Hvad er en aktiesparekonto? Alt du skal vide i 2025

Foto af Frederik Askov StormFrederik Askov StormIkon for dato

For at fremme den private opsparing i aktier blev der i 2019 etableret etableret et nyt koncept til investering kaldet aktiesparekontoen. En aktiesparekonto giver dig mulighed for en lavere beskatning på dine investeringer, når du investerer i aktier og investeringsforeninger.

I denne guide får du en enkel gennemgang af, hvordan aktiesparekontoen fungerer i 2025, hvad du kan investere i, hvornår du betaler skat, og hvordan du vælger den bedste udbyder.

Hvad er en aktiesparekonto?

I 2019 blev der som tidligere nævnt åbnet op for muligheden for at oprette en aktiesparekonto. Det er et aktiedepot, der fungerer som et lukket system, hvor du har mulighed for at investere i aktier og aktiebaserede investeringsforeninger.

Den store fordel ved aktiesparekontoen er den flade beskatning på 17 procent, der er en del lavere end beskatning af aktieindkomst, der er på 27 / 42 procent.

Du har kun mulighed for at oprette én aktiesparekonto pr. person. Det er kun muligt at investere for frie midler på en aktiesparekonto. Det er derfor ikke muligt at investere pensionsmidler eller virksomhedsmidler gennem kontoen.

Aktiesparekonto i 2025

Begrænsninger

På aktiesparekontoen er du i 2025 begrænset til et indskudsloft på 166.200 kr. Grænsen dækker over den samlede maksimale indbetaling, bortset fra ekstra indskud til betaling af skat.

ÅrLoft for indskud
201950.000 kr.
2020100.000 kr.
2024135.900 kr.
2025166.200 kr.

Du skal dog være opmærksom på, at det er din samlede værdi ved årsskiftet, der afgør, hvor meget du kan indbetale året efter. Hvis din kursværdi ved årsskiftet er under indskudsloftet, kan du indbetale forskellen.

Hvis din værdi den 31. december 2024 opgøres til 150.000 kr., kan du i 2025 kun indbetale forskellen op til indskudsloftet på 166.200 kr. (2025), altså 16.200 kr.

Du bliver dog ikke tvunget til at hæve fra kontoen, hvis kursstigninger gør, at du overstiger det samlede loft. Det betyder, at hvis du køber aktier for 166.200 kr. i 2025, og de efterfølgende stiger til 200.000 kr., vil du ikke være tvunget til at hæve fra kontoen. Det oprindelige indskud må blot ikke overstige 166.200 kr.

Du kan kun indbetale kontanter på aktiesparekontoen.

Eksempel: Indbetaling under loftet
Du har ved udgangen af 2024 aktier på din aktiesparekonto til en værdi af 140.000 kr.
I 2025 er loftet 166.200 kr. Det betyder, at du i løbet af 2025 kan indbetale yderligere 26.200 kr. (166.200 kr. – 140.000 kr.).

Beskatning

Beskatningen på aktiesparekontoen er på 17 procent. Det skal dog nævnes, at kontoen beskattes efter lagerprincippet. Det betyder, at værdien bliver gjort op hvert år, og du betaler skat herefter – også selvom du ikke har solgt dine aktier.

Hvis du kun har handlet aktier normalt, vil dette være anderledes for dig. Ved almindelig aktiehandel bliver du realisationsbeskattet. Det vil sige, at du først betaler skat, når du sælger med gevinst. Tilsvarende får du fradrag, når du sælger med tab.

Eksempel

Du har aktier på din aktiesparekonto, der stiger fra 100.000 kr. til 130.000 kr. i løbet af året.
Selvom du ikke sælger noget, skal du betale 17 procent i skat af gevinsten på 30.000 kr. Det svarer til en skat på 5.100 kr.

Har du tab et år, får du et fradrag på 17 procent af tabet, som gemmes på kontoen til modregning i kommende gevinster. Du kan altså ikke bruge dette fradrag uden for aktiesparekontoen.

At kontoen beskattes efter lagerprincippet kan være en ulempe. Oplever du en stor værdistigning på dine aktier, som du ikke vælger at sælge, kan du risikere at skulle betale skat af en gevinst, du endnu ikke har realiseret.

Anbefalet af mig Start din investering med SaxoInvestor Opret dig her →

Linket er et reklamelink – men det koster dig ikke ekstra, og du hjælper mig samtidig.

SaxoInvestor

Hævninger og regler for udbetaling

På kontoen har du mulighed for at trække pengene ud fra dag til dag. Der vil dog blive tilbageholdt skat, hvis du har et positivt afkast på dine investeringer. Har du derimod lidt et tab, kan du trække hele beløbet ud uden tilbageholdelse. Dit fradrag vil i så fald fortsat være tilknyttet din aktiesparekonto, der kan bruges til modregning i fremtidige gevinster.

Hvad kan jeg investere i via en aktiesparekonto?

Igennem kontoen har du mulighed for at investere i danske og udenlandske aktier samt i aktiebaserede investeringsforeninger.

Du kan derimod ikke investere i obligationer og de fleste ETF’er. Hvis en ETF er registreret med beskatning som aktieindkomst, kan du dog investere i den. Det kan du tjekke på SKATs liste (link).

De fleste ETF’er er ikke registreret som aktieindkomst, hvilket betyder, at du ikke kan investere i disse via aktiesparekontoen. Mange ETF’er fra de største udbydere er dog repræsenteret på listen, så du vil stadig kunne finde en ETF, der passer til din strategi.

Fordele og ulemper ved aktiesparekontoen

Fordele

Den helt store fordel ved aktiesparekontoen er den lave beskatning på 17 procent. Normalt beskattes aktieindkomst med 27 procent, og efterfølgende 42 procent, hvis du overstiger progressionsgrænsen på 67.500 kr. i 2025.

Din direkte skattebesparelse ser således ud:

  • Hvis du ellers ville betale 27 %: Du sparer 10 procentpoint.
  • Hvis du ellers ville betale 42 %: Du sparer 25 procentpoint.

Den direkte skattebesparelse er ret markant – specielt hvis du er over progressionsgrænsen for aktieindkomst. En anden fordel ved aktiesparekontoen er, at din udbyder klarer skatten for dig. De står både for at indberette og indbetale skatten. Den fremgår derfor heller ikke på din årsopgørelse.

Har du kontanter stående på din aktiesparekonto, kan de hæves frit, så længe der ikke skal tilbageholdes skat.

Ulemper

Den lille ulempe ved aktiesparekontoen er lagerbeskatningen. Normalt vil realisationsbeskatning være at foretrække, fordi du kan udskyde skatten og dermed opnå renters rente af det udskudte beløb. På aktiesparekontoen bliver du i stedet beskattet årligt af urealiserede gevinster.

Dog opvejer den lave skattesats på 17 % i de fleste tilfælde denne ulempe, og for langt de fleste investorer vil aktiesparekontoen stadig være den mest attraktive løsning.

Stiger værdien af dine investeringer fra 100.000 kr. til 150.000 kr., bliver du beskattet af hele værdistigningen på 50.000 kr. – også selvom du ikke har solgt noget.

For at betale skatten må du enten:

  • Sælge en del af dine værdipapirer, eller
  • Indbetale flere penge på kontoen

Aktiesparekontoen fungerer som et lukket system, hvor eventuelle tab ikke kan bruges som skattefradrag uden for kontoen. Samtidig har du ikke mulighed for at flytte værdipapirer til eller fra kontoen, hvilket begrænser din fleksibilitet.

Aktiesparekonto vs almindeligt aktiedepot

Forskellen mellem en aktiesparekonto og et almindeligt depot handler primært om skat og fleksibilitet. På et almindeligt depot betaler du først skat, når du sælger dine aktier, mens du på aktiesparekontoen bliver lagerbeskattet hvert år – uanset om du har solgt eller ej. Til gengæld er skatten lavere på aktiesparekontoen med en fast sats på 17 procent.

På et almindeligt depot kan du investere bredt, mens aktiesparekontoen kun giver adgang til aktier og visse investeringsforeninger. Der er heller ingen grænse for, hvor meget du kan indskyde på et almindeligt depot, modsat aktiesparekontoen, hvor du i 2025 er begrænset til 166.200 kr.

AktiesparekontoAlmindeligt depot
Skat17 procent (lagerbeskatning)27 / 42 procent (realisationsbeskattet)
Betaling af skatÅrligtVed salg eller udbytte
Fradrag for tabJa, men kun interntJa, i anden aktieindkomst
MulighederAktier og aktiebaserede investeringsforeninger samt nogle ETF’erAktier, obligationer, ETF’er, investeringsforeninger m.v.
IndskudsloftJa, se satser længere oppeUbegrænset
FleksibilitetLukket systemFrit

Hvordan flytter jeg min aktiesparekonto til en anden bank?

Det er muligt at flytte sin aktiesparekonto, men det er ikke helt ligetil. Først og fremmest skal du tømme din aktiesparekonto, hvorefter du skal bede din bank om at lukke aktiesparekontoen. Når aktiesparekontoen officielt er lukket, kan du oprette en ny hos din ønskede udbyder.

Inden du overvejer, om du skal flytte din aktiesparekonto, bør du overveje, om det er omkostningerne værd. Hvis din aktiesparekonto er fyldt godt op, kan omkostningen ved at sælge og efterfølgende købe ind på en ny aktiesparekonto nemt overstige den potentielle besparelse.

Lukker du din aktiesparekonto, går et eventuelt fradrag for et tidligere tab tabt.

Hvor kan jeg oprette den bedste aktiesparekonto?

Set ud fra en traditionel banks omkostninger på dette område, vil jeg anbefale at du kigger mod Saxo Bank eller Nordnet. Begge platforme har lave omkostninger til kurtage, ingen depotgebyrer og et bredt udvalg. Det er væsentlig billigere end de gebyrer, som en bank typisk tager.

Relevante artikler: Anmeldelse af Nordnet / Anmeldelse af SaxoInvestor

I det hele taget er der mange steder, hvor du kan oprette en aktiesparekonto . Herunder finder du lidt forskellige muligheder:

  • Danske Bank
  • Jyske Bank
  • Nordea
  • Arbejdernes Landsbank
  • Nykredit
  • Spar Nord
  • Sydbank
  • Saxo Bank
  • Nordnet
Anbefalet af mig Start din investering med SaxoInvestor Opret dig her →

Linket er et reklamelink – men det koster dig ikke ekstra, og du hjælper mig samtidig.

SaxoInvestor

Mine erfaringer og tanker

Overordnet set mener jeg, at aktiesparekontoen er et initiativ i den rigtige retning. Jeg havde dog foretrukket, at fokus i stedet var på en lavere beskatning på aktieindkomst, så vi ikke komplicerer skatteforholdene mere end højst nødvendigt.

Kan man leve med ulemperne ved aktiesparekontoen i form af den årlige skattebetaling, er den helt sikkert attraktiv at prioritere. Som du kan læse i mine månedlige opdateringer af min portefølje her, er min aktiesparekonto også fyldt godt op.

I første omgang købte jeg udbytteaktier til min aktiesparekonto. Det gjorde jeg ud fra en betragtning om, at jeg som minimum ville spare 10 procentpoint på min skat. Efterfølgende er min investeringsstrategi dog ændret, så jeg køber globale, akkumulerende ETF’er, som ikke er lige så attraktive på et normalt aktiedepot.

Da aktiesparekontoen er begrænset, kan omkostningerne til reinvestering af udbytte hurtigt løbe op. Derfor mener jeg ikke, at det er attraktivt med udbyttebetalende værdipapirer på aktiesparekontoen.

Har det din interesse, så medvirker jeg i denne artikel fra Politiken, hvor jeg fortæller om mine erfaringer med aktiesparekontoen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en aktiesparekonto?

En aktiesparekonto er en aktiekonto i et seperat skattesystem, der er beskattet lagerbeskattet med en flad beskatning på 17 procent.

Hvordan er aktiesparekontoen beskattet?

Aktiesparekontoen beskattes efter lagerbeskatningsprincippet med en fast beskatning på 17 procent, hvor du betaler skat af din gevinst hvert år.

Hvad er skattesatsen på aktiesparekontoen?

Der er en fast beskatning på 17 procent. Du skal dog være opmærksom på, at aktiesparekontoen er lagerbeskattet.

Får jeg fradrag for tab på min aktiesparekonto?

På aktiesparekontoen vil et tab på aktier kunne fradrages i din fremtidige gevinst på aktiesparekontoen. Du kan dog ikke fradrage tab i din normale aktieindkomst.

Hvad skal jeg købe til min aktiesparekonto?

Det vil være mest fordelagtigt at købe værdipapirer, der akkumulerer, så du spare omkostninger til geninvestering på din aktiesparekonto.

Hvad er de bedste aktier til aktiesparekontoen?

For at undgå omkostninger til reinvestering, så ville jeg holde mig fra udbyttebetalende aktier, da der vil være øgede omkostninger til reinvestering grundet den begrænsede mulighed for indbetaling. Aktier, der ikke betaler udbytte, og akkumulerende investeringsforeninger lader til at være det bedste på aktiesparekontoen.

Hvilke aktier bør jeg have på min aktiesparekonto?

For at begrænse dine omkostninger til reinvestering, så bør du undgå aktier, der betaler udbytte. Alternativt kan du overveje en akkumulerende investeringsforening.

Kan jeg flytte mine aktier til aktiesparekontoen?

Du kan ikke flytte aktier fra et almindeligt depot til aktiesparekontoen. Det nemmeste ville være at sælge dine aktier og købe dem på ny på din aktiesparekonto.

Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra DatingPilot.dk.

Foto af Frederik Askov Storm
Forfatter, foredragsholder, bygningskonstruktør og stifter af Ung med penge
103 kommentarer til “Hvad er en aktiesparekonto? Alt du skal vide i 2025
  • Hej Frederik…

    Håber du kan være mig behjælpelig med et spørgsmål det er lidt ud over det med aktiesparekontoen godt nok…

    Men jeg kan vælge mellem
    Sparindex INDEX DJSI World kl på Nordnets platform.
    Og så denne som jeg synes bedre om…
    iShares Core MSCI World UCITS ETF Som ikke er dansk

    Hvorfor er det når jeg kigger på mange folks valg de forskellige steder så har de valgt den første…

    Er der noget jeg har overset ?
    Da jeg står og skal snart igang med at investere meget snart…

    Ved mig drejer sig bare om denne jeg gerne vil investere i
    iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) 150.000 kr i denne vil jeg skyde ind
    og har så valgt yderligere 12 forskellige aktier lidt danske lidt usa à 10.000 kr stk ved siden af..
    120.000 kr.

    MEN kan ikke få svar af nogen af alle dem jeg har forsøgt at snakke med som arbejder med aktier da de kender ikke til indexfonde og skattereglerne…

    Men for mig er det ikke et problem at betale de 27% direkte til skat når de skal have pengene i fald den ETF stiger i værdi, hvert år da jeg friholder en del ekstra frie midler til at kunne betale hvert år…

    Er der noget jeg har overset eller mangler forståelse for…

    iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) er på skats positiv liste, så efter hvad jeg har forstået skal jeg “bare” betale de 27% til skat og så er det det, hvis der er overskud self…

    Den bliver du lagerbeskattet hvert år ja, men som aktieindkomst 27% og IKKE kapitalindkomst 42% eller hvor meget det er…op til 113.000 for gifte eller hvor meget den grænse er…

    Så kan det være jeg opretter en altiespare konto senere når den kommer og skyder 100.000 mere i den hvis det kan lade sig gøre med lige de aktier jeg vil gøre det med self…
    OG når jeg er lidt mere tryg ved alt det her aktie halløj…

    Mvh. (nybegynderen)
    Jimmi

    • Hej Jimmy,

      Det vil være mest fordelagtigt at udnytte aktiesparekontoen først. Den lave skatteprocent gør den fordelagtig, selvom den er lagerbeskattet. Her kan du med fordel placere den udenlandske investeringsforening.

      Den store problematik ved lagerbeskatning er, at du betaler skat hvert år. På den måde kan du ikke udnytte renters rente på samme måde.

      Jeg ville klart foretrække en dansk investeringsforening (der er udbyttebetalende) rent skattemæssigt udenfor aktiesparekontoen, og så kan du købe ETF’en på aktiesparekontoen.

      Bedste hilsner
      Frederik

      • Det gav måske lille smule mening… hmmm..

        Men skat sender mig jo bare en regning på X antal kroner af det min ETF er steget (hvert år) løbende.

        Så jeg vil da stadig udnytte rentes rente bare jeg ikke sælger af mine aktier for at få råd til den skatteregning ?

        Ja min aktie / ETF iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) stiger i værdi hele tiden og så ser skat hov nu er den ETF steget 10% siger vi á 100.000 indskudt. Det skal han lige betale 27% i skat á 10.000 og værsgo så betaler jeg 2700 kr til skat når de giver mig den regning ?

        Men jo planen er at lægge en udenlandsk ETF ind på en aktiesparekonto, hvis man kan det..

        Men det troede jeg ikke var muligt med denne ?
        iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)

        Det troede jeg kun man kunne gøre med disse (Sparindex INDEX)

        Nu har jeg hvertfald skudt 100.000 ind i den i går (mandags)
        iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)

        Men skyder da bare 100.000 nye frie midler ind i den igen når aktiesparekonto bliver muligt senere, da limit jo alligevel “kun” er 100.000 kr i aktiesparekontoen…

        Skal lige igang med alt det aktieahalløj først og føle mig lidt frem 😅

        Men ellers tusind tak for svar. Jeg lærer det vel nok engang 😉

        Ps.

        Ja så kan man sige okay jeg “mister” så også 2700 kr af min lomme som jeg IKKE gør ved de sparindex fonde hvert år…

        MEN jeg skal heller ikke realisere hele størrelsen på ETF ved salg om 10 år på den anden, når min bliver solgt engang…

        Som du skal ved sparindex fonde, når du først når du sælger den om 10 år siger de hov den er steget 100% på 10 år og NU skal vi have afregnet med dig…

        Skat afregner bare med mig hvert år…

        Men uden at have regnet det præcist igennem er jeg sikker på gevinsten er højere afkastmæssigt på sigt, selvom jeg regner af hvert år, da den stiger også noget betydeligt mere end de danske og har lavere omkostninger årligt på 0.07% f.eks…

        HVIS markedet fortsætter som det hele tiden har gjort vel og mærke….

  • Hej igen Frederik nu regnede jeg det præcist ud…

    På disse to fonde / ETF
    ishares Core MSCI World UCITS ETF Udenlandske model. Steget fra kurs 21 til 60 ca. små 300% 10år
    Sparindex INDEX DJSI World KL Danske. Steget fra 83 til 176 ca 210% 10 år

    Er ret matematisk så nu gad jeg ikke tænke over om jeg havde taget fejl…

    Min model….

    100.000 indskudt 10% afkast satte jeg den til og selv efter 10 år var jeg stadig kun på 250.000 kr så den må være steget mere end 10% hvert år gennemsnitligt se nedenstående regnestykke..

    Afkast årligt – skat årligt at betale ved kasse 1…

    10.000 -2700
    11.000 -2970
    12100 -3767
    13361 -3267
    14640 -3600
    16104 -3950
    17714 -4350
    19485 -5160
    21434 -5800
    23577 -6365
    25930 -7000

    11 år blev 285.000 som så egentlig er for lavt sat negativ udfald for mig så selv efter alle de år men det er bare en fordel for mig udbyttemæssigt da den må være steget MERE end 10% så det giver…

    285.000 kr – 51.000 kr til skat til løbende hvert år = (mindst) 234.000 kr og nok højere da jeg brugte for lav % udbetalt om 10 år.

    Sparindex world steget med ca. 210% på 10 år

    100.000 = nu blevet til 210.000

    110.000 skal afregnes med skat 27% ved salg om 10 år = 29.700 kr…

    210.000 – 29.700 = 180.000 kr ca.

    Jepp korrekt jeg har betalt 20.000 mere til skat i alt…

    Men har stadigvæk mere overskud trodsalt…

    Ellers er der noget jeg har misforstået af det jeg har læst på skats hjemmeside og på sparindex hjemmeside af alt det jeg har forsøgt at gennemgå…

    Ps. Du behøver ikke offentliggøre denne… det bestemmer du helt selv men du må gerne og du må også gerne korrigere mig hvis jeg har taget fejl et sted i mine beregninger…

    MVH
    Jimmi

    • Hej Jimmy,

      Er du opmærksom på, at de to fonde ikke har benchmark i det samme indeks? Det vil være nødvendigt for at kunne sammenligne dem.

      For at kunne lave sammenligningen, så bliver du nødt til at sætte et regneark op, hvor du sammenligner de to beskatningsmuligheder ud fra de samme forudsætninger. På den måde kan du sammenligne, hvad der er bedst for dig. Jeg har endnu ikke fundet en beregning (foruden hvor du kan udnytte dit personfradrag til kapitalindkomst), hvor realisationsbeskatning ikke er at foretrække. Det er simpelthen mest fordelagtigt i de stort set alle situationer. Dog er forskellen ikke nær så stor igen, men fordi du kan udskyde skatten (og derved opnå renters rente af skatten), så vil dit afkast blive større. Forskellen bliver dog minimeret af, at du hvert år kan udnytte den lavere skattesats ved lagerbeskatning.

      Selvom du sagtens kan indbetale skatten, så er det stadig likviditet, som du potentielt kunne have investeret.

      Det er ikke alle ETF’er, der er mulige at placere på aktiesparekontoen. De skal som minimum være beskattet som aktieindkomst for at kunne blive placeret her.

      Bedste hilsner
      Frederik

  • Har undersøgt det lidt mere det hele…

    Vælger stadig at gå med den jeg har valgt ishares s&p 500…
    De bliver bare lige solgt igen til samme kurs meget snart, når den lige er på samme niveau igen som da jeg købte og pengene bliver lige trukket ud og sat ind på aktiesparekontoen.

    Og så regner jeg med jeg placerer 50k i 2 fonde i stedet for, ishares s&p 500 og 50k iShares world på den aktiesparekonto jeg har fået oprettet i sydbank. Så jeg lige deler det lidt op….

    Og arbejder videre på Nordnet både med enkeltaktier og kører videre med ETF der også…

    17% i skat på aktiespare kontoen og 27% på nordnets da jeg ikke kan nøjes med kun 100 i ETF fonde på aktiesparekontoen, da jeg gerne vil prøve at holde mig på 2/3 etf og 1/3 enkelt aktier…(Tryghedsnarkoman)

    Og har ca. 4-500k der skal spredes lidt rundt men det skal gøres over tid da jeg synes vi er lidt på toppen lige nu på hele aktiemarkedet generelt, så de kommer løbende ind i aktier i løbet af 1-2 år…

    Men Mange gange tak for et hurtigt svar endnu engang
    Jimmi…

  • Hej
    Jeg har forstået af ovenstående, at det på aktiesparekontoen rent skattemæssigt bedst kan betale sig at have aktier, der betaler relativt højt udbytte (for at få gavn af den lave skatteprocent på udbyttet) men ikke har den store kursudvikling/gevinst, for at have mindst mulig effekt af lagerbeskatningen (på den urealiserede kursændring) Det lyder fornuftigt.
    Andet steds på nettet anbefales det derimod at have akkumulerende aktier/fonde på aktiesparekontoen, da den alligevel er lagerbeskattet og man derved undgår “besværet” og udgiften ved at skulle geninvestere udbytterne.
    Jeg skal selv til at invester både på aktiesparekonto og ratepension, som begge er lagerbeskattede og kan ikke finde ud af, om jeg skal vælge udbyttegivende eller akkumulerende fonde. Som sagt finder jeg meget modsatrettede anbefalinger når det drejer sig om lagerbeskatning. Jeg har ikke i sinde at investere i enkelt aktier, men snarere i brede passive indeksfonde eller evt ETFer på grund af den lave åop.
    Findes der ETFer eller billige danske indeksfonde som udbetaler specielt høje udbytter og kun har en lille kursudvikling? og i så fald hvilke? eller er det helt ligegyldigt når der ikke er tale om enkelte aktier.
    Er det tilladt på aktiesparekontoen, at geninvestere udbytter selv om kursværdien på kontoen er steget til over 100000kr? Hvis ikke vil det vel bedst kunne betale sig at vælge akkumulerende fonde?
    Håber på et par gode råd og anbefalinger
    V.h Gry

    • Hej Gry,

      Umiddelbart så er den bedste løsning at gå med en akkumulerende ETF, der ikke betaler udbytte. På den måde slipper du for omkostningerne med at geninvestere udbyttet. Rent skatteteknisk er der ikke en fordel ved det ene eller det andet.

      Bedste hilsner
      Frederik

      • Jeg har forstået artiklen således at du anbefaler at benytte aktiesparekontoen til udbyttebetalende aktier, men dette svar ser ud til at konkludere med det modsatte? Ville det ikke være fornuftigt at købe eksempelvis HSPVIGAKL via aktiesparekonto?

        • Hej Sigurd

          Det er korrekt, at min opfattelse har ændret sig siden artiklen blev skrevet. Jeg har dog ikke haft tid til at ændre dette.

          Jeg ville finde en akkumulerende investeringsforening, så du slipper for de løbende omkostninger ved geninvestering. Mig bekendt så betaler SPVIGAKL udbytte, og den passer derfor ikke inde dette.

          Bedste hilsner
          Frederik

  • Jeg har indskudt til maksimum på aktiesparekontoen, men min bank hævder at jeg ikke må geninvestere udbyttet fra de udbyttebetalende fonde. De mener at en geninvestering af udbytte tæller som nyt indskud. Det hævder jeg selv er ukorrekt, da jeg jo ikke har trukket flere penge ind, og desuden ville være en kæmpe ulempe for udbyttebetalende aktier og fonde.

    Har jeg eller min bank ret?

    Bedste hilsner Johannes

    • Hej Johannes,

      Nu er jeg ikke skatterådgiver (eller investeringsrådgiver for den sags skyld), men medmindre udbyttet er udenfor din konto, så burde du kunne geninvestere dem. Hvis det er udbytte modtaget på aktiesparekontoen, så bør det ikke tælle som indskud. Jeg vil derfor mene, at du har ret.

      Bedste hilsner
      Frederik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *