Investeringsrobotter – Find den robot, der passer dig

De seneste par år er der dukket flere og flere investeringsrobotter op på det danske marked. Flere af de danske banker tilbyder muligheden for en investeringsrobot, så derfor er det nærliggende med en artikel, hvor du kan få et overblik over de muligheder, der er.

Oversigt over de bedste danske investeringsrobotter

Darwin

Darwin er et eksempel på en investeringsrobot

Darwin er en investeringsrobot udviklet af BankInvest. Det foregår vha. en app til telefonen, som fåes til både iPhone og Android.

Darwin investerer i både aktier og obligationer gennem forskellige indeks. Som bruger har du mulighed for at vælge mellem fire forskellige investeringsprodukter, der har forskellige risikoprofiler.

 • Lav risiko – aktieandel på 15 %
 • Moderat risiko – aktieandel på 35 %
 • Middel risiko – aktieandel på 60 %
 • Høj risiko – aktieandel på 80 %

Det resterende er typisk investeret i obligationer.

Omkostningerne ligger mellem 0,75 % og 0,95 % foruden, at det også koster 10 kr. at trække dine penge ud af et af investeringsprodukterne. Darwin har en nedre beløbsgrænse på 1.000 kr. og minimum 500 kr. ved månedlig overførsel. Der er desuden ingen øvre begrænsning.

Med Darwin investerer du i ETF’er, som er udenlandske investeringsforeninger, der er udbyttebetalende. De er baseret på forskellige indeks, som giver dig en bred eksponering mod aktier og/eller obligationer. Rent skattemæssigt er dit afkast beskattet som lagerbeskatning og derfor også som kapitalindkomst.

Læs mere om Darwin her.

June

June er Danske Banks investeringsrobot

June er udviklet af Danske Bank, og den kan bruges både online samt som app til iPhone. De har desværre ikke en Android-app endnu, men deres hjemmeside er fint optimeret til mobile enheder.

Med June får du mulighed for at investere i både aktier og obligationer baseret på din risiko. De underliggende papirer er baseret på ETF’ere, som er lagerbeskattet og desuden bliver beskattet som kapitalindkomst.

De tilbyder fire forskellige fonde, som du har mulighed for at investere i.

 • June Moderate – aktieandel på cirka 26 %
 • June Balanced – aktieandel på cirka 42 %
 • June Progressive – aktieandel på cirka 52 %
 • June Opportunity – aktieandel på cirka 82 %

Det resterende er typisk investeret i obligationer.

Omkostningerne er årligt på 0,69 % samtidig med, at du betaler et spread på dine investeringsbeviser, når du køber og sælger. De ligger under de indirekte omkostninger, som ligger mellem 0,19 % og 0,25 %.

Minimumsinvesteringen er 100 kr., så du har mulighed for at komme i gang med små beløb. Der er ingen øvre grænser for din investering.

Læs mere om June her.

Nora

Nordea er en af de mange nye investeringsrobotter i Danmark

Nora er en investeringsrobot, der er udviklet af Nordea. De tilbyder ikke en app til smartphones, men du har mulighed for at tilgå siden online. For at kunne benytte dig af Nora, så skal du være kunde i Nordea.

Nora investerer i ETF’er, der er lagerbeskattede og bliver beskattet som kapitalindkomst. Det er baseret på en fordeling af underliggende indeksfonde, der investerer i aktier og/eller obligationer. Hvordan fordelingen ser ud afhænger af din risikoprofil.

Omkostningerne svinger fra 0,58 % til 0,79 % årligt.

Minimumsinvesteringen er på 100 kr.

Du kan læse mere om Nora her.

Nordnets månedsopsparing

Nordnets månedsopsparing er en alternativ investeringsrobot

Nordnets månedsopsparing er ikke en traditionel investeringsrobot, men jeg vælger alligevel at have den med på listen.

Den giver dig mulighed for at sætte en månedsopsparing op, der investeret dit valgte beløb hver måned. Du har mulighed for at lave en fast overførsel til Nordnet, som automatisk bliver investeret i de investeringsforeninger, som du har valgt.

Jeg har en artikel om Nordnets månedsopsparing her, som uddyber, hvordan du kommer nemt i gang. Her har du både mulighed for at vælge realisationsbeskattede og lagerbeskattede fonde. Den giver derfor mulighed for at blive beskattet som aktieindkomst i stedet for kapitalindkomst, der er typisk er hårdere beskattet. Derfor giver den også mulighed for, at du kan vælge de investeringsforeninger, der har de laveste omkostninger.

Det kræver dog lidt mere forarbejde, men det giver igen på den lange bane, da du kan opnå en mere fordelagtig beskatning samt lavere omkostninger. Det mest interessante er, at du sparer kurtagen, når du køber investeringsbeviser igennem månedsopsparingen.

Minimumsinvesteringen er 500 kr.

Læs mere på Nordnets hjemmeside her.

MunnyPot

MunnyPot er Jyske Banks investeringsrobot

Munnypot er en investeringsrobot, der er skabt i samarbejde med Jyske Bank. For at kunne benytte dig af Munnypot, så skal du være kunde i Jyske Bank. De tilbyder desværre ikke en app til smartphones, men du har mulighed for at tilgå deres service online.

Dine midler bliver investeret i underliggende investingsforeninger, der har forskellige risikoprofiler. Munnypot har mulighed for fire forskellige risikoprofiler.

 • Lav risiko – aktieandel på 20 %
 • Lav til middel risiko – aktieandel på 40 %
 • Middel til høj risiko – aktieandel på 60 %
 • Høj risiko – aktieandel på 80 %

Det resterende er typisk investeret i obligationer. Afhængig af hvilken risiko, du har valgt, så kan du blive beskattet som aktieindkomst eller kapitalindkomst. Her er aktieindkomst typisk at foretrække. Hvorvidt du er placeret i den ene eller den anden kategori fortæller Munnypot dig i oprettelsen.

Minimumsinvesteringen hos Munnypot er 200 kr.

Læs mere om MunnyPot her.

Sparindex

Sparindex er en investeringsrobot til investeringsforeninger

Sparindex er en del af SparInvest. De er en af Danmarks største udbydere af indeksfonde. Sparindex er ikke som sådan en investeringsrobot, men den minder mere om Nordnets månedsopsparing. Dog tilbyder Sparindex ikke muligheden for automatisk investering, så du skal manuelt købe op hver måned.

Hos Sparindex har du kurtage på 0,10 %, og der er ingen minimumskurtage. Minimumsinvesteringen er dog, at du køber minimum 1 stk. af en given investeringsforening.

De årlige omkostninger svinger fra 0,22 % til 0,84 % afhængig af, hvilken type du vælger at investere i. Du har mulighed for at vælge mellem aktier og/eller obligationer samt om indeksfonden er beskattet efter lagerprincippet eller realisationsprincippet.

Du kan læse mere om Sparindex her.

Hvilken er den bedste investeringsrobot?

Som med så mange andre ting, så er det meget subjektiv, hvilken investeringsrobot der passer bedst til dig. Der er dog nogle overordnede ting, som du bør forholde dig til.

Det første er beskatningen af din investering. De fleste af de almindelige investeringsrobotter er beskattet som kapitalindkomst, hvilket er uattraktivt for de fleste mennesker. Gennem Munnypot, Nordnets månedsopsparing og Sparindex har man mulighed for at blive beskattet som aktieindkomst, hvilket som udgangspunkt er at foretrække.

Generelt set er jeg stor tilhænger af Nordnets månedsopsparing, da du kan vælge lignende investeringsforeninger, som de andre robotter investerer i, men du har mulighed for at optimere på omkostninger og beskatning. Jeg har skrevet en mere fyldestgørende artikel, som du bør læse. Det kræver lidt mere arbejde end de andre, men det arbejde kan hurtigt være tjent hjem i sparede omkostninger og skat.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skal du være velkommen til at stille dem herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *