Køb Bitcoin (BTC): Sådan investerer du i Bitcoin [2024]

Over de seneste år er Bitcoins blevet utroligt populære blandt investorer. Debatten går stadig på, om den digital valuta rent faktisk bliver det fremtidige betalingsmiddel, som der har været snak om i så lang tid.

I denne artikel dykker jeg ned i, hvad Bitcoin er og hvordan du køber BTC. Herudover kan du blive klogere på, om investering i BTC er det rigtige for dig, og hvad du bør overveje inden.

Hvordan køber man Bitcoin?

Det er ret simpelt at komme i gang med at investere i Bitcoin. Herunder ser du, hvordan du investerer i BTC med tre simple trin:

  1. Opret dig hos en Bitcoin-børs og få dig en wallet (hos fx Coinbase)
  2. Overfør penge til din wallet
  3. Køb Bitcoin gennem din børs

Sådan køber du Bitcoin gennem Coinbase

Herunder finder du en trin-for-trin-guide til, hvordan du køber Bitcoin gennem Coinbase.

Først og fremmest så skal du have oprettet en konto. Det kan du gøre ved at gå direkte til Coinbase her. Benytter du mit link, så får du skrivende stund lidt ekstra Bitcoin tilføjet, når du handler.

Når du har oprettet din konto, så får du adgang til Coinbase-platformen. Ved at gå under “Trade”, så kan du finde en masse forskellige kryptovaluta – herunder Bitcoin -, som du har mulighed for at købe.

Trykker du på “Buy”, så får du følgende vindue. Her kan du indtaste beløb og vælge, hvordan du vil betale.

Herefter trykker på du “Preview Buy”, hvor du får du mulighed for at danne et overblik over dit køb. Du kan se, hvilken pris du handler til, hvor meget BTC du køber og hvad omkostningerne er.

Herefter trykker på du “Buy Now”, og du har nu købt dine første Bitcoins.

Du kan herefter få et overblik over dine investeringer hos Coinbase ved at trykke på “Assets”.

Hvor køber man Bitcoin?

De fleste investorer i Bitcoin køber dem gennem en krypto-børs. Der er ingen såkaldte officielle børsmæglere, men der findes utallige platforme at vælge i mellem. Disse platforme fungerer som en mellemmand, som vi kender det fra aktieverdenen.

Nogle af de mest populære platforme er:

  • Coinbase: Brugervenlig platform til nye investor med et pænt udvalg (150+) af kryptovaluta
  • eToro: En større platform med begrænset udvalg (25+) af krypto, der også giver mulighed for at handle aktier, ETF’er m.v.
  • Binance: En mere kompliceret platform med et kæmpe udvalg (700+)

Uden at dykke for meget ned i de enkelte platform, så er det enten Coinbase eller eToro, der er nemmest at komme i gang med. Af de to platforme har Coinbase langt det største udvalg. Begge platforme ligger en smule over Binance i forhold til omkostninger, men det henter de så ind igen på brugervenligheden.

For nybegynderen til investering i Bitcoin er Coinbase et sikkert valg, hvor du har nemt ved at komme i gang.

  • Stort udvalg af kryptovaluta
  • Nem og simpel platform
  • Jeg anbefaler

Hvad er bitcoin?

Den digitale valuta, Bitcoin, blev oprindeligt skabt af en eller en gruppe programmører, der går under navnet Satoshi Nakamoto. Det er dog fortsat ukendt, hvem den eller de rigtige skabere er.

Bitcoin er en kryptovaluta, der kan bruges i stedet for traditionel valuta som den danske krone eller den amerikanske dollar. De har ingen indre værdi, og de er ikke fysisk bundet op på noget.

De er også unikke, og der er ikke mulighed for at duplikere dem. Det er en af de primære årsager til, at Bitcoin blev skabt.

Hvordan fungerer Bitcoin?

Bitcoin bygger på en teknologi kaldet for blockchain. Det er en avanceret mekaniske, der spreder en enkelt kode over flere tusinde af computere. Blockchain tager en simpel kode, og deler den op i mindre stykker, og efterfølgende bliver den opbevare på tværs af mange forskellige computeren.

På den måde er teknologien sikker, da du som hacker vil skulle have adgang til alle computere for at kunne få adgang til hele kodestykket.

Når en bitcoin (eller en andel) bliver flyttet fra en sælger til en køber, så bliver transaktionen logget. »er har du en wallet, der opbevarer en privat nøgle, der er krypteret. Denne nøgle bruger du til at bekræfte transaktioner. På den måde er der ingen andre, der kan ændre transaktionen.

Hvad kan Bitcoin bruges til?

Efterhånden er der utallige steder, der accepterer bitcoin som betalingsmiddel. Nogle udbydere tilbyder et kort, som du kan handle direkte med som et normalt betalingskort. Andre webshops giver dig mulighed for at betale direkte med din wallet.

Ulempen ved at bruge Bitcoin som betalingsmiddel er, at værdien kan svinge ret meget. Traditionelle valutaer er mere stabile, og du kender dermed bedre den reelle pris, når du betaler.

Kan man købe Bitcoin som aktier?

Hvis du er vant til at handle aktier på en aktieplatform, så er det faktisk ganske nemt at blive eksponeret mod udviklingen i Bitcoin. Selvom der er tale om en digital valuta, så er det muligt at købe børsnoterede ETN’er, der afspejler prisen på BTC.

Når du køber en ETN, så køber du et børsnoteret papir, der afspejler prisen på Bitcoin direkte. Disse kan også kaldes for tracker-certifikater. Gennem et tracker-certifikat køber du en værdipapir, som repræsenter et underliggende aktiv – i dette tilfælde Bitcoin.

Lidt mere simpelt forklaret, så er det i praksis det samme som at købe Bitcoin direkte. Du slipper dog for bøvlet med opbevaring, og det er væsentlig nemmere, hvis du i forvejen handler aktier.

Ulempen er dog, at der kan være ret store omkostninger forbundet med at handle bitcoin gennem aktier (certifikater). Ofte ligger omkostninger omkring 2 procent om året, hvilket er væsentlig højere end, hvis du handler Bitcoin direkte.

Eksempler på tracker-certifikater for Bitcoin er:

  • BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin (ISIN: DE000A27Z304)
  • BITCOIN XBT (ISIN: SE0007126024)
  • VanEck Bitcoin ETN (ISIN: DE000A28M8D0)

Ovenstående certifikater kan blandt andet handles hos Nordnet.

Bør du investere i Bitcoin?

Det store spørgsmålet er: “Er Bitcoin en god investering?“. Desværre er der ikke et simpelt svar på det spørgsmål.

Bitcoin er en høj-risiko investering, og det er ikke unormalt, at prisen kan svinge med 20-30 procent om dagen. Værdien kan dermed hurtigt halveres eller fordobles, og du må forvente, at din investering kommer til at fluktuere rigtig meget.

  • Stort udvalg af kryptovaluta
  • Nem og simpel platform
  • Jeg anbefaler

Vi har alle hørt om folk, der har købt en lille mængde Bitcoin, og så er blevet millionærer i dag. Det skal aldrig udelukkes, men hvis du forventer den samme udvikling, så kigger du formentlig det forkerte sted. Det er meget usansynligt, at der sker samme udvikling igen.

Kursen på Bitcoin fastsættes af udbud og efterspørgsel. Jo flere, der har interesse i Bitcoin, jo højere bliver prisen og omvendt. Bliver det fremtidens betalingsmiddel, så er der ingen tvivl om, at det vil være en god investering. Det er bare slet ikke sikkert, at det er tilfældet.

Bitcoin kan bruges til at diversificere en portefølje yderligere. Generelt bør kryptovaluta ikke fylde en stor del af din portefølje, men i mindre bider kan bruges til at øge din risikospredning.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan køber man Bitcoin?

Du køber Bitcoin gennem en krypto-børs, hvor du kan købe kryptovaluta til en wallet. Du kan læse min artikel her om, hvordan du køber Bitcoin.

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er en decentraliseret digital valuta baseret på blockchain-teknologien. Bitcoin kan bruges som betalingsmiddel og er verdens største og mest kendte kryptovaluta.

Bør du investere i Bitcoin?

Inden du springer ud i at investere i Bitcoin, så skal du være opmærksom på, at kryptovaluta er meget volatilt. Det er risikofyldt at investere i. Bitcoin en potentielt en stor upside, men der er ingen garanti.
Foto af Frederik Askov Storm
Om Frederik Askov Storm
Ung forfatter, bygningskonstruktør og iværksætter med stor interesse for investering. Jeg har drevet Ung med penge siden 2018, hvor jeg har delt ud af mine erfaringer på min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Du kan læse mere om mig her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *