Anmeldelse af Fast Invest

I denne artikel vil jeg komme med en anmeldelse af crowdlending-platformen Fast Invest, og hvordan jeg benytter mig af platformen. Hvor stor en del den fylder af min portefølje kan du se her.

Ved du ikke hvad crowdlending er, så kan du læse min artikel om emnet lige her.

Generelt om platformen

Fast Invest er en platform fra slut 2015, og den har derfor ikke ret mange år på bagen. De tilbyder på nuværende tidspunkt op til 16 % i rente. Det må siges at være højt selv inden for crowdlending. Samtidig har alle lån buy-back garanti, så du er sikret, hvis dit lån misligeholdes. Det virker umiddelbart også som om, at der er massere at lån at tage af lige for tiden. De tilbyder lån med oprindelse i Danmark, Polen, Spanien og Storbritannien, hvor Danmark ligger med de laveste renter, og Polen ligger med de højeste renter. Lånene udbydes i EUR, PLN, GBP og USD, men det er dog ikke muligt lige nu at finde lån udbudt i GBP og USD.

Videogennemgang af Fast Invest

Jeg prøver mig lidt frem på Youtube, så derfor har jeg lavet en video, hvor du kan se en kort gennemgang af platformen.

Fordele ved platformen

Platformen udbyder helt op til 16(!) % i rente på nogle lån (dog kun enkelte) og ellers er der flere at finde mellem 12 og 15 %, hvilket må siges at være tilfredsstillende. Her kan du investere ned til 1 € pr. lån. Dertil gælder det også, at disse lån også har BuyBack-garanti – hos Fast Invest kaldes det dog Default Guarentee. Det betyder altså, at platformen dækker det afdrag, der ikke er blevet betalt. Umiddelbart skulle de gøre dette, når der gået 3 dage over tid. Jeg har svært ved at vurdere, om det holder i praksis, men det virker sådan.

Derudover tilbyder de også, hvad de kalder tilbagekøbsgaranti (BuyBack Guarantee). Det betyder, at du kan trække pengene ud i dag dog mod et gebyr. I praksis betyder det, at mine penge ikke er bundet i platformen længere tid end jeg har lyst til. Gebyret for at gøre dette er dog, at renterne du ellers ville have modtaget, beholder Fast Invest. Har du investeret 10 € i et lån, hvor du  har modtaget 1 € i rente, så vil det altså koste dig 1 € (ingen afkast) at trække pengene ud. Det er selvfølgelig træls, men dog er det rart, at du altid har mulighed for at trække dine penge ud. Dog udbyder platformen ikke lån ud, der varer over 12 måneder, hvilket betyder, at rentetabet typisk ikke vil være ret stort. Derudover kan du vælge at investere i de kortere lån, hvis det er noget, du bekymrer dig om.

Generelt set har Fast Invest været gode til at svare, når jeg har stillet dem spørgsmål, og de har hele tiden spurgt, om der var andet, jeg manglede svar på, så på den måde virker kommunikationen rigtig godt.

Min autoinvest

Min autoinvest har jeg sat til at tage alle lån på platformen i EUR med en rente på mellem 14 % og 16 %. Jeg har dog før dette investeret en del manuelt, da jeg havde problemer med deres autoinvest. Jeg er selvfølgelig interesseret i at ramme det højeste afkast, så derfor har jeg valgt så høje renter. Problemet med dette er dog, at det typisk tager lidt længere tid end normalt for at blive fuldt investeret. Jeg venter dog lige og ser, hvordan det kommer til at gå, inden jeg sænker den lidt. Optimalt set hedder den nok mellem 12 og 16 % for at være fuldt investeret.

Min investering hos Fast Invest

På tidspunktet for udgivelsen af denne artikel så min investering således ud. Her er jeg dog ramt af, at jeg først lige har fået gang i autoinvestoren, og den tager lidt tid, da jeg som tidligere nævnt sigter efter de lidt højere procenter. Derfor satser jeg på inden for et par dage at være fuldt investeret i platformen. De reserverede penge på kontoen er fra deres Sommer Cashback kampagne, som de kører lige i øjeblikket. Her får du  1 % cashback på penge indsat indtil 31. august. Dog skal indbetalingen stå på kontoen i 12(!) måneder, før de bliver udbetalt. Derfor går der lige et stykke tid endnu, inden jeg ser noget til dem.

Er du interesseret i at se, hvordan min nuværende portefølje og investering i Fast Invest ser ud, så kan du se det her.

Alt i alt om Fast Invest

Alt i alt er Fast Invest en rigtig fin platform, der har gode afkast. Derudover er jeg rigtig glad for muligheden for hurtigt at trække pengene ud fra platformen, omend det ikke er min plan. Fremadrettet håber jeg, at de kan blive ved med at holde os med lån og højt afkast, selvom det sandsynligvis stille og roligt vil falde, som folk benytter platformen mere og mere.

Hvis du kunne lide denne anmeldelse, og du synes, at Fast Invest kunne være noget for dig, så kan du oprette dig her. Har du nogle kommentarer til platformen, så skal du være velkommen til at smide en kommentar.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra Hundeskove.dk

Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
6 kommentarer til “Anmeldelse af Fast Invest
  • Hej Sharan,

   Beklager den sene tilbagemelding.

   Når du er logget ind på Fast Invest, så skal du kigge under menupunktet Add Funds. Her kan du vælge din ønskede valuta, hvorefter du får et kontonummer, du kan overføre til. Det er vigtigt, at du husker at notere dit ID på overførslen, så de kan sætte pengene ind på din konto.

   Jeg vil anbefale IKKE at bruge din egen bank, da det typisk er meget dyrt, når vi snakker udenlandske overførsler. Jeg vil derimod anbefale Revolut (eller Transferwise), som er et væsentlig billigere alternativ.

   Sig til, hvis du har flere spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hejsa, Fast Invest har jo skiftet bank men de oplyser ikke hvad land deres bank er i? Noget du ved evt. Har forsøgt at skive til dem, men de har vist travlt..

  • Hej Henrik

   Jeg har stadig penge hos Fast Invest, som jeg forsøger at få ud. Det er lykkedes mig at få en smule udbetalt, men ikke det helt store..

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.