Anmeldelse af Grupeer

Grupeer logo

Grupeer er en af de platforme, der er blevet meget populær indenfor crowdlending. I denne anmeldelse vil jeg gennemgå platformen og min investering hos dem. De er blandt andet kendt for deres rigtig fine afkast.

Ved du ikke hvad crowdlending er, så kan du læse min artikel om det lige her.

Generelt om platformen

Grupeer blev lanceret i 2017, så er egentlig en forholdsvis ny platform. Grupeer er kendt for et højt afkast samtidig med, at de tilbyder buyback-garanti. Det er et af de højeste afkast, når du kigger på tværs af de platformen, jeg kender. Fast Invest er også deroppe af, men det er et fåtal, der er oppe på det afkast.

Hvor de fleste andre platforme primært fokuserer på forbrugslån, så er Grupeer lidt anderledes. De tilbyder primært erhvervslån, men tilbyder dog også de tradtionelle forbrugslån, billån og udlån til udviklingsprojekter.

Jeg har været investeret på denne platform siden August 2018, og hvis du er interesseret i at se, hvordan det står til lige nu, så kan du se min portefølje her.

Platformen tilbyder buyback-garanti efter 60 dage. Du kan dog finde lån, hvor den går helt ned til 15 dage. De tilbyder lån fra 16 forskellige låneudbydere, så giver en god mulighed for diversifikation.

Derudover så er det primært korte lån, du finder på platformen. Lånene varierer alt fra 1 måned til 12 måneder. Der findes dog enkelte lån over denne grænse, men det er et fåtal.

Platformen har basis i Letland.

Videogennemgang af platformen

For at give dig et overblik over platformen, så har jeg lavet en kort videogennemgang af Grupeer, så du har mulighed for at se, hvordan platformen fungerer. Hvis du vil se flere af disse videoer, så kan du følge med på min YouTube-kanal lige her.

Fordele ved platformen

Den store fordel ved platformen er selvfølgelig den høje rente, som de tilbyder. Du kan få op til 15 % på dine udlån, hvilket er et af markedets højeste med buyback-garanti. Typisk så ligger afkastet omkring 10-12 % med buyback-garanti, så det er ganske favorabelt.

Du ser også en låntype på platformen i erhvervslån, som du generelt ikke ser ret mange steder. Ikke i det omfang, som man ser på Grupeer ihvertfald.

De korte lån på Grupeer er en rigtig stor fordel, da du så har nemt ved at få dine penge ud igen. Hvis du har sat til autoinvest til 6 måneder, så vil der maks kunne gå 6 måneder + 60 dages buyback (i alt 8 måneder), før du ser dine penge igen. Det er ganske attraktivt, og du har selvfølgelig selv mulighed for at styre, hvor lange lån du vil investere i.

Desuden så er platformen rigtig nem at gå til. Du sætter nemt deres autoinvest op, og så er du klar til at køre.

Grupeer tilbyder også flere forskellige låneudbydere, hvilket er en fordel. De tilbyder samtidig adgang til det norske marked, som du ikke ser på andre platforme, så der er ekstra god mulighed for diversifikation. Disse skal samtidig selv eje en del af lånet, så de ikke kan sælge helt ud af et lån.

Min autoinvest

Min autoinvest hos Grupeer

Herover kan du se min autoinvest hos Grupeer. Jeg har en forholdsvis lav rente på min autoinvest, da der ikke er ret mange lån på platformen i skrivende stund. Derfor har jeg sat denne så lavt, så jeg undgår tomgang. Det er af samme grund, at min maksimale investering i hvert lån er sat til 20 €. Det er svært at finde en balance, men jeg prøver på at balancere, så jeg får mange forskellige lån, men samtidig har gode renter.

Jeg har valgt samtlige lande og låneudbydere, mens jeg under lånetyper har fravalgt Development Projects. Det har været et problem med autoinvest, at den har skudt alle mine investeringer ind i samme projekt, da der ligger en del lån under hvert projekt. Så vil jeg hellere selv manuelt investere en gang i mellem, hvis der er brug for det.

Under tilbagebetalingstype har jeg valgt amortiseret, da jeg gerne vil have løbende renter. Ikke amortiseret kunne komme på tale, hvis det gav en bonus i form af højere afkast, men da det ikke gør det på nuværende tidspunkt, så har jeg det fint med de løbende renter.

Min investering hos Grupeer

Min investering hos Grupeer

Grupeer er en af de crowdlending-platforme, hvor jeg har en del penge stående. Det har jeg, fordi jeg synes rigtig godt om afkastet. Dertil synes jeg også, at den fungerer rigtig godt. Den giver gode muligheder for diversifikation, så derfor tør jeg godt have en større andel i platformen.

Lige pt. har jeg et årligt afkast på platformen på lidt over 11 %, men da jeg ikke har sat alle pengene ind fra start, så er det lidt misvisende. Reelt set ligger vi omkring de 15 % årligt, hvilket er meget tilfredsstillende.

Alt i alt om Grupeer

På grund af de attraktive renter på platformen, så er det klart, at den er blevet populær på det sidste. Derfor kan det være svært at hente nogle af de helt gode renter. Jeg har dog ikke oplevet ikke at være fuldt investeret, så det er selvfølgelig muligt at sænke sin rente i sin autoinvest.

Du har desværre ikke mulighed for at komme ud af dine lån på platformen før tid, men det har jeg det fint med, da det ikke er ret lange lån, som jeg investerer i.

Derudover så kan du risikere, at der i perioder ikke er ret mange lån på platformen pga. den store popularitet. Dette har jeg prøvet et par gange, og her har det hjulpet at sænke renten på min autoinvest. Desuden så har jeg ikke oplevet den store stillestand i min portefølje, da der som regel kommer lån til forholdsvis hurtigt.

Generelt set, så er jeg rigtig glad for platformen, da den bare spiller. Jeg er dog lidt træt af at skulle ændre på autoinvestoren fra tid til anden, men det er til gengæld okay, når man kigger på afkastet.

Jeg håber, at du kan bruge min anmeldelse af Grupeer. Hvis du har nogle kommentarer, spørgsmål eller andet til platformen, så skal du være velkommen til at smide en kommentar herunder.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra Coinbox.dk

8 kommentarer til “Anmeldelse af Grupeer
 • Tak for dine interessante artikler.

  I dine delmål har du angivet skat på Crowdfunding som 0.
  Er det ikke sådan at der vil være et tab både ved overførsel til eksempelvis en lettisk bank, ved tilbageførsel til en dansk bank, samt at der skal betales skat på et eventuelt gevinst?

  • Hej Alex,

   Udgangspunktet for delmål #1 er at optimere skatten. Såfremt jeg ikke udnytter mit personfradrag, så er det muligt at trække crowdlending-indkomst fra i skat. Derved kan jeg med de optimale betingelser slippe med ingen skat. Op til en hvis grænse, selvfølgelig. Jeg skriver lidt mere om det her: Mine økonomiske mål

   Der kan være omkostninger ved overførsel frem og tilbage. Jeg benytter mig af Revolut (læs mere her), så der er ingen omkostninger ved valutaveksling. Dertil afhænger det af, hvad din bank tager for overførslen tilbage. Ved udgående overførsler har jeg ingen omkostninger.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Tak for tipset om Revolut. Jeg brugte dit referral link.

  Er der en særlig grund til at du bruger så mange forskellige crowdlending portaler? Er det både interesse og en principiel filosofi at diversifikation er vigtig?

  Det ville glæde mig hvis du kunne uddybe din pointe om fradrag. Er det fordi du endnu ikke har en høj lønindtægt som du kan bruge personfradrag til crowdlending indtægter? Hvor meget skat vil der ellers være på denne indtægt?

  Venlig hilsen
  Alex

  • Hej Alex,

   Du får lige svar på begge kommentarer i denne.

   Der er flere årsager til, at jeg benytter flere portaler. Først og fremmest, så er det for at diversificere på tværs af platforme og låneudbydere. Ligeledes har jeg interesse i at prøve flere platforme af, så jeg kan dele mine erfaringer her på siden.

   Formålet med delmål #1 er, at jeg i princippet burde kunne klare mig uden andre indtægter, som min økonomi ser ud nu. Jeg er stadig studerende, og derfor har jeg ikke mange udgifter. Det er dog kun et delmål.

   Har jeg ikke andre indtægter (som modregnes i personfradraget), så vil jeg benytte mit personfradrag til kapitalindkomst (crowdlending-indtægter). Som du også kan se på min oversigt med delmål #1, så vil der altså ikke skulle betales skat af denne indkomst, såfremt det hele kan fratrækkes i personfradraget.

   Årsagen til, at jeg har slået development projects fra er, at den smed for mange penge i låneandele i de samme projekter. Derved fik jeg ikke den samme diversifikation. Derfor supplerer jeg manuelt op, så jeg ikke bliver overinvesteret i disse.

   Det er desværre ikke muligt “fortryde” sine indkøb med auto-invest.

   Jeg håber, at jeg besvarer dine spørgsmål, og du er velkommen til at stille flere. Jeg kan også fanges gennem kontaktformularen, hvis du har spørgsmål, som du ikke vil stille her.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hvorfor har du fravalgt development projects?
  Hvis Autoinvest fordeler på en måde som du ikke bryder dig om, er dette så reversibelt i en tidsperiode, eller bliver man nødt til at acceptere investeringen?

 • Hej Frederik

  Har selv forsøgt at investere i denne platform nu.
  2 initiale observationer:
  1. der er ikke mange lån, og de eneste er loan deals.
  2. auto invest virker muligvis ikke. Jeg satte den op jf. dit eksempel, og får at vide at der ikke er matchende lån. Der blev de første dage ikke heller investeret penge. Når man ser på lån manuelt, er der dog mange i denne kategori, se link til .jpg fil, der i min optik matcher auto invest profilen, således ca. 12 måneders løbetid og op til 13% IR.
  https://imggmi.com/full/2019/10/22/30cce88c6d07a8d014681fcd5c304435-full.jpg.html

  Har du en idé om hvad der kunne være galt med auto invest?
  Det virker desværre som om 15 procent eller mere ikke er realistisk på nuværende tidspunkt.

  • Hej Alex,

   Platformen bliver stille og roligt mere populær, hvilket ses i de faldende renter. Jeg har derfor også sat min auto-invest ned, så jeg går efter 13 % og op til 12 måneder. På trods af, at der kun er 5 lån tilgængelig på nuværende tidspunkt (i følge auto-invest), så er jeg fuldt investeret. Jeg har desuden heller ikke haft problemer det seneste stykke tid med denne opsætning.

   Jeg har valgt at fravælge Development projects, og så har jeg valgt Bullet og amortisering under tilbagebetalingstyper.

   Prøv eventuelt disse indstillinger og se, om det ikke virker.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Ved et nærmere blik var der valgt amortisering under tilbagebetaling. Desværre er der som sagt ingen lån der opfylder dette kriterium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *