Hotel aktier [2024]

Under COVID-19s indtog i verden, der var en lang række sektorer, der blev hårdt ramt. Hotel- og flybranchen blev meget hårdt ramt af de manglende rejser rundt omkring i verdenen.

I den forbindelse var der mange hotel aktier, der fik et hårdt slag. I denne artikel vil jeg vise dig en række forskellige aktier inden for hotel. Samtidig kan du også blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på.

Liste med hotel aktier

Herunder kan du finde en række forskellige selskaber, der beskæftiger sig inden for hotelbranchen. De fleste af aktierne er amerikanske, men der har også sneget sig en enkelt svensk aktie ind.

Selvom der findes en række hoteller i Danmark, så har jeg ikke kunne finde frem til en eneste dansk hotel aktie. Du kan dog tage et kig på Scandic Hotels, der er den hotelkæde, der har flest hoteller i Danmark. Aktien er dog svensk, og den er noteret på den svenske børs med tickeren SHOT.

SelskabLandPEEPS
Choice Hotels International, In
CHH
USA17.544.66
Hyatt Hotels Corporation
H
USA35.76.45
Hilton Worldwide Holdings Inc.
HLT
USA24.894.59
Marriott International
MAR
USA22.259.68
Wyndham Hotels & Resorts, Inc.
WH
USA15.072.83
MGM Resorts International
MGM
USA12.842.62
Royal Caribbean Cruises Ltd.
RCL
USA11.627.85
Intercontinental Hotels Group
IHG
Storbritannien19.014.41
Wynn Resorts, Limited
WYNN
USA15.787.64
ACCOR SA SPON ADR EA REPR 0.2 O
ACCYY
FrankrigN/A0.47
HWORLD-S
1179.HK
Kina18.821,20
MCG
N/A0,00
DALATA HOTEL GROUP PLC
DHG.IR
IrlandN/A0,40
ALPES (COMPAGNIE)
CDA.PA
Frankrig9.181,78
HOT.MAJESTIC CANNE
MLHMC.PA
FrankrigN/A0,00
LES HOTELS BAVEREZ
ALLHB.PA
FrankrigN/A3,71
HOTELIM
MLHOT.PA
FrankrigN/A4,33

Det er vigtigt at pointere, at listen ikke skal ses som en aktie anbefaling. Du bør kun se listen som inspiration. Du skal være opmærksom på, at der også finder en række REITs med fokus på hotel. Dem har jeg ikke med på listen her, da de ikke beskæftiger sig med drift af hoteller.

En del af aktierne har også en række aktionærfordele, som du bør være opmærksom på.

Hvad skal du være opmærksom på?

Som det man kunne se i starten af 2020, så blev hotellerne meget udsat under COVID-19s indtog. På et splitsekund blev en masse rejser aflyst, og behovet for at rejse ud i verden blev meget hurtigt minimeret kraftigt.

Det har haft stor indvirkning på aktiekurserne i de forskellige selskaber, da de har svært ved at tjene penge, når folk ikke rejser. Mange selskaber har derfor oplevet en stor nedgang i deres aktiekurs.

Det er svært at vurdere, hvor vi igen kan rejse normalt. Mange forventer et boost i rejser, når der endelig lukkes op, men derfor er det stadig minimum 1 års omsætning, der i mere eller mindre grad mangler. Det skal du tage i mente, inden du investerer i denne type af aktier, da virksomheden vil være presset af denne periode i mange år frem.

Du skal ligeledes være opmærksom på, at det bliver sværere og sværere for hotellerne at tjene penge. Deleøkonomien vokser, hvilket presser sektoren hårdt. Samtidig oplever de også, at der bliver længere og længere i mellem virksomhedsrejser. Det vil COVID19 alt andet lige også have en påvirkning på. Rigtig mange virksomheder er under pandemien blevet opmærksom på, at arbejde hjemmefra og online-møder godt kan fungere.

Ofte stillede spørgsmål

Findes der nogle danske hotel aktier?

Der findes ikke danske hotel aktier. Det tætteste er den svenske aktie Scandic Hotels, der er den hotelkæde med flest hoteller i Danmark. Den er noteret på den svenske børs med tickeren SHOT.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
2 kommentarer til “Hotel aktier [2024]
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *