Køb Dogecoin (DOGE): Sådan investerer du i Dogecoin [2024]

Indtil 2021 var der ikke mange, der havde hørt om Dogecoin. En stor interesse fra Elon Musk gjorde dog, at den såkaldte meme-coin blev utrolig populær, og efterfølgende voksede sig til en af de største kryptovaluta i verden.

Den helt store interesse er nu forsvundet, men Dogecoin blander sig alligevel i toppen af de største kryptovaluta trods en faldende kurs siden toppen.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvad Dogecoin er, og hvordan du kommer i gang med at købe Dogecoin.

Hvordan køber man Dogecoin?

Det er ret simpelt at komme i gang med at investere i Dogecoin (DOGE). Herunder ser du, hvordan du investerer i BTC med tre simple trin:

  1. Opret dig hos en Dogecoin-børs og få dig en wallet (hos fx Coinbase)
  2. Overfør penge til din wallet
  3. Køb Dogecoin (DOGE) gennem din børs

Hvor køber man Dogecoin (DOGE)?

De fleste investorer i Dogecoin køber deres kryptovaluta gennem en såkaldt krypto-børs. Der findes ingen officielle børsmæglere, men der findes heldigvis et utal af platforme at vælge i mellem.

Nogle af de mest populære platforme er:

  • eToro: En brugervenlig platform med et begrænset udvalg af krypto (25+), der også tilbyder aktier, ETF’er m.v.
  • Coinbase: En simpel og brugervenlig platform med et pænt udvalg af krypto (150+)
  • Binance: Avanceret platform med et kæmpe udvalg af krypto (700+)

Generelt set, så er eToro og Coinbase helt klart de nemmeste platforme at komme i gang med. Dog har Coinbase et langt større udvalg end eToro.

Binance har til gengæld et større udvalg og lavere omkostninger, men det er en platform, der kan være kompliceret at komme i gang med. Platformen er et godt valg til den avancerede kryptoinvestor.

Coinbase har til gengæld et pænt udvalg med et fornuftigt omkostningsniveau. Samtidig er det en platform, der er rigtig nem at komme i gang med, og den er derfor det oplagte valg til nybegynderen.

  • Stort udvalg af kryptovaluta
  • Nem og simpel platform
  • Jeg anbefaler

Hvad er Dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, der oprindeligt er startet af to ingeniører som en joke. Et enkelt tweet førte Jackson Palmer og Billy Markus sammen, der i fællesskab skabte Dogecoin. Den tager udgangspunkt i det populære internetfænomen og meme kaldet Doge (link).

Det er en kryptovaluta, der fungerer som et betalingsmiddel, og den er oprindelig skabt til at konkurrere med Bitcoin. Den fungerer som en afgrening af Litecoin med det formål at skabe en coin, der appellerer til et bredere publikum, fordi den er baseret på et meme.

Dogecoin har oplevet stor opmærksomhed efter, at Elon Musk tweetede, at Dogecoin var hans favorit-coin (link). Grundlæggelsen af Dogecoin skete tilbage i 2013, men i 2021 nåede den højdepunktet efter en række af Elon Musks tweet. På sit højeste var Dogecoin rangeret som den fjerde største kryptovaluta i verden.

Hvad kan Dogecoin bruges til?

Dogecoin bruges primært til at “tippe” folk på Reddit og Twitter for at dele kvalitetsindhold. Du kan enten blive “tippet” ved at deltage i et community, der bruger den Dogecoin eller fra en Dogecoin-vandhane (Dogecoin faucet).

En Dogecoin faucet er en hjemmeside, der giver dig en mindre andel coins som en introduktion til valutaen.

Formålet med at skabe Dogecoin har derfor ikke været en gennemgribende implementering i det finansielle system, men nærmere en mere afslappet tilgang til kryptomarkedet.

Bør du investere i Dogecoin?

Inden du springer ud i at investere i Dogecoin, så skal du være meget opmærksom på, at der er tale om en kryptovaluta, der oprindeligt er skabt som en joke. Trods begrænsede funktionalitet, så er Dogecoin stadig blandt de største kryptovaluta i verden.

Prisen på Dogecoin er i høj grad draget af omtale og vitalitet, og der er mange, der stiller spørgsmålstegn ved, om den overhovedet har sin berettigelse. Det har den tydeligvis, når markedsværdien tages i betragtning, men fremtidsudsigterne ser ret begrænsede ud.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, der er opkaldt efter internetfænomenet doge. DOGE er et mere afslappet alternativ til de mere seriøse kryptovaluta.

Hvordan køber man Dogecoin?

Du køber Dogecoin gennem en krypto-børs, hvor du kan købe kryptovaluta til en wallet. Du kan læse min artikel her om, hvordan du køber Dogecoin.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *