5G aktier: Liste med forskellige 5G aktier [2024]

5G er måske en af de mest voksende temaer inden for teknologi på vej ind i 2021. Derfor kan det være interessant at kigge på, hvilke aktier der kunne opnå en fordel af den kommende teknologi.

I denne artikel kan blive klogere på 5G, og samtidig få noget inspiration til nogle aktier, der kunne være interessante at tage et kig på.

Eksempler på 5G aktier

Herunder finder du en liste med forskellige aktier, der har direkte eller indirekte relevans til udviklingen af 5G. Det er meget vigtigt for mig at pointere, at det blot er eksempler, og at denne liste ikke ses som en aktie anbefaling.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Qualcomm (QCOM)

Qualcomm er en amerikansk virksomhed, der designer og markedsfører produkter inden for telekommunikation. Virksomheden tjener størstedelen af sine penge fra patentlicensvirksomheder.

Broadcom (AVGO)

Broadcom er et amerikanske selskab, der er en af de største producenter af halvledere til telekommunikation i verdenen. De leverer blandt andet dele til Apples produktion af iPhones, der i oktober 2020 lancerede deres første telefon med 5G.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

T-Mobile US (TMUS)

T-Mobile varetager det 3. største trådløse netværk USA efter, at de i april 2020 fusionerede med Sprint. De arbejder intenst på at udvide deres 5G-netværk.

Verizon (VZ)

Verizon er også en af de største mobilselskaber i USA, og de har også store planer for 5G.

American Tower Corp. (AMT)

AMT er verdens største ejer og operatør af tårne til trådløs kommunikation. De har blandt andet aftaler med T-Mobile, Verizon (VZ) og AT&T (T).

Hvad er 5G?

5G er den femte generation af trådløs mobilnetværk. Den nuværende standard hedder 4G, som er den fjerde generation. Her tilbydes der en hastighed på omkring 100 Mbit/s til mobile enheder. 5G forventes at kunne levere en hastighed på omkring 10000 Mbit/s, så det åbner op for nogle helt andre muligheder. Der er forventes altså hastigheder, der er er op mod 100 gange hurtigere end vi er vant til.

I Danmark udbydes 5G-netværk pt. af Yousef og Telmore. Telia og Telenor forventes snarest at give adgang til deres netværk, men det er ikke aktuelt endnu.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

5G kommer helt sikkert til at have indflydelse på en masse forskellige selskaber. Derfor er det også svært at sige hvilke aktier, der er de bedste inden for 5G. Nogle forventer også, at aktier som Facebook, Snapchat, Spotify, Pinterest og lignende kommer til at vokse grundet den hurtigere forbindelse.

Det bliver spændende at se, hvordan udviklingen bliver. Personligt tror jeg, at man skal kigge i retning af producenter af teknologi, der skal benyttes. Samtidig kan mobiloperatørerne være interessante, hvis de formår at skabe sig en forkant på baggrund af disse. Det er dog blot mine tanker.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er 5G?

5G er den femte generation af trådløs mobilnetværk, hvor den nuværende hedder 4G. 5G forventes at kunne levere hastigheder op til 10000 Mbit/s.

Hvordan køber man 5G aktier?

Du kan købe 5G aktier gennem alle børsmæglere. Det nemmeste som dansker er at bruge en dansk platform som Saxo Bank eller Nordnet.

Hvor kan man købe 5G aktier?

5G aktierne er typisk fra udlandet, så det kræver, at du finder en aktie platform, der tilbyder handel i handel. Saxo Bank eller Nordnet er et godt bud på en platform, der giver dig mulighed for at handle 5G aktier.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra binaryoptions.com/da

Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *