Saxo Bank vs Nordnet – bedste sted at handle aktier

I denne artikel vil jeg gennemgå de to mest prominente online børsmæglere i Danmark – Saxo Bank og Nordnet. Platformene har en del forskellige funktioner, og jeg vil i denne artikel komme ind på de forskellige fordele og ulemper ved de 2 platforme til aktiehandel.

Jeg bliver tit spurgt: “Hvilken platform er den bedste at handle aktier på?” Svaret er desværre ikke så simpelt igen, men forhåbentlig kan du blive lidt klogere på dette i denne artikel. Jeg vil kigge på flere aspekter af platforme som kurtage, funktioner, kredit m.m., så du kan finde den bedste aktieplatform for dig.

Er du ny indenfor aktie investering, så kan jeg anbefale dig at læse min artikel om aktier for begyndere. Den vil klæde dig rigtig godt til at købe din første aktie.

Kurtage

Kurtage er den omkostning, som du betaler, når du handler en aktie. Den skal ofte betales ved køb og salg. Den regnes normalt som et minimumsbeløb eller en procentdel. Så betaler du det beløb, der er størst af de to. Kurtage er en af de største omkostninger forbundet med at handle aktier, så den bør vægte højt i dit valg af platform, hvis du ønsker at minimere dine omkostninger.

Herunder har jeg samlet en tabel, hvor du kan få et overblik over kurtagesatserne på Nordnet og Saxo Bank på tværs af forskellige markeder.

Kurtagesatser - Saxo Bank vs Nordnet

LandNordnetSaxo Bank
Danske aktier29 DKK / 0,10 %14 DKK / 0,10 %
Svenske aktier59 SEK / 0,10 %20 SEK / 0,10 %
Norske aktier59 NOK / 0,10 %20 NOK / 0,10 %
Finske aktier8 EUR / 0,10 %2 EUR / 0,10 %
Amerikanske aktier13 USD / 0,15 %3 USD / 0,10 %*
Tyske aktier12 EUR / 0,15 %2 EUR / 0,10 %
Canadiske aktier19 CAD / 0,15 %25 CAD / 0,03 CAD pr. aktie **
Britiske aktier25 GBP / 0,30 %2 GBP / 0,10 %

* Er aktiekursen under 10 USD vil kurtagen være på 0,02 USD pr. aktie.

** Dette gør sig gældende, hvis du handler på Toronto Stock Exchange (TSE). Handler du på TSX Venture Exchange (TSX) er kurtagen 0,02 CAD pr. aktie.

Saxo Bank har tidligere haft ingen minimumskurtage. Det blev dog ændret fra 2. november 2020, hvorefter ovenstående kurtagesatser er gældende.

STUDIERABAT: Hos Nordnet er der mulighed for at få studierabat. Send Nordnet-support et billede af dit studiekort, og du vil nu have en lavere minimumskurtage på 19 DKK. Dog stiger kurtagen til 0,15 %, så det kan kun betale sig, hvis du handler for under cirka 19.000 kr. af gangen. Handler du over dette, så kan det ikke betale sig med studierabatten.

Hvor er det billigst at handle aktier? Det generelle billede, når du kigger på kurtage er, at Saxo Bank vil være billigst. Platformen har en væsentlig lavere minimumskurtage på specielt udenlandsk handel.

Det eneste sted, hvor Saxo Bank falder ud er, når vi kigger på de canadiske aktier. Her har Nordnet en lavere minimumskurtage. Hvor det er billigst at købe disse aktier, afhænger af købskursen på den aktie, som du vil handle.

Det er også værd at nævne, at Nordnet har deres månedsopsparing (læs mere her). Her har du mulighed for at købe udvalgte investeringsforeninger og ETF’er uden købskurtage. Over tid kan du spare mange omkostninger forbundet med kurtage ved at gøre det på denne måde. Det kræver dog, at du ønsker at investere i denne type af værdipapirer.

 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Valutaveksling

Hvis du handler mange udenlandske aktier, så vil omkostningerne til valutaveksling også være en stor post, når du handler.

Valutaveksling sker, når du køber en aktie i en valuta, der er en anden end den valuta, som dine midler på kontoen er i. Handler du aktier i USD, men dine midler er i DKK, så vil du skulle betale dette gebyr.

Vekslingsgebyrerne

Saxo Bank: 0,5 % (fra 1. april 2020)

Nordnet: 0,25 %

Hos Nordnet er gebyret dog kun på 0,075 %, hvis du veksler direkte til en valutakonto og ikke automatisk, når du handler. Her er gebyret 0,15 % hos Saxo Bank.

Handler du meget i udenlandske valutaer, så bør du med overveje, om det ikke kunne give mening at åbne en konto i den pågældende valuta. Det er både muligt ved Saxo Bank og Nordnet, og det gør, at du sparer en del af gebyret – 0,5 % vs 0,15 % (Saxo Bank) & 0,25 % vs 0,075 % (Nordnet). Det kan godt betale sig i længden, selvom det gør handlerne lidt mere besværlige, da du skal flytte penge mellem valutakonti, inden du handler.

Du slipper desværre ikke for valutagebyret, når du veksler første gang. Hos Saxo Bank har du dog mulighed for at overføre direkte til din valutakonto (og dermed spare valutagebyret) gennem f.eks. Revolut.

En valutakonti kan også være en fordel, hvis du køber/sælger mange aktier i en pågældende valuta, eller du modtager udbytte, som du ønsker at geninvestere i den samme valuta.

Børser

De to platforme giver mulighed for at handle på en masse forskellige markeder. De mulige børser fordeler sig således:

Nordnet

 • Canada: Toronto Stock Exchange og Toronto Venture Exchange
 • Danmark: OMX Nasdaq Copenhagen, First North, Spotlight Stockmarket og NDX/NGM
 • Euronext: Euronext Lissabon, Bruxelles, Paris og Amsterdam
 • Finland: OMX Nasdaq Helsinki, ML-markedet
 • Norge: Oslo Børs, Oslo Axess
 • Sverige: OMX Nasdaq Stockholm, First North, NGM, Spotlight Stockmarket, beQuoted, NDX/NGM
 • Storbritannien: LSE (London Stock Exchange)
 • Tyskland: Xetra
 • USA: Nasdaq og NYSE

Saxo Bank

For Saxo Bank gælder ovenstående børsmarkeder (med undtagelse af Spotlight Stockmarket, ML-markedet, Oslo Axess, beQuoted og NGM) og denne liste:

 • Australien: Australian Securities Exchange
 • Euronext: Euronext Dublin
 • Grækenland: Athens Exchange
 • Hong Kong: Hong Kong Exchanges
 • Italien: Borsa Italiana/Milan Stock Exchange
 • Japan: Tokyo Stock Exchange
 • Kina: Shanghai-Hong Kong Stock Connect
 • Malaysia: Bursa Malaysia Exchange
 • Polen: Warsaw Stock Exchange
 • Schweiz: SIX Swiss Exchange
 • Singapore: Singapore Exchange
 • Spanien: BME Spanish Exchanges
 • Sydafrika: Johannesburg Stock Exchange
 • Tjekkiet: Prague Stock Exchange
 • Tyskland: Börse Frankfurt
 • Ungarn: Budapest Stock Exchange
 • Østrig: Wiener Börse/Vienna Stock Exchange

Saxo Bank har generelt rigtig mange utraditionelle børser, hvor Nordnet har flere valgmuligheder i Norden. De har allesammen de største børser, men udvalget er klart størst hos Saxo Bank. Nordnet åbner dog op for nogle af de mindre børser i Norden, som ikke er tilgængelige hos Saxo Bank.

Brugervenlighed

Brugervenlighed vil altid være en smagssmag, så derfor skal jeg ikke gøre mig alt for klog på dette. Jeg vil dog herunder gøre mig nogle generelle betragtninger samt vise dig nogle skærmbilleder fra de forskellige platforme.

På den måde har du selv mulighed for at danne dig et indtryk af hvilken platform, der tiltaler dig mest.

 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Saxo Bank

Her ser du forsiden, når du er logget ind på Saxoinvestor.

Hvis du opretter dig hos Saxo Bank, så vil du typisk benytte dig af SaxoInvestor. SaxoInvestor er deres primære investeringsplatform til at købe aktier og andre værdipapirer igenne, Saxo Bank tilbyder også SaxoTraderGO, som er en mere avanceret investeringsplatform, men den vil jeg ikke have med i overvejelserne her.

Forsiden hos SaxoInvestor ser ud, som du ser på billedet. Her har du mulighed for at få et overblik over markederne i dag, og hvilke aktier der er steget eller faldet meget.

Generelt er opsætningen hos Saxo Bank meget simpel.

Overblikket over dit depot hos SaxoInvestor

Går du under “Min Konto” vil du få et overblik over dit depot. Her har du mulighed for at se, hvordan dine midler er allokeret på tværs af investeringstype, sektor og valuta.

Ligeledes giver oversigten et fint overblik over dine aktier med antal, daglig kurs, købskurs, ændringer, gevinst m.m.

Sådan ser SaxoInvestor ud, når du klikker ind på en specifik aktie.

Du har mulighed for at finde aktier gennem markedsoversigten eller søgefunktionen. Her giver SaxoInvestor forskellige relevante informationer som ændringer, kurser og analytikernes holdning. Gennem fanerne har du mulighed for at se analyser fra forskellige investeringshuse. Under grundlæggende information kan du se nærmere på virksomhedens økonomi.

Du har ikke mulighed for lave nogen former for tekniske analyser med SaxoInvestor. Her skal du over i SaxoTraderGO, som jeg bekendt ikke forholder mig til i denne artikel.

Under den enkelte aktie kan du også se en lang række relevante informationer.

Længere nede på siden har du mulighed for at overblik over generelle informationer som en beskrivelse af virksomheden, sektoren, medarbejdere, P/E, udbytte, børsværdi m.m.

Nordnet

Overblik hos Nordnet

Hos Nordnet får du præsenteret et overblik over din økonomi og markederne rundt omkring, når du logger ind. Her kan du se, hvordan din konto performer, og hvordan udviklingen ser ud på tværs af forskellige markeder. Du har også et kort overblik over dine vindere og tabere, samt hvordan råvarepriserne har rykket sig.

Generelt har Nordnet en del flere menupunkter end Saxo Bank og er ikke helt lige så simpelt opsat.

Overblik over depot hos Nordnet
Overblik over depot hos Nordnet

Under depotoversigt får du et nemt og hurtigt overblik over dit depot. Her har du blandt andet mulighed for at se, hvordan dine forskellige aktier har udviklet sig, hvordan de har ændret sig i dag, og hvilket afkast du har på dem.

Overblik over aktie hos Nordnet
Overblik over aktie hos Nordnet

Hos Nordnet har du mulighed for at finde de forskellige aktier gennem dit eget depot, markedsoversigterne eller søgefunktionen. Her har du mulighed for at få et overblik over aktien med kurser, ordredybder m.m. Platformen giver dig også mulighed for at implementere elementer fra den tekniske analyse med blandt andet SMA, EMA, Bollinger, RSI m.m.

Information om aktien hos Nordnet

Lidt længere nede har du mulighed for at finde nyheder, kommentarer fra Shareville og information omkring vigtige datoer for firmaet.

Kreditter

Om det er fornuftigt at geare sine investering med aktiekreditter skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg vil kort gennemgå de muligheder, som der findes.

Saxo Bank tilbyder ikke nogen form for aktiekredit, så i dette afsnit vil jeg kun forholde mig til Nordnet.

Nordnet tilbyder belåning med sikkerhed i dine aktier. Her har du mulighed for at låne ned til 1,99 % i rente. Dette kaldte for Porteføljelån Plus. Førhen var betingelserne mere attraktive, men betingelserne er fortsat ret favorable.

For at kunne udnytte denne sats kræver det dog, at ens portefølje opfylder nogle kriterier. Først og fremmest må ingen af dine investeringsbeviser fylde mere end 20 % af din porteføljes belåningsværdi. Hver enkelt aktie eller investeringsforening har en belåningsgrad på mellem 0-90 %. Belåningsværdien på en aktie er altså kursen x belåningsgraden.

Din samlede belåningsværdi har du efterfølgende mulighed for at belåne op til 40 %. Kan du leve med en rente på 2,99 %, så må det største investeringsbevis fylde 25 %, og du kan belåne op til 60 % af din samlede belåningsværdi.

Denne gearing har du mulighed for at gøre op til 10 gange for din portefølje.

Du kan læse mere om Nordnets Porteføljelån her.

Aktiesparekonto

Jeg har tidligere skrevet en artikel omkring aktiesparekontoen, som du kan læse her. Aktiesparekontoen er en speciel aktiekonto med en flad beskatning på 17 %. Den er begrænset til 100.000 kr. i alt.

Nordnet tilbyder desværre ikke denne mulighed endnu, så hvis du ikke ønsker at benytte dig af kontoen, så skal du kigge på Saxo Bank. Nordnet har dog meddelt, at de lancerer en aktiesparekonto i 2021. Det er dog endnu ikke meldt ud, hvornår dette bliver lanceret officielt.

Hvor er det bedst at handle aktier?

Hvilken aktieplatform, der passer bedst til dig, afhænger af dit behov. Begge platforme er ganske fortrinlige at handle investeringsbeviser på, så det er to gode alternativer.

Dog vil jeg gerne drage nogle mindre konklusioner ud fra de områder, som jeg har vendt i artiklen..

Handler du enkeltaktier i mindre beløb, så vil du kunne spare kurtage ved at benytte dig af Saxo Bank. Minimumskurtagen er generelt lavere, og du kan derfor investere mindre beløb uden, at det går udover omkostningerne. Eneste undtagelse er dog canadiske aktier, hvor Nordnet kan have en fordel afhængig af, hvilken aktie du investere i.

Vil du handle investeringsforeninger og ETF’er, så kan der være en fordel hos Nordnet, hvor de tilbyder udvalgte fonde igennem deres månedsopsparing (læs mere her). Er du interesseret i de indexfonde, som Nordnet tilbyder, så kan du med fordel benytte dig af denne løsning, da du har mulighed for at spare købskurtagen.

Vil du derimod udnytte mulighederne på aktiesparekontoen, så skal du kigge efter Saxo Bank. Nordnet tilbyder desværre ikke denne mulighed endnu, så der bliver du nødt til at kigge mod Saxo Bank.

Er du interesseret i en mindre gearing af din portefølje, så tilbyder Nordnet som den eneste af de to en aktiekredit. De kalder det Porteføljelån Plus, og det kan du læse mere om her.

Fordele ved Saxo Bank
 • Lav kurtage
 • Aktiesparekonto
 • Dansk kundesupport
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Adgang til mange markeder
 • Mindstebeløb: 500 kr.
Opret en konto

Aktiedepot for mindreårige

Har du børn under 18 år, der har interesse for at investere i aktier, så er det ret simpelt, hvilken platform som du bør vælge.

Det er nemlig sådan, at Saxo Bank ikke tilbyder at åbne depoter for personer under 18 år (link). Det er derfor heller ikke muligt at åbne en aktiesparekonto til dine børn hos Saxo Bank.

Nordnet tilbyder muligheden for at oprette et aktiedepot, når du er under 18 år. Det kræver blot en accept af forældre/værge for at kunne oprette et depot. Det kan du læse mere på dette link under Tjenester -> Konto for mindreårig.

Hvad gør jeg selv?

I denne situation er det selvfølgelig meget interessant for dig som læser at høre, hvad jeg selv gør med mine investeringer. Vil du gerne vide, hvad jeg investerer i, så laver jeg en månedlig opdatering, som du kan følge med i her.

Først og fremmest, så har jeg flest midler placeret på Saxo Bank. Det har fordi det er her, at jeg kan minimere mine omkostninger mest. Jeg investerer primært i udbytteaktier, hvor Saxo Bank er den mest attraktive platform for mig.

Jeg har også en del midler hos Nordnet, der var min første platform. Her begyndte jeg med en månedsopsparing, hvor jeg efterfølgende er gået over til enkelte aktier. Da Saxo Bank åbnede op for aktiesparekontoen, så valgte jeg at købe mine aktier her fremadrettet.

Generelt set forsøger jeg at holde mine omkostninger til kurtage nede, når jeg handler aktier, ved som minimum at investere 10.000 kr. ad gangen. Samtidig veksler jeg også altid gennem en valutakonto, så jeg minimere mine omkostninger til valuta.

Husk at du som studerende kan få studierabat hos Nordnet med en lavere minimumskurtage. Læs mere om det længere oppe.

Jeg benytter mig dog også af Nordnets aktiekredit, hvor jeg kører med en mild gearing af min investeringsportefølje. Det er en smagssag, om man vil benytte sig af investeringskredit, men jeg har valgt at tage risikoen.

Jeg udnytter derfor det bedste fra begge platforme. Det kan du også gøre. Find ud af hvad dine investeringsbehov er, og så vil jeg anbefale dig, at du bruger platformene til de, som de er bedst til. Selvom det lyder besværligt bruge mere end én platform, så er det faktisk ret simpelt. Ved at udnytte det bedste fra begge platforme, så kan du optimere din portefølje mest muligt.

Jeg håber, at du kunne bruge artiklen. Skulle du ligge inde med spørgsmål, så er du velkommen til at skrive en kommentar herunder.

 • Lav kurtage
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Jeg anbefaler

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken platform bør jeg vælge?

Om du skal vælge Nordnet eller Saxo Bank afhænger af dit behov. Læs artiklen, og så vil du blive klogere på hvilken platform, der er den rigtige for dig.

Hvor er det bedste sted at handle aktier?

Det afhænger af, hvad dit behov er. Både Saxo Bank og Nordnet har forskellige fordele/ulemper.

Indberetter begge platforme til skat?

Begge platforme indberetter din gevinst, tab og udbytte til SKAT. Det er dog stadig dit eget ansvar, at de oplyste tal er korrekte.

Indberetter Nordnet automatisk til SKAT?

Ja, Nordnet indberetter dit overskud/underskud på dine værdipapirer til SKAT.

Indberetter Saxo Bank automatisk til SKAT?

Ja, Saxo Bank indberetter dit overskud/underskud på dine værdipapirer til SKAT.

Tilbyder Saxo Bank en aktiesparekonto?

Ja, Saxo Bank var en af de første platforme til at tilbyde en aktiesparekonto.

Tilbyder Nordnet en aktiesparekonto?

Desværre ikke endnu. De har meldt ud, at de forventer at lancere aktiesparekontoen på deres platform i 2021.

Denne artikel er udarbejdet med støtte fra casinoerdanmark.dk

102 kommentarer til “Saxo Bank vs Nordnet – bedste sted at handle aktier
 • Hvad med fx Nordea invstor?
  Jeg havde tænkt mig at snakke med nordea fordi jeg os har bank der.

  Men der ikke mange der nævner dem, er nordnet bedre der?

  • Hej Nikolaj,

   Nordea Investor er ikke med i betragtningen, da jeg ikke har kendskab til platformen. Dog benytter de fleste sig af enten Saxo Investor eller Nordnet.

   Generelt set har de også de laveste kurtager, men det bør du selv undersøge.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik
  Med hensyn til Saxo og Nordnet er det jo rigtigt nok, at de reklamerer med, at de som hovedregel tager 29 kroner som minimumskurtage, hvilket svarer andre bankers takst. Jeg har spurgt dem om, der er det eneste gebyrer, de tager? Jeg tænker på gebyrer for meddelelse om udbetaling af evt. dividende, ændring af depotindhold m.v.
  Ved du det? Bankerne er selv ikke meget for at svare, men henviser til alenlange forklaringer, hvor jeg ikke finder svar på de stillede spørgsmål.
  Jeg overvejer at flytte mit depot, men finder det nødvendigt at kende de løbende omkostninger.
  Med venlig hilsen
  Jan

  • Hej Jan,

   Som jeg forstår det, så er du i tvivl om Nordnet og Saxo Banks omkostninger. Så vidt jeg er informeret, så har ingen af disse 2 nogle depotgebyrer. Du vil dog finde omkostninger i forbindelse med valutaveksling samt overførsel af værdipapirer.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Hej Frederik, er det lige så nemt at sælge aktierne igen og til hvilken omkostning? Tak

    • Hej Michael,

     Ja, det er akkurat lige så nemt, som det er at købe. Kurtagen gælder for både køb og salg.

     Bedste hilsner
     Frederik

  • Hvad med sammenligning af valutakurser? Hvis kurtage er billig men vekselkurser er ringe risikerer man jo at betale mere. Det kunne være et godt supplement til artiklen.
   Mvh peter

   • Hej Peter,

    Mange tak for dit input.

    Det er klart noget, som jeg ønsker tilføjet til artiklen i fremtiden. Det er dog desværre lidt mere kompliceret end som så, så det er lidt længere tid undervejs.

    Bedste hilsner
    Frederik

 • Selvom der ingen købskurtage er på køb hosNordnet på udvalgte fonde og ETF’er via månedsopsparing, så skal man stadig betale kurtage ved salg.
  Og afhængigt af beløbet man køber for samt aktiens kurs, så kan det stadig være mere fordelagtigt at købe hos Saxo pga ingen minimumskurtage.
  Særligt på ETF’er skal Nordnet jo have hele 12 Euro/handel. Det er ret voldsomt.

  • Hej Søren,

   Som udgangspunkt giver Nordnet bedst mening, hvis du akkumulerer dine fonde over en vis størrelse. Kommer du over 29.000 kr på danske værdipapirer, så er du over minimumskurtagen. For danske beviser vil månedsopsparingen altså være billigst, hvis du investerer for samlet over 29.000 kr. Jeg har ikke tallene for kurtage i andre lande, men jeg kunne forestille mig, at noget lignende gør sig gældende.

   Holder du sig til mindre portioner af gangen, så er det klart Sax Bank, der er billigst.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Hej Frederik,

    Fed hjemmeside og fedt at du tager dig tid til at besvare alle kommentarer relativt hurtigt.

    Lidt i tråd med debatten om Nordnet vs Saxo Bank – Betales der også kun 0.10% i kurtage ved at købe danske indeksfonde i Saxo Bank?

    Overser jeg noget, eller er den eneste fordel ved at handle danske indeksfonde i Nordnet gennem månedsopsparingen, at der ingen købskurtage er? Med andre ord, hvis du investerer DKK 100,000 i en dansk indeksfond, betaler du DKK 100 i købskurtage hos Saxobank og DKK 0 gennem Nordnets månedsopsparing? (Mange bække små gør en stor å, men alligevel, er det virkelig grundet denne besparelse på købskurtagen, som har gjort, at du handler indeks gennem Nordnet og ikke hos Saxo? (derudover skal der jo ligeledes tages højde for kurtagen ved salget også, som Søren også påpeger ovenfor).

    Joachim Max

    • Hej Joachim,

     Der er flere fordele for små investorer, men du har ret i, at det ikke er den helt store forskel, det giver. Kurtagen hos Saxo Bank er ligeledes 0,1 % på danske investeringsforeninger.

     Først og fremmest så giver det dig en mulighed for at lave en fast overførsel til Nordnet, som automatisk investerer for dig. Du slipper for en del besvær igennem den løsning, såfremt man selvfølgelig er interesseret i den nemme løsning.

     Grænsen for handel er 1.000 kr. på Saxo Bank, men 500 kr. på månedsopsparingen, hvilket åbner op for lidt flere (små) investorer. Handler du i udenlandske beviser, så vil du også have en fordel med månedsopsparingen, da valutavekslingen er mere attraktiv hos Nordnet (medmindre du har en valutakonto).

     På trods af disse små fordele, så mener jeg dog stadig, at Nordnets månedsopsparing er en super god løsning for den nye gør-det-selv investor, der gerne vil have en nem løsning.

     Bedste hilsner
     Frederik

 • Hej Frederik,

  Skal jeg betale skat af mit udbytte fra mine aktier hvis jeg ikke er bosat i danmark? Kan du anbefale en aktie platform, hvis jeg ikke er bosat i danmark og ønsker at overfører penge fra en udlandsk konto til en aktie platform.

  Bedste Hilsner
  Monir

 • Hi Fredrik,
  I am really new to investment, and I want to start from the index funds. Based on that, do you suggest saxo-bank or Nordnet with respect to exchange fee, annual fee for the account(not sure if it exists, probably i just made it up) and so on. Thanks in advance.

  • Hej Frederik.

   Mener jeg har læst at der kommer nye kurtagepriser hos Saxo her til foråret men kan ikke finde noget om det? Ved du det?

   • Hej Jacob,

    Jeg mindes også, at jeg havde hørt, at der skulle ske nogle ændringer, men jeg har heller ikke kunne følge op på informationen. Lige så snart jeg ved noget mere, så sørger jeg for at få opdateret artiklen.

    Bedste hilsner
    Frederik

   • Hej igen,

    Jeg har opdateret artiklen nu med de nye gebyrer. Det omhandler valutavekslingsgebyr og derfor ikke deres kurtage. Jeg afventer dog stadig svar, hvordan deres spread på valutakurser ser ud.

    Bedste hilsner
    Frederik

 • Hej Frederik

  Jeg er ung og jeg vil også gerne begynde at investere. Dog vil jeg ikke kunne investere for over 29.000 og derfor er SaxoInvestor mit foretrukne valg som platform.
  Har det det stor betydning at man ikke kan lave tekniske analyser på SaxoInvestor?

  Mvh
  Victor

  • Hej Victor,

   Jeg er ikke helt med på, hvad du mener med, at man kan ikke kan lave tekniske analyser på SaxoInvestor? Det er ikke noget, jeg har ret meget viden om, men som udgangspunkt vil jeg mene, at SaxoInvestor har langt flere muligheder end Nordnet.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Hej Frederik

    Det jeg mente med mit spørgsmål var, om det er vigtigt at lave de tekniske analyser. Du skrev nemlig “Du har ikke mulighed for lave nogen form for tekniske analyser med SaxoInvestor.”
    Så jeg tænkte på om det var vigtigt at lave dem. Er tekniske analyser noget man bruger ofte? Er de vigtige for at finde en aktie man gerne vil investere i?

    Forresten er din blog vildt god, og jeg glæder mig til at læse dit næste blog-indlæg:):)

    Med venlig hilsen
    Victor

    • Hej Victor,

     Undskyld, det er mig, der blander tingene sammen. Du har ikke mulighed for at bruge tekniske værktøjer i SaxoInvestor, men der skal du bruge SaxoTraderGo. Det er en gratis muligheden, når du har en konto hos Saxo Bank.

     Jeg har planer om, at jeg snarest skal udgive et blogindlæg om emnet, men kort sagt fortalt:
     Teknisk analyse: Analyser på grafen, trends m.m.
     Fundamental analyse: Virksomhedes tal, fremtid m.m

     Det ene udelukker ikke det andet, men jeg er tilhænger af den fundamentale analyse, da det som oftest er tidskrævende at lave teknisk analyse. Derudover så vil som udgangspunkt handle oftere, når du fokuserer på teknisk analyse.

     Jeg er glad for, at du kan lide det indhold, jeg producerer. Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du ikke går glip af næste indlæg 🙂

     Bedste hilsner
     Frederik

 • Hej Frederik. Rigtig fin artikel. Er der et beløb man minimum skal købe for ved Saxo eller Nordnet når man laver en ny handel?
  Mvh Thomas

  • Hej Thomas,

   Ikke så vidt jeg er klar over. Jeg har kun handlet ned til 500 kr. på begge platforme, og det lader ikke til, at det er information, de deler ud af.

   Meld gerne tilbage, hvis du finder ud af det.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Tusinde tak for dit svar

  Det ville være spændende at læse et blog-indlæg om analyserne:)

  Mvh
  Victor

 • Hej Frederik,

  Fin sammenligning! 🙂

  Jeg er dog lidt nysgerrig om du har kendskab til om Saxo har begrænsninger på investeringer i investeringsforeninger ligesom Nordnet?
  Nordet indførte sidste år at man kun kan investere i deres udvalgte investeringsforeninger, hvilket er mega træls når jeg ønsker en frihed til at investere i de investeringsforeninger som jeg selv ønsker at vælge. Nordnet begrunder det med at de for kundernes skyld har pre-evalueret deres udvalg af investeringsforeninger, men jeg undersøgte sagen nærmere og kunne konkludere at der i hvertfald også er et indtjeningsårsag med i billede eftersom Nordnet har de foreninger på listen som går med til at betale et gebyr til dem. Derfor overvejer jeg at skifte fra Nordnet til Saxo, men jeg er ikke klar om de har lignende begrænsninger? Er det noget du kan svare på? 🙂

  Derudover – er der forskel på hvor mange markeder som de 2 udbyder tilbyder at handle på? Jeg synes nemlig at Nordnet er lidt begrænset og derfor er jeg også nysgerrig om du kunne inkludere det i din sammenligning?

  Mvh. Waller

  • Hej Waller,

   Jeg var ikke bekendt med, at der skulle være begrænsing på i det åbne marked. Nordnets månedsopsparing har begrænsede muligheder – har du eventuelt et link til det tiltag?

   Det samme gør sig gældende for Saxo, hvor jeg ikke er bekendt med, at der skulle være nogle begrænsninger.

   Der er forskel på de markeder, de udbyder, og det vil jeg se, om jeg i nærmeste fremtid kan få tilføjet til artiklen. Det er umiddelbart lidt for omstændigt til en kommentar 🙂

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Hej igen,

    Artiklen er nu opdateret, så den også inkluderer hvilke markeder, som de to platforme tilbyder.

    Bedste hilsner
    Frederik

    • Hej Frederik

     Jeg er uenig i at Nordnet tilbyder, at man kan handle franske og hollandske aktier m.fl. fra Euronext børsen. Jeg har i en længere periode været ærgerlig over ikke at kunne købe franske virksomheder på Nordnet – er der noget jeg overser? Eller er det kun Saxo, der tilbyder disse markeder?

     Mvh
     Michael

 • Hej. Er det bedst at investere i Sparindex Index Globale akt min risk kl gennem Nordnets månedlige opsparing eller gennem en “større” engangs investering, nu hvor markedet er billigt?

  Hvis en engangs investering er bedre, hvilken platform vil du anbefale, Nordnet eller Saxo??

  Vh
  Jensen

  • Hej Jensen,

   Generelt er jeg ikke meget for at time markedet. Som udgangspunkt benytter jeg mig af at løbende løbe op, da jeg aldrig har haft en større sum til rådighed på en gang. Det har derfor aldrig været en mulighed for mig.

   Der er dog data, der viser, at du ved en LS vil opleve det bedste resultat i de fleste scenarier. Derudover så kan man argumentere for, at med det nuværende fald, så køber du ihverfald ikke ind på toppen, men et stykke nede. Om markedet skal længere ned er uvist, men det kunne godt være et godt tidspunkt.

   Hvis beløbet er stort nok, så er platformen ligegyldig – de har stort set samme kurtage på tværs af markeder. Du skal dog være opmærksom på, hvis du skal handle i udenlandsk valuta, at der kan være stor forskel på vekselkurser- og gebyrer.

   De to koncepter kaldes også Dollar Cost Averaging (DCA) og Lump Sum (LS). Der er en artikel med række data her, som du eventuelt kunne have interesse i: https://ofdollarsanddata.com/dollar-cost-averaging-vs-lump-sum/

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Ved du om Saxo Bank tilbyder at man kan investere i danske bank eller jyske bank aktier gennem deres platform??

  Er sparindex index globale akt min risk med kurtage på 10% hos Nordnet??

  Hvad er det højeste beløb man kan investere månedligt i Nordnets månedlige opsparing??

  Og behøver man at sælge ud af sin månedlige opsparing, hvis man stopper med at indbetale månedligt gennem Nordnets månedlige opsparing??

  Mvh
  Victor

  • Hej Victor,

   Hvis du spørger, om man kan købe aktier i Jyske Bank og Danske Bank gennem Saxo Bank, så er svaret ja. Jeg har selv Danske Bank på min aktiesparekonto hos Saxo Bank.

   Kurtagen hos Nordnet er 0,10 %, men som minimum 29 kr. Jeg er ikke helt sikker på, hvor du har de 10 % fra?

   Jeg er ikke bekendt med en grænse på Nordnets månedsopsparing – jeg har kun prøvet op til 15.000 kr.

   Nordnets månedsopsparing er egentlig bare en “robot”, der køber ind for dig. Den har altså ikke indflydelse på salg, og du er ikke tvunget til at sælge, hvis du stopper din månedsopsparing.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Har et spørgsmål 🙂

  Er det kun de tre nævnte lande hvor man ikke betaler udbytte skat.

  Med venlig hilsen

  Elvis.

  • Hej,

   Jeg formoder, at din kommentar er rettet mod min artikel om udenlandsk udbytteskat. Jeg forholder mig kun til de lande, der er nævnt i artiklen, og jeg har derfor ikke undersøgt skatteregler i andre lande end disse. Det er muligt, at der er flere, men det er jeg ikke sikker på.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej,

  Jeg er nysgerrig omkring gearing via Nordnets Kredit (Portefølje Lån).

  Kan du uddybe det lidt mere, hvordan det sådan praktisk foregår med tilbagebetalingen mm.?

  Har du skrevet om det før, hvor du måske kan referer til et link?

  Mvh.
  Henrik

  • Hej Henrik,

   Kort sagt så får har du en belåningsværdi i dit depot, som du har mulighed for at benytte op til visse grænser (ift. renten). Lånet er afdragsfrit, og du skal derfor ikke betale det tilbage (som sådan). Nordnet kan dog vælge at ændre reglerne således, at du skal tilbagebetale dem/sælge dine aktier.

   Der vil dog løbende blive trukket renter af din kredit.

   Sig til, hvis du har flere spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik
  Jeg har åbnet en saxo konto, men der er visse betingelser for at kunne trade med komplex instumenter, fx. CFD, Valuta, guld, Oil mm. Hvad er den bedste løsning for at blive godkendt til these komplex trades.
  Hilsen
  Rominder

  • Hej Rominder,

   Det er desværre noget, som jeg holder mig fra, så jeg kender ikke processen for at blive godkendt til dette. Jeg formoder, at du skal bestå et af deres “mini-kurser”, så du har viden nok omkring emnet, inden du investerer.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Rigtig god anmeldelse!

  Jeg har bare et lille spørgsmål vedr. “skjulte” gebyrer med handel på Saxo.
  Jeg købte 27 Microsoft aktier for 30.000 kr., solgte dem dagen efter for profit på 1400 kr., kurtagen i alt for handlen har været 60 kr. Men der står at jeg kun har tjent 900 kr. på min position og ikke 1340 kr. (altså minus kurtagen) jeg har skrevet til Saxo pr. mail men har ikke modtaget svar… Ved du hvorfor dette er?

  På forhånd tak!
  Mvh. Anoj

  • Hej Anoj,

   Årsagen er formentlig valutaomkostninger – dette kan du omgå en smule ved at have en valutakonto i USD (eller en anden valuta) hos Saxo Bank.

   Vend gerne tilbage, når du modtager svar fra Saxo Bank, så andre kan have glæde af det.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Jeg er lidt i tvivl…hvis jeg gerne vil oprette en konto i fx USD for at handle amerikanske aktier, er det så billigt ved Saxo eller Nordnet? Tanken er at jeg vil sætte fx 10.000 DKK omregnet til USD ind på kontoen. Og så vil jeg gå efter udbytte aktier. Hvis aktierne stiger, så kan det godt være jeg sælger dem. Så det vil sige, at jeg altså potentielt både får udbytte og afkast af solgte aktier ind på kontoen i USD. Disse har jeg tænkt mig at geninvestere.

  Når jeg engang vil have pengene ud fra min USD-konto og vekslet pengene til DKK og sat over på min fx min alm. bankkonto, hvad er processen så? Vil man først flytte pengene fra USD-konto til DKK-konto (og der sker automatisk en veksling her?), og så derefter flytte pengene i DKK til sin bankkonto?

  Og mht. de 29.000 kr. ved Nordnet i månedsopsparingen…så er det vel ligemeget at det kun er 500 kr. om måneden man investerer her, hvis blot man venter med at sælge til en given aktie er over 29.000 kr. værd, eller hvordan? Jeg har ikke helt fundet ud af hvordan man sælger aktier i månedsopapringen…om man kan sælge en enkelt type aktie/virksomhed…eller om man sælger ALT i én af de op til fire fonde man kan vælge? Jeg har tænkt mig at vælge realiseringsbeskattede fonde/foreninger til min månedsopsparing.

  Mvh Camilla

  • Hej Camilla,

   Jeg er usikker på, hvorvidt du kan indsætte USD direkte på kontoen, eller om du er tvunget til at veksle hos enten Saxo Bank eller Nordnet. Det samme gør sig gældenden den anden vej, hvor jeg er usikker på, om du kan overføre direkte fra din valutakonto.

   Det er lidt svært at sige, hvilken der er billigst, men umiddelbart vil jeg vurdere, at det er Saxo Bank. Saxo Bank har højere omkostninger til veksling, men da du kun veksler to gange, så er det minimalt. Omvendt har de så generelt set en lavere kurtage. Det vil dog kræve, at du sætter nogle scenarier op, før du kan gennemskue, hvilken der er billigst.

   Nordnets månedsopsparing er egentlig bare en robot, der køber for dig. Du kan altså sælge disse papirer, som hvis du skulle sælge et andet helt almindeligt papir udenfor månedsopsparingen. Derved kan du akkumulerer gennem denne (uden kurtage), hvor du kun skal tænke på kurtage, når du skal sælge. Her er det, som du nævner, en fordel, hvis du er over 29.000 kr.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Tusind tak for et godt blogindlæg.
  Jeg er udlandsdansker næste 2 år (måske) mere og er skattepligtig i mellemøsten.
  Kan det være rigtig at jeg skal have en indkomst på mere 10.000 euro for at komme ind i Saxo Bank og Nordnet er ikke mulig. Er der andre steder der kan anbefales?

  • Hej Andreas,

   Når du ikke er skattepligtig i Danmark, så kan jeg ikke se fordelen i at vælge en dansk platform. Derfor ville jeg kigge efter udenlandske platforme. Jeg har hørt godt om DeGiro, men det er ikke en platform, jeg selv har benyttet mig af.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • SAXO bank er ikke blevet mere hæderlige siden de var ‘MIDAS’, de fremstår som pæne og ordentlige men snyder dig ved alle lejligheder de får. Hvis man foretager mange handler og tilbringer meget tid på deres platform vil man med tiden lægge mærke til følgende.

  1. Du bliver snydt med vekselkurser i alle valutaer. Overkurs og foruroligende lange valørdage er dagens orden.
  2. Det tager ofte, især ved handler med mange aktier, 10 – 15 sekunder før din ordre gr igennem og du får ALTID den højest mulige kurs indenfor intervallet. Det samme gør sig gældende hvis du laver en ‘markedsordre’, selv ved stor volumen.
  3. Kursen på charts stemmer ikke overens med den aktuelle kurs.
  4. Level 2 vises ikke for visse aktier, til trods for at du har abonnement.
  5. Ofte vil charts fryse 5-15 minutter før markeds luk og du vil kun kunne se kursen på køb- og salgsknapperne.
  6. Glem ALT om at kontakte support for hjælp til noget, det eneste de bruger den ‘service’ til er at finde ud af mere og dig og dine handelsmønstre.

  Ovenstående sagt, så er det et kendt faktum at alt hvad du laver på traderen overvåges og analyseres for at de kan give dig lige præcis de updates, som giver størst mulighed for at udløse en reaktion fra dig.

  Kan SAXO Bank Trader bruges til noget som helst, JA, hvis du handler danske aktier, der købes som langfristede investeringer så er det da muligt, men for ALT andet skal man holde sig langt væk fra SAXO Bank Traderen, med mindre man har et ønske om at miste(Læg mærke til at jeg skriver ‘miste’ og ikke ‘tabe’)alle sine penge(På gebyrer og vekselkuser).

  • Er helt enig.
   Saxo bank vinder stort på gebyr når du handler danske aktier.
   MEN skal du handle udlandske aktier og køber/sælger 2-3 om året, så er Nordnet helt klart at fortrække pga deres valuta konto.

   • Hej begge,

    Husk at man hos Saxo Bank har mulighed for at oprette en valutakonto, hvor du kan overføre direkte til. Så kan du f.eks. veksle igennem Revolut (læs min anmeldelse her), hvor du kan spare vekselgebyret.Det er, mig bekendt, ikke en mulighed hos Nordnet.

    Bedste hilsner
    Frederik

 • Hej

  Jeg har en nystartet månedsopsparing på nordnet.
  Jeg har også, lige som dig, fundet ud af hvor dyrt det er at investere i ETF’er som ikke er tilgængelig på månedsopsparingen, men som kva deres gode vækst alligevel giver mening at investere i.

  For 1000 kr investeret og efterfølgende solgt vil der på nordnet kun være 815dkk tilbage, vekselgebyret på 0,25% taget i betragtning (hvis du nu hurtigt fortryder og gerne vil sælge igen)
  På Saxo bank vil du få 988dkk tilbage, vekselgebyret på 0,5% taget i betragtning.

  Derudover beskattes man på afkastet på nordnet ved salg af værdipapirene via lagerbeskatningsprincippet – 27%.
  På Saxo Banks aktiesparekonto beskattes man kun med 17% – dog årligt.

  Gør det ikke saxo banks aktiesparekonto til et bedre sted at starte?

  • Hej Martin,

   Når du skriver god vækst, så er jeg ikke helt sikker på, hvad du mener. Jeg er af den klare overbevisning, at man ikke kan slå et indeks, hvilket gør, at den store fordel ved ETF’er er de lave omkostninger. I princippet bør en ETF og en dansk investeringsforening (begge passive) i princippet klare sig lige godt (minus omkostninger) i forhold til det indeks, de følger.

   Jeg vil også meget gerne høre, hvordan du kommer frem til, at der kun vil være 815 kr. kr tilbage?

   Jeg vil dog give dig ret i, at det er en fordel at udnytte sin aktiesparekonto. Dog kan du kun placere ETF’er, der er på SKATs positiv liste (og dermed aktieindkomst) på aktiesparekontoen. Det er derfor ikke en mulighed medmindre, at du vælger nogle af de aktiebaserede ETF’er, der er godkendt af SKAT.

   Derudover er Saxo Bank generelt billigere på kurtage, men du skal være opmærksom på valutagebyrerne. De er dog i enkelte tilfælde dyrere end Nordnet på kurtage.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Ved du hvordan det er med negativ rente på de to platforme

  Hvor meget kan man have som ikke er “i spild ” før man betaler negativ rent af de penge. Er dt ligesom i bankerne 250.000 eller laver eller højrer ?

 • DeGiro er også en god mulighed – men bliver desværre tit glemt i disse sammenligninger mellem de to store.
  Deres kurtage på især US aktier er meget lav. Ved ikke hvad de tager for ETF’er osv.
  Men prøv at check dem ud. Det er hollandsk baseret – men er fuldt godkendte i DK. Har dansk brugergrænseflade også.
  Største udfordring med DeGiro er overførslen af penge til deres system – men det kan godt lade sig gøre – evt. som en udenlandsk overførsel via banken. (Gebyret i min bank var 60 kr).

  • Hej Lars,

   DeGiro er bestemt interessant, og jeg har desværre ikke fået testet platformen af endnu. Jeg var ikke klar over, at der var gebyrer i forbindelse med overførsel til deres system. Jeg ser dog den største udfordring i, at de ikke indberetter til SKAT automatisk. Det vægter væsentlig højere for mig end end det, som jeg kan spare i kurtage.

   Jeg planlægger dog at lave en sammenligning i fremtiden.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik.- Tak for informative indlæg og særligt at du tager dig tid til at svare på alle vores mere eller mindre begavede spørgsmål. Hermed endnu et i rækken:

  For mine børns frie midler vil jeg købe kapitalbeskattede ETF’er gennem Nordnet. Altså nogle der ikke står på Skats positivliste da børnene er så små de ikke har nogen indkomst og kan udnytte deres frikort.
  Vanguards ETF’er er PT ikke på listen. Men hvis de pludselig kommer på listen lad os sige næste år ændrer skatteforholdene sig så fremadrettet så så jeg vil skulle overveje at sælge dem igen eller hænger skatteforholdene ‘ved’ så de gælder fra købstidspunktet. Hvis ikke er der så en måned at sandsynliggøre hvilke EFT udbydere der ikke vil gide besværet med at komme på den Skats liste.

  • Hej Trolle,

   Tak for din kommentar.

   Jeg mindes at have læst et sted, at et af kravene for at blive godkendt som aktiebeskattet ETF i DK er, at minimum 50 % af midlerne skal være investeret i aktier. Det kan være en guideline. Jeg tror dog ikke, at du kan finde en metode til at finde ETF’er, der ikke vil ansøge om dette.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej
  Ved du, om man betaler kurtagen på de 14 kr ved køb og salg hos Saxo? Altså begge gange? Eller kun ved køb?

 • Hej Frederik,

  Tak for et godt site med masser af brugbar info!

  Her kommer så også et spørgsmål fra mig:
  Jeg har nogle penge på en konto i England (så selvf. i GBP) som jeg egentlig gerne vil investere for, for lige nu står de bare og bliver mindre værd idet pundet ikke har det for godt… Jeg har allerede en konto/depot hos Nordnet men engelske aktier derovre er besværligt og har for høj kurtage. Jeg vil derfor oprette mig på Saxo. Mit spørgsmål er så om jeg bør oprette en ‘hovedkonto’ hos Saxo i GBP eller starte med konto i DKK for så at oprette en underkonto i GBP? Eller om der ingen forskel eller fordele/ulemper er? Jeg synes at have læst at hver konto får et unikt kontonummer IBAN etc. således man kan overføre direkte fra min engelske bank til kontoen hos Saxo.
  Og vekselgebyr betales vel så kun hvis jeg en dag vil sælge aktierne og bagefter føre dem over til en konto i DKK?

  På forhånd tak for svar 🙂

  • Hej Sofie,

   Hos Saxo Bank har du mulighed for at oprette en valutakonto, som du kan overføre direkte til. Hvorvidt du gør det ene eller det andet har jeg ikke nogen holdning til.

   På den måde kan du undgå valutagebyr, hvis du vel og mærke vælger at købe aktier, der er noteret i GBP.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frede!

  Fed side!

  Har du erfaring med handelsplatformen etoro? evt. fordele og ulemper
  Kan læse at kurtagen er 0kr. der. Jeg ved dog ikke om de selv indberetter til SKAT mm.?

  Mvh.
  Emil

 • I min almindelige bank har jeg både en konto til mine kroner og ører, og et depot til mine aktier

  Er Saxo og Nordnet anderledes i den henseende? Kan det passe at Saxo bare har en konto?

 • Hej Frederik

  Jeg har en aktiesparrekonto gennem min egen bank (Danske bank)
  Der er overført 100.000kr som nu har vokset sig til en værdi på omkring 120.000kr.
  Er det muligt at jeg kan oprette en aktiesparrekonto hos Saxo bank, og få overført mine aktier fra Danske bank ?

  • Hej Christian,

   Jeg har ikke kendskab til, hvordan processen er med at flytte en aktiesparekonto, så det kan jeg desværre ikke hjælpe med. Jeg ved dog, at det godt kan lade sig gøre, men der er formentlig en del gebyrer involveret.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik!
  Nu hvor Nordnet også har åbnet aktiesparekonto, vill du så hellere have aktiesparekonto på saxo og månedsopsparing på nordnet eller bare begge på nordnets platform?

  • Hej Bernardo,

   Jeg beholder min aktiesparekonto hos Saxo Bank, da den er fyldt op. ASK kunne sagtens være interessant hos Nordnet, hvis de fx gør det muligt at benytte månedsopsparingen på den.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Nu kan man nok godt kalde mig ny på markedet, startede med at handle i Oktober sidste år.

  Jeg har i dag et depot hos Nordnet, hvor jeg kører en månedsopsparing, og så har jeg et depot hos sydbank, der kører på Saxobanks platform, hvor jeg handler dagligt.
  Kan det godt passe at det ikke er alle aktier der kommer til salg hos alle udbyder?
  I fredags d. 29.1.21 kom Nexcom på børsen, jeg kan fint finde den hos Nordnet, men jeg kan ikke finde den på Sydbanks platform.

  På forhånd tak og super fin side du har her. 🙂

  • Hej Johnny,

   Det er ikke givet, at din mægler har adgang til alle aktier. Det afhænger af hvilke børser, som din mægler har adgang til. Her er Nordnet ret bred, da de har en del af de mindre børser i Norden.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik
  God sammenligning 🙂

  Hvad tænker du om live kurser?
  Det er gratis på NN og du skal betale på SAXO ?
  Det burde vel også veje i en vurdering da det er temmelig dyrt ved SAXO at købe livekurser!

  • Hej Peter,

   For den almene investor, der har livekurser ingen betydning – det er i hvert fald min holdning. Er du daytrader, så er det noget andet. Jeg mener derfor ikke, at det er relevant for den almindelige bruger af platformen.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hejsa.
  Nu ved jeg ikke om det spørgsmål jeg stiller er malplaceret i denne tråd, men jeg tager dog chancen alligevel.
  I går modtog jeg en besked fra Nordnet omkring begrænsninger for handel med amerikanske OTC-Aktier, og for at være ærlig så har jeg lidt svært ved at finde ud af hvad OTC aktier egentligt er og fornemmer at det er relativt vigtigt at finde ud af, da der står at muligheden for at sælge dem vil ophøre, hvad der så skal ske med dem forstår jeg egentligt heller ikke.
  Jeg har også oplevet at min saldo er gået i minus hvilket jeg har svært ved at forstå. Den er de seneste dage faldet fra cirka 300kr. til -220kr. Har du en forklaring på det?

  • Hej Kevin

   OTC-aktier er amerikanske aktier, der er unoterede. De handles altså ikke på en normal børs, som vi kender det.

   Det er svært at sige, hvorfor den er gået i minus. Det kan være valutaudsving, gebyrer der er forsinket eller andet.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Kan læse en del steder, at mange folk har problemer med at få udbetalt deres penge fra et af de sites, du nævner, nemlig Saxoinvester.
  Er du sikker på, at dette site er reelt, og ikke et scam-foretagende?

  Mvh Søren

  • Hej Søren

   Du behøves ikke at være bange for, at Saxo Bank er et scam. Det vil jeg gerne udelukke.

   Jeg ved, at der er nogle, der har oplevet problemer med at trække penge ud, hvis de kun har indbetalt med kort. Der mangler derfor en bankkonto, der skal godkendes før, at du kan trække pengene ud. Det burde kunne løses ved at kontakte support.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Super sammenligning som jeg har brugt til at vælge platform.

  Dog skal det nævnes at SAXOs platform kun viser historiske kurser, dvs. de bliver vist med 15min forsinkelse. Dette gør sig også gældende i handelsvinduet. Der handler man til de på platformens viste historiske tider, men systemet bruger realtime kurser bagved. Det kan man bare ikke se i handelsvinduet. Så i handelsvinduet regner den faktisk på de historiske kurser, men din ordre bliver placeret efter realtime kurserne.

  Skal man have realtime kurser koster hver børs ca. 7EUR / 7USD per måned.

  • Hej Daniel

   Ja, det har du helt ret i. Jeg mener dog ikke, at det er relevant for den almene investor – der burde en smule forskel i kursen ikke have betydning. Det er ofte marginaler, der er tale om.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Jeg er helt grøn da jeg kun er et par dage gammel ift. investering. Jeg er startet med meget små beløb på relativt få danske aktier, mens jeg lærer mere om det hele.
  Jeg overvejer dog en aktiefond/aktieindeks eller hvad sulen de hedder. Jeg kan ikke finde ud af det, når jeg forsøger at finde en inde på SaxoInvester.
  Når jeg er inde på noget der muligvis kunne være rigtigt kan jeg ikke handle. Kender du SaxoInvester godt nok til at kunne hjælpe?

  Mvh. Line

  • Hej Line

   Dejligt at høre, at du gerne vil blive klogere på investering.

   Det er umiddelbart lidt svært at sige, hvad der kan være galt. Den åbenlyse kunne dog være, at du har forsøgt at handle på en helligdag? De danske aktiemarkeder har lukket på helligdage, så det kan være her, at problemet ligger.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Tak for en rigtig fin og overskuelig sammenligning af de to platforme! Den har været meget brugbar til at komme igang 🙂

  Jeg er dog i tvivl omkring gebyrerne for veksling som du har angivet her ift. henholdsvis Saxo og Nordnets hjemmeside. Er Nordnet ikke 50 % billigere under alle omstændigheder mht. valutaveksling ved køb/salg af udenlandske aktier?
  – På Saxo står der at det er 0,50% for autoveksling og 0,15% for manuel veksling (https://www.home.saxo/da-dk/rates-and-conditions/commissions-charges-and-margin-schedule).
  – På Nordnet står der at det er 0,25% for autoveksling (og ikke 0,50% som angivet her på siden) og 0,075% for manuel veksling (https://www.nordnet.dk/faq/2334-hvad-koster-veksling-hos-nordnet)

  Mvh Mohammed

  • Hej Mohammed

   Tak for din kommentar – det er dejligt, at du er opmærksom.

   Det lader til, at Nordnet har ændret deres satser siden jeg sidst opdaterede artiklen. Jeg har nu opdateret den med de nye satser. Jeg har forhørt mig hos Nordnet for at sikre, at der ikke er noget, som vi har overset.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Tak for dine informationer her!
  Jeg er udlandsdansker bosiddende på Bali, det vil sige uden for EU. Jeg har aktier og obligationer hos Danske Bank, men de har lavet en ny regel om, at jeg ikke kan købe flere aktier og obligationer hos dem, fordi jeg bor uden for EU.
  Indtil videre har jeg blot sparet op på en opsparingskonto hos dem, men nu hvor man skal til at betale negativ rente for indestående beløb på over 100.000 kr., får jeg et problem og vil gerne investere pengene. På nuværende tidspunkt har jeg ikke andre banker end Danske Bank.

  Fordi jeg går op i bæredygtighed, har jeg tænkt på at spørge Merkur Andelskasse, om jeg som udlandsdansker må investere gennem dem. Det vil jeg snarligt undersøge. Har du ellers nogen ideer til, hvor jeg kan investere? Jeg er ikke skattepligtig i Danmark. Jeg er en, der foretrækker relativt forsigtige investeringer.

  Tusind tak, hvis du har tid og overskud til at svare.

  Bedste hilsner

  Louise

  • Hej Louise

   Hvad med at benytte en af de større udenlandske børsmæglere? Når du ikke kan udnytte skatteindberetningen fra de danske platforme, så burde der være større fordele andetsteds. Jeg har hørt en del godt om DeGiro, men jeg har endnu ikke prøvet platformen.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hejsa.
  Jeg havde forelsket mig lidt i de laverer minimumskurtager hos Saxo, men har de lavet dem om siden din artikel her?

  Hvis jeg vil købe for 8.000 kr Tryg, så siger Saxo 29 kr i kurtage.
  Hvis jeg vil købe for 18.000 kr JNJ, så siger Saxo $15 i kurtage.

  • Hej Henrik

   Jeg har lige forsøgt at tjekke de to aktier i mit depot. For Tryg siger Saxo Bank 14 DKK, og ved JNJ siger den $ 3. Kan du have kigget forkert?

   Bedste hilsner
   Frederik

  • Hej Frederik,
   Hvordan er sikkerheden på Nordnet vs. Saxo?
   Tænker på om man skal anvende nem-id eller de er lige til at gå til for hackere?
   Min it-programmør-mand siger at Saxo der skal man kun bruge password og ikke nem-id.
   Ved du evt om man kan indstille det således at man skal anvende nem-id i Saxo?
   Mvh
   Iben

   • Hej Iben

    Saxo Bank tilbyder desværre ikke mulighed for at logge ind med NemID på deres platform. Du har dog mulighed for at tilføje 2-faktor-godkendelse til login, så du skal bekræfte hvert login på din telefon. Det fungerer umiddelbart på samme måde som med NemID-appen, men jeg har dog ikke benyttet mig af det.

    Bedste hilsner
    Frederik

 • Hej Frederik,

  D. 25/5-21 køber jeg 5 stk KO til kurs 54.74$ Som der også står i min transaktioninfonation.
  Her til morgen 26/5-21 kan jeg nu se i min beholdning at den står som jeg gav 57.34$ Så nu er jeg pludselig nede med -4.62% eller -12.70$
  Den er handlet på Nordnet.
  Hvad er det lige jeg har overset eller ikke forstået ?
  Eller er der måske sket en fejl ?

  Mvh
  Allan

 • Hvis man opret en USD valutakonti hos SAXO og modtage udbytter fra US aktier, betale udbytterne direkte til USD valutakontoen ?

  • Hej Andrew

   Ja, udbyttet vil tilgå din valutakonto i USD. Det samme gør sig gældende for aktier noteret i andre valutaer, hvis du har den specifikke valutakonti tilknyttet.

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *