Hotel aktier 2021

Under COVID-19s indtog i verden, der var en lang række sektorer, der blev hårdt ramt. Hotel- og flybranchen blev meget hårdt ramt af de manglende rejser rundt omkring i verdenen.

I den forbindelse var der mange hotel aktier, der fik et hårdt slag. I denne artikel vil jeg vise dig en række forskellige aktier inden for hotel. Samtidig kan du også blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på.

Liste med hotel aktier

Herunder kan du finde en række forskellige selskaber, der beskæftiger sig inden for hotelbranchen. De fleste af aktierne er amerikanske, men der har også sneget sig en enkelt svensk aktie ind.

Selvom der findes en række hoteller i Danmark, så har jeg ikke kunne finde frem til en eneste dansk hotel aktie. Du kan dog tage et kig på Scandic Hotels, der er den hotelkæde, der har flest hoteller i Danmark. Aktien er dog svensk.

Du kan se listen herunder.

SelskabTickerLand
Choice Hotels International IncCHHUSA
Hyatt Hotels CorporationHUSA
Hilton Hotels Corporation Common StockHLTUSA
Marriott International IncMARUSA
Wyndham Hotels & Resorts IncWHUSA
MGM Resorts InternationalMGMUSA
Royal Caribbean Cruises LtdRCLUSA
InterContinental Hotels Group PLCIHGUSA
Wynn Resorts, LimitedWYNNUSA
Accor S A Sponsored France ADRACCYYUSA
Extended Stay America IncSTAYUSA
Huazhu Group LtdHTHTUSA
Scandic Hotels Group ABSHOTSverige

Det er vigtigt at pointere, at listen ikke skal ses som en aktie anbefaling. Du bør kun se listen som inspiration. Du skal være opmærksom på, at der også finder en række REITs med fokus på hotel. Dem har jeg ikke med på listen her, da de ikke beskæftiger sig med drift af hoteller.

En del af aktierne har også en række aktionærfordele, som du bør være opmærksom på.

Hvad skal du være opmærksom på?

Som det man kunne se i starten af 2020, så blev hotellerne meget udsat under COVID-19s indtog. På et splitsekund blev en masse rejser aflyst, og behovet for at rejse ud i verden blev meget hurtigt minimeret kraftigt.

Det har haft stor indvirkning på aktiekurserne i de forskellige selskaber, da de har svært ved at tjene penge, når folk ikke rejser. Mange selskaber har derfor oplevet en stor nedgang i deres aktiekurs.

Det er svært at vurdere, hvor vi igen kan rejse normalt. Mange forventer et boost i rejser, når der endelig lukkes op, men derfor er det stadig minimum 1 års omsætning, der i mere eller mindre grad mangler. Det skal du tage i mente, inden du investerer i denne type af aktier, da virksomheden vil være presset af denne periode i mange år frem.

Du skal ligeledes være opmærksom på, at det bliver sværere og sværere for hotellerne at tjene penge. Deleøkonomien vokser, hvilket presser sektoren hårdt. Samtidig oplever de også, at der bliver længere og længere i mellem virksomhedsrejser. Det vil COVID19 alt andet lige også have en påvirkning på. Rigtig mange virksomheder er under pandemien blevet opmærksom på, at arbejde hjemmefra og online-møder godt kan fungere.

2 kommentarer til “Hotel aktier 2021
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *