Køb XRP: Sådan investerer du i XRP [2024]

En af de mest kontroversielle kryptovaluta er XRP, der er bygget på Ripple-netværket. Samtidig er det også en af de første coins i kryptoverdenen, og af den årsag har den også opnået en enorm opbakning blandt investorer.

I dag er XRP blandt nogle af de største kryptovaluta i verdenen målt på markedsværdi. Formålet med XRP er at tilbyde transaktioner via et peer-to-peer betalingsnetværk baseret på blockchain-teknologien gennem Ripple-netværket

I denne artikel kan du blive klogere på, hvad XRP er, hvordan du køber XRP, og om det er en kryptovaluta, som du bør overveje at investere i.

Hvordan køber man XRP?

Hvis du gerne vil i gang med at investere i XRP, så er det ret simpel. Du følger blot disse tre simple trin:

  1. Opret dig hos en platform, der tilbyder en wallet (hos f.eks. Coinbase)
  2. Overfør penge til din wallet/konto
  3. Køb XRP gennem din platform

Hvor køber man XRP?

Den almindelige investor køber XRP igennem en krypto-børs. Det fungerer meget som aktiehandel, hvor du har en platform, der agerer mellemmand. Der findes heller ingen officielle XRP-børser.

Nogle af de mest populære platforme er:

  • Coinbase: En simpel og nem platform med et stort udvalg af kryptovaluta (+150)
  • Binance: Et kæmpe udvalg af kryptovaluta (700+) til den avancerede krypto-investor
  • eToro: Begrænset udvalg af kryptovaluta (25+) med mulighed for også at handle aktier, ETF’er m.v.

Hvis du gerne vil have en platform, der er nem og lige til at gå til, så bør du overveje Coinbase. Det er en platform, der er rigtig nemt at komme i gang med. Samtidig har den også et bredt udvalg, og omkostninger er fornuftige.

Binance er en af mere avancerede platforme, der kan være mere kompliceret at komme i gang med som nybegynder. Kan du leve med det, så finder du de laveste omkostninger og det største udvalg. Det er platform, som du bør overveje, hvis du ønsker at investere i mindre coins og tokens.

eToro er også en velkendt platform, der er nem at komme i gang med. Her er udvalget dog ikke det samme, men det er også en fin starter-platform.

  • Stort udvalg af kryptovaluta
  • Nem og simpel platform
  • Jeg anbefaler

Hvad er XRP?

XRP er en kryptovaluta, der er baseret på blockchain-teknologien gennem Ripple-netværket. Formålet er at øge hastigheden og reducerer omkostningerne ved at overføre penge.

XRP er den underliggende valuta til Ripple-netværket, der gør det muligt for banker, betalingsudbydere og virksomheder at overføre penge gennem blockchain-teknologien.

Til sammenligning med Bitcoin har XRP lavere omkostninger og en hurtige transaktionstid. Alligevel har XRP endnu ikke opnået den popularitet, som der har været forventet. I forhold til nutidens standarder for kryptovaluta, så har XRP dog en begrænset funktionalitet, hvilket formentlig er den primære årsag til, at den endnu ikke har oplevet den store medvind.

Hvor andre coins og tokens arbejder med smart kontrakter (smart contracts), decentraliseret applikationer (dApps) og decentraliseret finans (DeFi), så har Ripple endnu ikke fundet en måde at skabe en organisk efterspørgsel efter XRP. Af den årsag har den ikke kunne vifte Bitcoin af pinden som fremtidens betalingsmiddel.

Planen for Ripple har hele tiden været, at XRP skulle være valutaen, som deres netværket bruger, når de faciliterer transaktioner. Dog har verdenen ikke taget XRP til sig som forventet, og derfor har det faktiske formål med XRP været at finansiere Ripples aktiviteter. XRP er også Ripples primære omsætningskilde.

Ovenstående har skabt en del kontrovers, og det er også en faktor, som du som potentiel investor bør være opmærksom på.

Bør du investere i XRP?

Fremtiden vil vise, hvorvidt XRP er en god investering. Der er ingen tvivl om, at teknologien til at være fremtidens betalingsmiddel er der, men i øjeblikket er der en større spiller i Bitcoin, der er foretrukket.

Såfremt Ripple kan formå at skabe en organisk efterspørgsel efter XRP, så er det bestemt en interessant kryptovaluta at holde øje med. Der er ingen tvivl om, at hvis XRP er fremtidens betalingsmiddel, så vil det helt sikkert være en god investering.

Der er dog lang vej endnu, og det er slet ikke sikkert, at det udvikler sig sådan. Der er mange usikkerheder og store risici forbundet med at investere i kryptovaluta, så du bør være påpasselig.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er XRP?

XRP er en kryptovaluta, der bygger på blockchain-teknologien, der bruges som underliggende aktiv til Ripple-netværket.

Hvordan køber man XRP?

Du køber XRP gennem en krypto-børs, hvor du kan købe kryptovaluta til wallet. Du kan læse min artikel her om, hvordan du køber XRP.

Bør du investere i XRP?

Inden du springer ud i at investere i XRP, så skal du være opmærksom på, at kryptovaluta er meget volatilt. Det er risikofyldt at investere i. XRP har potentielt en stor upside, men der er ingen garanti.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *