Teknologi aktier – Stor liste med tech aktier [2022]

Nogle af de hurtigst voksende selskaber befinder sig indenfor tech-branchen. Teknologi aktier bestemt interessante at kigge nærmere på, da det er en sektor, der i nogle tilfælde udvikler sig meget hurtigt.

Tech aktier er i 2021 nogle af de mest værdifulde aktier, der er i verdenen i øjeblikket. Det er aktier som Microsoft, Apple, Netflix, Facebook og mange andre.

I denne artikel kan du finde inspiration til både danske og udenlandske tech aktier.

Liste med tech aktier

Herunder kan du finde en liste med forskellige aktier indenfor denne aktiesektor. Der er ikke ret mange danske teknologi aktier, og der findes slet ikke nogen, der er noteret i Danmark. Den eneste er danske Gomspace, der er noteret på børsen i Sverige.

Der er også et par nordiske aktier på listen, men du vil opleve, at det meste er amerikanske tech aktier. USA er kæmpe stor indenfor denne sektor, og det er også her, at du finder nogle af de største virksomheder i verden.

SelskabTickerLand
NortonLifeLock IncNLOKUSA
Xerox Holdings CorpXRXUSA
SYNNEX CorporationSNXUSA
NCR CorporationNCRUSA
Intel CorporationINTCUSA
Microsoft CorporationMSFTUSA
Apple IncAAPLUSA
Netflix IncNFLXUSA
Cisco Systems, Inc.CSCOUSA
Facebook, Inc. Common StockFBUSA
Alphabet Inc Class CGOOGUSA
Alphabet Inc Class AGOOGLUSA
Sonos IncSONOUSA
Match Group IncMTCHUSA
Adobe IncADBEUSA
Alibaba Group Holding Ltd - ADRBABAUSA
Spotify Technology SASPOTUSA
Dropbox IncDBXUSA
AT&T Inc.TUSA
QUALCOMM, Inc.QCOMUSA
TAKE-TWO INTERACTIVE SOFTWARE, INC Common StockTTWOUSA
Godaddy IncGDDYUSA
Gomspace Group ABGOMXSverige
TietoEVRY CorpTIETOFinland
Nokia OyjNOKIAFinland
Advanced Micro Devices, Inc.AMDUSA
IBM Common StockIBMUSA
Nio Inc - ADRNIOUSA
NVIDIA CorporationNVDAUSA
Tesla IncTSLAUSA
Visa IncVUSA
Paypal Holdings IncPYPLUSA

Listen er blot til inspiration. Den bør ikke ses som anbefaling til et køb. På listen er der en del gaming aktier også, da de også beskæftiger sig indenfor denne sektor.

Hvad skal du være opmærksom på?

Hvis man laver en fundamental analyse af et selskab, så vil bruge tid på at dykke ned i selskabets regnskabstal, fremtid og meget andet. Her fylder P/E-tallet en del, da det fortæller om, hvor høj en indtjeningen virksomheden har i forhold prisen på aktien. Ofte så vil en høj P/E-værdi betyde, at markedet har høje forventninger til denne virksomhed.

Høje forventer er ofte bundet sammen med teknologi aktier, hvor du vil opleve, at du skal betale en ret høj pris for indtjeningen i virksomhed. Årsagen til dette er netop grundet store forventninger til fremtiden. Derfor kan det være svært at vurdere et selskab indenfor denne branche, da der er rigtig mange parametre, der er baseret på fremtiden. Du vil også opleve, at en del startups har en negativ indtjening, da de ikke er begyndt at tjene penge endnu.

Du bør derfor være opmærksom på, at prisen på selskabet stemmer overens med forventningen til fremtiden. Markedet kan godt overreagere og have ekstremt høje forventninger til en aktie, selvom væksten slet ikke stemmer overens.

Hvad er tech aktier?

Teknologi aktier er aktier inden for teknologi. Det er fx selskaber som Microsoft, Apple og Netflix.

Er teknologi aktier en god investering?

Der kan være et stort potentiale i denne type af aktier. Det er dog svært at sige, om det er en god investering.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra Lånio.dk

Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.