Anmeldelse af Envestio

NB: Envestio var desværre et scam. Platformen eksisterer altså ikke længere. Læs eventuelt min opdatering her fra januar 2020, hvor jeg mistede cirka 13.000 kr.

I denne artikel kan du læse min anmeldelse af Envestio, som er en lidt anderledes crowdlending-platform. Envestio laver ikke udlån til privatpersoner, men derimod til virksomheders projekter. Det kan du læse mere om længere nede.

Ved du ikke hvad crowdlending er, så kan du læse min artikel om emnet lige her.

Videogennemgang af Envestio

Herunder kan du se min videogennemgang af platformen. På kanalen finder du desuden andre lignende videoer, hvor jeg snakker om investering, crowdlending og meget andet.

Generelt om platformen

Envestio blev startet i 2014 og derfor ikke helt ny på markedet mere. Den primære forskel på denne platformen kontra andre crowdlending-platforme er, at de ikke låner ud til privatpersoner.

Derimod låner de ud til investeringsprojekter lidt ligesom man kender det fra danske Lendino. Det er altså primært virksomheder, der søger lån til forskellige projekter. Det er typisk kortere lån indenfor en periode på 2 år.

Deres investeringsprojekter omfatter blandt andet high-tech, energi og ejendomme. Dog har de også andre spændende projekter indenbords som f.eks crypto-mining.

Buyback-garanti

De kører med en form for buyback-garanti på platformen. Den fungerer ikke helt på samme måde som andre platforme, så det er noget, man skal tage højde for, inden man investerer.

Der findes 2 typer lån hos Envestio: Secured Debt og Subordinated Debt

Secured Debt: Investerer du i disse projekter, så vil du på 1. arbejdsdag efter betalingsdatoen er overskredet modtage 80 % af din investerede kapital i projektet. Herefter har du muligheden for at vælge yderligere 10 % tilbagebetalt eller vente og se, om lånet bliver betalt igen. På den måde kan du altså sikre dig op mod 90 % af din kapital.

Subordinated Debt: Denne er mere som man kender det fra f.eks. Lendino eller Flex Funding. Her kan du kun vente på, at Envestio får inddraget pengene tilbage. Gør de ikke det, så er din kapital væk.

Dog tilbyder de på de fleste lån det, de kalder for Principal Repurchase Guarentee. Det er en garanti, hvor du får en modregning på 5 % kan sælge din andel til Envestio. Har du investeret 1000 kr, og du sælger din andel vil du herefter stå med 950 kr. Dog vil du stadig beholde alle de rentebetalinger, du har modtaget indtil videre.

Subordinated er derfor ikke helt lige så interessante som Secured, men det er af min opfattelse, at Envestio arbejdet hårdest på at få Secured-projekter ind. Hvis du vil læse mere om dette, så kan du se det på deres hjemmeside her.

Det er dog forskelligt fra projekt til projekt, hvordan deres aftale er, så der skal man huske at kigge på de enkelte projekter.

Fordele ved platformen

Den helt store fordel ved platformen er renteniveauet. De tilbyder helt op til 22 % i rente på deres projekter. Samtidig er den nedre grænse typisk omkring de 16-17 %, hvilket altså er en del højere end almindelig crowdlending, hvor man kan regne med mellem 10-15 %.

Samtidig er fordelen, at du har mulighed for at sikre din kapital op mod 90 %. Typisk så vil mange af projekterne på siden køre med løbende renter, og en slutbetaling på hele lånebeløbet. Derfor vil virksomhed typisk ikke have de store problemer med at betale de månedlige rentebetalinger.

Hvis du derfor modtager 20 % i renter på din kapital i 1 år, og du herefter kan indfri dit udlånte kapital op til 90 %, vil du stadig have et fint afkast på din investering. SKAT er ikke medregnet i denne beregning, men det er bare et hurtigt eksempel.

Min investering hos Envestio

Min investering hos Envestio

Envestio tilbyder ikke en ret god oversigt over din indtjening. Jeg skal også have kigget nærmere på, hvordan jeg får de tal ud jeg skal bruge ift. SKAT, når vi kommer lidt tættere på foråret.

En hurtig udregning viser, at min investering over 4 måneder vokset med 5,2 %. Det svarer til 15,6 % om året, hvilket jeg er ganske tilfreds med. Dog tager det selvfølgelig noget tid før, at det begynder at arbejde 100 %, så afkastet vil reelt være lidt højere.

Den gule graf har fået et nøk opad her i December 2018, og det er første gang, at jeg har afsluttet et (faktisk to) projekter. Her har jeg modtaget hele min kapital + renter, så det er startet godt ud. Den ene var 17 % i rente og den anden på 22 %.

Grunden til at mine andele er steget gevaldigt i December 2018 er fordi, jeg har overført ekstra penge til kontoen. Det kan du læse mere om her.

Alt i alt om Envestio

Envestio kunne være bedre på flere punkter. Der mangler auto-invest, selvom det er svært i forhold til den måde deres projekter er bygget op. Samtidig kræver det noget tid at gennemgå projekterne, da jeg vil anbefale, at man udelukkende kigger efter dem med Secured Debt.

Samtidig er der ikke meget data at hente ud. De bruger en del tid på projektinformationer, men du har ikke mulighed for at trække ret mange data på din egen investering. Det er noget, jeg har gjort dem opmærksomme på, og som jeg håber, at de vil tage til eftertanke.

Det er også et problem ift. SKAT, da de ikke har en rapport, man kan trække ud. Det er desuden et problem, som de skal have løst snarest.

Dog er jeg meget tilfreds med min investering hos Envestio. Tallene taler for sig selv, omend jeg sigter efter et lidt højere afkast. Dette skulle gerne komme indenfor de næste par måned.

Alt i alt er Envestio en god måde at sprede sit crowdlending-eventyr lidt mere på, da det giver nogle aspekter, som mange af de andre platforme ikke har.

Har du input eller spørgsmål til denne anmeldelse, så skal du være velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Du kan oprette dig på Envestio gennem dette link. Hvis du gør dette, så vil du modtage 5 €, når du første gang overfører 100 € eller mere til platformen. Samtidig vil du få 0,5 % ekstra på dine investeringer i 270 dage efter oprettelsen. 

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (8 stemmer, gennemsnit: 3,13 ud af 5)
Loading...

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra Moremoney.dk

4 kommentarer til “Anmeldelse af Envestio

  • Hej Rune,

   Jeg har endnu ikke en artikel på emnet endnu, men det er lagt på listen til fremtidige indlæg. Det er desværre en lidt besværlig proces, hvor du selv skal indberette skatten. Pengepugeren har en god artikel om emnet her.

   Sig til, hvis du har andre spørgsmål.

   Bedste hilsner
   Frederik

 • Hej Frederik

  Du burde fjerne dit referral link til dette scam firma.
  Der er ikke nogen tvivl om at blogs som denne, der til dels har tjent store penge på referral aktivitet – med Jørgen Wolf i spidsen – havde en stor del i at skubbe investorer ind i dette uheld.

  • Hej Alex,

   Situationen med Envestio er desværre ikke optimal. Jeg beklager ligeledes til alle, der skulle miste penge i dette foretagende. Jeg ligger dog meget vægt på, at jeg ikke har anbefalet folk noget, som jeg ikke selv har været en del af.

   Det pågældende link i artiklen er direkte til Envestio, så jeg modtager ingen kommission i den nuværende situation. Ligeledes benyttes linkstrukturen flere steder, så jeg har mulighed for at tracke udgående links mere detaljeret, da jeg ikke har samarbejdsaftaler med alle platforme.

   Bedste hilsner
   Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *