Hvad er diversificering?

Hvis du er begyndt at investere dine penge, så kan du ikke undgå at være stødt på et begrebet diversificering. Hvad betyder det, og hvad skal du være opmærksom på?

Kort fortalt så handler diversificering om, at du spreder din portefølje, så du opnår en mindre risiko. Du bliver altså mindre udsat for enkelte dårlige investeringer, og din portefølje vil derfor være mere stabil.

Hvordan gør jeg?

Der er flere forskellige metoder til at sprede dine investeringer. Den ene er på tværs af forskellige aktivklasser. Det kunne være aktier, indeksfonde, ejendomme eller obligationer. Hvis du investerer i forskellige aktivklasser, så vil du opnå en større spredning på dine investeringer. På den måde vil du være mindre udsat for fx. udsving på ejendomsmarkedet, end hvis du havde alle dine midler i denne type af aktiv.

Du har også mulighed for at opnå en højere grad af diversificering ved at sprede dine investeringer i en enkelt aktivklasse. Hvis du har fokus på aktier, så handler det om, at du ikke kun investerer i et enkelt selskab. Her vil din spredning være højere, hvis du har aktier fra forskellige lande og sektorer.

Et eksempel kunne være, hvis du kun købte danske aktier. Så vil du være hårdt ramt, hvis det pludselig går dårligt for Danmark. Har du derimod aktier fra forskellige lande, så vil du være mindre udsat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *