Gaming aktier [2022]

Indenfor det seneste stykke tid er der vokset en større interesse op indenfor forskellige gaming aktier. I denne artikel vil jeg gennemgå forskellige aktier indenfor gaming samt hvad du skal være opmærksom på.

Artiklen indeholder også en liste med forskellige gaming aktier, som du kan bruge som inspiration til dit næste køb.

Liste over aktier indenfor gaming

Generelt set så opdeles de forskellige aktier i to kategorier. Den ene kategori er aktier, der er fuldstændig dedikeret til udviklingen af spil. Den anden kategori er aktier, der i en vis grad er eksponeret til industrien, og derfor nyder godt af en voksende interesse indenfor emnet. Der er også en mindre tredje kategori, der handler om driften af e-sportshold, der også er eksponeret mod denne interesse.

Herunder finder du en stor liste med forskellige gaming aktier. Husk at listen blot er til inspiration, og de skal ikke ses som en aktieanbefaling til køb.

SelskabTickerLand
Astralis GroupASTGRPDanmark
Modern Times Groupt MTGMTG BSverige
PARKEN Sport & EntertainmentPARKENDanmark
Activision Blizzard, Inc.ATVIUSA
Alphabet Inc Class CGOOGUSA
Amazon.com, Inc.AMZNUSA
Advanced Micro Devices, Inc.AMDUSA
Hasbro, Inc.HASUSA
Intel CorporationINTCUSA
Logitech International SALOGIUSA
Microsoft CorporationMSFTUSA
NVIDIA CorporationNVDAUSA
TAKE-TWO INTERACTIVE SOFTWARE, INC Common StockTTWOUSA
Sea LtdSEUSA
Avid Technology, Inc.AVIDUSA
Nintendo 8 ADR Representing Ord ShsNTDOYJapan
NetEase IncNTESUSA
Electronic Arts Inc.EAUSA
Tencent Holdings ADRTCEHYKina
Allied Esports Entertainment IncAESEUSA
Bandai Namco Holdings IncNCBDFUSA
Frontier Developments PLCFDEVUSA
Mohawk Industries, Inc.MHKUSA
Nexon Company Unsponsored ADR Representing 1 Ord ShsNEXOYUSA
Sumo Logic IncSUMOUSA
Ubi Soft Entertainment ADR Rep 1/5 Ord ShsUBSFYUSA
Unity Software IncUUSA
Zynga IncZNGAUSA

Hvis du endnu ikke er kommet i gang med aktier endnu, så kan jeg anbefale denne artikel om aktier for begyndere.

Investering i gaming aktier i 2022

E-sport er i kraftig vækst i øjeblikket. Interessen for spil som FIFA, Counterstrike og League of Legends vokser kraftigt, og der er flere og flere, der følger med, når de professionelle støder sammen i de helt store turneringer. Blandt andet gik Astralis Group på børsen i december 2019. Det er en virksomhed med et af de mest succesfulde Counter-Strike-hold nogensinde.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Specielt i 2020 og 2021 under epidemien var der en større interesse for gaming, da folk har mere tid på hænderne end aldrig før. Interessen er derfor voksende i øjeblikket, men du skal være opmærksom på, hvor fremtiden bærer hen for gaming. Denne trend lader til at fortsætte ind i 2022.

Interessen for de store turneringer er ikke at tvivle på, men i en verden, hvor der er mere og mere fokus på sundhed og velvære, så er det interessant, hvordan de forskellige virksomheder løser dette. Dog samler gaming også folk, der skaber et fælleskab, så fremtiden indenfor denne sektor er bestemt interessant at følge med i.

Aktier inden for e-sport

Som nævnt længere oppe, så er der en række forskellige e-sportshold, som du har mulighed for at investere i. Du skal dog være opmærksom på, at når du investerer i denne type af aktier, så er det lidt som at investere i fodbold aktier. Det er aktier, som man køber, fordi du kan er fan af holdet, da de typisk har svært ved at stable en god forretning på benene.

Det er dog lidt anderledes for e-sports aktier, hvor det tyder på, at de har nemmere ved at stable en solid forretning på benene. Hvis du ønsker at købe aktier i en virksomhed, der udelukkende beskæftiger sig med e-sport, så findes umiddelbart kun danske Astralis Group (ticker: ASTGRP). De fleste e-sportshold er placeret som en del af et selskab, som det f.eks. er tilfældet med AFC Ajax eSports (AFC Ajax), AS Roma eSports (AS Roma) og Renegades (Beasley Broadcast Group).

Hvilke gaming aktier er gode?

Der findes utallige faktorer, der spiller ind, så det er der ikke et entydigt svar på.

Hvordan køber jeg gaming aktier?

Du kan finde forskellige gaming aktier hos alle børsmæglere, hvor der kan handles aktier.
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.