Anmeldelse af Grupeer

Det tyder desværre på, at Grupeer var et scam, så jeg har trukket min anmeldelse af platformen tilbage. I øjeblikket har jeg cirka 10.000 kr. frosset inde på platformen, som jeg ikke forventer at se igen. Er du interesseret i crowdlending, så vil jeg i stedet anbefale dig at tage et kig på Mintos, der rent faktisk er en rigtig platform.

Grupeer logo

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra Coinbox.dk

Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
10 kommentarer til “Anmeldelse af Grupeer
 • Tak for dine interessante artikler.

  I dine delmål har du angivet skat på Crowdfunding som 0.
  Er det ikke sådan at der vil være et tab både ved overførsel til eksempelvis en lettisk bank, ved tilbageførsel til en dansk bank, samt at der skal betales skat på et eventuelt gevinst?

  • Hej Alex,

   Udgangspunktet for delmål #1 er at optimere skatten. Såfremt jeg ikke udnytter mit personfradrag, så er det muligt at trække crowdlending-indkomst fra i skat. Derved kan jeg med de optimale betingelser slippe med ingen skat. Op til en hvis grænse, selvfølgelig. Jeg skriver lidt mere om det her: Mine økonomiske mål

   Der kan være omkostninger ved overførsel frem og tilbage. Jeg benytter mig af Revolut (læs mere her), så der er ingen omkostninger ved valutaveksling. Dertil afhænger det af, hvad din bank tager for overførslen tilbage. Ved udgående overførsler har jeg ingen omkostninger.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Tak for tipset om Revolut. Jeg brugte dit referral link.

  Er der en særlig grund til at du bruger så mange forskellige crowdlending portaler? Er det både interesse og en principiel filosofi at diversifikation er vigtig?

  Det ville glæde mig hvis du kunne uddybe din pointe om fradrag. Er det fordi du endnu ikke har en høj lønindtægt som du kan bruge personfradrag til crowdlending indtægter? Hvor meget skat vil der ellers være på denne indtægt?

  Venlig hilsen
  Alex

  • Hej Alex,

   Du får lige svar på begge kommentarer i denne.

   Der er flere årsager til, at jeg benytter flere portaler. Først og fremmest, så er det for at diversificere på tværs af platforme og låneudbydere. Ligeledes har jeg interesse i at prøve flere platforme af, så jeg kan dele mine erfaringer her på siden.

   Formålet med delmål #1 er, at jeg i princippet burde kunne klare mig uden andre indtægter, som min økonomi ser ud nu. Jeg er stadig studerende, og derfor har jeg ikke mange udgifter. Det er dog kun et delmål.

   Har jeg ikke andre indtægter (som modregnes i personfradraget), så vil jeg benytte mit personfradrag til kapitalindkomst (crowdlending-indtægter). Som du også kan se på min oversigt med delmål #1, så vil der altså ikke skulle betales skat af denne indkomst, såfremt det hele kan fratrækkes i personfradraget.

   Årsagen til, at jeg har slået development projects fra er, at den smed for mange penge i låneandele i de samme projekter. Derved fik jeg ikke den samme diversifikation. Derfor supplerer jeg manuelt op, så jeg ikke bliver overinvesteret i disse.

   Det er desværre ikke muligt “fortryde” sine indkøb med auto-invest.

   Jeg håber, at jeg besvarer dine spørgsmål, og du er velkommen til at stille flere. Jeg kan også fanges gennem kontaktformularen, hvis du har spørgsmål, som du ikke vil stille her.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hvorfor har du fravalgt development projects?
  Hvis Autoinvest fordeler på en måde som du ikke bryder dig om, er dette så reversibelt i en tidsperiode, eller bliver man nødt til at acceptere investeringen?

 • Hej Frederik

  Har selv forsøgt at investere i denne platform nu.
  2 initiale observationer:
  1. der er ikke mange lån, og de eneste er loan deals.
  2. auto invest virker muligvis ikke. Jeg satte den op jf. dit eksempel, og får at vide at der ikke er matchende lån. Der blev de første dage ikke heller investeret penge. Når man ser på lån manuelt, er der dog mange i denne kategori, se link til .jpg fil, der i min optik matcher auto invest profilen, således ca. 12 måneders løbetid og op til 13% IR.
  https://imggmi.com/full/2019/10/22/30cce88c6d07a8d014681fcd5c304435-full.jpg.html

  Har du en idé om hvad der kunne være galt med auto invest?
  Det virker desværre som om 15 procent eller mere ikke er realistisk på nuværende tidspunkt.

  • Hej Alex,

   Platformen bliver stille og roligt mere populær, hvilket ses i de faldende renter. Jeg har derfor også sat min auto-invest ned, så jeg går efter 13 % og op til 12 måneder. På trods af, at der kun er 5 lån tilgængelig på nuværende tidspunkt (i følge auto-invest), så er jeg fuldt investeret. Jeg har desuden heller ikke haft problemer det seneste stykke tid med denne opsætning.

   Jeg har valgt at fravælge Development projects, og så har jeg valgt Bullet og amortisering under tilbagebetalingstyper.

   Prøv eventuelt disse indstillinger og se, om det ikke virker.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Ved et nærmere blik var der valgt amortisering under tilbagebetaling. Desværre er der som sagt ingen lån der opfylder dette kriterium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.