælger dine værdipapirer igen, der er købt igennem Nordnets månedsopsparingen. Du skal altså se det som et værktøj til at købe billigt ind til dit depot.

Fordele

 • Ingen købskurtage
 • Automatisk løbende investering
 • Mulighed for fast bankoverførsel
 • Simpelt koncept
 • Lave omkostninger

Ulemper

 • Begrænset udvalg (dog stadig stort)
 • Kun køb én gang om måneden
 • Valutagebyr
 • Salgskurtage

Månedsopsparingen handles d. 8 i hver måned (eller næstkommende hverdag), og de samler opkøb fra hele puljen på én gang.

Desværre tilbyder Nordnet ikke alle investeringsbeviser og ETF’er på platformen, da de er blevet nødsaget til at begrænse udbuddet for at holde omkostningerne nede. I øjeblikket tilbyder de 50+ investeringsforeninger, så det burde være muligt at finde en fond, der passer dig.

Når du opsætter månedsopsparingen, så har du mulighed for at fordele dit køb af investeringsbeviser. Det er dog ikke altid, at Nordnet rammer fordelingen 100 procent, da købet skal gå op med prisen på værdipapirerne. Den vil dog forsøge at ramme det så præcist som muligt.

 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Hvad med SKAT og Nordnets månedsopsparing?

SKAT fungerer helt traditionelt, som hvis du havde købt dine værdipapirer udenfor månedsopsparingen. De værdipapirer, som du investerer i, bliver enten beskattet efter lagerbeskatningsprincippet eller efter realisationsbeskatningsprincippet.

Beskatningen afhænger af, om der er tale om en udenlandsk ETF og om fonden er udbyttebetalende eller akkumulerende. Beskatningen fungerer dog på samme måde, som hvis du selv havde købt dem manuelt.

Jeg har en artikel om emnet investeringsforeninger, hvor jeg går mere i dybden med SKAT. Den kan du læse her.

Hvordan kommer man i gang med Nordnets månedsopsparing?

Inden du springer ud i at investere dine penge gennem Nordnets Månedsopsparing, så skal du først og fremmest have oprettet en konto hos Nordnet. Det kan du gøre her.

Når du har oprettet dig på Nordnet, så har du mulighed for at sætte din månedsopsparing op efter dine ønsker. Afhængig af hvor meget du ved om investeringsforeninger, så kan Nordnets værktøj hjælpe dig mere eller mindre. De har både en funktion, hvor de guider dig ud fra dine valg samt en funktion, hvor du selv har mulighed for vælge.

Nordnets guide hjælper dig med at finde en sammensætning, der passer til dine behov.

Deres guide sammensætter typisk en ret fornuftig fordeling. Den kommer med forslag ud fra din risiko og tidshorisont. Den kan du sagtens bruge, hvis du overhovedet ikke har noget kendskab til hvilken investeringsforening, der passer til dine behov. Jeg mener dog, at den ofte anbefaler en for høj vægtning af danske aktier, men det kan du læse mere om under “Mine tanker” lidt længere nede i artiklen.

Ved at læse lidt op på investeringsforeninger, så kan du dog ret nemt komme frem til en fordeling, der passer dig. Du kan eventuelt starte med at læse min artikel om investeringsforeninger her. Den vil klæde dig godt på.

Når du har igangsat din månedsopsparing, så skal du ikke blive bekymret, hvis den ikke trækker penge med den samme. For at kunne tilbyde dette produkt med lave omkostninger, så handler Nordnet kun én gang om måneden. Det sker d. 8 i måneden (eller næstkommende hverdag), og du kan nå at fortryde indtil dagen. Du kan også nå at tilrette beløbet op til denne dag.

Fakta

 • Der handles d. 8 i måneden (eller næstkommende hverdag)
 • Maksimalt 50.000 kr. om måneden
 • Minimum 500 kr. om måneden
 • Brug Nordnets guide eller vælg din egen fordeling
 • Beløb kan rettes helt op til købsdatoen

Du kan med fordel lave en fast overførsel fra din bankkonto til dit depot hos Nordnet, og så kører det automatisk herfra.

Når kalenderen rammer d. 8 i måneden, så vil månedsopsparingen reservere et beløb, der passer med det, du har sat af. Det kan dog variere med 10 procent, så den kan ramme din fordeling så godt som muligt. Sætter du beløbet højere end det, der står på depotet, så vil Nordnet købe ind for så meget som muligt op til grænsen. Har du kredit hos Nordnet, så kan dette ikke bruges til månedsopsparingen.

Du kan maksimalt investere for 50.000 kr. om måneden igennem platformen.

Du skal ikke blive nervøs, hvis Nordnet har trukket penge på dit depot, men du endnu ikke kan se de investeringsforeninger, som du har valgt. Dine nyindkøbte værdipapirer kan oftest først ses om aftenen eller senest dagen efter. Det skal dog lige slå igennem i Nordnets systemer, da månedsopsparingen køber mange gange spredt ud over hele dagen. Nordnet reserverer derfor beløbet i starten af dagen, men det kan være, at der først bliver købt ind om aftenen.

 • Nordens største børsmægler
 • Nordnets Månedsopsparing
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er

Videogennemgang af månedsopsparingen

Herunder kan du finde en videogennemgang af månedsopsparingen, hvor du kan få en lidt bedre idé om, hvordan tingene fungerer.

Bemærk at videoen er af ældre dato, og månedsopsparingen har ændret udseende siden da.

Mine tanker og anbefalinger

For at være helt ærlig, så er Nordnets månedsopsparing et fantastisk produkt. Det er simpelt, billigt og en rigtig smart måde at investere på. Når månedsopsparingen er klargjort, så er det blot et spørgsmål om, at du laver en fast overførsel hver måned, og så er du i gang med at investere dine penge så let som ingenting.

Samtidig giver den også mulighed for, at du kan variere dit beløb. Har du 10.000 kr. den ene måned, mens du kun har 5.000 kr. i den anden måned, så spiller det ingen rolle. Du låser dig ikke fast til et beløb, som du skal investere.

Igennem månedsopsparingen investerer du i investeringsforeninger, hvilket er super fornuftigt. Det sikrer dig et bred spredning uden det store arbejde med lave omkostninger. For en gør-det-selv-investor så er det en rigtig god måde at investere på.

Men hvad skal du så investere i med Nordnets månedsopsparing? Jeg vil klart anbefale dig, at du finder en global, passiv investeringsforening, der betaler udbytte. Det sikrer dig de mest optimale vilkår for at få et gennemsnitligt afkast samtidig med, at det er den mest optimale skattesituation for de fleste almindelige danskere. Det er dog vigtigt, at du tager din tidshorisont i betragtning, og det er ikke altid, at det er fornuftigt for dig kun at investere i aktier.

Har du en længere tidshorisont på +10-15 år, så vil jeg klart anbefale, at en stor del af dine midler er placeret i aktier. Har du en lavere tidshorisont, så kan du supplere op i fond med fokus på obligationer for at minimere din risiko.

Et eksempel kunne være SPVIGAKL (link til Sparinvests hjemmeside), der udbydes af Sparinvest. Den afspejler verdensindekset MSCI ACWI, der indeholder aktier fra 50 forskellige lande. Det er et af de bredeste indeks, der findes.

Disse lande indgår i verdensindekset MSCI ACWI.

Hvis du vælger at investere i så bredt et indeks, så er du sikker på, at du er repræsenteret i en lang række forskellige lande, sektorer og selskaber. Det gør, at din risikospredning er ekstremt højt. I skrivende stund indeholder SPVIGAKL over 850 forskellige selskaber. Du kan altså købe dig ind i 850 forskellige selskaber for bare 500 kr.

SPVIGAKL er blot et eksempel på en bred investeringsforening, og der findes en lang række forskellige fonde, der er tilgængelige via Nordnets månedsopsparing.

Jeg vil altid opfordre til, at en bred forening fylder en stor del af din portefølje. Du kan godt supplere op med en fond med grønne aktier, teknologi aktier eller lignende, men jeg ville holde nichespecifikke forord under 20 % af din samlede investering.

Månedsopsparingen er også velegnet til børneopsparing, da den automatisk kan investere løbende, som der bliver sat penge ind. Den har dog ikke de samme skattemæssige fordele som en traditionel børneopsparing. I dette tilfælde vil der blot være tale om et aktiedepot til mindreårige.

Har du kommentarer eller spørgsmål til min investering hos Nordnet, så skal du være kommen til at smide en kommentar herunder.

 • Nordens største børsmægler
 • Nordnets Månedsopsparing
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Nordnets Månedsopsparing?

Nordnets månedsopsparing er en service hos Nordnet, der automatisk investerer dine penge hver måned i investeringsforeninger og ETF’er.

Hvad koster det?

Den store fordel ved månedsopsparingen er, at den er gratis. Samtidig så betaler du ingen købskurtage.

Hvilke fonde kan jeg vælge på månedsopsparingen?

En af årsagerne til, at de kan holde omkostningerne nede er, at de har valgt at begrænse udvalget. Der er dog rigeligt at vælge imellem.

Hvad er minimumsbeløb på Nordnets månedsopsparing?

Minimumsbeløbet er på 500 kr.

Hvad er maksimumsbeløb på Nordnets månedsopsparing?

Du kan maksimalt investere for 50.000 kr. om måneden.

Hvad kan du handle igennem Nordets månedsopsparing?

Du kan vælge mellem en række forskellige fonde, obligationer og ETF’er.

Hvornår køber Nordnets månedsopsparing?

Månedsopsparingen køber d. 8 i hver måned. Hvis d. 8 falder på en dag, hvor markederne er lukket, så handles der den næstkommende handelsdag.

Betaler jeg valutagebyr, når jeg handler igennem Nordnets månedsopsparing?

Ja, hvis du handler i et værdipapir, der er ikke er opgjort i danske kroner.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra denne side om at låne penge

90 kommentarer til “Anmeldelse af Nordnets månedsopsparing [2021]
 • Hej
  Angående muligheder for at vælge en kategori feks spil udvikler(EA, NTES, tencent) eller robot teknologi. Er det muligt med Nordnet at vælge sådanne muligheder?

  • Hej Oliver,

   Tak for din kommentar.

   Det er desværre ikke en mulighed med Månedsopsparingen, da det kun er enkelte ETF’er, investeringsforeninger og lignende. I forhold til, om du kan købe dem igennem Nordnet, så er det nemmeste at tjekke direkte på deres hjemmeside. Jeg ved, at Electronic Arts er en mulighed, og at det også er muligt at købe ind i robotaktier. Tencent er desværre ikke en mulighed gennem Nordnet.

   Har du andre spørgsmål, så bare fyr løs.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Fremragende post selvom jeg er rimelig godt inde i det selv – jeg har dog ét spørgsmål:

  – Hvor kommer det “udbytte”, som du omtaler, altså afkastet af din obligation, hen? Kan man klikke på et felt, så den markerer, at det bliver reinvesteret, eller er det noget man skal gøre manuelt selv?

  På forhånd tak!

  • Hej Philip,

   Mange tak!

   Udbyttet tilgår det depot, som du har købt aktien/investeringsforeningen igennem. Det bliver automatisk reinvesteret løbende, som hvis du selv havde overført penge til dit depot. Så det er der ikke meget arbejde i 🙂

   Spørg løs, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Hej
    Tak for spændende indlæg.
    Hvad gør du egentlig i forhold til SU? Kan læse at du har udbytte aktier, men risikerer du så ikke at skulle betale SU tilbage?
    Ved du hvad man skal investere i for at undgå dette?

    /Claus

    • Hej Claus,

     Aktieindkomst under progressionsgrænsen tæller ikke med i opgørelsen af indkomst, der kan modregnes i SU. Med et afkast på 7 % skal jeg have en portefølje på over 800.000 kr., før det bliver et problem.

     Bedste hilsner
     Frederik

   • Hej Frederik,
    Kan du ikke uddybe denne “reinvestering” du taler om, idet Nordnet i dag skriver de ikke reinvesterer, og at man maks. kan investere for 10% over den faste beløb for sin månedsopsparing.
    VH Marlene

    • Hej Marlene

     Det er egentlig ret simpelt. Månedsopsparingen fungerer på den måde, at den investerer for det beløb, som du sætter den til, hvis du har dem på dit depot.

     Lad os antage, at du sætter 5.000 kr. over månedligt. På månedsopsparingen har du sat din grænse til 8.000 kr. Løbende vil månedsopsparingen så købe op for det beløb, som du sætter ind.

     Når du så en gang i mellem modtager udbytte fra en investeringsforening, så ryger den ind på dit depot. Modtager du fx 1000 kr. i udbytte, så vil månedsopsparingen bruge dette beløb til at købe op i næste måned, såfremt det er under din grænse for månedsopsparingen.

     Giver det mening?

     Bedste hilsner
     Frederik

 • Hej Frederik,
  Først og fremmest rigig fin post.

  Jeg har lige et hurtigt spørgsmål angående denne metode og din drøm om fremtidig økonomisk uafhængighed igennem aktieudbytte. Hvilke muligheder indenfor (månedsopsaringsfunktion) er der her for invisteringer i fx. “REITS”, udbyttebetalende invisteringsfonde, indexfonde der betaler udbytte mm. 🙂

  Mvh,
  Thor

  • Hej Thor,

   Mange tak for din kommentar.

   I månedsopsparingen vil du kun kunne finde investeringsforeninger og ETFer. SPIGLAMRIKL, som jeg investerer i, er blot en af mange udbyttebetalende investeringsforeninger, som du kan finde gennem månedsopsparingen.

   REITs er desværre ikke en mulighed, så der ville jeg kigge efter en aktiesparekonto i stedet. Her kan jeg kun anbefale Saxo Bank, da det er der, hvor du har lavest kurtage, når du handler enkelt aktier. Samtidig med opnår du også en lavere beskatning på dit udbytte gennem aktiesparekontoen.

   Har du flere spørgsmål, så sig til.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik 🙂
  Spændende artikel!
  Jeg har et spørgsmål til udbytte
  Skal du betale skat af dit udbytte eller slipper du for at betale skat, når du geninvesterer?
  Venlig hilsen Jonas

  • Hej Jonas,

   Tak for din kommentar.

   Du bliver beskattet af dit udbytte, når du modtager det. Du sparer altså derfor ingen skat, når du geninvesterer.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Hvordan beregner jeg, hvor meget SPARINDEX GLOBAL MIN RISK udbetaler i udbytte? Eller, hvor mange penge skal jeg have stående for at få X kr. i udbytte om året?

  https://www.sparinvest.dk/afdelinger/indeks/index%20global%20aktier%20min%20risiko%20kl.aspx

  Hvordan regner jeg alle omkostningerne ud ved at investere i SPARINDEX GLOBAL MIN RISK gennem månedsopsparingen (Nordnet, Sparinvest, Skat), når jeg på et tidspunkt vil hæve penge?

  • Hej Peter,

   Vi kan ikke beregne afkast – vi kan kun kigge på historik. Det er svært at spå om, men der er heldigvis masser af data på området.
   Gennemsnitligt bør man kunne regne med 7 % om året i afkast på en investeringsforening som SPIGLMARIKL. Der er dog masser af data, der understøtter, at det er mere realistisk at regne med en SWR (Safe Withdrawel Rate) på 4 %. Det vil altså sige, at du hvert år kan trække 4 % ud af dine investeringer (i 98 % af scenarierne) uden at løbe tør. Det betyder, at du bør kunne klare dig igennem diverse kriser ved at holde dig til dette, da andre års bull-market bør reparere disse “skader”.

   Af de 4 % skal du selvfølgelig også trække skat fra. Afhængig af din skattesituation vil denne altså svinge fra 27 % til 42 %. Det skal du også have med i din betragtning.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål eller andet, jeg kan være behjælpelig med.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik.

  Hvis man nu starter en opsparing i en fond som ikke er udbytte men akkumulerende. Får man så først penge ud af det når man sælger sin andel?
  Jeg kikkede f.eks. på denne https://next.nordnet.dk/markedet/fondslister/16801153-franklin-gold-prec

  I faktaarket står der nemlig dette:
  De kan anmode omsalget af Deres aktier på alle bankdage i Luxembourg.
  Den indkomst, der modtages i kraft af fondens investeringer, akkumuleres meddet resultat, at værdien af aktiernes øges.

  MvH

  Kim

  • Hej Kim,

   Jeg har ikke kendskab til den pågældende fond, så den kan jeg ikke udtale mig om. De fleste fonde, der er akkumulerende er beskattet efter lagerbeskatningsprincippet. Det betyder, at dit afkast gøres op hvert år, så du skal betale skat/får fradrag løbende. Du har altså ikke mulighed for at “udskyde” skatten.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik.

  Tak for svaret 🙂

  Det var ikke så meget den pågældende fond. Det var mere et spørgsmål til, at hvis de ikke udbetaler udbytte så får man vel ikke penge før man sælge ud af sine andele i fonden. Altså ligesom med aktier.

  • Hej Kim,

   Ja, jeg kan da godt se, at jeg lige fik svaret en tand for hurtigt. Afkastet bliver udskudt til du vælger at sælge ud af dine andele, som du selv skriver.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Jeg kan ikke fuldt gennemskue ordrefunktionen

  Det er desværre sket at ordre på SPIGLAMRIKL ikke er gået igennem, uden at man på Nordnet kan se årsagen.
  Et praktisk eksempel:
  Aktuel pris er 151,33, men det er aften, og børsen er lukket.
  På ordresiden kan jeg vælge en købspris. Skal det obligat være 151,33? Giver det mening at forsøge at vælge en lidt lavere kurs?
  Er det korrekt at hvis prisen i morgen, når ordren handles, er gået op til 151,33 + x, så vil denne ikke kunne gennemføres, men hvis prisen er faldt til 151,33 – x, så går den igennem, med tab af x? Hvordan kan dette undgås?

  I forhold til månedsopsparingen: gennemføres køb per den 5. i måneden til det tilgængelige beløb, selvom dette kun er en del af fastlagt beløb, eller er det nødvendigt at der er fuld dækning?

  Venlig hilsen
  Alex

  • Hej Alex,

   Hvis du selv fastsætter en købskurs, så vil Nordnet købe op, når den rammer den angivne pris. Alt andet lige vil værdipapiret passerede din pris på vej ned, og den vil så købe op i denne kurs.

   Det er ikke noget, jeg selv har arbejdet med, så derfor har jeg ikke den store erfaring indenfor området.

   Månedsopsparingen gennemfører køb op til det beløb (+- lidt), som du har fastlagt. Har du sat den til 10.000 kr, og der kun står 2.000 kr, vil den kun købe op for 2.000 kr.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål, jeg kan være behjælpelig med.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Jeg har lige et spørgsmål til månedsopsparing, da jeg kan se du har sat din til 10.000,- og Nordnet så blot investerer det der er til rådighed.
  Betyder det, at det ingen konsekvenser har, hvis der af og til slet ikke er noget at investere for på kontoen?
  Vil man ikke blive ekskluderet på et tidspunkt hvis der alt for ofte ikke er penge på kontoen, da det jo en nem måde at slippe for gebyret på….

  Venlig hilsen
  Charlotte

  • Hej Charlotte,

   Min har stået sådan de sidste 12-24 måneder, og jeg tror aldrig, jeg har haft 10.000 kr stående af gangen. Der er ingen konsekvenser ved ikke at udfylde dette, da der jo ikke har nogle omkostninger forbundet med ikke at investere.

   Du har helt ret i, at det er en nem måde at slippe for gebyret på, men det er også derfor, at udvalget i månedsopsparingen er begrænset.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

  • Hej Kasper,

   Som med alt andet investering, så er der selvfølgelig risiko indblandet. Der er ingen risiko ved at have pengene stående hos Nordnet, men når du har købt igennem månedsopsparingen, så er du eksponeret gennem det værdipapir, du har investeret i.

   Jeg anbefaler dog, at man finder en global passiv investeringsforening, så man kan følge markedet nogenlunde. Der kan altid opstå en korrektion eller en økonomisk krise. Historien viser dog, at markedet altid kommer op igen, så længe du er diversificeret ordenligt i markedet (som fx med en investeringsforening).

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej,
  Er helt ny i det her, kigger på Nordnet månedsopsparing, hvordan kan man se om det er en udbytte betalende investering, du nævner f.eks SPIGLAMRIKL som udbytte betalende, hvor på Nordnets oversigt ser man at der er udbytte eller ej?

  Hilsen
  Paul-Erik Hansen

  • Hej Paul-Erik,

   Det kan være besværligt at finde ud af, hvilke der udbetaler udbytte. Hvis du søger efter dem på Nordnet, så skal du kigge efter et direkte afkast over 0 %. Det direkte afkast er svarende til den procentdel, som foreningen udbetaler i udbytte ift. kursen.

   Generelt set skal du holde dig fra fonde, der er akkumulerende, da disse ikke betaler udbytte.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik.
  Ang. spiglamrikl.
  Jeg er blevet anbefalet at gå ind i den via NN. (Ikke som månedsops.) fordi den udvikler sig godt og der er ikke lagerbeskatning. Jeg har købt et par stykker, men opdager nu at den også er på Saxo. Og de har en væsentlig lavere kurtage.
  Dog står den markeret som ETF hos Saxo.
  Ved du om det er den samme og det bare er Saxo der skriver forkert?
  Tak for en god blog iøvrigt

  • Hej Thomas,

   Hvad er årsagen til, at du ikke vil handle SPIGLAMRIKL gennem Nordnets månedsopsparing? Der kan du slippe helt for købskurtagen.

   Saxo Bank er generelt billigere på kurtage. Det er den samme investeringsforening, du kigger på. Hos Saxo Bank har man dog valgt med smide dem under kategorien “ETF”. Årsagen er dog uvis.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Hej Frederik.
    Tak for svar.
    Jeg startede med at interessere mig for investering i november ’19, så jeg lurer bare lidt af, prøver at lære og finde min indgangsvinkel.
    Månedsopsparing bliver også sat i gang i det nye år. Det må være et godt fundament.
    Hvor ville jeg ønske at nogen havde nævnt investering som en mulighed for menigmand, dengang jeg var 25 😀

    Godt nytår og god vind med dine fremtidige investeringer.

    Mvh Thomas

 • Hej Frederik

  Tak for super artikel.

  Jeg er lige ved at starte månedsopsparing op og vil følge dit eksempel. Da de betaler udbytte, er det så rigtigt forstået at det er bedst at vente med at købe til udbyttet er udbetalt? Dvs hvis udbytte kommer i februar så er det bedst at købe aktierne derefter?
  Og hvis ja, ved du så hvornår udbyttet kommer på den fond du nævner?

  På forhånd tak.

  Dbh Gitte

  • Hej Gitte,

   Mange tak for dine fine ord.

   Generelt set tror jeg på, at det er bedst at købe løbende op, så man får en gennemsnitspris – uanset udbyttedato. Dog har du ret i, at der vil kunne være fordele i at vente til efter udbyttedatoen med at købe op, da du så ikke afregner skat af den værdi.

   Typisk bruger jeg Morningstar.dk til at finde udbyttedatoer for forskellige værdipapiper, og ellers så kan du du typisk finde det på den pågælende forenings hjemmeside.

   Sparinvests hjemmeside fungerer ikke for mig i dag, men sidste år kom udbyttet d. 20.02, så jeg forestiller mig, atd et vil være omkring denne dato igen i år.

   Sig til, hvis du har flere spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Har du tilegnet dig noget viden omkring det med at investere igennem bøger?

  I så fald er der nogen bøger du ville kunne anbefale for en grøn inden for verdenen?

  • Hej Victor,

   Faktisk ikke – derfor har jeg heller ikke nogen, jeg kan anbefale.

   Personligt brugte jeg en masse tid på at søge viden på tværs af nettet – både internationale og danske sider. En hurtig Google-søgning på investeringsbøger vil hurtigt give dig en masse resultater, som du helt sikkert kan bruge.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål, som du søger svar på.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej, fin video og beskrivelse af månedsopsparingen.
  Kan man starte med (som dig) at have en enkelt investeringsfond på 100% og så senere hen tilføje flere (op til 4) og så rette procentfordelingen til? Altså så den efterfølgende køber op så procentfordelingerne kommer hen i mod det man har rettet det til (i de givne foreninger) – hvis du forstår hvad jeg mener 🙂

  • Tilføjelse:
   Ift. det du skrev i en anden kommentar
   “Min har stået sådan de sidste 12-24 måneder, og jeg tror aldrig, jeg har haft 10.000 kr stående af gangen. Der er ingen konsekvenser ved ikke at udfylde dette, da der jo ikke har nogle omkostninger forbundet med ikke at investere.”

   Så man skal ikke lægge for meget i det Nordnet skriver her?:
   “Minimum 500 DKK Beløbet kan variere med maksimalt 10 %. Pengene trækkes den 5. hver måned.
   Bemærk, for at den månedlige opsparing kan gennemføres, skal der være dækning på depotet på den valgte dato.”

   Altså lyder jo som om at beløbet max kan variere med 10% fra ens beløb + at der skal være dækning for det beløb man har valgt, for at der overhovedet bliver investeret op. Men virkeligheden er måske en anden?

   • Hej Sebastian,

    Af hvad jeg har oplevet, så betyder de 10 %, at hvis du angiver dit maks. som 10.000 kr, så vil månedsopsparingen kunne købe for alt mellem 9-11000 kr (såfremt du har sat den til 10.0000 kr).

    Sætter du beløbet til 10.000 kr, men der kun står 2.000 kr, så vil den købe for alt op til det pågældende beløb på 10.000 kr.

    Giver det mening?

    Bedste hilsner
    Frederik

  • Hej Sebastian,

   Jeg tror, at jeg er med på, hvad du mener.

   Månedsopsparingen skal ses som en robot, der køber ind for dig. Procentsatserne er udelukkende for det beløb, du har sat den til. Du vil altså hver måned kunne skifte den investeringsforening, du køber op i, hvis det er det, du lyster.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,
  Jeg ved ikke om jeg læser dine svar forkert, men Nordnet skriver at du skal skrive det beløb du ønsker at hæve hver måned og du kan spare op til 10 % mere op de måneder hvor det passer ind i din økonomi.

  Tror at det man gerne vil have svar er: kan man ændre dette beløb løbende. Det vil sige jeg har kørt med et beløb der hedder eks. 1000 kr./md. i 12 måneder, har nu fået mere rådighed og hæver beløbet til 2000 kr. er det muligt eller er man låst fast fra dag 1 hvad man har valgt. kan man ændre sit beløb op og ned fra måned til måned.. er den fleksibilitet der?

  • Hej Carsten,

   Du kan ændre dit beløb fra dag til dag, hvis du har lyst. Det er dog beløbet på dagen, der afgør hvor meget den køber op til. Du kan også vælge at sætte beløbet til 5.000 kr – så vil den stadig investere, selvom du kun overfører 1.000 kr. Så slipper du for besværet med at skulle ind og rette til.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Tak for god indsigt og post. Har søgt lidt rundt på nettet og i månedsopsparingens vilkår, men er ikke blevet helt klog på, hvorvidt man kan ændre i sin portefølje måned for måned? Jeg tænker at man som nybegynder på markedet kan ha brug for at justere de fire etf’er man vælger, et par gange, indtil man finder sit ideelle match.

  Lad os sige at jeg har valgt 3 etf’er jeg tror på, men to måneder efter finder ud af at jeg ønsker at bytte én etf ud, og ikke længere investere i en af de øvrige tre? Jeg har fremadrettet én oprindelig etf, én jeg har ”afviklet” og én ny. Kan man det, og er der omkostninger forbundet hermed?

  Vh Thea

  • Hej Thea,

   Du kan ikke ændre i de beviser, som du allerede har købt. Du kan dog ændre i de foreninger, som du vælger at købe fremadrettet. Det kan du justere løbende – dag til dag. Det er dog det, der er registreret d. 5 i hver måned, der bliver købt op i.

   Sig til, hvis du har flere spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • … i forlængelse heraf: Vil det sige, at man kan have fx 10 indeksfonde på sin månedsopsparing, hvis man ændrer løbende? Eller kan man maksimum have fire?

    Vh A

    • Hej

     Du kan bede den om at købe op til fire forskellige af gangen (mener jeg). Når de har købt har de dog ingen indflydelse, så du kan i princippet skifte dem ud hver måned, hvis du har lyst.

     Bedste hilsner
     Frederik

 • Hej Frederik,

  Tak for en rigtig god artikel om måneds opsparing. jeg har et spørgsmål angående valg af investeringsforeninger. Jeg ønsker en lav risiko og lille årlig omkostning ved min investering. Jeg overvejer derfor at ligge hele min månedligt investering i SPIGLAMRIKL, jeg er dog en smule i tvivl om hvor hvilken fordele og ulemper jeg har ved at vælge flere investeringsforeninger?

  Vh Dennis

  • Hej Dennis,

   Det handler om, hvordan du vil være eksponeret. Hvis du fx ønsker at være ekstra eksponeret i Asien, så kan du vælge en investeringsforening, der investerer i det område. Generelt set vil SPIGLAMRIKL være en bred forening, der har lidt af det hele. Jeg ser kun fordelen, hvis du tror ekstra meget på et specifikt segment.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Sparindex globale aktier KL følger det bredest mulige index (Msci ACWI) og har emgerging markets med. Det er Gl. akt. min. risiko ikke. Den har udelukkende developed. Emergering markets særligt Kina og Indien vil have langt større betydning i fremtiden siger samtlige eksperter. Derfor er det da mere fornuftigt at lægge hovedparten af sine penge i den.

    • Hej Rasmus,

     Artiklen er lidt forældet, da jeg på nuværende tidspunkt ikke benytter mig af månedsopsparingen. SPVIGAKL var ikke tilgængelig dengang, men det vil også klart være min anbefaling, at man kigger i denne retning. I min nuværende strategi ønsker jeg også at afspejle MSCI ACWI, så derfor har du helt ret.

     Bedste hilsner
     Frederik

 • Kære Frederik.

  Tak for en rigtig god og brugbar artikel.

  Jeg er meget ny i det her og har lige oprettet en bruger på NordNet, hvor jeg vil igang med en månedsopsparing.
  Hvor kan jeg se, hvorvidt de forskellige investeringsforeninger og ETF’er bliver beskattet efter lagerbeskatning- eller realisationbeskatningsprincippet?

  Hvornår vil det give mening som ung privat investor at investere i fonde/ETF’er som beskattes efter lagerbeskatning? Risikerer man ikke en stor restskat ved “gevinst”?

  Med venlig hilsen
  Sanne

  • Hej Sanne,

   Tak for din kommentar.

   Som udgangspunkt så er alle udenlandske investeringsforeninger lagerbeskattede. Det samme gør sig gældende for de danske investeringsforeninger, der er akkumulerende (og ikke betaler udbytte). Hvis du skal beskattes gennem realisationsbeskatningsprincippet ved en investeringsforening, så skal du have fat i en dansk forening, der betaler udbytte.

   Det er lidt svært at analysere på skatteteknisk, men det giver mening, når du har et fradrag, der kan bruges. Det gør sig fx gældende for en børneopsparing, der beskattes hos barnet. Her vil løbende kunne udnytte lagerbeskatningen til at bruge af personfradraget.

   Sig til, hvis du har flere spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Først og fremmest tak nogle gode og informative artikler.

  Jeg er selv studerende og tjener pt. meget tæt på max grænsen som man må tjene ved siden af sin SU.
  Nu har jeg bestemt mig for at sætte 500 kr. over til aktier hver måned.

  Men nu har siddet og kigget på Nora, June, og jeg kan se at de alle kører med Lagerbeskatning, som ikke vil være muligt for mig.
  Ved du om det er muligt med en månedsopsparing hos Nordnet, at finde EFT’er med realisationsbeskatning, så jeg ikke rammer max grænsen for det som man må tjene ved siden af sin SU.

  For at købe aktier for kun. 500 kr. er ikke en mulighed for mig, da jeg vil tabe for meget på kurtagen.
  Hver forresten din anbefaling på et minimums beløb, for at den kan betale sig at købe en enkel aktie med kurtage og andre omkostninger det kommer på ved køb?

  Og kan det passe at forskellen mellem Bankernes opsparingsfonde og månedsopsparing hos Nordnet:
  Er at det hos Nora, June, Darwin og NORD.Investments. vil det være under en aktiesparekonto med skatte rabat.
  og at en månedsopsparing hos Nordnet, vil være efter de normale skatteregler?

  Samt at når jeg kigger på ÅOP’en for eksampel:
  Darwin=0,75-0,95 June=0,88-0,94 NORD.Investments=0,65-0,84

  Og der efter at have set ÅOP’en dem de har hos Nordnet, så ser det jo ud til at de årlige opkostninger er en del lavere på Nordnet, er det korrekt, eller har jeg misset nogen andre omkostninger ved at købe ETF’er/fond inde hos Nordnet Månedsopsparing.

  iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD har årlig omkostninger på 0,07%.
  Sparindex INDEX OMX C25 KL har årlig omkostninger på 0,58%

  Mvh Sam

  • Det her spørgsmål, kunne jeg også godt tænkte mig, at høre dit svar på.

   – Anders

  • Hej Sam,

   Tak for din fine kommentar.

   Først og fremmest så bør aktieindkomst under progressionsgrænsen ikke være noget, der har betydning for din SU. Det betyder altså, at hvis du holder dig under 55.300 kr (2020) i afkast, så bør du ikke opleve problemer.

   En ETF vil altid være lagerbeskattet. Der er dog visse aktiebaserede ETF’er (fremgår af SKATs liste), der er beskattet som aktieindkomst.

   De fleste af robotinvestorerne investerer i ETF’er, som derfor er beskattet på samme måde. Du får dog bare ikke de billige omkostninger som ved at investere i en ETF direkte. Der er derfor enten beskattet som aktieindkomst (jf. ovenover) eller som kapitalindkomst.

   Investeringsforeningens omkostninger er den samme uanset hvor, at du vælger at købe dit bevis. Forskellen ligger dog i handels- og depotomkostninger. Her kan månedsopsparingen være en fordel, da du ikke har disse omkostninger. Du betaler dog kurtage ved salg.

   Overordnet set vil jeg derfor ikke vurdere det til at være et problem med din SU, hvis du investerer i beviser, der er beskattet som aktieindkomst. Med 500 kr. om måneden så skal du have ret meget afkast før, at du kommer over denne grænse. Omvendt vil det dog være ganske uattraktivt, hvis du vælger at investere i papirer, der er kapitalbeskattet, da disse vil påvirke din mulighed for at modtage SU.

   Jeg håber, at du kan bruge mine svar.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Hej igen Frederik,

    Tak for hurtigt svar, og jeg glæder mig til at læse med fremadrettet.

    Så hvis jeg har forstået det rigtigt.

    Ifølge § 23 i SU-loven indgår aktieindkomst, der beskattes efter personskattelovens § 8 a, stk. 2, i egenindkomsten. Aktieindkomst, der beskattes efter personskattelovens § 8a, stk. 1, indgår således ikke ved opgørelsen af egenindkomsten. Men hvordan ved jeg eksempel inde på Nordnet, om hvad der ikke er kapitalindkomsten eller aktieindkomst, der beskattes efter personskattelovens § 8 a, stk. 2 eller omvendt.

    Så hvis jeg skal bruge månedsopsparing hos Nordnet, så skal jeg finder ETF’er der er beskattet inde for Realisationsprincippet, og som er en aktieindkomst, der beskattes efter personskattelovens § 8a, stk. 1.
    Hmm hvordan finder man information på sådan noget?

    Synes det er lidt svært at finde rundt i.

    Mvh Sam

    • Hej Sam,

     Jeg vil anbefale, at du læser min kommentar fra tidligere igen.

     Så længe du holder dig under 55.300 kr i aktieindkomst (jf. Personskattelovens § 8a, stk. 1), så indgår det ikke ved opgørelsen af din egenindkomst. Det er altså udelukkende din samlede aktieindkomst, der afgør hvorvidt du er beskattet efter § 8a, stk. 1 eller § 8a, stk. 2.

     En ETF vil altid være lagerbeskattet. Hvorvidt den beskattes som kapitalindkomst eller aktieindkomst afgøres af, om de er på SKATs liste. Det kan du ikke se på Nordnet. Listen kan du finde i min artikel om investeringsforeninger her. Beskattes den som kapitalindkomst (altså hvis den ikke er på listen), så indgår den i din egenindkomst.

     Vil du gerne realisationsbeskattes (og dermed beskattes som aktieindkomst), så bør du kigge efter en dansk investeringsforening, der betaler udbytte.

     Bedste hilsner
     Frederik

 • Hej Frederik.

  Som jeg forstår det, så er finten med en månedopsparing, at man kan smide små beløb ind ad gangen, uden ekstra omkostninger, fordi man kan købe uden kurtage. Det man desuden handler gennem månedopsparingen er investeringsforeninger og ETF’er (kan du egentlig udpensle forskellen mellem disse for mig? :)). Hvordan er det meget anderledes end at købe ETF’er gennem Degiro, som hverken tager kurtage for køb eller salg?

  Med venlig hilsen
  Henrik

  • Hej Henrik,

   Den store fordel er ligeledes ved månedsopsparingen, at du kan lave en fast overførsel, hvor den ordner resten for dig.

   I mit hoved er begge dele investeringsforeninger, men ETF’er er en udenlandsk type. Læs eventuelt disse artikler:
   ETF Investering
   Investeringsforeninger

   Jeg har ikke den store kendskab til DeGiro, men jeg ved, at de ikke indberetter til SKAT. Det er en stor ulempe, hvilket ofte er derfor, at folk vælger en dansk platform, der indberetter automatisk. Er dette ikke et problem for dig, så vil det kunne spare dig nogle penge i kurtage. Jeg kender dog ikke til platformen ellers, så jeg har svært ved at danne det store overblik over fordele/ulemper.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Kan månedsopsparingen fungere som en aktiesparekonto rent skattemæssigt? Eller kan det kun blive de 27/42 % beskatning?

  • Hej Simon,

   Desværre så tilbyder Nordnet ikke en aktiesparekonto endnu. Hvorvidt en eventuel aktiesparekonto hos Nordnet kan kombineres med månedsopsparing ved jeg ikke noget om, men det tvivler jeg på. Dog vil jeg stadig anbefale dig at benytte dig af aktiesparekontoen, da du opnår en skattefordel – også selvom du skal betale købskurtage.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Nordnet har nu for anden gang indenfor et års tid, abrupt og uden varsel lukket mig og min søns depot. Jeg fik en intetsigende fejlmeddelelse på deres side, da jeg forsøgte at logge ind og jeg måtte ringe inde for at få en forklaring. Den forklaring de har givet mig, det er at den fejlmeddelelse jeg får, skyldes manglende opdateret adresseinformation.

  Situationen minder mig om sidste gang hvor mig og min søns depot var lukket i adskillige måneder, hvor jeg ikke kunne få at vide hvilken information jeg skulle indsende og ikke kunne komme til at tale med dem der håndterede sagen.

  Den web-formular de sendte mig, i forbindelse med indsendelse af adressedokumentation virker ikke, hvilket jeg har informeret dem om pr. mail. Jeg har sendt adressedokumentationen pr. e-mail i torsdags, men min konto er stadig ikke åben.

  De var også uduelige og umulige i forbindelse med håndteringen af min mors dødsbo.

  Så hvis de ikke omgående får åbnet for min adgang, så ser jeg mig nødsaget til at gå til pengeinstitutankenævnet.

 • Hej 🙂

  Tak for godt indhold – meget lærerigt.

  Jeg har oprettet en månedsopsparing men kan ikke rigtig gennemskue hvornår der bliver udbetalt udbytte?

  • Hej Julie,

   Månedsopsparingen betaler ikke udbytte, mens nogle værdipapirer er udbyttebetalende. Husk at månedsopsparingen udelukkende er en “robot”, der køber ind for dig. På Nordnet kan du typisk se, hvornår udbytte sidste gang er blevet betalt, og så kan du nogenlunde få en idé om hvornår næste gang er.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Tak for dit flotte arbejde med at gøre os – uvidende – klogere 🙂
  Vil gerne i gang med Nordnets månedsopsparing – men forstår ikke helt hvordan man beskattes, sker det automatisk, så jeg ikke selv skal gøre noget aktivt eller?

  • Hej Helene,

   Nordnet indberetter automatisk til SKAT. Udbytteskat på 27 % beskattes med det samme, mens aktieindkomst over progresssionsgrænsen kommer på din årsopgørelse. Skat ved salg af aktier kommer også først på din årsopgørelse.

   Husk dog, at du har ansvar for, at Nordnet indberetter korrekt.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej igen.
  Jeg skal også lige forstå det med det beløb du sætter ind hver måned..er det det man skriver i feltet: angiv ønsket beløb – eller er det det beløb man vil have den til at investerer for, så man altså skal skrive et lidt højere beløb end det man reelt sætter ind, så man er sikker på den reinvesterer alt der står på kontoen? Så selvom man kun sætter 1000kr ind hver måned, så skriver man 1500 kr., så man er sikker på at alt reinvesteres?

 • Hej Frederik.

  Jeg overvejer at starte op med en månedsopsparing.

  Er der mulighed for at købe for et “startbeløb”, hvorefter man kan købe for X pr. måned?

  De bedste hilser
  Ole

  • Hej Ole,

   Den øvre grænse på månedsopsparingen er 50.000 kr., så det er det maksimale “startbeløb”, som du kan få den til at investere. Det er også muligt at manuelt købe første gang, og så efterfølgende benytte månedsopsparingen hver måned.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik
  Hvorfor investerer du ikke hovedparten i Sparindex globale aktier KL? Den følger jo det bredest mulige index Msci Acwi hvor du også har emerging markets med, hvor særligt Kina og Indien vil fylde meget i fremtiden mod 2050 siger samtlige eksperter?

  Vh. Rasmus

 • Hej. Hvordan gør jeg i praksis med NN månedsopsparing hvis jeg vil starte med et stort indskud og derefter et fast mindre beløb? Når jeg ser på NN md ops kan jeg kun starte med et fast beløb og dette må ikke variere mere end 10%…. skriver de…?
  Mvh
  Per

  • Hej Per,

   Hvis du fastsætter grænsen til f.eks. 10.000 kr., men der kun står 1.000 kr. på kontoen, så vil den ikke investere mere. Du skal derfor se grænsen mere som en øvre grænse i stedet for en minimum. Rent praktisk kan du sætte din månedsopsparing til 50.000 kr., men kun overføre 2.000 kr. hver måned. Det er derfor ikke en problematik, da Nordnet aldrig vil investere mere end din grænse + 10 %.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik. Tak for svar. Nu forstår jeg. Jeg sætter en øvre grænse på 40.000. Måned 1 investeres så de 40tkr. Derefter smider jeg fast feks. 3500kr månedligt, og Nordnet investerer så de 3500 – selv om det er langt under det måneds Max jeg angav ved etablering. Og det er uden problemer. Korrekt forstået, ikke..?
  Mvh Per

 • Hej Frederik,

  Jeg står og skal investere 60.000 og vil gøre det via månedsopsparing. Jeg har tænkt mig at sprede pengene ud over 6 eller 12 måneder.
  Derefter vil jeg kontinuerligt indsætte 1000-2000 pr. måned i et ukendt antal måneder, (så længe jeg kan).

  Mit spørgsmål er, de første 60.000 som jeg ved skal ind og stå, vil det være smartest at indsætte dem over en periode på 6 eller 12 måneder, eller måske endda endnu kortere?

  Jeg tænker selv det er en god idé at sprede pengene ud over tid for at minimere risikoen, men vil samtidig også gerne have dem ind at stå hurtigst muligt.
  Hvad er din mening?

  • Hej Mathias,

   Statistikkerne viser, at lump sum, hvor du investerer det hele på én gang, er at foretrække. Det afhænger dog af, hvilken risiko du er villig til at tage. Du kan vælge at gøre en mellemting, hvor du investerer et større beløb i eventuelt 6 måneder, så du får en mellemting.

   Du kan eventuelt læse på på “lump sum vs dollar cost averaging”. Der er meget information at finde.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Jeg glemte at få et sidste spørgsmål med.

    Jeg er enig i lump sum metoden, og det var også min første indskydelse at gøre. Jeg har tænkt mig at investere i 2-3 forskellige index’ blandt andet det amerikanske, og det danske.

    Grunden til jeg ikke gjorde det fra start er, at der har været en enorm stigning i 2020 på de fleste index’ og derfor var jeg lidt tilbageholden, da jeg tænker der på et tidspunkt kommer en korrektion af en eller anden art, men det kan ingen jo vide selvfølgelig.

    Men det føles bare rigtig dårligt at investere “på toppen”. Det er dog en +7 årig periode jeg vil have dem til at stå, så det skal formentligt nok ende i plus,

    Derfor tænkte jeg at dollar cost averaging måske kunne være gavnligt, da man kunne være heldig at ramme et dyk, kontra den meget høje kurs nu. Hvad er dine tanker her?

    Mange tak igen for det gode svar, jeg er relativt ny inden for aktieinvestering, så det hjælper enorm meget 🙂

    • Hej igen,

     Det kan sagtens være, at der har været en enorm stigning i de forskellige indeks, men der er ingen, der ved, om det fortsætter op eller ned inden for det næste stykke tid. Hvis du kigger tilbage over længere tid, så er der ikke mange gange, hvor du ikke ville have investeret på toppen. DCA er den sikre vej, men LS er normalt det “bedste”. Der er dog stadig risiko, hvis du hopper på ind i markedet kort før et større fald.

     Bedste hilsner
     Frederik

 • Hej Frederik

  Går netop og venter på det bliver d. 5.2 og min første erfaringer med månedsopsparingen og aktier i det hele taget skal tage sin begyndelse. Men et spørgsmål til dig lyder om der kan vejledes/rådes til hvilken %fordeling man skal vælge til de tre fonde jeg har valgt. Den danske OMX og så to globale?
  Håber spørgsmålet giver mening..

  Vh. Carsten

  • Hej Carsten,

   Dejligt at høre, at du skal i gang med investering.

   Det er svært at vurdere, når jeg ikke kender fondene. Min generelle holdning er dog, at man skal holde sig så bredt som muligt. Hvis det var mig, så ville jeg blot finde en enkelt fond, der afdækkede MSCI ACWI, der er et bredt verdensindeks. Hvis du virkelig gerne vil eksponeres eksta mod C25, så ville jeg holde fordelingen under 20 %.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik – jeg er helt ny på Nordnet og kigger på investeringsforeninger – hvis jeg nu køber fx Sparindex index Japan Growth KL – der står de udbetaler udbytte men hvordan bliver man beskattet af denne aktie? Basis valuta DKK, Udbyttepolitik Distribuerende ?
  Mvh
  Marianne

  • Hej Marianne,

   Som udgangspunkt så er en dansk udbyttebetalende investeringsforening realisationsbeskattet. Du bliver der løbende beskattet af udbytte samt af en eventuelt kursgevinst.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej,
  Jeg har oprettet en månedsopsparing med to indexfonde fra Sparinvest. Under type står der ETF og ikke indexfonde. Har dette betydning i forhold til beskatning?
  Bedste hilsner Leni

 • Hej Frederik

  Hvordan kan det være at du kun ville vælge (SPVIGAKL) i dag og ikke satse på både SPIGLAMRIKL og SPVIGAKL og måske også SPIC25KL for at sprede det endnu mere ud?

  Mvh Gustav

  • Hej Gustav

   SPVIGAKL dækker både udviklede og under-udviklede markeder. SPIGLAMRIKL dækker kun udviklede markeder. Jeg vil mene, at du får den største spredning ved et verdensindeks, da den indeholder lidt af det hele. Så kan du også ønske at være ekstra eksponeret mod C25, men spredningen bliver i mine øjne ikke bedre.

   Bedste hilser
   Frederik

 • Hej her er lige et lille spørgsmål. se dette. Nem og overskuelig investering i Værdipapirfonden Sjælland-Fyn
  Få en fleksibel og overskuelig investeringsløsning, der giver mulighed for at investere din opsparing – ligegyldig om den er lille eller stor – via en investeringsaftale eller en Private Banking Portefølje.
  Er der overvejelser omkring fonde i Sparekasse.
  jeg har selv Privatbanking andele der med udbytte sidste år på ca. 16%, der blev konverteret til flere beviser.

  • Hej Hugo

   Det lader til, at de pågældende fonde er aktivt forvaltet. Det ville jeg holde mig fra, da jeg ikke tror på, at man kan slå markedet kontinuerligt.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik
  Kan Månedsopsparing bruges til at undgå negative bankrenter? Hvis jeg fx har en opsparing til køb af lejlighed som jeg påtænker at købe indenfor 6-12 måneder, og jeg gerne vil undgå negative renter, er der så begrænsninger i hvor meget og hvornår man kan hæve?
  mvh…..Bo

  • Hej Bo

   Månedsopsparingen er ikke en decideret opsparing. Det er nærmere en robot, der automatisk køber investeringsforeninger for dig. Du kan derfor sælge disse investeringsforeninger, når det passer dig.

   Du kan derfor godt undgå negative renter, men det kræver, at du investerer dine penge. Det bør du være påpasselig med, når du blot har en tidshorisont på 6-12 måneder.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Jeg har 50.000 som jeg gerne vil have lagt i min månedsopsparing.
  Ville du ligge de 50.000 i månedsopsparingen, over 5 måneder, eller smide det hele ind med det samme, således de kan begynde at “arbejde” for dig med det samme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *