Fodboldaktier – Stor liste [2024]

Som oftest så går man som investor forbi forskellige fodboldaktier, da der ofte ikke er fokus på selve virksomheden, men nærmere følelserne omkring klubben. Mange fans vælger at købe disse aktier for at være loyale overfor klubben.

Der findes en forskellige muligheder for at investere i denne type af aktier i både ind- og udland. Du vil opleve, at der ofte fåes en række aktionærfordele, når man er medejer af disse virksomheder. I denne artikel kan du finde inspiration til forskellige fodbold aktier.

Danske fodboldaktier

I de danske ligaer findes der faktisk ret mange forskellige klubber, der er noteret på børsen. Herunder har jeg fundet de fem klubber, der er noteret på NASDAW OMX Nordic. Der findes også cirka 10 klubber herudover, som det er muligt at købe aktier i.

  • AaB (Ticker: AAB): AAB A/S omfatter foruden fodboldklubben også AaB Håndbold, Aalborg Ishockey Klub samt cafeteria-driften i Gigantium.
  • Brøndby IF (Ticker: BIF): Den traditionsrige klub fra Vestegnen er også at finde på børsen. Den var i øvrigt den anden fodboldvirksomhed i verden, der blev børsnoteret.
  • Parken Sport & Entertainment (TICKER: PARKEN): Under PS&E finder du fodboldklubben F.C. København. Foruden dette så ejer virksomheden en 100 % af Lalandia (dog kun 75 % af Lalandia Søndervig) samt 50 % af e-sportsholdet North. Ydermere så dækker forretning også over udlejning af kontorlejemål i Parken.
  • Silkeborg IF Invest (Ticker: SIF): Udover drift af fodboldklubben fra Silkeborg, så omfatter forretningen også erhvervsudlejning fra Papirfabrikken samt et hotel
  • AGF (Ticker: AGF-B): AGF A/S omfatter drift af fodboldklubben, et e-sportshold samt drift af Ceres Park & Arena

Foruden disse aktier finder der også en række andre fodboldklubber, som det er muligt at investere i. De er dog noteret på en række mindre børser.

Udenlandske fodboldaktier

Herunder finder du en række forskellige klubber, som du har mulighed for at investere i. Det er både gælder blandt andet klubber fra Italien, Tyskland og England. Du kan blandt andet købe aktier i klubber som Ajax Amsterdam, Borussia Dortmund, Manchester United og Juventus.

SelskabLandEPSPE
AJAX
AJAX.AS
Holland0,5322.5
ASR.MI
0,00N/A
Benfica SAD
SLBEN.LS
Portugal1,54N/A
BORUSSIA DORTMUND
BVB.DE
Tyskland0,37N/A
CELTIC PLC ORD 1P
CCP.L
Storbritannien0,250.12
S.S. LAZIO
SSL.MI
Italien0,47N/A
Manchester
MANU
Storbritannien0.11-44.32
JUVENTUS FC
JUVE.MI
Italien0,64-10.3
Sporting Clube de Portugal
SCP.LS
Portugal0,18N/A

Husk at denne liste kun er til inspiration, og at den ikke bør ses som en opfordring til køb.

Hvad skal du være opmærksom på?

Inden du begynder investering i denne type af aktier, så skal du tage dig nogle forbehold. Ofte så er kursen afhængig af, hvordan det går på fodboldbanen, men det er ikke altid, at dette afspejler sig i klubbens økonomi.

Det er derfor vigtigt, at du kigger på disse virksomheder som du ville med alle andre. Som oftest er en fodboldklub ikke nogen god forretning, hvorfor du vil opleve, at der er et begrænset udvalg af sunde forretninger. Det er vigtigt, at du glemmer dine følelser i denne forbindelse, medmindre at du blot ønsker at støtte klubben.

Investering i fodboldklubber vil formentlig ikke være den bedste investering derude, men du kan opleve, at du kan finde en sund virksomhed gennem en fundamental analyse. Igen er det dog vigtigt at pointere, at aktiekursen ikke altid afspejler den reelle værdi.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan køber jeg fodbold aktier?

Hvis klubben har noteret sine aktier på børsen, så er det ret nemt at købe denne fodbold aktie. Det kan du læse mere om artiklen.

Er fodboldaktier en god investering?

Fodbold aktier kan være en god investering, men det er mere undtagelsen end reglen.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *