Brint aktier – Investering i hydrogen [2022]

Der er ikke mange, der er i tvivl om, at grøn energi er fremtiden. Retningen er dog ikke sat, og der er meget usikkerhed omkring, hvad fremtidens brændstof egentlig er.

Brint er et af de brændstoffer, der forventes at spille en stor rolle i fremtiden. Det er ikke uden grund – brint (eller hydrogen, som det også kaldes) er bestemt interessant.

I denne artikel vil jeg gennemgå hvad brint er og hvad det kan bruges til. Herudover vil jeg komme med en række eksempler på brint aktier, som kan bruges til inspiration, hvis du gerne vil investere i brint.

Aktier inden for brint

Der er flere muligheder for at investere i brint. En af metoderne er ved at investere i enkelte aktier, der arbejder med produktion af brændcelsceller, distribution af brint eller noget helt tredje. Disse aktier kategoriseres ofte som grønne aktier.

Herunder har jeg samlet en liste med eksempler på forskellige brint aktier.

SelskabTickerNote
McPhy EnergyMCPHYLøsninger inden for produktion og lagring af brint
Nel ASANELLøsninger inden for produktion, lagring og distribution af brint
Plug Power IncPLUGUdvikling af brændcelsceller til køretøjer
FuelCell EnergyFCELProduktion og udvikling af brændcelsesceller
Bloom EnergyBEProduktion af oxidbrændselsesceller inkl. brint
AFC Energy plcAFC.LUdvikling af brændcelsceller med fokus på søfart
Hyzon Motors IncHYZNProduktion af brændcelsceller til køretøjer
Cummins IncCMIProduktionsudstyr med segment inden for brint
Air Products and Chemicals, IncAPDDistribution af flydende brint, brændcelsceller og brint gas
Linde plcLINProduktion og distribution af brint

Listen skal ikke ses som en anbefaling af disse aktier.

Solenergi aktier

Find inspiration til aktier, der beskæftiger sig med solenergi.

Grønne aktier

Bliv klogere på, hvordan du tilføjer bæredygtige aktier til din portefølje.

ETF’er med fokus på brint

Hvis du er lidt i tvivl om, hvor du skal investere dine penge, men du gerne vil være sikker på, at du tager del i udviklingen af brint, så kan en ETF være et godt valg.

En ETF’er er en investeringsforening, der ejer flere forskellige aktier og/eller værdipapirer. Har de fokus på brint / hydrogen, så vil de ofte eje en masse forskellige aktier inden for dette område. På den måde kan du ret nemt blive eksponeret mod udviklingen inden for dette emne.

Jeg har fundet to eksempler på ETF’er med fokus på brint – L&G Hydrogen Economy UCITS ETF og VanEck Vectors Hydrogen Economy UCITS ETF.

Hvad er brint?

Brint er et grundstof, der er placeret som det første atom i det periodiske system. Det er også kendt som hydrogen, hvor du måske kan huske det fra vands kemiske formel H2O.

På Jorden findes der ikke meget fri brint, men det er også fundet sammen med andre grundstoffer som fx i vand. Det kan adskilles fra vand gennem elektrolyse.

Brint er rigtig interessant, da det har en højere brændværdi end olie og benzin. Derfor bruges det også som raketbrændstof i nogle rumfærger. Affaldstoffet, når brint forbrændes, er vand.

Hvad kan brint bruges til?

Brint eller hydrogen kan bruges til at lagre energi. På den måde er det faktisk sammenligneligt med et batteri. Gennem elektrolyse kan energi lagres til brint. Efterfølgende kan brinten bruges som brændstof gennem en brændcelscelle, der omdanner det til elektricitet.

Der er derfor også flere elementer af at investere i hydrogen. Det handler både om udvide det, distribuere det og konvertere det tilbage til energi. Dernæst er der et ekstra element med virksomheder, der bruger brint i deres produkter som fx. biler eller fly.

Emnet er meget oppe i tiden, fordi det forventes at være fremtidens brændstof. Den store årsag til dette er, at der ikke udledes nogle farlige stoffer ved forbrænding. Dog er brint selvfølgelig ikke mere rent end produktionen af det.

Det kræver energi at udvinde hydrogen, og det er den store faktor for, hvor grønt det kan blive. Samtidig skal der også bruges materialer og energi på at producere produktionsudstyr, brændselsceller m.v, som også spiller en rolle i graden af grøn energi.

Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.