Tjen penge online – 5 metoder til at tjene penge på nettet [2024]

En arbejdsplads, der kun fungerer online, kan være rigtig attraktivt, fordi du er ikke er afhængig af en fast lokation. Det giver dig selvfølgelig muligheden for at arbejde hjemmefra, men det giver dig også mulighed for at kunne arbejde fra en café, et sommerhus eller et helt andet land. De fleste måder at tjene penge på online er også uden tidsramme, så du kan arbejde, når du har lyst.

Hvis du søger idéer til, hvordan du kommer i gang med at tjene penge på nettet, så er du landet det helt rette sted. Listen er en blanding af en lang række forskellige metoder. En stor del af dem minder meget om at starte sin egen virksomhed, hvilket også er den bedste vej til at skabe en solid indkomst online

🔗 Start en hjemmeside

Hvis du har et emne, som du interesserer dig meget for, så kan det give rigtig god mening at starte en hjemmeside omkring det. Får du startet en hjemmeside, der med siden kan tiltrække en masse besøgende, så kan du tjene penge på reklamer og diverse samarbejde.

Det er blandt andet det, som jeg har gjort med denne side. Jeg havde en stor interesse for investering, og derfor har jeg valgt at starte en hjemmeside omkring det. Med tiden er siden blevet rigtig populær, og det har givet mig mulighed for have en sideindtægt ved siden af mit normale job.

På din hjemmeside kan du tjene penge gennem affiliate marketing, hvor du tjener penge på, at folk køber igennem dit link. Det kan være, at du har har en interesse for malerier, og du derved kan tjene penge på at henvise folk til sider, der sælger pensler og maling.

En hjemmeside kan også være en god måde at opbygge en passiv indkomst på. Du bytter nemlig ikke tid med penge. Dog vil der være et tidsforbrug i starten, mens du får bygget siden op.

Nødvendig opstartskapital: 500-1.000 kr. (domæne, webhost og design)

Estimeret indtjening: 200-100.000 kr. om måneden

☑️ Spørgeskemaer/undersøgelser

Betalte spørgeskemaer og undersøgelser er en velkendt metode til at tjene penge online. Hvis du ikke har andre ting at tage dig til, så kan det dog være en mulighed for, at du kan tjene lidt ekstra til tilværelsen.

Det er dog muligt at tjene et sted mellem 5-30 kr. pr. udfyldt spørgeskema. Der går dog rigtig meget tid på det, så det vil ikke være til en ret høj timeløn. Dog har du stadig mulighed for at spæde lidt til din indkomst, hvis du ikke har andre muligheder.

Et af stederne, hvor dette er muligt, er YouGov. Her får du vekslet dine point på platformen til gavekort, som du kan bruge i forskellige butikker.

Nødvendig opstartskapital: 0 kr.

Estimeret indtjening: 5-200 kr. om måneden

📹 YouTube-kanal

Hvis du har en interesse for et emne, så kan være, at du skal overveje at starte en YouTube-kanal. Trods størrelsen så bliver det stadig mere og mere populært at se videoer fra den kendte platform.

På YouTube kan du tjene penge ved, at du tillader reklamer på dine videoer. For at dette er muligt skal du dog have en vis størrelse. I øjeblikket er kravet, at du skal have 1.000 abonnement og 4.000 timers visning de sidste 12 måneder før, at du kan få reklamer på dine videoer.

En anden metode er, at du kan lave betalte samarbejder på din kanal. Her modtager du penge for at reklamere for produkter i dine videoer.

Efterhånden er kameraerne i telefoner efterhånden så gode, at du blot kan bruge den til at komme i gang. Så kan du senere opgradere dit udstyr, som din popularitet stiger.

Nødvendig startkapital: 0-10.000 kr. (evt. kamera, software)

Estimeret indtjening: 200-100.000 kr om måneden

📖 Skriv en bog

En lidt mere lavpraktisk ting er, at du kan vælge at skrive en bog. Det kræver, at du har en viden om et emne, som du kan dele ud af. Selvom du måske ikke er ekspert på et område, så vil du opleve, at du ved en del mere end mange andre. Derfor kan der sagtens være et marked for at udgive en fysisk bog eller e-bog, selvom du ikke bliver betragtet som ekspert.

Det tager dog en del tid, og det er ikke sikkert, at der er nogle, der vil købe din bog. Det hjælper, hvis du allerede har et publikum, der følger dig, men det kan også lade sig gøre uden at være kendt på forhånd.

Vælger du at udgive en fysisk bog, så kan det være en god idé at samarbejde med et forlag, der kan hjælpe med det praktiske. Her vil indtjeningen ikke være lige så høj, da der er omkostninger til fragt, produktion m.v.

Du kan også vælge at skrive en e-bog, som du sælger. Den store fordel er her, at det er lave omkostninger forbundet med produktion, og du har mulighed for at sælge den online. Det kan udvide dit publikum, da folk kan læse e-bogen lige efter, at de har købt den.

Nødvendig startkapital: 0-15.000 kr. (produktion, opsætning, grafik)

Estimeret indtjening: 10-200 kr. pr. bog

💻 Arbejd som freelancer

Som person har du formentlig nogle kompetencer, som kan være interessante for andre at købe. Inden for dette felt er der utallige muligheder for, at du kan sælge din arbejdskraft til andre, uden at skulle møde dem fysisk.

Det kræver selvfølgelig, at det er et arbejde, som du kan lave fra din computer.

Nogle af de mest normale arbejdsopgaver som en online freelancer er tekstforfatning, social media manager, grafisk arbejde, virtuel assistent, support eller markedsføring.

Generelt set er der virkelig mange muligheder, og det er primært begrænset af, hvad du har kompetencer til. Det kan være, at du i forvejen udfører noget arbejde på dit daglige job, som du med fordel kan arbejde med ved siden af også.

Alt det kræver er, at du har en kompetence, som folk vil betale for, en computer og en internetforbindelse. Så kan du komme i gang.

Nødvendig startkapital: 0 kr. (hvis du har en computer i forvejen)

Estimeret indtjening: 0-100000 kr. om måneden

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan man tjene penge online?

Der findes en masse forskellige måder at arbejde online på. Det kan være som freelancer, gennem affiliate marketing eller mange ander metoder. Se min liste her for flere eksempler.

Kan man tjene penge på nettet?

Du kan sagtens tjene penge på nettet, og der er flere og flere, der drager nytte af denne mulighed. Se min liste her for eksempler.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *