Køb Litecoin (LTC): Sådan investerer du i Litecoin [2024]

Litecoin er en kryptovaluta med formålet om at sikre hurtige og sikre transaktioner på blockchain-teknologien. LTC er en af de mere velkendte kryptovaluta, og det er ikke uden grund. Det er en kryptovaluta med mange fordele, der potentielt kan være fremtidens valuta.

Litecoin er bygget med udgangspunkt i Bitcoin med det formål at lave en mere simpel algoritme, der kan det samme, men kan håndtere transaktioner langt hurtigere.

I denne artikel kan du blive blokere på, hvordan du køber Litecoin, hvad det er, og om du bør investere i LTC.

Hvordan køber man Litecoin?

Hvis du gerne vil i gang med at investere i Litecoin, så er det ret simpel. Du følger blot disse tre simple trin:

 1. Opret dig hos en platform, der tilbyder en wallet (hos f.eks. Coinbase)
 2. Overfør penge til din wallet
 3. Køb Litecoin gennem din platform

Hvor køber man Litecoin?

Den typiske investor i Litecoin køber deres coins igennem en krypto-børs. I princippet fungerer det som ved aktiehandel, hvor platformen agerer mellemmand. Der findes ingen officielle Litecoin-børser.

Nogle af de mest populære platforme er:

 • Coinbase: En simpel og nem platform med et stort udvalg af kryptovaluta (+150)
 • Binance: Et kæmpe udvalg af kryptovaluta (700+) til den avancerede krypto-investor
 • eToro: Begrænset udvalg af kryptovaluta (25+) med mulighed for også at handle aktier, ETF’er m.v.

For den nye investor i Litecoin vil et godt bud på en starter-platform være Coinbase. Her får du en nem og brugervenlig platform med et bredt udvalg og fornuftige omkostninger.

eToro er en en platform, der også er nem at komme i gang med. Binance tilbyder det bredeste udvalg og de laveste omkostninger, men den avancerede platform kan være svær at komme i gang med som ny investor i Litecoin.

 • Stort udvalg af kryptovaluta
 • Nem og simpel platform
 • Jeg anbefaler

Hvad er LTC/Litecoin?

Litecoin (LTC) er en kryptovaluta, der har mange af de samme egenskaber som Bitcoin. Udbuddet af Litecoin justeres med en halveringskoncept, hvor der langsomt udvindes færre og færre Litecoins. Den totale udbud af Litecoins er 84 millioner, hvorefter det ikke længere er muligt at udvinde flere coins.

Som mange andre kryptovaluta er LTC også baseret på blockchain-teknologien. Blockchain-teknologien bruges til at opbevare og verificere informationer omkring transaktioner. Sammenlignet med Bitcoin er algoritmen for Litecoin mere simpel, hvilket gør, at transaktioner kan verificeres hurtigere.

Målet med Litecoin er, at det skal bruges til mindre transaktioner, hvor det ikke er nødvendigt med et superhøjt sikkerhedsniveau. Transaktionstiden på Litecoin er fire gange hurtigere end Bitcoin, men det betyder også, at transaktionen bliver verificeret færre gange.

Kan man købe Litecoin som aktier?

Selvom det er ret tilgængeligt at købe Litecoin direkte, så kan det også være, at du foretrækker at handle Litecoin som aktier. Ved at handle Litecoin aktier, så handler du rent faktisk et såkaldt tracker-certifikat.

Et tracker-certifikat er et værdipapir (som en aktie), der afspejler prisen på et underliggende aktiv. Det ville i dette tilfælde være prisen på LTC. Du ejer dermed ikke coins direkte, men i stedet et værdipapir, der svarer til en given mængde coins.

Disse certifikater handles som aktier, hvorfor de også er nemt tilgængelige, hvis du i forvejen investere i aktier. Af eksempler på tracker-certifikater for Litecoin kan nævnes LTCetc – ETC Group Physical Litecoin og CoinShares Physical Litecoin.

Fordelene ved at investere på denne måde er, at det er rigtig nemt, hvis du allerede er i gang med aktie investering. Ulemperne er, at der kan være større omkostninger forbundet med det, da banken, der formidler certifikatet, også vil tjene penge.

Desuden skal du være opmærksom på, at Litecoin ikke er lige så populær som f.eks. Bitcoin og Ethereum. Af den årsag er der ikke lige så stor volumen i disse certifikater, og du kan være nødsaget til at sænke prisen yderligere for at komme af med dem, når du vil sælge.

 • Stort udvalg af kryptovaluta
 • Nem og simpel platform
 • Jeg anbefaler

Bør du investere i Litecoin?

Som med alt andet kryptovaluta, så er det ekstremt volatilt. Kursen svinger utrolig meget op og ned, og det er derfor risikofyldt at investere i Litecoin.

På mange måder minder Litecoin om Bitcoin, og det er derfor meget samme skæbne de står overfor. Formår Litecoin at blive det brugte betalingsmiddel, så er der ingen tvivl om, at det vil være en god investering. Spørgsmålet er dog blot, om det nogensinde bliver tilfældet.

Som investor bør du ikke have for store andele af dine investeringer i kryptovaluta, da det som nævnt er meget volatilt. Hvis du tror, at Litecoin vil være en fremtidens betalingsmiddel, så kan du allokere en mindre del af dine midler til at investere i LTC.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan køber man Litecoin?

Du køber Litecoin gennem en krypto-børs, hvor du kan købe kryptovaluta til wallet. Du kan læse min artikel her om, hvordan du køber Litecoin.

Hvad er Litecoin?

Litecoin er en decentraliseret kryptovaluta – også kaldet digital valuta -, der ønsker at være fremtidens betalingsmiddel baseret på en simpel algoritme, der bygger på blockchain-teknologien.

Bør du investere i Litecoin?

Inden du springer ud i at investere i Litecoin, så skal du være opmærksom på, at kryptovaluta er meget volatilt. Det er risikofyldt at investere i. Litecoin har potentielt en stor upside, men der er ingen garanti.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *