Hvad er inflation?

Inflation handler om prisstigninger i samfundet. Det er ikke prisstigninger på et specifikt produkt eller vare, men inflation er en generelt prisstigning.

Hvis samfundsøkonomien oplever inflation, så betyder det i praksis, at dine penge i fremtiden vil være mindre værd. Har du 100 kr., så vil du stadig have 100 kr. om 5 år. Dog vil der være forskel på, hvad du kan købe for de 100 kr. Har inflationen været på 2 % om året i 5 år, så vil priserne i gennemsnit være steget med 10 %. Derfor vil du kunne få mindre for 100 kr. end 5 år tidligere.

Inflation er en vigtig ting at være opmærksom på, når du har penge på lommen. Det er også en god årsag til, at dine penge skal investeres, så de giver dig et afkast. I disse tider er der stort fokus på negative renter, men mange glemmer, at for hver dag, der går, så bliver deres penge mindre værd. Det er bare ikke noget, som man mærker på samme måde. Det er dog lige så vigtigt at være opmærksom på.

Hvis du vælger at investere dine penge, så vil du øge dine chancer for, at dine penge er lige så meget (hvis ikke mere) værd i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *