Hvad er Stop Loss?

Stop Loss er et funktion, som mange mæglere tilbyder. Kort fortalt så er det en funktion, der gør, at dine aktier vil blive forsøgt at sælge, hvis prisen rammer et givent niveau.

Hvis du er i gang med at lære om at handle med aktier, så er du sikkert stødt på Stop Loss. Men hvad er det i princippet? Forestil dig, at du har købt en aktie til en kurs på 150 DKK. Du vil gerne begrænse dit tab, hvis aktiens pris falder. Du har dog ikke lyst til at sidde og overvåge aktien hele tiden.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

For at begrænse et tab kan man derfor sætte et Stop Loss. I den givne situation kan det være, at du sætter et Stop Loss på 120 DKK. Det betyder, at når kursen rammer denne pris, så vil mægleren forsøge at afhænde dine aktier. Om du benytter Saxo Bank eller Nordnet eller en helt tredje platform, så er funktionaliteten den samme, hvis altså din mægler tilbyder det. Husk dog, at du ikke undgår at betale kurtage for salg af dine aktier, hvis det gøres gennem denne funktion

Der er dog enkelt problematik ved Stop Loss. Det er nemlig ikke sikkert, at der er en køber til den pris, som du gerne ville have solgt til. Hvis nu kursen brager ned, og den går fra 150 DKK til 100 DKK i løbet af et øjeblik, så er det ikke sikkert, at der er en køber til dine aktier til 120 DKK. Derfor skal du være opmærksom på, at det ikke er en helgardering for, at dine aktier bliver solgt.