Elbil aktier – Investering i elbil aktier [2024]

En elbil er en bil, der opnår fremdrift med en motor, der kører på elektricitet i stedet for benzin eller diesel som traditionelle biler. Ofte kaldes de for EV for electric vehicle.

En elbils aktie er et selskab, hvor den primære forretning består i at producere elbiler. En aktie, der producerer dele eller komponenter til elbiler, er også i denne branche, men de er ikke omtalt i denne artikel.

Ligeledes findes der også en masse af de store bilproducenter som Ford, General Motors og Toyota, der udvikler og producerer elbiler. De er dog normalt ikke betragtet som et elbilsselskab, da deres primære forretning ikke er elektrisk.

Liste med elbil aktier

At investere i elbils aktier kan være rigtig interessant, hvis du forestiller dig, at det vil være den foretrukne måde at transportere sig selv på i fremtiden. Der er ingen garantier, men det er helt sikkert, at de traditionelle biler stille og roligt vil blive udfaset i fremtiden.

SelskabLandMarkedsværdiPEEPS
LI AUTO-W
2015.HK
Kina190,42 B8.285,99
Lordstown Motors Corp.
RIDE
0.0000N/A0.00
Lucid Group, Inc.
LCID
USA6.40B-2.891.23
NIO-SW
9866.HK
Kina87,97 B-7.4113,43
Rivian Automotive, Inc.
RIVN
USA10.22B-4.285.77
Tesla, Inc.
TSLA
USA568.35B53.843.92
Workhorse Group, Inc.
WKHS
USA79.15M-0.970.60
XPENG-W
9868.HK
Kina60,09 B-11.146,43
BYD COMPANY LTD
002594.SZ
Kina624,24 B14.1910,48
Sociedad Quimica y Minera S.A.
SQM
Chile13.74B8.027.05

Ovenstående liste omfatter nogle af de største og mest populære selskaber inden for elbil-industrien. Selskaber med fokus på elbiler falder under sektoren for cykliske aktier.

Den store forskel på elbil-industrien og de traditionelle bilproducenter er, at den er meget nyere. Indtil for nyligt har der ikke været ret mange selskaber, der har haft fokus på at producere elbiler. Denne udvikling er dog vendt de seneste år, og der er stort set ingen bilproducenter, der ikke producerer elbiler.

Den eneste etablerede spiller på markedet for elbiler er det velkendte selskab Tesla. Bag virksomheden står Elon Musk, og han driver verdens største rene selskaber med fokus på elbiler. På det seneste er Tesla også blevet den mest værdifulde bilproducent i verden målt på børsværdi.

Hvorfor er aktier i elbils-industrien interessante?

Aktier med fokus på elbiler er interessante af flere årsager. En årsag er, at det forventes, at vi i fremtiden i højere grad vil gå væk fra fossildrevne biler, der kører på benzin og diesel. Den grønne omstilling vælter ind over verden, og der skal derfor findes et alternativ til det traditionelle brændstof.

Som det ser ud lige nu, så er den oplagte arvtager elbiler. Såfremt elbiler i fremtiden vil være arvtager for de fossildrevne biler, så vil disse selskaber helt sikkert opleve stor vækst. Udsigten til vækst i denne sektor spiller derfor en stor rolle i, at det kan være interessant at investere i selskaber inden for elbiler.

Dernæst er selskaberne ikke specielt udviklet. Tesla er den største, men du har ikke samme etablerede spillere, som du kender det fra den traditionelle bilbranche. Derfor er der i højere grad mulighed for, at mindre nye selskaber kan komme på banen. Som industrien vokser vil konkurrencen dog blot øges, så kan det være svært at finde det selskab, der kommer hele vejen igennem.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke elbil aktier findes der?

Den mest velkendte aktie inden for elbil-industrien er Tesla. herudover er Nio, Rivian og BYD også populære aktier inden for industrien. Du kan se en samlet liste her.

Hvad hedder Polestar-aktien?

Polestar er noteret på den amerikanske børs NYSE med tickeren PSNY.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *