Danske Bank er den største bank i Danmark, og de giver dig selvfølgelig også muligheden for selv at investere i aktier og andre værdipapirer. Det interessante spørgsmål er dog, hvordan de måler sig op imod Nordnet, der er Nordens største børsmægler?
I denne artikel kan du finde en sammenligning af Danske Bank vs Nordnet. Jeg gennemgår de mest væsentlige fordele og ulemper ved begge platform, så du er godt klædt på til at vælge mellem de to platforme.
Oversigt over de to platforme
Hvis du ikke ved hvilken platform, der er den rette for dig af de to, så har jeg herunder oplistet de mest væsentlige fordele og ulemper ved begge platforme.
Generelt om Danske Bank
- ➖ Dansk platform
- ❌ Høje omkostninger
- ✅ Adgang til aktier, EFT’er m.v.
- ✅ Automatisk indberetning til SKAT
- ✅ Pensionsdepot
- ✅ Aktiesparekonto
- ✅ Stort udvalg af aktier
- ❌ Årlige depotgebyrer
- ❌ Ingen demokonto
Generelt om Nordnet
- ➖ Skandinavisk platform
- ✅ Lave omkostninger
- ✅ Adgang til aktier, EFT’er m.v.
- ✅ Automatisk indberetning til SKAT
- ✅ Pensionsdepot
- ✅ Aktiesparekonto
- ✅ Stort udvalg af aktier
- ✅ Ingen årlige gebyrer
- ❌ Ingen demokonto
Vil du gerne læse mere om den enkelte platform, så kan du blandt andet læse min anmeldelse af Nordnet her. Jeg har desværre ikke en anmeldelse af Danske Banks aktie platform endnu.
Fordele og ulemper ved Danske Bank
Som den største bank i Danmark, så undrer det mig, at Danske Bank ikke tilbyder et bedre investeringsprodukt. De har et fint udvalg af aktier, ETF’er og investeringsforeninger i forskellige lande. De tilbyder også en aktiesparekonto samt mulighed for at investere din pension.
- Nordens største børsmægler
- Nordnets Månedsopsparing
- Invester i aktier, fonde og ETF'er
Funktionerne på platformen er fint tilstede, men Danske Bank bliver udfordret markant på deres omkostninger. Blandt andet betaler du 25 DKK om året for opbevaring af en given aktie, mens du på udenlandsk aktier betaler 38 DKK eller 0,3%. Kurtagen er acceptabel, når vi snakker danske og nordiske aktier, men begynder du at kigge uden for Norden, så er er kurtagen op mod to til tre gange så dyre som Nordnet.
Køber du deres egne investeringsforeninger kaldet Danske Invest, så slipper du for minimumskurtagen. Her er minimumskurtagen 0 DKK, mens kurtagen er lidt højere end Nordnets kurtage på 0,10 procent, hvor Danske Banks ligger på 0,15 procent.
Danske Bank tilbyder et tilkøbsprodukt kaldet Danske Investering Online, hvor du får 100 kr. om måneden får lavere kurtage. Det kan godt give mening, men det vil ikke være rentabelt for en normal småinvestorer.
Fordele og ulemper ved Nordnet
Nordnet er den største børsmægler i Danmark, og det er der flere årsager til. Blandt tilbyder konkurrencedygtige priser samtidig med, at de har et stort udbud samt mange funktioner.
Omkostningerne hos Nordnet er langt mere gennemskuelige, og der findes ingen opbevaringsgebyrer som hos Danske Bank. Samtidig er deres kurtage på et lavt niveau.
De tilbyder også mulighed for aktiesparekonto og investering af pension, hvor du har adgang til rigtig mange forskellige markeder. De er specielt stærke på de mindre børser i Norden, men tilbyder generelt adgang til alle de største markeder.
Hvilken platform bør du vælge?
Det store spørgsmål er så, hvilken platform du bør vælge. Min anbefaling mellem de to platforme vil til enhver tid falde på Nordnet. De tilbyder det bedste produkt med flest funktioner, størst udbud og lave omkostninger på niveau som Danske Bank ikke kan matche.
Relevant artikel: Den bedste aktie platform?
- Nordens største børsmægler
- Nordnets Månedsopsparing
- Invester i aktier, fonde og ETF'er
Danske Bank kan give mening, hvis du blot ønsker at købe deres egne investeringsforeninger i mindre bider. Dog kan de ikke følge med Nordnets månedsopsparing, hvor du kan handle flere af deres fonde uden omkostninger.
Har du en større bunke penge, så kan det være, at Danske Bank kan tilbyde dig et produkt, der giver mening. Som almindelig privatinvestor vil det mest fornuftige valg dog være at tage et kig på Nordnet.