Hvad er aktietilbagekøb?

Et aktietilbagekøb er en måde, hvor selskabet kan give penge tilbage til aktionærerne i form at et tilbagekøb af aktier.

Forskellet på et tilbagekøb og udbytte er, at du selv bestemmer, hvornår du beskattes. Det er nemlig sådan, at når der fjernes aktier fra markedet gennem tilbagekøb, så stiger kursen på aktierne. Du bliver dog ikke beskattet med det samme, da du selv kan vælge, hvornår du kan sælge disse aktier.

Det er dog kun i spil ved selskaber, der har en så høj indtjening, at de ikke ved, hvad de skal gøre med pengene. Hvis de ikke vælger at reinvestere pengene, så kan de vælge enten at udbetale udbytte eller foretage et aktietilbagekøb.

Når man foretager et aktietilbagekøb, så er det ofte kun aktuelt, hvis kursen på aktierne er til en fair pris. Det giver ikke mening for virksomheden at investere til en overvurderet kurs. Her ville det bedste scenarie være at udbetale udbytte. Det er dog også muligt både at betale udbytte og foretage et aktietilbagekøb.

Rent praktisk så stiger kursen, da virksomheden vælger at tage nogle aktier af markedet. Derfor bliver dine aktier mere værd, da værdien af virksomheden nu er spredt over færre aktier.

Relevante artikler: Beskatning af aktier, aktier for nybegyndere og udbytteaktier