Anmeldelse af Peerberry

Herunder kan du læse min anmeldelse af crowdlending-platformen Peerberry. Jeg vil komme ind på, hvordan platformen fungerer, og hvordan jeg investerer hos dem. Hvis du vil se, hvor meget jeg er investeret hos Peerberry, og hvordan det går med, så kan du se min portefølje her.

Ved du ikke hvad crowdlending er, så kan du læse min artikel om emnet lige her. 

Peerberry logo

Generelt om platformen

December 2017 overfører jeg de første kroner til Peerberry. Kalenderen siger nu december 2018, så det er ved at være et års tid siden nu. Derfor føler jeg, at jeg har erfaring nok til platformen til at komme med en anmeldelse.

Peerberry er en platform, der startede i  november 2017, hvilket gør, at den er forholdsvis ny i forhold til mange andre. Trods platformens alder, så er det en af de platforme, jeg er gladest ved, da tingene bare spiller.

De tilbyder lån på op til 12 % i rente, men på nuværende tidspunkt kan jeg kun finde op til 11 %. Det sker normalt kun i perioder , men 12 %-lånene plejer at komme relativt hurtigt igen.

De tilbyder primært buyback-lån, men der findes også lån uden buyback. Det skal man altså være opmærksom på, når man sætter sine kriterier for en eventuelt auto-invest.

Du har mulighed for at investere i lån fra Danmark, Litauen, Tjekkiet, Polen, Rusland og Ukraine. Dog er min fornemmelse, at de fleste lån er fra Litauen.

Videogennemgang af Peerberry

Hvis du er lidt mere til video, så er det heldigt, at jeg også er begyndt på Youtube. Du kan finde min Youtube-kanal lige her, og herunder kan du se en kort videogennemgang af platformen.

Fordele ved platformen

Den helt store fordel er selvfølgelig buy-back garantien. Det er efterhånden blevet et must, når man snakker om crowdlending. Selvom man ikke vil kunne regne med afkastet 100 %, så giver det en vis sikkerhed. Jeg har endnu ikke oplevet, at et lån ikke er blevet tilbagebetalt.

Buy-back garantien kommer, når et lån er gået 60 dage over tid. Den fungerer således, at de køber dit lån tilbage inkl. renter, så du ikke taber penge, hvis dit lån bliver misligeholdt.

Samtidig er en af de fordele ved Peerberry, at det er meget simpelt. Opsætningen på siden er meget simpel, og det er nemt at finde rundt i. Når din auto-invest er sat op, så er det bare at overføre penge, og så spiller det bare. Det er overhovedet ikke forvirrende på noget punkt, og det fungerer rigtig godt for dem. Det er ihvertfald en ting, som jeg sætter pris på.

Derudover så har Peerberry ikke specielt lange lån. Typisk så ligger de fleste på cirka 30 dage, hvilket jeg synes er helt perfekt. Det betyder, at man hurtigt kan få sine penge igen, hvis man stopper med at investere. Et 30 dages lån vil maksimalt blive til 90 dage, før de står på din konto. Det kan jeg sagtens leve med til den rente, da jeg jo selvfølgelig har en nødopsparing.

Min auto-invest

Min auto invest hos PeerBerry

Herover kan du se min auto-invest på platformen. Den fungerer således, at når der bliver overført penge til kontoen eller afdraget på mine lån, så geninvesteres de automatisk.

Jeg har sat min maximale investering i hvert lån til 10 €, da det er det laveste. Det gør jeg for at sprede mine lån så meget som muligt. Samtidig prøver jeg at ramme de 12 % i rente, men jeg kan nøjes med 11 %. Derfor har jeg sat den til 11 %, så jeg er sikker på, at jeg er fuldt investeret hele tiden.

Samtidig har jeg sat de resterende dage af et lån til 60 dage, da jeg gerne vil have, at mine penge er nemme at pille ud igen. Det betyder, at hvis jeg stopper min auto-invest nu, så burde det gå maksimalt 120 dage (60 dages lån + 60 dages buy-back), før jeg har hele min investering tilbage igen. Jeg kunne godt sætte denne til 30 dage, men jeg har valgt 60 dage, hvis der skulle være mulighed for at få 12 % på disse lån.

Lånestatus er jeg ligeglad med, da jeg kun investerer i lån med buy-back garanti.

Funktionen gør det rigtig nemt for dig at investere i platformen, da du bare skal overføre penge, og så klarer den resten for dig. Jeg vil dog anbefale dig, at du lige holder øje en gang i mellem for at tjekke, at du er fuldt investeret. Det er kedeligt at finde ud af, at man kan kun har været 50 % investeret de sidste par måneder.

Min investering hos Peerberry

Min investering hos PeerBerry

Ved første øjekast, så ser dette afkast ikke umiddelbart godt ud. Dog har jeg først inden for de seneste 3-4 måneder overført yderligere til platformen, hvilket betyder, at afkastet ikke ser helt så godt ud.

Jeg skyder 3.000 kr ind i december 2017, og i september 2018 skyder jeg yderligere cirka 4.000 kr i platformen. Det gør altså, at det ser lidt misvisende ud.

Afkast hos Peerberry

PeerBerry siger selv, at mit afkast er 12,21 %, som også er derhen af, jeg kommer, når jeg selv regner. Det er altså et rigtig godt resultat, når man tænker på, at jeg stort set ikke har brugt noget tid på platformen.

Jeg kigger, når jeg opdaterer min løbende portefølje, hvor jeg lige tjekker op på, at jeg er (næsten) fuldt investeret. Ellers bruger jeg ikke meget tid på den.

Hvis du vil se, hvordan min investering hos Peerberry ser ud lige nu, så kan du se det lige her.

Alt i alt om Peerberry

Generelt set, så er jeg rigtig glad for Peerberry. Det er en platform, jeg hoppede på, da den var meget ny, men satset har været det værd. Platformen giver det forventede afkast, og jeg har ikke oplevet nogle problemer med dem.

Jeg har dog ikke prøvet at trække penge ud fra platformen endnu, så det kan jeg ikke kommentere på. Hvad jeg kan høre fra andre investorer på platformen, så burde det ikke være et problem.

Jeg håber, at du kunne bruge denne anmeldelse. Hvis du er interesseret i at benytte dig af platformen, så kan du oprette dig her. Du er desuden velkommen til at smide en kommentar herunder, hvis du har input eller spørgsmål til platformen.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra Tjek-laan.dk

Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
2 kommentarer til “Anmeldelse af Peerberry
 • Hej Frederik.
  Tak for din side. Jeg vil oprette en profil på Peerberry og ville gerne hjælpe dig med at du får bonus via referal code, så du får lidt ud af denne side 🙂
  Kan du skrive din referal code her, så jeg kan sætte den ind i min oprettelse?
  Hvis du ikke vil have den på siden er du også velkommen til at skrive den i PM 🙂

 • Hej Igen Frederik.
  Undskyld – men jeg kunne ikke vente længere, så det er ikke længere nødvendigt!

  Du kan bare slette min kommentar.

  VH
  Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *