Saxo Bank vs Nordnet – bedste sted at handle aktier

I denne artikel vil jeg gennemgå de 2 mest prominente online børsmæglere i Danmark – Saxo Bank og Nordnet. Platformene har en del forskellige funktioner, og jeg vil i denne artikel komme ind på de forskellige fordele og ulemper ved de 2 platforme.

Jeg bliver tit spurgt, hvilken platform er den bedste at handle aktier på. Svaret er desværre ikke så simpelt igen, men forhåbentlig kan du blive lidt klogere på dette i denne artikel. Jeg vil kigge på flere aspekter af platforme som kurtage, funktioner, kredit m.m.

Er du ny indenfor aktie investering, så kan jeg anbefale dig at læse min artikel om aktier for begyndere.

Kurtage

KurtageNordnetSaxo Bank
Danske aktier29 DKK eller 0,10 %14 DKK eller 0,10 %
Svenske aktier59 SEK eller 0,10 %20 SEK eller 0,10 %
Norske aktier59 NOK eller 0,10 %20 NOK eller 0,10 %
Finske aktier8 EUR eller 0,10 %2 EUR eller 0,10 %
Amerikanske aktier13 USD eller 0,15 %3 USD eller 0,10 %*
Tyske aktier12 EUR eller 0,15 %2 EUR eller 0,10 %
Canadiske aktier19 CAD eller 0,15 %25 CAD eller 0,03 CAD pr. aktie **
Britiske aktier25 GBP eller 0,30 %2 GBP eller 0,10 %

Fra d. 2 november 2020 fjerner Saxo Bank minimumskurtagen på al handel. De nye kurtagesatser findes i tabellen ovenover.

* Er aktiekursen under 10 USD vil kurtagen være på 0,02 USD pr. aktie.

** Dette gør sig gældende, hvis du handler på Toronto Stock Exchange (TSE). Handler du på TSX Venture Exchange (TSX) er kurtagen 0,02 CAD pr. aktie.

STUDIERABAT: Hos Nordnet er der mulighed for at få studierabat. Send Nordnet-support et billede af dit studiekort, og du vil nu have en lavere minimumskurtage på 19 DKK. Dog stiger kurtagen til 0,15 %, så det kan kun betale sig, hvis du handler for under cirka 19.000 kr. af gangen. Handler du over dette, så kan det ikke betale sig med studierabatten.

Det generelle billede, når du kigger på kurtage er, at Saxo Bank vil være billigst. De har væsentlig lavere minimumskurtage på specielt udenlandsk handel.

Det eneste sted, hvor Saxo Bank falder ud er, når vi kigger på de canadiske aktier. Her har Nordnet en lavere minimumskurtage. Hvor det er billigste at købe disse aktier afhænger af købskursen.

Nordnet har dog deres månedsopsparing (læs mere her), hvor du har mulighed for at købe udvalgte investeringsbeviser uden købskurtage. Over tid kan du spare meget kurtage ved at gøre det på denne måde.

Fordele ved Saxo Bank
 • Lav kurtage
 • Aktiesparekonto
 • Dansk kundesupport
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Adgang mange markeder
 • Mindstebeløb: 500 kr.
Opret en konto nu

Valutaveksling

Hvis du handler mange udenlandske aktier, så vil valutavekslingsgebyret også have indflydelse på dine omkostninger, når du handler. 

Valutaveksling sker, når du køber en aktie i en valuta, der er en anden end den valuta, som dine midler på kontoen er i. Handler du aktier i USD, men dine midler er i DKK, så vil du skulle betale dette gebyr.

Vekslingsgebyrerne

Saxo Bank: 0,5 % (fra 1. april 2020)

Nordnet: 0,5 %

Hos Nordnet er gebyret dog kun på 0,15 %, hvis man veksler direkte til en valutahandel og ikke automatisk, når du handler.

Handler du meget i udenlandske valutaer, så bør du med overveje, om du bør åbne en konto i den pågældende valuta. Det er både muligt ved Saxo Bank og Nordnet, og det gør, at du sparer gebyret. Du slipper dog ikke for gebyret, når du veksler første gang. Hos Saxo Bank har du dog mulighed for at overføre direkte til din valutakonto (og dermed spare gebyret) gennem f.eks. Revolut. Det kan være en fordel, hvis du køber/sælger mange aktier i denne valuta, eller du modtager udbytte, som du ønsker at geninvestere i den samme valuta.

Børser

De forskellige udbydere giver mulighed for at handle på en masse forskellige markeder. De mulige børser fordeler sig således:

Nordnet

 • Canada: Toronto Stock Exchange og Toronto Venture Exchange
 • Danmark: OMX Nasdaq Copenhagen, First North, Spotlight Stockmarket og NDX/NGM
 • Euronext: Euronext Lissabon, Bruxelles, Paris og Amsterdam
 • Finland: OMX Nasdaq Helsinki, ML-markedet
 • Norge: Oslo Børs, Oslo Axess
 • Sverige: OMX Nasdaq Stockholm, First North, NGM, Spotlight Stockmarket, beQuoted, NDX/NGM
 • Storbritannien: LSE (London Stock Exchange)
 • Tyskland: Xetra
 • USA: Nasdaq og NYSE

Saxo Bank

For Saxo Bank gælder ovenstående (med undtagelse af Spotlight Stockmarket, ML-markedet, Oslo Axess, beQuoted og NGM) og denne liste:

 • Australien: Australian Securities Exchange
 • Euronext: Euronext Dublin
 • Grækenland: Athens Exchange
 • Hong Kong: Hong Kong Exchanges
 • Italien: Borsa Italiana/Milan Stock Exchange
 • Japan: Tokyo Stock Exchange
 • Kina: Shanghai-Hong Kong Stock Connect
 • Malaysia: Bursa Malaysia Exchange
 • Polen: Warsaw Stock Exchange
 • Schweiz: SIX Swiss Exchange
 • Singapore: Singapore Exchange
 • Spanien: BME Spanish Exchanges
 • Sydafrika: Johannesburg Stock Exchange
 • Tjekkiet: Prague Stock Exchange
 • Tyskland: Börse Frankfurt
 • Ungarn: Budapest Stock Exchange
 • Østrig: Wiener Börse/Vienna Stock Exchange

Saxo Bank har generelt rigtig mange utraditionelle børser, hvor Nordnet har mere indenfor Norden. De har allesammen de største børser, men udvalget er klart størst hos Saxo Bank. Nordnet åbner dog op for nogle af de mindre børser i Norden, som ikke er tilgængelige hos Saxo Bank.

Brugervenlighed

Brugervenlighed vil altid være en smagssmag, så derfor skal jeg ikke gøre mig alt for klog på dette. Jeg vil dog herunder gøre mig nogle generelle betragtninger.

Fordele ved Nordnet
 • Nordens største børsmægler
 • Nordnets Månedsopsparing
 • Dansk kundesupport
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Adgang til de små nordiske markeder
 • Mindstebeløb: 500 kr.
Opret en konto nu

Saxo Bank

Her ser du forsiden, når du er logget ind på Saxoinvestor.

Hvis du opretter dig hos Saxo Bank, så vil du typisk benytte dig af SaxoInvestor. Saxo Bank tilbyder også SaxoTraderGO, som er en mere avanceret platform, men den vil jeg ikke tage i betragtning her.

Forsiden hos SaxoInvestor ser ud, som du ser på billedet. Her har du mulighed for at få et overblik over markederne i dag, og hvilke aktier der er steget eller faldet meget.

Generelt er opsætningen hos Saxo Bank meget simpel.

Overblikket over dit depot hos SaxoInvestor

Går du under min konto vil du få et overblik over dit depot. Her har du mulighed, hvordan dine midler er allokeret på tværs af investeringstype, sektor og valuta.

Ligeledes giver oversigten et fint overblik over dine aktier med antal, daglig kurs, købskurs, ændringer, gevinst m.m.

Overblik over aktie hos SaxoInvestor

Du har mulighed for at finde aktier gennem markedsoversigten eller søgefunktionen. Her giver SaxoInvestor forskellige relevante informationer som ændringer, kurser og analytikernes holdning. Gennem fanerne har du mulighed for at se analyser fra forskellige analytikere. Under grundlæggende information kan du se nærmere på virksomhedens økonomi.

Du har ikke mulighed for lave nogen form for tekniske analyser med SaxoInvestor. Her skal du over i SaxoTraderGO, som jeg ikke forholder mig til i denne artikel.

Generel information om aktien

Længere nede på siden har du mulighed for at overblik over generelle informationer som en beskrivelse af virksomheden, sektoren, medarbejdere, P/E, udbytte, børsværdi m.m.

Nordnet

Overblik hos Nordnet

Hos Nordnet får du præsenteret et overblik over din økonomi og markederne rundt omkring, når du logger ind. Her kan du se, hvordan din konto performer, og hvordan udviklerne ser ud på markederne. Du har ligeledes et kort overblik over dine vindere og tabere, samt hvordan råvarepriserne har rykket sig.

Generelt har Nordnet en del flere menupunkter end Saxo Bank og er ikke helt lige så simpelt opsat.

Overblik over depot hos Nordnet
Overblik over depot hos Nordnet

Under depotoversigt får et nemt og hurtigt overblik over dit depot. Her har du blandt andet mulighed for at se, hvordan dine forskellige aktier har udviklet sig, hvordan de har ændret sig i dag, og hvilket afkast du har på dem .

Overblik over aktie hos Nordnet
Overblik over aktie hos Nordnet

Hos Nordnet har du mulighed for at finde de forskellige aktier gennem dit eget depot, markedsoversigterne eller søgefunktionen. Her har du mulighed for at få et overblk over aktien med kurser, ordredybder m.m. De giver dig ligeledes mulighed for implementere elementer fra den tekniske analyse med blandt andet SMA, EMA, Bollinger, RSI m.m.

Information om aktien hos Nordnet

Lidt længere nede har du mulighed for at finde nyheder, kommentarer fra Shareville og information omkring vigtige datoer for firmaet.

Kreditter

Om det er fornuftigt at geare sine investering med aktiekreditter skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg vil kort gennemgå de muligheder, der er.

Saxo Bank tilbyder ikke nogle form for aktiekreditter, så vil jeg fokusere på Nordnet.

Nordnet tilbyder belåning med sikkerhed i dine aktier. Her har du mulighed for at låne ned til 1,99 % i rente. Dette kaldte de før for Superlånet, men det har nu ændret navn til Porteføljelån Plus. Førhen var betingelserne mere attraktive, men derfor er det stadig en billig finansiering.

For at kunne udnytte denne sats kræver det dog, at ens portefølje opfylder nogle kriterier. Først og fremmest må ingen af dine investeringsbeviser fylde mere end 20 % (25 %) af din porteføljes belåningsværdi. Hver enkelt aktie eller investeringsforening har en belåningsgrad på mellem 0-90 %. Belåningsværdien på en aktie er altså kursen x belåningsgraden.

Din samlede belåningsværdi har du efterfølgende mulighed for at for belåne op til 40 % (60 %).

Denne gearing har du mulighed for at gøre op til 10 gange.

Du kan læse mere om Nordnets Porteføljelån her.

Aktiesparekonto

Jeg har tidligere skrevet en artikel omkring aktiesparekontoen, som du kan læse her.

Nordnet tilbyder desværre ikke denne mulighed endnu, så hvis du ikke ønsker at benytte dig af kontoen, så skal du kigge på Saxo Bank. Nordnet har dog meddelt, at de lancerer en aktiesparekonto i 2021.

Hvor er det bedst at handle aktier?

Hvilken platform, der passer bedst til dig, afhænger af dit behov. Begge platforme er ganske fortrinlige at handle investeringsbeviser på, så det er 2 gode alternativer.

Dog kan vi drage nogle mindre konklusioner ud fra artiklen.

Handler du enkeltaktier i mindre beløb, så vil du kunne spare kurtage ved at benytte dig af Saxo Bank. Minimumskurtagen er generelt lavere, og du kan derfor investere mindre beløb uden, at det gør udover omkostningerne. Eneste undtagelse er dog canadiske aktier, hvor Nordnet kan have en fordel afhængig af, hvilken aktie du investere i.

Vil du handle investeringsforeninger og ETF’er, så kan der være en fordel hos Nordnet, hvor de tilbyder udvalgte fonde igennem deres månedsopsparing (læs mere her). Er du interesseret i disse fonde, så kan du med fordel benytte dig af denne løsning, da du har mulighed for at spare købskurtagen.

Vil du derimod udnytte dig af aktiesparekontoen, så skal du kigge efter Saxo Bank. Nordnet udbyder desværre ikke denne mulighed endnu, så der bliver du nødt til at kigge i den anden retning. De har dog meddelt, at de lancerer en aktiesparekonto i 2021.

Er du interesseret i en mindre gearing af din portefølje, så tilbyder Nordnet som den eneste af de to en aktiekredit. De kalder det Porteføljelån Plus, og det kan du læse mere om her.

Er du interesseret i en mindre gearing af din portefølje, så tilbyder Nordnet som den eneste af de to en aktiekredit. De kalder det Porteføljelån Plus, og det kan du læse mere om her.

Fordele ved Saxo Bank
 • Lav kurtage
 • Aktiesparekonto
 • Dansk kundesupport
 • Invester i aktier, fonde og ETF'er
 • Adgang mange markeder
 • Mindstebeløb: 500 kr.
Opret en konto nu

Hvad gør jeg selv?

I denne situation er det selvfølgelig meget interessant at høre, hvad jeg selv gør med mine investeringer. Du kan se, hvordan min portefølje ser ud her.

Først og fremmest, så har jeg flest midler placeret på Nordnet. Det har jeg primært haft, fordi jeg har benyttet mig af deres månedsopsparing. Dog har jeg også diverse mindre positioner, som jeg har købt, hvor jeg ikke har været klar over de store omkostninger, der ville være. Det har jeg dog lært af, og derfor har jeg det seneste stykke tid ikke åbnet positioner under 10.000 kr hos Nordnet.

Husk at du som studerende kan få studierabat hos Nordnet med en lavere minimumskurtage. Læs mere om det længere oppe.

Jeg benytter mig dog også af deres aktiekredit, som jeg har benyttet som en mild gearing af min portefølje. Det er en smagssag, om man vil benytte sig af dette, men jeg har valgt at tage risikoen.

Hos Saxo Bank har jeg for nyligt oprettet en aktiesparekonto. Det er min plan på nuværende tidspunkt at fylde den op med cirka 10 forskellige udbytteaktier.

Når denne er fyldt op, så er det planen, at jeg fremover investerer i enkeltaktier igennem Saxo Bank og investeringsbeviser gennem Nordnets månedsopsparing. På den måde kan jeg udnytte det bedste fra begge platforme.

Opret en gratis konto hos Nordnet her →

Opret en gratis konto hos Saxo Bank her →

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken platform bør jeg vælge?

Om du skal vælge Nordnet eller Saxo Bank afhænger af dit behov. Læs artiklen, og så vil du blive klogere på hvilken platform, der er den rigtige for dig.

Hvor er det bedste sted at Handle aktier?

Det afhænger af, hvad dit behov er. Både Saxo Bank og Nordnet har forskellige fordele/ulemper.

Indberetter begge platforme til skat?

Begge platforme indberetter din gevinst, tab og udbytte til SKAT. Det er dog stadig dit eget ansvar, at de oplyste tal er korrekte.

Jeg håber, at du kunne bruge artiklen. Skulle du ligge inde med spørgsmål, så er du velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Denne artikel er udarbejdet med støtte fra casinoerdanmark.dk

55 kommentarer til “Saxo Bank vs Nordnet – bedste sted at handle aktier

 • Hvad med fx Nordea invstor?
  Jeg havde tænkt mig at snakke med nordea fordi jeg os har bank der.

  Men der ikke mange der nævner dem, er nordnet bedre der?

  • Hej Nikolaj,

   Nordea Investor er ikke med i betragtningen, da jeg ikke har kendskab til platformen. Dog benytter de fleste sig af enten Saxo Investor eller Nordnet.

   Generelt set har de også de laveste kurtager, men det bør du selv undersøge.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik
  Med hensyn til Saxo og Nordnet er det jo rigtigt nok, at de reklamerer med, at de som hovedregel tager 29 kroner som minimumskurtage, hvilket svarer andre bankers takst. Jeg har spurgt dem om, der er det eneste gebyrer, de tager? Jeg tænker på gebyrer for meddelelse om udbetaling af evt. dividende, ændring af depotindhold m.v.
  Ved du det? Bankerne er selv ikke meget for at svare, men henviser til alenlange forklaringer, hvor jeg ikke finder svar på de stillede spørgsmål.
  Jeg overvejer at flytte mit depot, men finder det nødvendigt at kende de løbende omkostninger.
  Med venlig hilsen
  Jan

  • Hej Jan,

   Som jeg forstår det, så er du i tvivl om Nordnet og Saxo Banks omkostninger. Så vidt jeg er informeret, så har ingen af disse 2 nogle depotgebyrer. Du vil dog finde omkostninger i forbindelse med valutaveksling samt overførsel af værdipapirer.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

  • Hvad med sammenligning af valutakurser? Hvis kurtage er billig men vekselkurser er ringe risikerer man jo at betale mere. Det kunne være et godt supplement til artiklen.
   Mvh peter

   • Hej Peter,

    Mange tak for dit input.

    Det er klart noget, som jeg ønsker tilføjet til artiklen i fremtiden. Det er dog desværre lidt mere kompliceret end som så, så det er lidt længere tid undervejs.

    Bedste hilsner
    Frederik

 • Selvom der ingen købskurtage er på køb hosNordnet på udvalgte fonde og ETF’er via månedsopsparing, så skal man stadig betale kurtage ved salg.
  Og afhængigt af beløbet man køber for samt aktiens kurs, så kan det stadig være mere fordelagtigt at købe hos Saxo pga ingen minimumskurtage.
  Særligt på ETF’er skal Nordnet jo have hele 12 Euro/handel. Det er ret voldsomt.

  • Hej Søren,

   Som udgangspunkt giver Nordnet bedst mening, hvis du akkumulerer dine fonde over en vis størrelse. Kommer du over 29.000 kr på danske værdipapirer, så er du over minimumskurtagen. For danske beviser vil månedsopsparingen altså være billigst, hvis du investerer for samlet over 29.000 kr. Jeg har ikke tallene for kurtage i andre lande, men jeg kunne forestille mig, at noget lignende gør sig gældende.

   Holder du sig til mindre portioner af gangen, så er det klart Sax Bank, der er billigst.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Hej Frederik,

    Fed hjemmeside og fedt at du tager dig tid til at besvare alle kommentarer relativt hurtigt.

    Lidt i tråd med debatten om Nordnet vs Saxo Bank – Betales der også kun 0.10% i kurtage ved at købe danske indeksfonde i Saxo Bank?

    Overser jeg noget, eller er den eneste fordel ved at handle danske indeksfonde i Nordnet gennem månedsopsparingen, at der ingen købskurtage er? Med andre ord, hvis du investerer DKK 100,000 i en dansk indeksfond, betaler du DKK 100 i købskurtage hos Saxobank og DKK 0 gennem Nordnets månedsopsparing? (Mange bække små gør en stor å, men alligevel, er det virkelig grundet denne besparelse på købskurtagen, som har gjort, at du handler indeks gennem Nordnet og ikke hos Saxo? (derudover skal der jo ligeledes tages højde for kurtagen ved salget også, som Søren også påpeger ovenfor).

    Joachim Max

    • Hej Joachim,

     Der er flere fordele for små investorer, men du har ret i, at det ikke er den helt store forskel, det giver. Kurtagen hos Saxo Bank er ligeledes 0,1 % på danske investeringsforeninger.

     Først og fremmest så giver det dig en mulighed for at lave en fast overførsel til Nordnet, som automatisk investerer for dig. Du slipper for en del besvær igennem den løsning, såfremt man selvfølgelig er interesseret i den nemme løsning.

     Grænsen for handel er 1.000 kr. på Saxo Bank, men 500 kr. på månedsopsparingen, hvilket åbner op for lidt flere (små) investorer. Handler du i udenlandske beviser, så vil du også have en fordel med månedsopsparingen, da valutavekslingen er mere attraktiv hos Nordnet (medmindre du har en valutakonto).

     På trods af disse små fordele, så mener jeg dog stadig, at Nordnets månedsopsparing er en super god løsning for den nye gør-det-selv investor, der gerne vil have en nem løsning.

     Bedste hilsner
     Frederik

 • Hej Frederik,

  Skal jeg betale skat af mit udbytte fra mine aktier hvis jeg ikke er bosat i danmark? Kan du anbefale en aktie platform, hvis jeg ikke er bosat i danmark og ønsker at overfører penge fra en udlandsk konto til en aktie platform.

  Bedste Hilsner
  Monir

 • Hi Fredrik,
  I am really new to investment, and I want to start from the index funds. Based on that, do you suggest saxo-bank or Nordnet with respect to exchange fee, annual fee for the account(not sure if it exists, probably i just made it up) and so on. Thanks in advance.

  • Hej Frederik.

   Mener jeg har læst at der kommer nye kurtagepriser hos Saxo her til foråret men kan ikke finde noget om det? Ved du det?

   • Hej Jacob,

    Jeg mindes også, at jeg havde hørt, at der skulle ske nogle ændringer, men jeg har heller ikke kunne følge op på informationen. Lige så snart jeg ved noget mere, så sørger jeg for at få opdateret artiklen.

    Bedste hilsner
    Frederik

   • Hej igen,

    Jeg har opdateret artiklen nu med de nye gebyrer. Det omhandler valutavekslingsgebyr og derfor ikke deres kurtage. Jeg afventer dog stadig svar, hvordan deres spread på valutakurser ser ud.

    Bedste hilsner
    Frederik

 • Hej Frederik

  Jeg er ung og jeg vil også gerne begynde at investere. Dog vil jeg ikke kunne investere for over 29.000 og derfor er SaxoInvestor mit foretrukne valg som platform.
  Har det det stor betydning at man ikke kan lave tekniske analyser på SaxoInvestor?

  Mvh
  Victor

  • Hej Victor,

   Jeg er ikke helt med på, hvad du mener med, at man kan ikke kan lave tekniske analyser på SaxoInvestor? Det er ikke noget, jeg har ret meget viden om, men som udgangspunkt vil jeg mene, at SaxoInvestor har langt flere muligheder end Nordnet.

   Bedste hilsner
   Frederik

   • Hej Frederik

    Det jeg mente med mit spørgsmål var, om det er vigtigt at lave de tekniske analyser. Du skrev nemlig “Du har ikke mulighed for lave nogen form for tekniske analyser med SaxoInvestor.”
    Så jeg tænkte på om det var vigtigt at lave dem. Er tekniske analyser noget man bruger ofte? Er de vigtige for at finde en aktie man gerne vil investere i?

    Forresten er din blog vildt god, og jeg glæder mig til at læse dit næste blog-indlæg:):)

    Med venlig hilsen
    Victor

    • Hej Victor,

     Undskyld, det er mig, der blander tingene sammen. Du har ikke mulighed for at bruge tekniske værktøjer i SaxoInvestor, men der skal du bruge SaxoTraderGo. Det er en gratis muligheden, når du har en konto hos Saxo Bank.

     Jeg har planer om, at jeg snarest skal udgive et blogindlæg om emnet, men kort sagt fortalt:
     Teknisk analyse: Analyser på grafen, trends m.m.
     Fundamental analyse: Virksomhedes tal, fremtid m.m

     Det ene udelukker ikke det andet, men jeg er tilhænger af den fundamentale analyse, da det som oftest er tidskrævende at lave teknisk analyse. Derudover så vil som udgangspunkt handle oftere, når du fokuserer på teknisk analyse.

     Jeg er glad for, at du kan lide det indhold, jeg producerer. Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du ikke går glip af næste indlæg 🙂

     Bedste hilsner
     Frederik

 • Hej Frederik. Rigtig fin artikel. Er der et beløb man minimum skal købe for ved Saxo eller Nordnet når man laver en ny handel?
  Mvh Thomas

  • Hej Thomas,

   Ikke så vidt jeg er klar over. Jeg har kun handlet ned til 500 kr. på begge platforme, og det lader ikke til, at det er information, de deler ud af.

   Meld gerne tilbage, hvis du finder ud af det.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Tusinde tak for dit svar

  Det ville være spændende at læse et blog-indlæg om analyserne:)

  Mvh
  Victor

 • Hej Frederik,

  Fin sammenligning! 🙂

  Jeg er dog lidt nysgerrig om du har kendskab til om Saxo har begrænsninger på investeringer i investeringsforeninger ligesom Nordnet?
  Nordet indførte sidste år at man kun kan investere i deres udvalgte investeringsforeninger, hvilket er mega træls når jeg ønsker en frihed til at investere i de investeringsforeninger som jeg selv ønsker at vælge. Nordnet begrunder det med at de for kundernes skyld har pre-evalueret deres udvalg af investeringsforeninger, men jeg undersøgte sagen nærmere og kunne konkludere at der i hvertfald også er et indtjeningsårsag med i billede eftersom Nordnet har de foreninger på listen som går med til at betale et gebyr til dem. Derfor overvejer jeg at skifte fra Nordnet til Saxo, men jeg er ikke klar om de har lignende begrænsninger? Er det noget du kan svare på? 🙂

  Derudover – er der forskel på hvor mange markeder som de 2 udbyder tilbyder at handle på? Jeg synes nemlig at Nordnet er lidt begrænset og derfor er jeg også nysgerrig om du kunne inkludere det i din sammenligning?

  Mvh. Waller

  • Hej Waller,

   Jeg var ikke bekendt med, at der skulle være begrænsing på i det åbne marked. Nordnets månedsopsparing har begrænsede muligheder – har du eventuelt et link til det tiltag?

   Det samme gør sig gældende for Saxo, hvor jeg ikke er bekendt med, at der skulle være nogle begrænsninger.

   Der er forskel på de markeder, de udbyder, og det vil jeg se, om jeg i nærmeste fremtid kan få tilføjet til artiklen. Det er umiddelbart lidt for omstændigt til en kommentar 🙂

   Bedste hilsner
   Frederik

    • Hej Frederik

     Jeg er uenig i at Nordnet tilbyder, at man kan handle franske og hollandske aktier m.fl. fra Euronext børsen. Jeg har i en længere periode været ærgerlig over ikke at kunne købe franske virksomheder på Nordnet – er der noget jeg overser? Eller er det kun Saxo, der tilbyder disse markeder?

     Mvh
     Michael

 • Hej. Er det bedst at investere i Sparindex Index Globale akt min risk kl gennem Nordnets månedlige opsparing eller gennem en “større” engangs investering, nu hvor markedet er billigt?

  Hvis en engangs investering er bedre, hvilken platform vil du anbefale, Nordnet eller Saxo??

  Vh
  Jensen

  • Hej Jensen,

   Generelt er jeg ikke meget for at time markedet. Som udgangspunkt benytter jeg mig af at løbende løbe op, da jeg aldrig har haft en større sum til rådighed på en gang. Det har derfor aldrig været en mulighed for mig.

   Der er dog data, der viser, at du ved en LS vil opleve det bedste resultat i de fleste scenarier. Derudover så kan man argumentere for, at med det nuværende fald, så køber du ihverfald ikke ind på toppen, men et stykke nede. Om markedet skal længere ned er uvist, men det kunne godt være et godt tidspunkt.

   Hvis beløbet er stort nok, så er platformen ligegyldig – de har stort set samme kurtage på tværs af markeder. Du skal dog være opmærksom på, hvis du skal handle i udenlandsk valuta, at der kan være stor forskel på vekselkurser- og gebyrer.

   De to koncepter kaldes også Dollar Cost Averaging (DCA) og Lump Sum (LS). Der er en artikel med række data her, som du eventuelt kunne have interesse i: https://ofdollarsanddata.com/dollar-cost-averaging-vs-lump-sum/

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Ved du om Saxo Bank tilbyder at man kan investere i danske bank eller jyske bank aktier gennem deres platform??

  Er sparindex index globale akt min risk med kurtage på 10% hos Nordnet??

  Hvad er det højeste beløb man kan investere månedligt i Nordnets månedlige opsparing??

  Og behøver man at sælge ud af sin månedlige opsparing, hvis man stopper med at indbetale månedligt gennem Nordnets månedlige opsparing??

  Mvh
  Victor

  • Hej Victor,

   Hvis du spørger, om man kan købe aktier i Jyske Bank og Danske Bank gennem Saxo Bank, så er svaret ja. Jeg har selv Danske Bank på min aktiesparekonto hos Saxo Bank.

   Kurtagen hos Nordnet er 0,10 %, men som minimum 29 kr. Jeg er ikke helt sikker på, hvor du har de 10 % fra?

   Jeg er ikke bekendt med en grænse på Nordnets månedsopsparing – jeg har kun prøvet op til 15.000 kr.

   Nordnets månedsopsparing er egentlig bare en “robot”, der køber ind for dig. Den har altså ikke indflydelse på salg, og du er ikke tvunget til at sælge, hvis du stopper din månedsopsparing.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Har et spørgsmål 🙂

  Er det kun de tre nævnte lande hvor man ikke betaler udbytte skat.

  Med venlig hilsen

  Elvis.

  • Hej,

   Jeg formoder, at din kommentar er rettet mod min artikel om udenlandsk udbytteskat. Jeg forholder mig kun til de lande, der er nævnt i artiklen, og jeg har derfor ikke undersøgt skatteregler i andre lande end disse. Det er muligt, at der er flere, men det er jeg ikke sikker på.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej,

  Jeg er nysgerrig omkring gearing via Nordnets Kredit (Portefølje Lån).

  Kan du uddybe det lidt mere, hvordan det sådan praktisk foregår med tilbagebetalingen mm.?

  Har du skrevet om det før, hvor du måske kan referer til et link?

  Mvh.
  Henrik

  • Hej Henrik,

   Kort sagt så får har du en belåningsværdi i dit depot, som du har mulighed for at benytte op til visse grænser (ift. renten). Lånet er afdragsfrit, og du skal derfor ikke betale det tilbage (som sådan). Nordnet kan dog vælge at ændre reglerne således, at du skal tilbagebetale dem/sælge dine aktier.

   Der vil dog løbende blive trukket renter af din kredit.

   Sig til, hvis du har flere spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik
  Jeg har åbnet en saxo konto, men der er visse betingelser for at kunne trade med komplex instumenter, fx. CFD, Valuta, guld, Oil mm. Hvad er den bedste løsning for at blive godkendt til these komplex trades.
  Hilsen
  Rominder

  • Hej Rominder,

   Det er desværre noget, som jeg holder mig fra, så jeg kender ikke processen for at blive godkendt til dette. Jeg formoder, at du skal bestå et af deres “mini-kurser”, så du har viden nok omkring emnet, inden du investerer.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik,

  Rigtig god anmeldelse!

  Jeg har bare et lille spørgsmål vedr. “skjulte” gebyrer med handel på Saxo.
  Jeg købte 27 Microsoft aktier for 30.000 kr., solgte dem dagen efter for profit på 1400 kr., kurtagen i alt for handlen har været 60 kr. Men der står at jeg kun har tjent 900 kr. på min position og ikke 1340 kr. (altså minus kurtagen) jeg har skrevet til Saxo pr. mail men har ikke modtaget svar… Ved du hvorfor dette er?

  På forhånd tak!
  Mvh. Anoj

  • Hej Anoj,

   Årsagen er formentlig valutaomkostninger – dette kan du omgå en smule ved at have en valutakonto i USD (eller en anden valuta) hos Saxo Bank.

   Vend gerne tilbage, når du modtager svar fra Saxo Bank, så andre kan have glæde af det.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Jeg er lidt i tvivl…hvis jeg gerne vil oprette en konto i fx USD for at handle amerikanske aktier, er det så billigt ved Saxo eller Nordnet? Tanken er at jeg vil sætte fx 10.000 DKK omregnet til USD ind på kontoen. Og så vil jeg gå efter udbytte aktier. Hvis aktierne stiger, så kan det godt være jeg sælger dem. Så det vil sige, at jeg altså potentielt både får udbytte og afkast af solgte aktier ind på kontoen i USD. Disse har jeg tænkt mig at geninvestere.

  Når jeg engang vil have pengene ud fra min USD-konto og vekslet pengene til DKK og sat over på min fx min alm. bankkonto, hvad er processen så? Vil man først flytte pengene fra USD-konto til DKK-konto (og der sker automatisk en veksling her?), og så derefter flytte pengene i DKK til sin bankkonto?

  Og mht. de 29.000 kr. ved Nordnet i månedsopsparingen…så er det vel ligemeget at det kun er 500 kr. om måneden man investerer her, hvis blot man venter med at sælge til en given aktie er over 29.000 kr. værd, eller hvordan? Jeg har ikke helt fundet ud af hvordan man sælger aktier i månedsopapringen…om man kan sælge en enkelt type aktie/virksomhed…eller om man sælger ALT i én af de op til fire fonde man kan vælge? Jeg har tænkt mig at vælge realiseringsbeskattede fonde/foreninger til min månedsopsparing.

  Mvh Camilla

  • Hej Camilla,

   Jeg er usikker på, hvorvidt du kan indsætte USD direkte på kontoen, eller om du er tvunget til at veksle hos enten Saxo Bank eller Nordnet. Det samme gør sig gældenden den anden vej, hvor jeg er usikker på, om du kan overføre direkte fra din valutakonto.

   Det er lidt svært at sige, hvilken der er billigst, men umiddelbart vil jeg vurdere, at det er Saxo Bank. Saxo Bank har højere omkostninger til veksling, men da du kun veksler to gange, så er det minimalt. Omvendt har de så generelt set en lavere kurtage. Det vil dog kræve, at du sætter nogle scenarier op, før du kan gennemskue, hvilken der er billigst.

   Nordnets månedsopsparing er egentlig bare en robot, der køber for dig. Du kan altså sælge disse papirer, som hvis du skulle sælge et andet helt almindeligt papir udenfor månedsopsparingen. Derved kan du akkumulerer gennem denne (uden kurtage), hvor du kun skal tænke på kurtage, når du skal sælge. Her er det, som du nævner, en fordel, hvis du er over 29.000 kr.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Tusind tak for et godt blogindlæg.
  Jeg er udlandsdansker næste 2 år (måske) mere og er skattepligtig i mellemøsten.
  Kan det være rigtig at jeg skal have en indkomst på mere 10.000 euro for at komme ind i Saxo Bank og Nordnet er ikke mulig. Er der andre steder der kan anbefales?

  • Hej Andreas,

   Når du ikke er skattepligtig i Danmark, så kan jeg ikke se fordelen i at vælge en dansk platform. Derfor ville jeg kigge efter udenlandske platforme. Jeg har hørt godt om DeGiro, men det er ikke en platform, jeg selv har benyttet mig af.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • SAXO bank er ikke blevet mere hæderlige siden de var ‘MIDAS’, de fremstår som pæne og ordentlige men snyder dig ved alle lejligheder de får. Hvis man foretager mange handler og tilbringer meget tid på deres platform vil man med tiden lægge mærke til følgende.

  1. Du bliver snydt med vekselkurser i alle valutaer. Overkurs og foruroligende lange valørdage er dagens orden.
  2. Det tager ofte, især ved handler med mange aktier, 10 – 15 sekunder før din ordre gr igennem og du får ALTID den højest mulige kurs indenfor intervallet. Det samme gør sig gældende hvis du laver en ‘markedsordre’, selv ved stor volumen.
  3. Kursen på charts stemmer ikke overens med den aktuelle kurs.
  4. Level 2 vises ikke for visse aktier, til trods for at du har abonnement.
  5. Ofte vil charts fryse 5-15 minutter før markeds luk og du vil kun kunne se kursen på køb- og salgsknapperne.
  6. Glem ALT om at kontakte support for hjælp til noget, det eneste de bruger den ‘service’ til er at finde ud af mere og dig og dine handelsmønstre.

  Ovenstående sagt, så er det et kendt faktum at alt hvad du laver på traderen overvåges og analyseres for at de kan give dig lige præcis de updates, som giver størst mulighed for at udløse en reaktion fra dig.

  Kan SAXO Bank Trader bruges til noget som helst, JA, hvis du handler danske aktier, der købes som langfristede investeringer så er det da muligt, men for ALT andet skal man holde sig langt væk fra SAXO Bank Traderen, med mindre man har et ønske om at miste(Læg mærke til at jeg skriver ‘miste’ og ikke ‘tabe’)alle sine penge(På gebyrer og vekselkuser).

  • Er helt enig.
   Saxo bank vinder stort på gebyr når du handler danske aktier.
   MEN skal du handle udlandske aktier og køber/sælger 2-3 om året, så er Nordnet helt klart at fortrække pga deres valuta konto.

   • Hej begge,

    Husk at man hos Saxo Bank har mulighed for at oprette en valutakonto, hvor du kan overføre direkte til. Så kan du f.eks. veksle igennem Revolut (læs min anmeldelse her), hvor du kan spare vekselgebyret.Det er, mig bekendt, ikke en mulighed hos Nordnet.

    Bedste hilsner
    Frederik

 • Hej

  Jeg har en nystartet månedsopsparing på nordnet.
  Jeg har også, lige som dig, fundet ud af hvor dyrt det er at investere i ETF’er som ikke er tilgængelig på månedsopsparingen, men som kva deres gode vækst alligevel giver mening at investere i.

  For 1000 kr investeret og efterfølgende solgt vil der på nordnet kun være 815dkk tilbage, vekselgebyret på 0,25% taget i betragtning (hvis du nu hurtigt fortryder og gerne vil sælge igen)
  På Saxo bank vil du få 988dkk tilbage, vekselgebyret på 0,5% taget i betragtning.

  Derudover beskattes man på afkastet på nordnet ved salg af værdipapirene via lagerbeskatningsprincippet – 27%.
  På Saxo Banks aktiesparekonto beskattes man kun med 17% – dog årligt.

  Gør det ikke saxo banks aktiesparekonto til et bedre sted at starte?

  • Hej Martin,

   Når du skriver god vækst, så er jeg ikke helt sikker på, hvad du mener. Jeg er af den klare overbevisning, at man ikke kan slå et indeks, hvilket gør, at den store fordel ved ETF’er er de lave omkostninger. I princippet bør en ETF og en dansk investeringsforening (begge passive) i princippet klare sig lige godt (minus omkostninger) i forhold til det indeks, de følger.

   Jeg vil også meget gerne høre, hvordan du kommer frem til, at der kun vil være 815 kr. kr tilbage?

   Jeg vil dog give dig ret i, at det er en fordel at udnytte sin aktiesparekonto. Dog kan du kun placere ETF’er, der er på SKATs positiv liste (og dermed aktieindkomst) på aktiesparekontoen. Det er derfor ikke en mulighed medmindre, at du vælger nogle af de aktiebaserede ETF’er, der er godkendt af SKAT.

   Derudover er Saxo Bank generelt billigere på kurtage, men du skal være opmærksom på valutagebyrerne. De er dog i enkelte tilfælde dyrere end Nordnet på kurtage.

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *