Fly aktier – Investering i flyselskaber [2022]

Da COVID-19 indtraf havde det en ekstrem påvirkning på flytrafikken og rejser generelt. Det medførte, at flyselskaberne fik tæsk på aktiemarkedet, da der var lange udsigter til den fremtidige indtjening.

I denne artikel kan du finde en liste med forskellige fly aktier, og hvad du skal være opmærksom på, når du investerer i flyselskaber.

Liste med fly aktier

Hvis du gerne vil investere i flyselskaber, så har jeg samlet en liste med inspiration herunder. Listen omfatter både fly aktier fra Skandinavien, Europa og USA.

SelskabTickerNote
SAS ABSASSkandinaviens største flyselskab
Norwegian Air ShuttleNASNorsk lavprisselskab
Southwest Airlines CoLUVVerdens største lavprisselskab
American Airlines Group IncAALVerdens største flyselskab
Delta Air Lines, Inc.DAlVerdens 2. største flyselskab
United Airlines Holdings IncUALVerdens 4. største flyselskab
LufthansaLHATysklands største flyselskab
RyanairRYAAYEuropas største lavprisselskab
Air France-KLMAFEuropas største flyselskab
BoeingBAAmerikansk flyproducent
AirbusAIRHollandsk flyproducent

Listen skal ikke ses som anbefalinger til køb. Når der i listen henvises til største selskab, så er det målt på antal passagerer om året.

Hvis du har rejst bare en gang i mellem, så vil du opleve, at der er ret mange selskaber på listen, der er bekendte. I Danmark er du formentlig stødt på SAS før, der står for en stor del af flytrafikken i Danmark.

Norwegian har været meget oppe i medierne siden COVID-19 ramte Europa. Her blev Norwegian meget hårdt ramt, og de blev nødt til at søge statsstøtte i Norge. Fra starten af marts 2020 til december 2021 er aktien faldet med hele 98 procent.

Hvad skal du være opmærksom på?

Fly aktier har ikke altid været den bedste investering. Det er en hårdtpresset branche, hvor indtjeningen er presset helt i bund. Samtidig er flyselskaber meget udsat for økonomiske udsving.

Når forbrugerøkonomien er presset, så er flyrejser en af de første ting, der spares på. Derfor vil du opleve, at deres kurser svinger meget op og ned – alt afhængig af, hvordan verdensøkonomien ser ud. Det sker, at det godt kan koste en konkurs en gang i mellem, da økonomierne i disse selskaber ofte er presset godt i bund.

Saxo Bank er en investeringsplatform til aktier, investeringsforeninger og meget andet.
  • Lav kurtage
  • Invester i aktier, fonde og ETF'er
  • Jeg anbefaler

Specielt under COVID-19 har flyselskaberne været presset, da muligheden for at rejse har været minimal. Det var også her, at et selskab som Norwegian oplevede store problemer. Mange flyselskaber har været udfordret under COVID-19.

Bæredygtighed spiller en større og større rolle, og det kommer helt sikkert til at have en indflydelse på, hvordan vi lever i fremtiden. Fly er en af de værste måder at rejse på i forhold til det miljømæssige, og det ville jeg forvente ville have en større indflydelse på flytrafikken i fremtiden. Det bør du også tage højde for, hvis du investerer langsigtet i fly aktier.

Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.