Cannabis aktier [2024] – Tre interessante aktier inden for cannabis-industrien

Inden for de sidste par år er der virkelig kommet stor fokus på cannabis som råvarer. Medicinsk cannabis vinder frem verden over, hvor specielt USA er på forkant. Det er en branche, der er i rivende udvikling, hvor der sker en masse spændende ting i øjeblikket.

1. januar 2014 begyndte salget af lovligt cannabis i den amerikanske stat, Colorado. Det var den første stat i USA til at åbne op, og siden da har over 30 stater fulgt med på legalisering af medicinsk cannabis. Siden da er Canada fulgt med, og det forventes, at der i fremtiden vil være flere lande, der følger op.

Pga. den øgede efterspørgsel og en voksende industri, så kan det bestemt være interessant at tage et kig på cannabis aktier. I denne artikel kan du finde inspiration til aktier inden for denne industri, samt hvad du skal være opmærksom på, inden du køber.

Liste med cannabis aktier 2024

Først og fremmest så skal du være opmærksom på, at der generelt er to typer af disse aktier. Den ene er selskaber, der producerer cannabis, mens der også findes biotek aktier med fokus på cannabis. Overordnet set findes der ligeledes to typer af marijuana produkter – medicinsk marijuana og rekreativ marijuana.

På listen herunder kan du finde inspiration til tre forskellige interessante aktier inden for sektoren.

  • Canopy Growth (Ticker: CGC): Et af de selskaber, som der har været meget i medierne i forbindelse med cannabis, og det er ikke uden grund. CGC er den største producent af cannabis i verden i øjeblikket.
  • Aurora Cannabis (Ticker: ACB): Selskabet er nok mest kendt i Danmark, da de har åbnet en større produktion centralt i Danmark. Selskabet er ligeledes en af verdens største producenter.
  • GW Pharmaceuticals (Ticker: GWPH): Selskabet fokuserer på at udvikle produkter inden for bioteknologi med fokus på cannabis, der kan bruges til at behandle forskellige sygdomme og lidelser.

Ovenstående liste er ikke en anbefaling til køb, men den skal udelukkende ses som inspiration.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Hvad skal du være opmærksom på?

En del af disse aktier vil være dyre, hvis man tager tager et kig på deres nøgletal. Det er de, fordi de er meget populære i øjeblikket samtidig med, at der er store forventninger til fremtiden. Det forventes, at flere lande i fremtiden vil åbne op for salg af medicinsk marijuana. Det vil skabe en stor vækst i disse selskaber, da der er et stort marked, som der endnu ikke er åbnet op for.

Dog skal du være opmærksom på, at politik spiller rigtig meget ind. En del lande forventes at åbne op, men sker dette ikke, så er mange af disse aktier for dyre. Der er derfor politiske risici at tage ved at investere i denne type af aktier. Flere af disse virksomheder tjener ikke penge på nuværende tidspunkt, da de fokuserer på at øge deres produktion til de fremtidige markeder.

Investering i cannabis kan derfor være fyldt med risici, da der er mange ubekendte, som man skal tage højde for.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg købe cannabis aktier?

Du kan købe cannabis aktier på de fleste aktieplatforme. Som dansker vil jeg anbefale enten Saxo Bank eller Nordnet.

Hvorfor skal jeg købe cannabis aktier?

Cannabis er et område, der har rykket sig meget de seneste par år. Hvis denne udvikling fortsætter, så kan det være rigtig attraktivt at være investeret i cannabis aktier.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *