Investering i atomkraft: Stor liste med atomkraft aktier [2024]

Atomkraft (også kaldet for kernekraft) har altid været et omdiskuteret emne, men efter den russiske invasion af Ukraine har muligheden for kernekraft endnu en gang blusset op. Flere og flere lande genovervejer nu deres interesse for atomkraft, da der opstået geopolitisk usikkerhed omkring fossile brændstoffer.

Den fornyede interesse i kernekraft kombineret med fremtiden for grøn energi gør, at investering i atomkraft kan være relevant at tage et kig på. Den store fordel ved energi fra atomkraft kontra andre former for vedvarende energi er, at det er langt mere stabilt.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du investerer i atomkraft aktier, og hvorfor du bør overvejee at investere i atomkraft.

Liste med atomkraft aktier [2024]

En af de nemmeste måder at blive eksponeret mod udviklingen i atomkraft er ved at investere i aktier, der i mere eller mindre grad beskæftiger sig med uran og atomkraft.

Nedenstående liste omfatter en række forskellige aktier inden for atomkraft. Det er en blanding af selskaber, der ejer atomkraftværker og producerer atomreaktorer. Samtidig er der også selskaber, der beskæftiger sig med udvinding af materialer, der er relateret til industrien herunder uran.

SelskabLandSektorIndustriPEEPS
Vistra Corp.
VST
USAForsyningUtilities - Independent Power Producers16.251.63
Hollysys Automation Technologie
HOLI
KinaIndustriElektrisk udstyr og -dele10.021.34
Graham Corporation
GHM
USAIndustriSpecialiserede industrimaskiner74.670.25
Centrus Energy Corp.
LEU
USAEnergiUranium17.24.59
Entergy Corporation
ETR
USAForsyningUtilities - Regulated Electric14.629.98
Enpro Inc.
NPO
USAIndustriSpecialiserede industrimaskiner17.850.14
FISSION URANIUM CO
FCUUF
CanadaEnergiUraniumN/A0.01
WESTERN URANIUM & VANADIUM CORP
WSTRF
CanadaEnergiUraniumN/A0.11
Uranium Royalty Corp.
UROY
CanadaEnergiUraniumN/A0.04
Ur Energy Inc
URG
USAEnergiUranium29.670.19
Duke Energy Corporation (Holdin
DUK
USAForsyningUtilities - Regulated Electric16.415.59
Dominion Energy, Inc.
D
USAForsyningUtilities - Regulated Electric15.922.31
Public Service Enterprise Group
PEG
USAForsyningUtilities - Regulated Electric18.543.61
Cameco Corporation
CCJ
CanadaEnergiUranium40.190.40
Pinnacle West Capital Corporati
PNW
USAForsyningUtilities - Regulated Electric15.984.59
PNM Resources, Inc. (Holding Co
PNM
USAForsyningUtilities - Regulated Electric13.70.90
Pathward Financial, Inc.
CASH
USAFinansBanks - Regional7.986.65
Exelon Corporation
EXC
USAForsyningUtilities - Regulated Electric14.782.33

Listen bør ikke ses som en anbefaling af disse aktier, men blot som inspiration. Du kan også se min liste med uran aktier her.

I stedet for at udvælge enkelte aktier, så kan du også købe en ETF, der fokuserer på atomkraft og uran. Eksempler på ETF’er med fokus på atomkraft kunne være VanEck Uranium+Nuclear Energy ETF, Global X Uranium ETF og Sprott Uranium Miners ETF.

ETF’er med fokus på uran og atomkraft investerer i selskaber, der er involveret i udvinding af uran, opførelse af faciliteter til atomkraft og leverandører inden for industrien.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Hvorfor bør du overveje at investere i atomkraft?

Der er flere årsager til, at det kan være interessant at investere i atomkraft. Efter den russiske invasion af Ukraine er flere og flere lande blevet mere åbne for, at atomkraft kan være en større del af fremtidens energiproduktion.

De store fordele ved atomkraft er, at det er miljøvenligt, og at der er en høj grad af forsyningssikkerhed. Atomkraftværker er ikke afhængig af naturens kræfter, og de kan derfor skabe energi uafhængig af vind og vejr. Samtidig er energi fra atomkraftværker også en forholdsvis billig energikilde.

En af de store ulemper ved atomkraft er det radioaktive affald, som processen skaber. Det er svært at opbevare, da det kan forårsage alvorlige sundhedsskader. Der udvikles i høj grad på metoder til at deponere affaldet, men det spiller også krav til, at områderne er geologiske stabile.

  • Nordens største børsmægler
  • Nordnets Månedsopsparing
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er

Samtidig er der også en del bekymringer fra befolkningerne rundt omkring for risikoen for ulykker. Ved en ulykke vil radioaktivt materiale potentielt slippe ud, og det kan have store sundhedsmæssige konsekvenser for sundheden i de omkringliggende områder.

Der er dermed både store potentialer og udfordringer ved atomkraft, og af den årsag er det også en risikabel investering. Der er ingen garantier, og det kan sagtens være, at atomkraft ikke kommer til at spille en rolle i den grønne omstilling. Der er dog ingen tvivl om, at hvis det skulle være tilfældet, så vil det helt sikkert være en god investering.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er atomkraft?

Atomkraft er en proces, hvor der skabes energi ved udnyttelse af atomkernereaktioner.

Hvordan investerer man i atomkraft?

Den nemmeste måde at investere i atomkraft er ved at investere i aktier, der er involveret i industrien. Det kan være selskaber med fokus på udvinding af uran, udvikling af komponent eller opførelse og drift af atomkraftværker.

Hvad er fordelene ved atomkraft?

De store fordele ved atomkraft er, at det er en miljøvenlig energiform samt, at der er stor forsyningssikkerhed.

Hvad er ulemperne ved atomkraft?

Den primære ulempe ved atomkraft er, at processen skaber radioaktivt affald, der skal håndteres.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *