Drop byturen og bliv millionær

Rigtig mange unge mennesker som mig selv bruger rigtig mange af deres penge på at gå i byen. Det kan hurtigt ende med at løbe løbsk, hvilket jeg vil prøve at sætte lidt i perspektiv i dette indlæg. I indlægget vil jeg prøve at kigge på, hvordan disse penge alternativt set kunne være brugt (og investeret). Til sidst vil jeg også komme ind på, hvad jeg selv vælger at gøre.

De danske unge er kendt for at være nogle af dem, der drikker mest. Omend det er ved at blive bedre, så er det stadig rigtig mange penge, der bliver lagt hver weekend i nattelivet. Da det er svært at sætte et tal på, hvad folk bruger af penge på deres byture, så vil jeg i dette indlæg tage udgangspunkt i flere forskellige beløb.

1. skridt – Drop byturen

I princippet handler det om, hvor meget du bruger om måneden på i byen, og hvor meget du er villig til at gøre for det. Herunder har jeg lavet et eksempel med 4 forskellige beløb (250, 500, 1000 og 2000), og hvor meget du har sparet op efter 1 og 5 år ved at stoppe med at gå i byen.

I boksen her til højre kan du se, hvor hurtigt dine byture kan blive til mange sparede penge. Selvom 250 sparet hver måned måske ikke lyder af meget, så er det alligevel 3.000 kroner om året. Det lyder måske ikke af meget, men det bliver alligevel til 15.000 kroner på 5 år. Det kan du altså købe en bil for!

Sjovere bliver det dog, når man er oppe i de større beløb. Bruger du 1.000 kroner om måneden på en bytur vil du altså kunne se frem til 60.000 kroner om 5 år, hvis du altså formår at holde det nede. Det er mange penge!

Endnu sjovere bliver det, hvis du formår at tage disse sparede penge, og herefter putte dem i investeringer. Som ung kan du have en rigtig lang tidshorisont, hvilket giver større muligheder for højere afkast. Hvordan du skal investere dine penge vil jeg komme ind på i et senere indlæg.

2. skridt – Invester og bliv millionær

Er det så her du bliver millionær? Det kræver, at du behandler dine penge ordenligt. Jeg har sat et lille regneark op her, hvor du kan se, hvordan dine månedlige beløb kan udvikle sig over en længere periode.

Alle beløb er uden hensyn til inflation og skat.

Herover kan du se, at det altså ikke er helt urealistisk at blive millionær ved at droppe sine byture. Det kan godt være, at det tager 20 år, men herefter ruller snebolden sig kun større og større. Samtidig skal det vel heller ikke udelukkes, at du også kan finde lidt udover de penge du bruger på byturen? Bare med 1000 kroner om måneden rammer du altså lidt over 1 million på 20 år med et gennemsnitsafkast på 7 %. Dette gennemsnitlige afkast er ikke helt urealistisk, hvis du kigger på aktiemarkedet gennem de sidste mange år.

Det skal dog desuden tilføjes, at man ikke nødvendig skal droppe sine byture helt. Er man typen, der hurtigt bruger 3-4000 kroner om måneden, så vil man ovenover kunne se, hvor hurtigt bare 25 % af disse penge kan blive til noget større.

Husk desuden på, at jo længere årrække, jo større effekt får renten/afkastet. Derfor betyder det meget, at man er vedholdende, hvis man virkelige vil have noget ud af renters rente.

Mine tanker og erfaringer

Jeg er personligt godt klar over, at det måske ikke er det fedeste at hoppe hver bytur over, fordi man tænker på sin økonomiske fremtid. Dog kan man godt se på sit forbrug ift. til dette. Personligt har jeg valgt at gøre det på den måde, at hvis jeg skal i byen, så plejer vi at holde såkaldt forfest et sted. Du kan immervæk få rigtig mange dåsebajer for de 40-50 kroner, som du hurtigt kommer til at bruge i byen på en fadøl, hvilket gør det særdeles økonomisk at lave dette stunt. Når bunden så er lagt, så giver det selvfølgelig sig selv, at du skal drikke lige så meget for at holde den kørende. Dette skulle gerne i sidste ende betyde, at byturen bliver billigere end at sidde på værtshus og varme op.

Derudover er jeg blevet meget mere glad for at hygge med mine kammerater/familie derhjemme i stedet for i byen, da man har meget mere mulighed for at komme hinanden ved. At det så oveni er en rigtig god forretning ift.  at tage i byen/på værtshus er jo så bare en bonus.

Jeg håber, at dette indlæg har sat nogle tanker ig ang ift. tænke sig lidt mere om, når man tager i byen, da det hurtigt kan blive dyrt. Samtidig er det vigtigt at huske, at man har ekstra store fordele af renters rente, når man er ung, hvis man altså formår at komme i gang.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra Kviklånet.dk

Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *